Gönderen Konu: avbis ne işe yarıyor ?..  (Okunma sayısı 7991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
avbis ne işe yarıyor ?..
« : 07 Kasım 2014, 10:32:36 »
sayın avcı camiası ve büyüklerim,

herkes ava gitmeden ava gitmek için avbisemi giriyor ?

avbise giren çıktı alıpta cebine çıktıyıda alıptamı ava gidiyor ?

avbise girmeden devlet avlağınamı gidiyor ?

genel avlaktamı avlanıyor ?

genel, devlet ve özel avlak değilse gidilen mera, yani kırmızı kahverengi sarı renkli olmayan ve meskun mahal dışındaki avlandığımız bölgelerde av yasakmı ?

net bilgisi olan sayın arkadaşlarım ve büyüklerim, sezon başından beri bu soruya net bir cevap bulamadım çünkü gördüğüm ve duyduğum kadar herkes kafasına göre bireysel olarak legal olduğu halde kafasına göre av yapıyor ortada bir netlik yok,..

bilgi sahibi arkadaşların konuya vakıf olanların bilgi paylaşımını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

saygılarımla.

• TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...
Ynt: avbis ne işe yarıyor ?..
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2014, 10:45:31 »
abi hayırlı cumalar.
devlet avlağı ve genel avlak statüsündeki yerlerde av yapabilmek için mevzuat gereği önceden avbisten randevu alıp gitmek gerekiyor. geçen yıl kotalarda büyük sıkıntı vardı. çok az kota koymuşlardı. avın başladığı gün kotası bitip ava kapanan yerler oldu. bu yıl biraz daha bol keseden dağıtmışlar kotaları.
ortada oturmuş bir sistem olmamasına rağmen başım ağrımasın diyosan ava gittiğin yer devlet yada genel avlaksa abvisten çıktını al öyle git.
rasgele.
Murat YILMAZ
1985 SAMSUN ÇARŞAMBA- Ünye
iş ve meslek danışmanı

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2014, 11:07:18 »
BUGÜNE KADAR AVBİSE BİR KERE GİRDİM ODA NEDİR NE DEĞİLDİR DİYE BAKMAYA.BİR KERE İZİN ALMIŞLIĞIM YOKTUR.HAFTA SONU ALIRIM TÜFEĞİMİ KÖPEĞİMİ BASAR GİDERİM.BURSA'da YASAK YERLER ve ÇOK AYAK ALTI YERLER BELLİDİR.O BÖLGELERİ TERCİH ETMEYİZ.KENARDA KÖŞEDE OLAN KÜMESLERİ GEZERİZ KEYFİMİZİ YAPAR DÖNERİZ.BUGÜNE KADAR BİR KERE ORMANCI DENK GELDİ ODA AYAK ALTI DEDİĞİM MERAYA TAHTALIYA GİTTİK SABAH UÇARINA ORADA DENK GELDİ.ORAYA DA SIK UĞRADIĞINI BİLİYORDUK ZATEN.EVRAKLARA BAKTI AVA DEVAM ETTİK.BEN GENEL AVLAK İÇİN AVBİSTEN İZİN ALINMIYOR DİYE BİLİYORUM.SADECE DEVLET ve ÖZEL AVLAKLAR İÇİN İZİN ALINMASI GEREKİYOR.

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2014, 11:56:58 »
Genel avlak için avbis iznine gerek yok diye biliyorum
1988 BALIKESİR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2014, 12:22:02 »
abi hayırlı cumalar.
devlet avlağı ve genel avlak statüsündeki yerlerde av yapabilmek için mevzuat gereği önceden avbisten randevu alıp gitmek gerekiyor. geçen yıl kotalarda büyük sıkıntı vardı. çok az kota koymuşlardı. avın başladığı gün kotası bitip ava kapanan yerler oldu. bu yıl biraz daha bol keseden dağıtmışlar kotaları.
ortada oturmuş bir sistem olmamasına rağmen başım ağrımasın diyosan ava gittiğin yer devlet yada genel avlaksa abvisten çıktını al öyle git.
rasgele.

merhaba murat bey,

elimdeki haritada mersin ili içerisinde 1 adet genel avlak yok devlet avlağı 3 adet var keklik açıldığı gün sugözü devlet avlağı antalyaya çok yakın bana çok uzak keklik açıldığında aynı gece açıldığında baktım kota dolmuş o ne iş gece 24 ü az geçe nasıl olur dedim kendi kendime :-[ bu işi yine becerememiş yapanlar dedim kendikendime.

karacaoğlan devlet avlağına izin alıp çıktısını alarak haftasonuna bir kez gittim ama avcı bile görmedim denetimdende yoksun bir devlet avlağında av yapıp evime döndüm.

pozantı devlet avlağımız var keklik meramızda bol keklik var ama o bölge kekliğe kapalı hangi zihniyette hizmet ettiği konu zaten abesle iştigal yani,..

