Gönderen Konu: DEĞERLİ AVCI DOSTLAR, HEPİNİZE BİR SORUM VAR.  (Okunma sayısı 3235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
DEĞERLİ AVCI DOSTLAR, HEPİNİZE BİR SORUM VAR.
« : 05 Kasım 2014, 18:04:50 »
Bir yakınım  apartman dairesinde 30 adet kedisi ile  yaşıyor. Bu durum normalmi değilmi? Ayrıca bu yakınımız,  her zaman biz avcılara ruh sağlığı bozuk hayvan katilisiniz diyor. Lütfen soruma ciddi ve açık yüreklilikle cevap verirseniz memnun olurum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: DEĞERLİ AVCI DOSTLAR, HEPİNİZE BİR SORUM VAR.
« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2014, 20:13:52 »
Ben evin içinde kedi köpek beslemeye tamamen karşıyım. Halam evde 2 kedi besliyor, sırf evde kedi var diye ayda alemde bir ziyaretine giderim ondada hiç bi şey yiyip içmeden 5 dakikada kalkarım.Bence avcılardan değilde  evde 30 kedi besleyen birinin ruh sağlığından şüphe etmek gerekir. Saygılar
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2014, 20:27:56 »
 o nun ruh sağlığının bozuk olduğu ortada;herkez kendine baksın,biz kendimize bakıyoruz.yaptığımız dinimizcede ,kanuncada uyğun.o kadar kedi beslemek normalse biz onada saygıdan ötürü bir şey demeyiz .1-2-3....kedide aradığını bulamamışsa 30 tanedede bulamaz.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2014, 20:48:36 »
kanunları bilmemde evde 30 kediyi bırakın 1 kedi beslemek bile günah hemde çok günah evde 30 kedi beslemek insanın akılsağlığının yerinde olmadığına işarettir günaha rağmen hadi beslendi diyelim 1-2 kedi olur 30 kediye nasıl bir insan bakabilir yemeği temizliği filan bit pire dolar ev komşular rahatsız olur uygun yer varsa bahçede çok sayıda kedi köpek beslemekte çok sevaptır kimseyi rahatsız etmemek kaydıyla avcılığa gelince dinen bir sakıncası yoktur avlanmanın ha kasaptan et almışsınız ha avlanıp etini yemişsiz keklik bıldırcın eti satan kasap varda biz mi almadık sataan olursada tüfek parasına satarlar ayrıca av spordur heyecandır tutkudur
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2014, 21:04:01 »
Avcılık bizlerin genlerinde var . Aslında temelde her insan avcıdır fakat sosyal hayat zamanla bazılarının bu güdülerini törpülemiş, avcılıktan uzaklaştırmış ve sonunda avcılığa karşı bireyler haline getirmiştir. Bir avcının avlanırken öldürdüğü canlı sayısı evinde 30 kedi besleyen birinin kedilerine verdiği mamalar içinde kullanılan hayvan sayısından kesinlikle azdır. Kedi sever birisi olarak her gün oturduğum sitede 10 civarında kediyi besliyorum ama evde 30 kediyle yaşayamazdım. Hepsinin ayrı karakteri ve davranışı var. Onlarla vakit geçirmeyi seviyorum ama ava gitmeyi de seviyorum ve bildiğim kadarıyla ruh hastası değilim  :)
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2014, 21:15:54 »
Apartmanlar insanların yaşaması için yapılmış yerlerdir.Eğer ki hayvanların yaşaması için yapılsaydı,bizler sokaklarda yaşamamız lazımdı.Şahsi fikrim müstakil bahçeli evi olan kişiler,başka kişileri rahatsız etmemek kaydıyla hayvanları kulubelerinde bakabilir.Ayrıca bir değil,iki değil otuz kedi...Ruh sağlığı bozuk olanın adresi belli...
Ben çocukluk yıllarımda çantacılıkla başladım avcılığa.Büyüklerimin dediği av işi nasip işidir.Avcılıkta hırs olmaz.İlk elime aldığım tüfekten itibaren hep aynı mantıkla arazide gezindim.Sezon boyunca vurduğum hayvan sayısı çok fazla değildir.Avcılığı ben daha çok spor amaçlı ve doğaya çıkma arzusundan  dolayı tercih ettim.
Hiç bir insan avcılara böyle hitap edemez.Zaten insanlar doğası gereği avcıdır.(Gözleri önde olan bütün canlılar birer avcıdır)Bizler hayvan katili değil doğanın birer parçasıyız.
