Gönderen Konu: SAYIN FORUM ÜYELERİ, JET MARKA AV FİŞEKLERİ KONUSUNDA BİLGİSİ OLAN VARMI?  (Okunma sayısı 15955 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
 Ben daha önce uzun yıllar mirage, JB, rc ve fiocchi fişekleri kullandım. Daha sonra da  4 yıldır MKE, YAF,YAVAŞÇALAR,ZUBER,STERLİNG gibi av fişekleri kullanmaya başladım. Ancak bu hiçbir markadan tam bir randıman alamadım. Mesela kimi fişek çok kan çıkartıyordu, kimisi de özellikle uçar avlarında avı yaralı olarak vuruyordu. 2 gün evvel bir bir arkadaşım Jet marka yerli av fişeklerinin iyi olduğunu söylediği için 30 grm 9  numara saçması olan fişeğinden getirttim çok memnun kaldım. Hem fitiliyerek saçma giriyor, hem yaralı bırakmıyor. Bu konuda net bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı İsmail METE

• *
Jet son zamanlarda yerli fişekte meca'dan sonra benimde hoşuma giden fişekler arasına girdi diyebilirim.
Özellikle tek kurşunlar,otomatik tüfeğimle güzel uyum sağladı.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Meca ile jette kullanılan malzeme aynı galiba.
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Geçen sene ördek avı için  bir kutu34 gr 5 no almıştım.Stoeger m2000 ve 76namlu huğlu poze ile denedim her iki tüfeklede randıman alamadım.s4 ve fiocci ye göre grupmanı çok dağınık geldi.
rastgele...
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
jet fişeği avda kullanmadım . yeşil kovanlı olanları otomatik ile attığımda , kapsüllerin yarı yarıya dışarı çıktığını gördükten sonra , rafa kaldırdım . poze ile kullanılabilir sadeçe . kovanların plastiğide iyi değil . çulluk bıldırçın yapar ama , kışın ava gelmez . vasati bir fişek . zaten yerlilerin çoğu vasati . iklim sertleştikçe av kaliteleri çokça düşüor . barutları kışın yanmıor zaten . sıçak iklim bölgelerinde kullanılabilir . ama kapsüllere dikkat edin jet fişeklerde ,y erlerinden çıkıorlar .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Bildiğim kadarıyla yerlide meca ve jet fişekleri maxam kovan ve maxam barut kullanıyorlar. ikisinde de x-wad tapa var. ben jet 34 gram kullandım pek bir şey anlayamadım. alıp ta kullandığım fişek değil. yerli de en iyi randıman aldığım fişek Meca. barutu güçlü, saçmaları oldukça düzgün, avı öldürüşü de grupmanı da gayet iyi. Jet yerine meca yı deneyebilirsiniz. Ama tüfeğe göre değişebilir tabi..

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Geçen sezon başında üveyik avında mecbur kalarak birkaç kutu Jet marka fişek almıştık. Kovanları şeffaf renkteydi. Üveyik avında oldukça iyi vuruşlar yaptım. Tüfek Baikal 43e1c Çifte. Bu sezon da geçen sezondan artan Jetler ile gerçekten çok uzak mesafelerden üveyikler vurdum Tüfek Ata Neo 71 namlu. Serkan Çimen Arkadaşımız da şahittir hatta sen ne fişek atıyorsun diye de sormuştu. Bu konuyu fişeklerle oldukça ilgilenen bir arkadaşımla konuştuğumda şeffaf kovanı olan Jetlerin yeşil kovanlı olanlara göre daha iyi olduğunu söylemişti .
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Avcı arkadaşlar,  verdiğiniz bilgilerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.  Ancak anlıyamadığım fişek kovan renkllerinin bir önemi varmı?  Üstelik benim aldığım bir koli fişek kovanları yeşil plastik renkte. Sonuçta jet in imalathanesinde hazırlanan fişekler bunlar her av için kaliteli veya kalitesiz fişek olarak imal edilmesi mümkünmü?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avcı arkadaşlar,  verdiğiniz bilgilerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.  Ancak anlıyamadığım fişek kovan renkllerinin bir önemi varmı?  Üstelik benim aldığım bir koli fişek kovanları yeşil plastik renkte. Sonuçta jet in imalathanesinde hazırlanan fişekler bunlar her av için kaliteli veya kalitesiz fişek olarak imal edilmesi mümkünmü?