özel avlaklar var bizi aşıyor ve mantığıma avcılık etiğime ters düşüyor ikiara ikidere arası sıkışıp kalıyorum.

legal derken illegale düşmemek amaç, benim ceza olarak verecek 5 kuruşum yok çünki,.. acayip kıl olduğum bir nokta boş yere cezaya kesilmek.

bilgi için teşekkürler

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2014, 12:31:53 »
BUGÜNE KADAR AVBİSE BİR KERE GİRDİM ODA NEDİR NE DEĞİLDİR DİYE BAKMAYA.BİR KERE İZİN ALMIŞLIĞIM YOKTUR.HAFTA SONU ALIRIM TÜFEĞİMİ KÖPEĞİMİ BASAR GİDERİM.BURSA'da YASAK YERLER ve ÇOK AYAK ALTI YERLER BELLİDİR.O BÖLGELERİ TERCİH ETMEYİZ.KENARDA KÖŞEDE OLAN KÜMESLERİ GEZERİZ KEYFİMİZİ YAPAR DÖNERİZ.BUGÜNE KADAR BİR KERE ORMANCI DENK GELDİ ODA AYAK ALTI DEDİĞİM MERAYA TAHTALIYA GİTTİK SABAH UÇARINA ORADA DENK GELDİ.ORAYA DA SIK UĞRADIĞINI BİLİYORDUK ZATEN.EVRAKLARA BAKTI AVA DEVAM ETTİK.BEN GENEL AVLAK İÇİN AVBİSTEN İZİN ALINMIYOR DİYE BİLİYORUM.SADECE DEVLET ve ÖZEL AVLAKLAR İÇİN İZİN ALINMASI GEREKİYOR.

ersin bey merhabalar,

vallahi aynen dediğin üzere bir kez girdim ve izin kağıdıyla fişlenmişçesine avlağa girdik.

ne denetim nede avlak vardı keçi sürüleri bolca kuş yokçaydı ;D

gezdik dolandık, keçi sürülerini deparla atladık ve geçen yıldan bildiğimiz avlak içindeki noktalardan kümeslere uğrayıp nasibleri topladık kazasız belasız evimize sağlıkla döndük şükür ama mevzuat bu bölgeler dışında ava izin vermiyor benim merak ettiğim herkes av yapıyor ama nasıl diye merak ediyorum bizi yönetenlerin koyduğu avcılık kanunlarıyla saçma sapan ve bazı maddeler bizden yana değil avcılara uymayan vede yürürlükteki uygulamaların sonuçları beni düşündürüyor sadece , keyfiyetteki yasaklamalar konusu yani,..

bilgi paylaşımı için teşekkürler.

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2014, 13:08:55 »
denetim zaten yok kaçak olan zaten kotaya bakmıyor. olan dürüst parasını veren ağzının tadıyla av yapmaya çalışan ama bunuda hiç yaşayamayan avcıya oluyor.... >:( >:(
Murat YILMAZ
iş ve meslek danışmanı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2014, 13:31:23 »
Genel avlak için avbis iznine gerek yok diye biliyorum

coşkun bey,

işte problem orada başlıyor,

benim ilimde genel avlak bir adet bile yok :(

işgüzar var haniya, bu işlerle uğraşan arkadaşlar konudan bi haberler bence vede bu konuda yasakları ve kuralları belirleyen mekanizmanın yaptığı haritada genel, devlet özel avlakların tespitinde dengesizce belirlenmesi benim ilimde bir adet bile genel avlak ayırmamaları bence kaos ortamını hazırlıyorlar kendi dayatmacacı edalarıyla bu her sene benzeri kararlarla dayatmacayla bizlere hep metazoriyle kabul ettiriliyor her nedense,..

bilgi için teşekkürler.

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2014, 13:40:39 »
Valla arkadaşım kızıyoruzda bu avbis olayı biz düzgün avcılar için çok iyi olmuş....
Neden dersen keklik sezonu açıldı bildiğimiz yerlere gittik 2 gün sabahtan akşama derelere attığım taşla bir gecekondu yapılırdı ona keza
köpek desen karıştırmadığı yer kalmadı  4 kişi 1 bıldırcın vurduk birde 2oo metreden kalkan 5 adet keklik gördük  çobanlara soruyoruz tavşan zamanı erken açıldı çok avcı geldi temizledi diyor..eee hırsımızı alamadık  ertesi hafta yine 4 kişi birisinin gazı ile güzel bir meraya gittik canlı mahluk yok
her yer yeni atılmış kovan 1 günümüz daha gitti ne yapalım genç arkadaşımız avbisten izin alıp bildiğimiz meraya girelim dedi ve bize izin aldıda  üç  beş av görüp tüfek ata bildik ve bu sayede milli park görevlilerini kontrolde gördük .ŞİMDİ SEN KARAR VER İŞE YARARMI YARAMAZMI?   
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2014, 13:41:42 Gönderen: Zafer YAMAN »
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 07 Kasım 2014, 13:55:45 »
denetim zaten yok kaçak olan zaten kotaya bakmıyor. olan dürüst parasını veren ağzının tadıyla av yapmaya çalışan ama bunuda hiç yaşayamayan avcıya oluyor.... >:( >:(

murat bey,

avcılık gibi bir hastalığım var ,

legal yollar benim yürüdüğüm yollar hayat çizgimde ,

illegal avlananlar tüm dünyada var, bakanlık onlarla uğraşsın bizim gibilerle boş zaman öldürüp devletin mesaisini heba etmesin, her avcının tc. si var meralara çıksın hava alsınlar masabaşından kaldırsınlar bedenlerini envalter tutsunlar, her legal avcının dosyası var ellerinde tüm yetki ellerinde çalıştırsınlar bedenlerindeki beyni, kim kimdir belli dernekte herkes bilir kimin ne mal olduğunu , meradada avlanma stilinden bilinir avcılar , gören göz kimin ne olduğunu avlanmasından bilinir avcı, çok zor iş değilki bu, bir adım gelsinler bize doğru, biz bin adım gideriz güzelliğe doğru ;) ama nerdeee,..