Bana göre her insan avcıda olamaz.
Saygılar...
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #6 : 05 Kasım 2014, 22:12:25 »
o kadar kediye harcıyacağı parayı yakınlarında mutlaka ihtiyaç sahipleri vardır onlara versin daha hayırlı olur  hiç gördünüzmü açlıktan ölen sokak kedisi benim avıma saygı duymuyorsa bende ona ve onun gibilere saygı duymuyorum selamlar tüm avcı arkadaşlara
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2014, 00:30:56 »
Bencede apartman dairesinde 30 kedi beslemek ruh sagligi bozuk
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 06 Kasım 2014, 01:15:46 »
Açık yüreklilikle cevap vermek gerekirse,tanımadığım biri için ruh hastası diyemem.Avcılık hakkındaki görüşleri için yargılamak ve hakaret etmek kabul edilemez.Bizler avcılığı ne kadar doğru anlatırsak o kadar olumlu sonuçlar elde ederiz.Evinde av köpeğine bakan insanlardan evinde kedi besleyenin farkı olacağını düşünmüyorum.Saygılar.
1993 ERZİNCAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #9 : 06 Kasım 2014, 10:48:27 »
Anladımki tüm avcı arkadaşlarla avcılık konusunda aynı düşüncelerdeyiz. Bir ara bu yakınıımda daha çok kedi vardı birgün kediler teker teker ölmeye başladılar veteriner gelmiş evlerine ilk geldiği gün demişki evde aşırı kedi var ve virüs var önlem almazsanız kedilerinizin çoğunu kaybedersiniz dediği halde  8 kedisi öldü. Şimdi bize sözde hayvan katili diyen tüm hayvansever geçinenlere soruyorum. Veteriner daha ilk başta ikaz ettiği halde bu kedilerin ölümlerine göz göre göre sebebiyet veren bu yakınım HAYVAN KATİLİ DEĞİLDE NEDİR?

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 07 Kasım 2014, 22:14:28 »
nazife abla evde 30 kedi akıl mantık işi değil bizim sığınak a bir kedi doğurmuştu yavrular sürekli miyavladılar süt verdik sesleri kesildi büyüdüler sokağa saldık mecbur ama binayı pire basmıştı zor kurtulduk o kadar kediye bakmak mümkün değil sadece mama vermekle iş bitmiyor ilacı var aşısı var banyo bile yaptırmak lazım yoksa insanı bile hasta ederler olmazsa şikayet edin

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #11 : 08 Kasım 2014, 16:41:44 »
Haklısın  yavuz kardeşim bu uzun süredir böyle. Üstelik eşimin yeğeni bu kişi annesi ile aynı evde o kadar çok kediyle pireler içinde yaşıyorlar. Benim çekirdekten yetişme avcı olduğumu bildikleri için zaten rahatsızlar  sürekli yazılı medyadan  bana ve avcı camiasına kötü yorumlar yapıyorlar. Dengesiz ve ruh sağlıkları bozuk kişilerlede muattap olmamaya gayret ediyorum. Şikayet etmişler apartmandakiler ama sonuç sıfır
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2014, 16:42:51 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 12 Kasım 2014, 21:38:05 »
Haklısın  yavuz kardeşim bu uzun süredir böyle. Üstelik eşimin yeğeni bu kişi annesi ile aynı evde o kadar çok kediyle pireler içinde yaşıyorlar. Benim çekirdekten yetişme avcı olduğumu bildikleri için zaten rahatsızlar  sürekli yazılı medyadan  bana ve avcı camiasına kötü yorumlar yapıyorlar. Dengesiz ve ruh sağlıkları bozuk kişilerlede muattap olmamaya gayret ediyorum. Şikayet etmişler apartmandakiler ama sonuç sıfır
şikayet edilen yetkililere sormak lazım burası ev mi yoksa hayvanat bahçesi mi diye .keşke çevremde sizin gibi avcı olan bayan çok olsa size ve avcılara dil uzatanların dili kopsun .memleketimizin maalesef kadınları kızları ya ev hanımı dünyadan haberi yok yada kariyer peşinde eline silah versen namluyu kendine doğru tutarlar kızlarda süslenip zengin erkek arayışında koşu yapayım spor yapayım yada avcılık yapayım yok avrupalı amerikalı kadınlara bakıyorsun hepsi  fevkalade silah kullanıyorlar youtube da onlarca video var bense sizden başka bayan avcı ne gördüm ne tanıdım allah yardımcınız olsun