Merhabalar Yıldız hanım elbetteki üretim kalitesi çok farketmez ama kullanılan malzemelerin kalitesi fişeğin kalitesine etki eder,kıt bilgimle yazıyorum daha önce incelediğim jet fişeklerinin saçması diğer fişeklere göre çok sert kolay kolay ezilmiyordu(esas uğraşlarının trap fişeği üretmek olmasından olabilir) kullanılan malzemeler ispanyol menşeiili her tüfekte aynı uyumu sağlamayabiliyor kendi tüfeklerimden örnek verirsem 12 ve 16 cal. pozelerim hiç sevmiyor bu malzemeleri üstelik namluda çok fazla barut kalıntısı oluyor ama a1 sp ve b&p mb36 barutlu fişeklerle mesafe tanımaksızın sonuç alıyorum.Eğer avda memnunsanız ve tüfeğinize uyum sağladıysa bu fişekleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2014, 11:07:21 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
bıldırcın haricindeki avların popülasyonu azaldığından dolayı bıldırcın hariç avlarda avrupa fişek kullanırım RC B&P MİRAGE BORNAGHİ
yerli fişeklerde yaf ın biorundan memnun kaldım sterling sert patlıyordu tüfeğin şoku ve namlu boyu da av üzerindeki etkiyi değiitiren sebeplerdir.
eskiler şöyle derdi önce taşa sonra kuşa sıkacaksın ben buna birde teneke ekledim.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
Geçen sene ördek avı için  bir kutu34 gr 5 no almıştım.Stoeger m2000 ve 76namlu huğlu poze ile denedim her iki tüfeklede randıman alamadım.s4 ve fiocci ye göre grupmanı çok dağınık geldi.
rastgele...
Atinc abi stoeger m2000 76 namluda kac numara sokla hangi fiseklerle daha iyi randuman aldiniz orde avinda bende izmirdeyim ordek avina gidiyorum genelde..tecrubelerinizi paylasirsaniz mutlu olurum saygilar
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Onur kardeşim, m2000 de 1 no full şok kullanıyorum.76 namlu pozem de 1-3 kendinden şoklu.
Fişek olarak s4 5-6 no  5-15' sıcaklıkta verimli, 5 derecenin altında 34gr 5 no Fıocchı kullanıyorum.
Ama ördek avında asıl önemli olan ava olan mesafeye ve kuşun süratine göre önlemeli atışlar yapman.Buda zamanla kazanılan ve sonrasında atış melekesi oluşturan bir durum.Poligonda skeet atarak kendini hazırlayabilirsin.rastgele...
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
Goruslerin icin cok saol abi rastgelsin.
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Gecen yıl kullandım jet ama benim tüfeğim nedense cok sıkıştırma yaptı o fişeklerde acıkcası ben pek beyenmedim
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Oncelikle herkese rastgele bu jeti bende sezon sonunda idmam olsun diye kullandim . Seffaf olanlar guzel zubere benziyor uveyikte hindi sokuyla iyi mesafelerden kus aldim ayrica oscarda kullaniyorum hatta pazar gunu seffaf yasil fiochi kovanli 34gr 5 numara behri ve ordege aldim ordegin ilaci ha gelelim soguk havalarda aksamdan sobanin yaninda isitip oyle meraya gidiyorum soguk havalarda b&p f2 zehir gibi cok guzel fisek birde barut bulamadim mke nin tip 2 sini kirmizi barutunu alirsam bu fiseklre yarim gr ilave edip ava gittinmi tadindan yenmez
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ustalar jet Bala Star tek kurşun nasıldır bilginiz var mı teşekkürler ?
1990 Ankara

ferhatatasoy

• Ziyaretçi
Koli bazli aldım 24 trap fişegini siyah 10kutu attim ardindan 10kutu daha 30gram 8n aldim yeşil iyi deil.gurupmanda bozuk geldi ama 24 trap çok iyiydi sanki avrupa gibiydi grupman delicilik.