birde yürüdüğümüz bu legal yolları aydınlatan, hakkını vererek samimiyetle akademik değerlerle ülkem avcısına uyan ezbercilikten uzak bir yönetim vede denetim mekanizmamız olsa tadından yenmez hale gelip güzelleşecek bu iş ,..

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
« Yanıtla #10 : 07 Kasım 2014, 14:52:48 »
İnşallah yanılıyoruzdur ve inşallah çok yararlı sistemdir.
ama görünen köy kılavuz istemez misali.
ben avda kaçak avcıların zorlandığını hiç görmedim.
aksine belgesi olan adama şuyun nerde şu ne bu ne diyeni gördüm.
ve avbis çıktıda avlağa girerken belge kontrolü yapan görevlimi gördük
Hayır.
yasak avlanan kişilerin ördeği mekeyi çuval işi götürmesine izin vermeyen avlak görevlileri mi gördük
Hayır.
peki avbis ne kazandırdı yasal avcıya.
bence hiç.
ben hiç bi değişiklik göremedim kendi bölgemde.
ama dediğim gibi inşallah ben yada benim gibi düşünenler yanılıyordur.
Murat YILMAZ
iş ve meslek danışmanı

• *
« Yanıtla #11 : 07 Kasım 2014, 14:56:13 »

murat bey,

avcılık gibi bir hastalığım var ,

legal yollar benim yürüdüğüm yollar hayat çizgimde ,

illegal avlananlar tüm dünyada var, bakanlık onlarla uğraşsın bizim gibilerle boş zaman öldürüp devletin mesaisini heba etmesin, her avcının tc. si var meralara çıksın hava alsınlar masabaşından kaldırsınlar bedenlerini envalter tutsunlar, her legal avcının dosyası var ellerinde tüm yetki ellerinde çalıştırsınlar bedenlerindeki beyni, kim kimdir belli dernekte herkes bilir kimin ne mal olduğunu , meradada avlanma stilinden bilinir avcılar , gören göz kimin ne olduğunu avlanmasından bilinir avcı, çok zor iş değilki bu, bir adım gelsinler bize doğru, biz bin adım gideriz güzelliğe doğru ;) ama nerdeee,..

birde yürüdüğümüz bu legal yolları aydınlatan, hakkını vererek samimiyetle akademik değerlerle ülkem avcısına uyan ezbercilikten uzak bir yönetim vede denetim mekanizmamız olsa tadından yenmez hale gelip güzelleşecek bu iş ,..

saygılarımla.
inşallah hepimizin teminnisi budur. hepimiz üzerimize düşeni yapıp biraz saygı bekliyoruz avcı olarak.
Murat YILMAZ
iş ve meslek danışmanı

Çevrimdışı Atilla KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 07 Kasım 2014, 17:59:21 »
Harita da sarı ve gri içleri noktalı bölgeler.kotalı av bölgeleri olup,kota tamamlanıncaya kadar avbis üzerinden randevu alınarak haftanın hergünü av yapılan bölgelerdir.
özel avlaklar paralı olup işletmecilerden rezervasyon yaptırararak ücret kerşılığı avlanılan alanlardır.
tamamen beyaz alanlar sadece ava açık günlerde serbest bölgelerdir.
rastgele
 ben işim gereği sadece pazartesi günleri ava çıkabilen bir arkadaşınızım.Avbis sayesinde 2 senedir avlanabiliyorum.Bana kızan arkadaşlar olacaktır eminim.ama yaşadığım yere en yakın kotalı bölge 100km den başlıyor ördek avlakları ise 170 km den başlıyor.Avbis bana uygun bir uygulama.prüzler düzeltilirse eminim herkes için iyi olacaktır.Paralı avlaklar da olabilir ama sayıları çok olmadan ve çoğunluğun arzusu yönünde.
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2014, 18:05:12 Gönderen: Atilla KORKMAZ »
1969 ankara B-80 / FP 1201

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 08 Kasım 2014, 10:32:30 »
Harita da sarı ve gri içleri noktalı bölgeler.kotalı av bölgeleri olup,kota tamamlanıncaya kadar avbis üzerinden randevu alınarak haftanın hergünü av yapılan bölgelerdir.
özel avlaklar paralı olup işletmecilerden rezervasyon yaptırararak ücret kerşılığı avlanılan alanlardır.
tamamen beyaz alanlar sadece ava açık günlerde serbest bölgelerdir.
rastgele
 ben işim gereği sadece pazartesi günleri ava çıkabilen bir arkadaşınızım.Avbis sayesinde 2 senedir avlanabiliyorum.Bana kızan arkadaşlar olacaktır eminim.ama yaşadığım yere en yakın kotalı bölge 100km den başlıyor ördek avlakları ise 170 km den başlıyor.Avbis bana uygun bir uygulama.prüzler düzeltilirse eminim herkes için iyi olacaktır.Paralı avlaklar da olabilir ama sayıları çok olmadan ve çoğunluğun arzusu yönünde.

