Bende son zamanlarda misket kurşunlardan aldığım verim dolayısıyla ona yöneldim.
Yaf misket kurşun ile kendimce güzel atışlar yapıyorum ama henüz domuzda denemek kısmet olmadı.
Misket kurşun dolduran büyüklerime bir sorum var,yaf misket kurşun ile sizlerin doldurduğu fişek arasında ne gibi farklar var?
Aralarındaki fark fazlaysa bende doldurmak isterim.Rastgele.
Kadir;
yazacaklarım tamamen kendi görüşlerimdir. yanılıyor olabilirim.
* hazır kurşunların çapları yaklaşık 18mm. 18,40 mm namlu ile atıldığında, grupmanı bozuluyor. ama onunda çaresi var. 4şok ile atarsın o zaman grupman iyileşir.
* kurşun saf mı onu bilmiyorum. ama ben genelde hurdacıdan levha kursun aldığım için, kendi döktüğümüz misketler daha yumuşak oluyor. yumuşak kurşun av üstünde daha çok mantarlaşır.
* hazır 1 liraya satılan fişeklerin içindeki barut gramajı sabit olduğu için, eylül ayında da ocak ayındaki ayazda da aynı fişeği atıyorsun. ama kendin doldurur isen barut cinsini değiştirebilrisin (D20, 206S, Tekna... vs), avlanacağın mevsımdeki hava sıcaklığına göre barut hacmini değiştirisin. mesela eylul ayında 1,70 gr D20 barut koyduğun fişek çok teperken, ocak ayında 1,90 gr D20 koyduğun fişek tepmez. sebebi ise av yaptığın gündeki hava sıcaklığıdır.
* bence en önemlisi de fişeği kendin doldurduğun için fişeğine güvenirsin. daha önceden deneme yaptığın için önündeki hayvanı devirir mi? yoksa başka bir durum mu olur bunu bilirsin.
Fişeği dolurur iken bilinçli olmak lazım. 'birşey olmaz' deyip maceraya girmemek lazım. elindeki tüfek attığın fişeği kaldırır mı? onu iyi ölçüp biçmek lazım.