Merhaba,
Tabii ki bu ürünleri önerenlere ve satanların görüşlerine de saygım var ancak ben olsaydım, "silah korumasında" özellikle uzun süreli bırakılacak silahlar için kesinlikle silikonlu ürün tercih etmezdim. Ben kendi silahlarıma asla silikonlu bir şey sürüp de o şekilde bırakmam.
Silikonlu ürünler, her türlü sıvıyla temas edebilecek örneğin açıkta sürekli hava, yağmur gören bisiklet, caraskal vs gibi metal aksamlarda kullanılabilir, bunu anlarım ancak silahlar için hele de koruma amaçlıysa asla önermem...
Sadece silahlar için üretilmiş olan,
Clean (Temizleme)
Lubricant (Yağlama)
Protection (Koruma)
amacıyla kullanılan C-L-P ürünlerini kullanın derim naçizane tavsiye olarak. CLP tabiri buradan geliyor bir çoğumuzun bildiği gibi...
Silikon, silahınızdaki çeliğin yüzeyinde gözle göremediğiniz küçük -gözenekleri diyeyim- tıkar. Bu gözeneklere yapışır ve kalır. Evet havayla temasını keser ancak havayla teması kesmek silahlar için yeterli değildir. Öncelikle haftalar sonra silikonlu kısımların yapış yapış bir maddeyle kaplanmış gibi olduğunu görebilirsiniz, bu durum açıktaki yüzeyler için gaz yağı vs ile çözülebilse de, tetik tertibatı gibi kapalı yerlerde hiç görmek istemediğiniz sonuçlara neden olabilir.
Ayrıca silah metallerinin, temizleme kadar yağlama ve koruma ihtiyacının karşılanması şunu da sağlar: bu tip silah için üretilmiş yağlama ve koruma ürünlerinin içerisinde, çeliği besleyici mineraller de bulunur ki, silikonlu yüzeye daha sonra gerçek silah yağlama ürünlerini sürseniz bile silahınızı bundan mahrum bırakmış olursunuz.
Bu konu da diğer bir çoğu gibi uzun
Ama benim , tabii ki şahsi olarak, önerim, silahınıza silikonlu ürünleri sürüp bırakmayın.
Arkadaşlar hafta sonu tüfeği bayiye götürdüm, yatak altında ve kılıfın içinde sürekli muhafaza ettiğim için terleme yapıp oksit oluşturmuş İtalyan bir Clenear ve Silikon koruma yağı verdi, bayağısının çıkarıp temizledim, namlu şuan iyi durumda fakat sezon kapandığından fabrikaya gönderip boyatma sözünü aldım.
Teşekkür ederim yorumlarınız için, sizlere de tavsiyem kesinlikle evde kılıfın içinde muhafaza etmemeye gayret edin, eğer mecbur iseniz iki üç günde bir akşamları havalandırın ve kesinlikle koruma yağı kullanın bana verilen ürünleri aşağıya yazıyorum, çok memnun kaldım.şiddetle tavsiye ederim.
https://www.avburada.com/urun/clean-125ml-temizleme-yagi/28029
http://bozkurtav.com/g96-silikon-sprey-pmu4367