atilla bey,

açıklamaların beyaz bölümü hariç hepsine eyvallah, ama haritadaki beyaz yerler tamamen elinde tüfekle çifteyi kırıp boş dolaşsan bile av köpeğinle merada tüfeksiz salınsan bile ''yassahhh'' dedikleri mantığın başladığı yerler bakanlık bu sene 2015/2016 dönemine kadar uyutma pollitikasında olduğundan göz yumuyor sadece ihbarla ve gece avcılığına göz yummayacaklarını resmi olmayan bir dilden öğrendim,

işte bu saçmalıklardan ötürü kayhaf, sosyal paylaşım siteleri ve avcı milleti protestolar yaptı açıkça gönülden destekledim katılmaya imkanım olmasada ama bir sürü tırsık ve pısırık var tuzu kuru diyorum ben onlara hani bana dokunmayan bin yaşasın mantığı ile köşelerine çekilenler allah bilir onlar bana ne diyor ne gözle bakıyor varsın enayi olsun adım ne farkeder ben kendimi bildikten sonrası boş, enson ankara da eylem oyuna getirilen avcılar , ayhakın kaml üçbaşsız kalışı bir araştırın sitedede var ankarada derneklerde biliyor aşikar bir konu biz malesef sevilmeyen katil sahipsiz bir gözle balıklan üvey evlatlarız camia olarak ve birliğ olmadıkça hep boşa çıkacak çekilen kürekler , ticari ilişkiler bir diğer ayrıntının esas baklası burada gözden kaçırmayın camia olarak 23 tirilyon var işin içinde bu görüleni kayıttaki yani abc uyum yasası ( bunun bahanesiyle yaptırımdaki dayatmaca akademik değerlerden yoksun ezberci kurallar) işin makyajı , kanıtı bakanlık dosyalarında 2023 ün yerli ve yabancı avcıdan elde edilecek gelirin bilançosu bile hazır çizelgede dosyalarda kayıtta bunlar boşlaf değil,..

amaç; para, para, para,..

hazmedemiyorum arkadaş kayıtsız kalamıyorum giden  heba olan bu ülkenin milli serveti mirasımızın devir teslimi var vicdanen rahatsızım ve hiçbirşey yapamıyorum anca klavyede veya ortam bulunca konuşmakla aksaklık ve düzensizlikleri tartışıyor paylaşıyoruz bir yere kadar ama,.. gerisi koca bir fısss.. acı ama benim ülkemin gerçeği

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 10:42:05 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 08 Kasım 2014, 11:14:07 »
Valla arkadaşım kızıyoruzda bu avbis olayı biz düzgün avcılar için çok iyi olmuş....
Neden dersen keklik sezonu açıldı bildiğimiz yerlere gittik 2 gün sabahtan akşama derelere attığım taşla bir gecekondu yapılırdı ona keza
köpek desen karıştırmadığı yer kalmadı  4 kişi 1 bıldırcın vurduk birde 2oo metreden kalkan 5 adet keklik gördük  çobanlara soruyoruz tavşan zamanı erken açıldı çok avcı geldi temizledi diyor..eee hırsımızı alamadık  ertesi hafta yine 4 kişi birisinin gazı ile güzel bir meraya gittik canlı mahluk yok
her yer yeni atılmış kovan 1 günümüz daha gitti ne yapalım genç arkadaşımız avbisten izin alıp bildiğimiz meraya girelim dedi ve bize izin aldıda  üç  beş av görüp tüfek ata bildik ve bu sayede milli park görevlilerini kontrolde gördük .ŞİMDİ SEN KARAR VER İŞE YARARMI YARAMAZMI?   

zafer bey,

emin olun bizim buralarda aynı , allah merhametsize allah korkusu ve vicdan versin zamanından evvel avı yöre halkıda yapmakta dışarıdan gelende, bizim burada dağ köylerinde haftanın her günü bıldırcın kaseti şenlikleri düzenleniyor , atıyorum ''ömerin mutfası 60 tene kuş vurmuş, ahmetin alisi 4 arkedşiylen 150 tene pıldırcın furmuş'' lütfen kimse aksana alınmasın alaykar değil temsilen yazdın yok bunları yapan okursada eee.. kocun be kardeşim yaran var allahtan kork derim sanada, bu başıboşlukta normal,.. ama rabbim arayana nasibini veriyor be ustam size verdiği gibi, siz bozmayın moralinizi , ağız tadında nice güzel avlar temenni ederim, rast gelsin...