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2014, 21:40:06 Gönderen: Yavuz YILDIZ »

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #13 : 20 Kasım 2014, 18:12:31 »
şikayet edilen yetkililere sormak lazım burası ev mi yoksa hayvanat bahçesi mi diye .keşke çevremde sizin gibi avcı olan bayan çok olsa size ve avcılara dil uzatanların dili kopsun .memleketimizin maalesef kadınları kızları ya ev hanımı dünyadan haberi yok yada kariyer peşinde eline silah versen namluyu kendine doğru tutarlar kızlarda süslenip zengin erkek arayışında koşu yapayım spor yapayım yada avcılık yapayım yok avrupalı amerikalı kadınlara bakıyorsun hepsi  fevkalade silah kullanıyorlar youtube da onlarca video var bense sizden başka bayan avcı ne gördüm ne tanıdım allah
yardımcınız olsun

Yavuz kardeşim benden başka bayan avcı görmediğine şaştım doğrusu :) yazılı ve görsel medyadan iyi takip etseydiniz türkiye geneli en az 344 bayan avcı olduğunu görürdünüz. Ve  Bu 344 bayanın içersinde en az 200 kişi karı koca olarak avcılar, diğerleri babaları veya yakınlarının teşviki ve desteği ile ava çıkan genç kızlarımız. Hatta bundan 7-8 yıl evvel şuandaki avlak-forum(forum-avllak)   sitemizde onlarca bayan avcı vardı  üyeydiler buraya. Genel anlamda silah kullanmakta ava çıkmakta bana göre bir meziyettir. Ben köy ve çiftçi kızıyım bu yüzden 12 yaşımdan 18 yaşıma kadar rahmetli avcı çakır dayımın yanında her ava çıkma fırsatımda çantacılık yaptım 18 yaşımdan itibarende tek ava çıktım. Allaha çok şükür hiçbir olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 20 Kasım 2014, 21:25:37 »
Avcılığa herkesin aynı bakış açısıyla bakmadığı doğrudur. Özellikle sergi dolusu vurulmuş av hayvanlarını gördükçe bazı insanların vicdanı sızlıyor. Sanıyorum onlar doğada ölümün yaşamak kadar doğal bir şey olduğunu bilmiyorlar. Düşünsenize aslanların ceylanları, antilopları yememesi durumunda tüm aslan nesli iki haftada yok olur. Malesef biz insanlar ölümü facia konumuna sürüklüyor ve o anlamda anlamakta ısrar ediyoruz. Doğanın mekanizması malesef böyle işliyor. 160 bin yıldır da yok olmamamızın nedeni avlamayı bilmemizdir. avcılık olmasa insan nesli haritadan silinmişti. Gerçi şimdi artık işin beslenme boyutu ortadan kalktı ama 160.000 yıldır yaptığımız bir şeyi limitler dahilinde, haftanın belli günlerinde bazı av hayvanlarını avlamak süretiyle bunu devam ettirmek neden katillik oluyor? İşte bu noktayı hayvanseverlere anlatmak güç.
 Evde kedi besleme meselesine gelince. Bana göre herşeyin fazlasında arıza vardır. Nasıl ki bir insanın üç adamın bir günde yediği yemeği bir oturuşta tek başına yemesi anormalse 30 kediyi beslemek  de bir o kadar anormal. Çünkü doğadaki tüm hayvanların bir beslenme alanı vardır. Özellikle kediler dışkılarıyla bu alanı işaretlerler ki başkaları bu alanı ihlal etmesin. Bu alana başkaları girerse derhal müdahale ile alanın dışına çıkartılırlar. Benim bildiğim bu mesafe köpeklerde 17 km çapında bir alan, kedileri hatırlamıyorum yanlış söylemeyeyim. Şimdi siz daracık bir eve 30 kedi doldurmakla zaten doğaya aykırı bir şey yapıyorsunuz bu aşikar. O hayvanlardan da birinin her sene ölmesi kaçınılmaz. Ruh sağlığı açısından da mutlaka bir uzmana görünmeli diye düşünüyorum. Çünkü evlere çöp toplayan bir insanın ruh sağlığı nasıl ki düzgün olarak kabul edilmiyorsa eve kedi dolduranın da ruh sağlığına başka bir açıklama yok malesef... Saygılarımla... 
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 21:32:34 Gönderen: Oğuz BABAÇOĞLU »