sterling 28-30 gr bior 9 no bıldırcında kullandım güzeldi. ama sterlingler sert fişek. basıncı pek dengeli değil. marka olarak sterling mi meca mı dersen kesinlikle meca. ayrıca hangi av olursa olsun 10-11 no saçma ben tercih etmiyorum. en ince kullandığım 9. çünkü hem aşırı saçma fazlalığından hayvan saçma yığını oluyor hem de bazen duruma göre saçmanın penetre gücü yetersiz kalabiliyor. çullukta 30 gr 11 no saçma atan arkadaşım hayvanı yerde yaralı eziyet çekmesine sebep olurken, ben aynı 30 gram fişekle 8 no ile daha az saçma sayısı ile çulluğu havada cansız alırdım. umarım anlatabilmişimdir.
bu konuda emraha katılıyorum . 10 numara bıldırçında kullanılabilir , ama ; çullukta kesinlikle ( bana göre ) tavsiye etmem . çulluka kullanılaçak saçma no su en az 8 olmalıdır ( bana göre ) . çulluk aslında sandığımız gibi nazik bir hayvan değil . inçe numaralı saçmaları taşıabileçek kapasitede .
emrahın demesi gibi , düşük nolu saçmaların penetrasyon güçü çok az . poze dahi olsa , 30 metre gibi mesafelerde ava atılan 9 - 10 no gibi saçmalar , zannedildiği gibi penetre olamıyor maalesef . çarşamba günü akşam bekinde , çulluğa , 32 gram yaf keçe tapa , 9 numara saçma fişeği poze ile atmama rağmen , çulluğu düşüremedim . hayvan saçma aldı ama ,yoluna devam etti . çünkü havada duraksadı , resmen asılı kaldı .
geçen senede, bıldırçından kalma , 28 gram 10 no mirage bior ile , 3 fişekte ança durdurabiliyordum çullukları , ve maalesef hepside canlı idi .
çulluk için en ideali 7 no . ( bana göre ) .