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 13 Kasım 2014, 22:20:47 »
Bu  ülkede avcılık adına hiç bir şeye sahip çıkmayan konfederasyon yıllardır dkmp ile kol kola yürüdü.  Adını avbis koydular.  Nihayetinde Türk Avcısı yine kendi kendini sattı.  Hiç bir seçimi adam gibi yapamayan çalışan yerine kendi adamlarının belli mevki de olması için can atan bir toplumuz. Rakı masaları ve kahve köşelerin de araştırmadan herseyi bilen tek toplum yine biziz. Bizim camiamıza bizden başka kimse sahip çıkmakamaz ama bu papaz kadro ile tuvalete bile gidilmez. Avbis kısaca sadece bu camiaya ihanet edenlerin işine yarıyor

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
« Yanıtla #16 : 14 Kasım 2014, 14:11:09 »
Serhat Bey,
"Bizim camiamıza bizden başka kimse sahip çıkamaz"söyleminize katılmamak mümkün değil.AYHAK ile ilgili eleştirilerinizi sosyal medyadan takip etmeye çalışıyorum.Avcı toplumunu,federasyonları ve idareyi de eleştiriyorsunuz.Eyvallah eleştirilecek pek çok eksiği ve yanlışı var tüm bu yapının.
Ancak; bugüne kadar eldeki bu malzeme ile ne yapılabileceğine dönük bir modeliniz olduğunu görmedim.
Elimizde;eğitim seviyesi düşük bir AVCI TOPLUMU,kahvehane işletmekten öte bir fonksiyonu olmayan AVCI DERNEKLERİ,yeterli geliri olmadığı için  şahsi fedakarlıklarla (beklentilerle) yönetilen FEDERASYONLAR,vatandaşına güvenmeyen,avcıların kendi geleceği ile ilgili karaları almasını engelleyen bir yapıyı kuran İDARE,bütün bu yapı içerinde büyük beklentilerimiz olan KONFEDERASYON var.
Bütün bu yapılara bilgisayarlarda "FORMAT"atmak gibi bir lüksümüz yok maalesef.İnsan kaynaklarımızı eğiterek,kendi geleceklerine sahip çıkar hale getirmek ve rekabetçi bir yapı içerisinde bizi yönetecekleri belirlememiz gerekir.
Federasyon başkanları istifa etsin  diyorsunuz.Velev ki istifa etseler ne olacak?San ki tabanda bu makamlara gelmek için büyük bir mücadele var.Bir fikir,bir model üretmiş ve bu fikirlerini hayata geçirmek için yanıp tutuşan binlerce talip var bu makamlara.
Kafası bozulan,kendi egosunu tatmin etmek isteyen veya başka başka sebeplerle aynı şehirde yeni dernekler,aynı bölgede yeni federasyonlar kuruyor.Kursun da zaten.Ama tek bir ana çatımız var.Bu çatı AYHAK.Hem bu çatı altına girmiyorsunuz ve hem de bu yapıyla ilgili amiyane tabirle hariçten gazel okuyorsunuz(teşbihte hata olmaz).Önce federasyonunuzu AYHAK'a üye edin sonra bu yapı içerisinde kafanızdaki modeli hayata geçirmek için demokratik bir mücadele verirsiniz ve şayet başarılı olursanız fikirlerinizi iktidara getirirsiniz.
Her platformda AYHAK'ı yerden yere vurmak ne size ne de AYHAK'a bir şey kazandırmaz.Bu makamlar kimsenin babasının malı değil.Kamil bey görev süresi tamamlanmadan pes etmek zorunda kaldı.Madem diğer federasyon başkanlarını da AYHAK başkanı olmaya layık görmüyorsunuz o zaman ne olacak?Bu kurum fes mi olacak?Yoksa başka bir konfederasyon oluşumuna mı gideceksiniz?Burada da çok başlı mı olacak camia?
Dernekleri ve dolayısıyla tüm avcıları tek bir ses haline getirmek mi iddeanız buyurun aday olun.Camianın beklediği kurtarıcı siz olun.Bölen değil birleştiren olun.Eleştirmek de hakkınız ancak biraz da çözüm odaklı olarak önerilerinizi paylaşın lütfen.
"İhanet","papaz kadro","satış" bunlar çok ağır ithamlar.Tanımadığınız pek çok insanı da kapsayacak şekilde çok kolay  kullanıyorsunuz bu kelimeleri.
Konfederasyonlar demokratik kuruluşlardır.Demokrasilerde de asıl olan seçmenin iradesidir.Siz oyumuza talip olun,toplumun karşısına çıkın,bizlerde sizleri destekleyelim.
Selamlar,saygılar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 15 Kasım 2014, 23:23:20 »
Seçkin bey söylediğiniz şeyler için bizi tanımamış olduğunuzu açıkca görüyorum. Kurduğunuz cümleler ile seviyeyi sabit tutmaya çalışsanızda . Birincisi bu camiaya haksızlık etmeye cahil yada eğitimsiz gibi soylemler ile yaklaşmak sizi otorite yapmaz. Ego dediginiz tam da budur. Gelelim Ayhak meselesine biz yola çıkarken elimizde bir yol haritası zaten vardı.  Ana Okulu öğretmeni  gibi size proje beyan zorunluluğum yok. Beğenmediğim ve işlemeyen bir yapılanmanmaya ortak olmak istemem.Siz iflas eden bir işe ortak olmak istiyorsanız orada kalın. Federasyon başkanları istifa etsin derken siz o ince çizgileri de kaçırmış ve işinize geldiği gibi cımbızlamışsınız. Istifa etmelidir hepsi dedik çünkü güven meselesi ve yeni bir güç ve tazelenmiş bir güven içinde bu öneri vardı.  İşte bu şartları yerine getirenler ile birlikte bir yola çıkar ve projelerimizi de seve seve paylaşırdık. AYHAK bir çatı ama çökmüştür. Birlik ve beraberlik adına şu ana kadar federasyonumuza resmi olarak ne davet ne de çağrı da da bulunmamıştır. Ne ye göre bu konuda yorum yaptınız bilemem bu da sizin ön yargınız. Sıkıntı değil siz ve sizler gibi bu kadar eğitimli avcı olduğunu düşünen avcı arkadaşlarında sorunu bu. Olmazsa olmaz diye direterek bu güne gelmiş bir yapılanmaya ve hatalardan bile ders çıkarmak yerine inat yüzden avcılık bu gün sorun yumağı haline geldi. Federasyon ve dernekler demokratikleşme adına toplumda önemli yer teşkil eder. Ancak eleştiri sadece yıpratmak için yapılan bir eylem değil akıllı yöneticilerinde yol haritası olabilir. Var oluşumuzun gayesi hizmettir. Saygılarımla

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 17 Kasım 2014, 10:27:16 »
 ayhak ın yerine kayhaf ı devreye sokarlarsa bir sezonda yaptıkları ile birbirini kıyaslayın skor ortada,

ben şahsen bu görüşteyim , camia için karşılıksız mesai harcayacak iş yapacak dinamik bilgili ve dürüst insanlara ihtiyacımız var sadece avcılık la ilgili değil her dalda aynı benim ülkemde , bir çıkar ve kadroculukki örümcek kafalı zihniyetten kurtulmalıyız söylediğim gibi her dalda bu problem var ,

ama formülüde bizde sayın gönüldaşlar yeterki iyi ve kötüyü ayırt edebilelim yeterki niyetimiz ve inancımız tam olsun gerisi hareket ve bereket olarak elbet gelir, 

dedemin sözü geldi aklıma; ''bu dünya iyilerin yüzü suyu hürmetine hala bize ekmek ve aş veriyor !.. '' 

biz kalbimizi temiz tutalım yanlış adamların yanında yer almayalım çıkar menfaat gözetmeksizin doğruyu arayalım yanlışı şahsiyetin kendisine anlatalım ki yanlışını düzeltsin elbette kuluz yaradana sığınırız ama hatada bize ait hatasız kul olmaz demiş ne güzel bir söz, erdem onu düzeltmekte . bükemediğimiz bileği öpmekte iş , o yanımızı kuvvetledikmi daha istikrarla arz eder bize hayat çizgimiz,..

herşey gönül dilinde sağlıkla paylaşmakla dinlemekle anlatmakla insanca yaşanacak güzelliklere gebe kalsın günlerimiz,..

en derin saygılarımla.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2014, 17:22:07 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
« Yanıtla #19 : 17 Kasım 2014, 14:39:05 »
Serhat Bey eleştirilerinize şöyle cevap vererek başlayayım.Ben "eğitim seviyesi düşük avcı toplumu"dedim.Siz ise avcılara hitaben "Türk avcısı yine kendi kendini sattı.Hiç bir seçimi adam gibi yapamayan,çalışan yerine kendi adamlarının belli mevkilerde olması için can atan bir toplumuz.Rakı masaları ve kahve köşelerinde araştırmadan her şeyi bilen tek toplum yine biziz " diyerek bir öz eleştiri yapmışsınız.
Benim söylemim mi yoksa sizin söyleminiz mi bu camiaya haksızlıktır tüm avcıların değerlendirmesine sunuyorum.

Kaldı ki bütün bu saydığınız olumsuz özelliklerin çözüm yeri eğitimdir.Ülke insanının ortalama eğitim seviyesi orta okul 2 seviyesidir. Maalesef avcıların ortalama eğitim seviyesi de Türkiye ortalamasından daha yüksek değildir.Ben kendi bilgim çerçevesinde paylaşımda bulunuyor,doğruya ulaşmaya çalışıyorum.Otorite olmak gibi bir kaygım yok.
"Ana okulu öğretmeni gibi size bir proje beyan zorunluluğum yok" sözünüz de hakaretvari bir söylem.Ne ben,ne siz,ne de diğer avcı arkadaşlar "ana okulu " seviyesinde değiller.Hepimiz yetişkin ve hayatta bir şeyleri başarmış ve  kendi çapımızda bir yerlere  gelmiş insanlarız.
Bir iddea sahibi insan olarak projelerinizi benimle değil tüm camia ile paylaşın lütfen.Farkınız nerededir,hangi konuları,hangi insan kaynaklarıyla çözeceğinizi anlatın lütfen.Kimlerle yola çıkıyorsunuz?Tüm ülkeyi kapsayıcı olacak mı oluşturacağınız organizasyon.İdare ile(ilgili tüm devlet kurumları) ilişkiniz ne olacak.Sizi muhatap olarak görecekler mi?
Lütfen bu soruların cevaplarını camia ile paylaşın yoksa şahsıma böyle bir mecburiyet içerisinde değilsiniz.
AYHAK bir TAF değildir.Halen devlet nezdinde avcılık ile ilgili konuların resmi temsilcisi Türkiye Atıcılık Federasyonu'dur.Bu sorun halen çözülememiştir.Ancak; avcılar-avcı dernekleri-federasyonlar ve çatı kuruluş olarak da AYHAK şeklindeki hiyerarşi devletin resmi organlarınca da tanınmıştır.Bu bir kazanımdır.Yapılması gereken bu kazanımı kanuni dayanağa kavuşturmaktır.Şayet bu başarılabilinirse avcılar bu silsile içerisinde avcılığın yönetimine talip olabilirler.
AYHAK'ın benim baktığım noktadan önemi buradan kaynaklanmakta. AYHAK'ın yönetim kadrolarını kıyasıya eleştirin eyvallah ancak bu yapıyı "çökmüştür"diyerek yok etmeye çalışmayın. AYHAK avcıların bir olabileceği,iri olabileceği ve diri olabileceği bir yapıdır.Kaldı ki AYHAK hafta sonu yaptığı toplantıda başkanını seçmiştir.İlhan Deveci yeni başkan olarak görev yapacaktır.
Kendisine destek olmak,yanlış uygulamalar için uyarıda bulunmak bizlerin görevidir.Şayet  başarısız olacak olursa da bu işi hakkıyla yapacak birilerini bulup getirmek bizlerin görevi olmalıdır.
Sayın Akdağcık'ın da belirttiği gibi " camia için karşılıksız mesai harcayacak iş yapacak dinamik bilgili ve dürüst insanlara ihtiyacımız var sadece avcılık la ilgili değil her dalda aynı benim ülkemde , bir çıkar ve kadroculukki örümcek kafalı zihniyetten kurtulmalıyız söylediğim gibi her dalda bu problem var."
Hepimiz aynı gemide yer alıyoruz ve aynı kaderi yaşıyoruz.Sizin de benim de ortak hedefimiz bir hak-hukuk çerçevesinde avlanmak sanırım. Yazınızın başında "bizi tanımamış olduğunuzu açık görüyorum"diyorsunuz haklısınız.Sizi ancak sosyal ortamda yaptığınız paylaşımlar kadar tanıyorum.Yeterince tanımadığım için de kafamdaki soruları size yöneltiyorum.Lütfen siz de bıkmadan,usanmadan kendinizi,yapmak istediklerinizi bize anlatın.Anlatın ki biz de sizinle birlikte yürüyebilir miyiz karar verelim.
Ayrıca şunu da belirtmek lazım KAYHAF ülkedeki 12 federasyondan biri ve diğer iki federasyonla birlikte AYHAK'ta yer almıyorlar.Bildiğim kadarı ile böyle bir başvuruları da yok ve yine bildiğim kadarıyla bazı federasyon başkanları tarafından AYHAK'a davet edildiler.
Selamlar,saygılar
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 17 Kasım 2014, 20:14:36 »
Seçkin bey iddea ettim etmeyede devam ediyorum. AYHAK çökmüştür. Aksi varsa siz ispat edin. Kamil bey istifa ediyor açık açık yazıyor.  Yalnız kaldım diye. Kim seçti niye yalnız bıraktı. Biz en sert tepki ve eleştiriler de bulunduğumuz Kamil bey ile kol kola yürüdük. Amaç ve yol doğru ise destek vermek bir yana omuz omuza mücadele de veririm. Ancak bu yapılanma da ki en büyük sorun güven sorunu.  Federasyon başkanları bir birine güvenmek yerine tüm çirkinlik ve ayak oyunları ile birliktelik ten uzak kalmayı tercih ettiler. İşte biz bu duruma isyan ettik. Gelelim bizim projelere vakti ve zamanı geldiğinde herkes ile seve seve paylaşır ve destek isteriz. Yalnız şu hatayı yapmayız. Çoğunluk ile hareket ederiz. Ben dedim oldu ile bu iş olmaz. AYHAK yeni yönetim kurulu üyeleri ile yeni bir başlangıç yapsada  kadro yine aynı.  Bir kez daha belirtelim bu yapılanmaya ortak değiliz. Ortak olsak bu kadar kuvvetli muhalefet de yapamayız. Şayet federasyonumuza bir davet olur ve resmi bir yazı ile çalışmalara davet edilirsek Üzerimize düşeni seve seve yaparız.  Hiyerarşik sıralama dan bahsetmişsiniz ancak bu bile yol kapatma. Dkmp ne zaman bu yapıyı dikkate almış. Lider  kitleleri peşinden sürükleyen kişidir. Ne oldu eylemler.  O gün avcı ile kol kola girmeyen bu gün bana ya da size  ne verecek bu nu da göreceğiz. Ben onlar hata  yaptıkca eleştirilerime devam edeceğim.  Doğru yerde de haklarını da teslim ederek onure ederim.  Projemiz çok kısa sürede avcı kamuoyuna deklare edilecektir.

• *
« Yanıtla #21 : 18 Kasım 2014, 18:06:09 »
Serhat bey karşılıklı yazışmaya devam ediyorum ki konunun dışında olan avcılar da bilgi sahibi olsun gelişmelerden.
Görebildiğim kadarıyla kafanızda bütün ülkeyi kapsayacak bir organizasyon var.Şayet Sn. M.Karakuşçu ile birlikte iseniz O bu oluşumu "PLATFORM" olarak adlandırıyor.Platform oluşturularak bu sorunlar çözülür mü ayrıca tartışırız ancak esas konumuz AYHAK.
AYHAK geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu toplantısı ile başkanını seçmiş,ülkedeki 12 Federasyonun 9'unun katıldığı (iki tanesi katılım çalışmaları içerisinde) tek resmi organizasyon.Yurdum avcısı, bundan daha büyük bir çatı altında toplanamadı bugüne kadar.Genel kurulunu yapmış,kendi içerisinde görev dağılımını gerçekleştirmiş bir yapıya çökmüş denemez.Çökmesi; oluşturmayı planladığınız yapının önündeki engelin kalkması olarak işinizi kolaylaştırabilir ancak bu durum şimdilik bir temenniden öteye gidemez.
Yanlış hatırlamıyorsam Sn.Kamil Üçbaş başkan olduğu dönemde iki kez avcıları eyleme çağırdı.Birinci eylemde avcılardan avcılık belgelerini iptal ettirerek idareyi protesto etmeleri istendi.Benim İlçemden yaklaşık 110 avcı belgelerini iptal ettirerek eyleme destek oldu.Bildiğim kadarıyla Sn.Deveci'de belgesini iptal ettirenler arasındaydı.Sanırım sizler bu eylemi desteklemediniz.Zaten katılımın yetersiz olması dolayısıyla eylem amacına ulaşamadı.
Gelelim ikinci eyleme.Ankara'da yapılan yürüyüş AYHAK'ın değil İç Anadolu Federasyonunun bir eylemidir.Anadolu Avcılık Ödülleri töreninin İzmir'de yapılacağı tarih önceden belli olmasına rağmen ısrarla o tarih belirlenmiştir.İzmir'deki organizasyonda EYHAF ev sahibidir.Şu anki başkan Sn.İlhan Deveci'de davetliler arasındadır. Ortada haklı bir mazeret varken bu durumu eleştiri konusu yapmak haklı bir yaklaşım olmasa gerek.
Sn.Kamil Üçbaş büyük umutlarla başkan olmuş ancak görev süresini tamamlayamadan istifa etmiştir.Çalışmalarınız ve fikirleriniz kendi yönetim kurulunuzca dahi benimsenmiyorsa yapılacak şey istifa etmektir.Doğru olan yapılmıştır.İstifa sonrasında İç Anadolu Federasyonu ve son toplantıda EYHAF Başkanı görevinden ayrılmasına rağmen AYHAK'a olan desteklerini çekmemişlerdir. Sizin federasyonunuz dışındaki tüm federasyonlar bu yapıya destek vermeye devam etmektedir.Dolayısıyla bu iddeanız şu an için gerçek dışıdır.
Yeni AYHAK başkanı İlhan Deveci komple bir avcı olup camianın sorunlarına hakim ve bu konuda sosyal ortamda pek çok paylaşımı olan bir avcıdır.Kendisinin daha ağzını açmadan,neyi nasıl yapacağıyla ilgili fikirlerini öğrenmeden bazı kesimlerce peşinen linç edilmeye çalışılması büyük haksızlıktır.
Sonuç olarak AYHAK biz avcıların oluşturmayı başardığı en büyük yapıdır.Ülkenin tamamını değilse bile önemli bir bölümünü temsil etmektedir.Bütün eksiklerine ve yanlışlarına rağmen doğru bir girişimdir.Eleştiri bizim en doğal hakkımızdır.Sonuna kadar bu hakkın kullanılmasından yanayım ancak yıkıcı değil yapıcı olması koşuluyla.
Projenizi hayata geçirmekte size başarılar dilerim.İnşallah sizler daha büyük kitleleri harekete geçirmeyi başarır ve avcıların beklediği gür ses olursunuz.Umarım bir önceki yazınızdaki gibi"Türk avcısı yine kendi kendini sattı.Hiç bir seçimi adam gibi yapamayan,çalışan yerine kendi adamlarının belli mevkilerde olması için can atan bir toplumuz.Rakı masaları ve kahve köşelerinde araştırmadan her şeyi bilen tek toplum yine biziz " gibi bir sonla bitmez projeniz...
Selamlar,saygılar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 19 Kasım 2014, 10:01:48 »
 sayın büyüğüm ,

affınıza sığınarak şunu tekrar soruyorum,..

''AVBİS NE İŞE YARIYOR ?..''

GÜNCEL..

konu başlığı budur ayhak değil :(

dernek ve federasyon bir başka bölümdedir.

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Atilla KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 19 Kasım 2014, 10:17:51 »
sayın büyüğüm ,

affınıza sığınarak şunu tekrar soruyorum,..

''AVBİS NE İŞE YARIYOR ?..''

GÜNCEL..

konu başlığı budur ayhak değil :(

+1

dernek ve federasyon bir başka bölümdedir.

saygılarımla.
1969 ankara B-80 / FP 1201

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 19 Kasım 2014, 11:26:26 »
teşekkürler atilla bey

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN