Öncelikle tüm üyelere selamlar. M 3000 tüfeyi ördek avında kullananlardan bu tüfek hakkındaki tecrübelerini buradan paylaşırlarsa bilgilendirme açısından faydalı olacağını düşünüyorum.Saygılar.
bu sorunuza en iyi cevap vereceklerden birisiyiym herhalde, çünki M3000 tüfeğimi alalı yaklaşık 3 ay gibi oldu , devamlı olarak hafta sonları sadece ördek avlarına gittim göllere, kısa zamanda çok iyi tecrübe edindim, artı bu avlara sürekli benimle aynı gün stoeger almış bir arkadaşımla gittik üstelik aynı gümede yer aldık, enine boyuna tüfekleri test ettik fişekleri test ettik çıkan sonuç şu
bizim tüfeklerimizin göl performans gramajı 32 ve 33 gr. hava rüzgar ve soğuğa dönünce 34 gramlarda iyi sonuçlar alınıyor ama rüzgar durdumu hemen 32-33 gr ma dönmek gerekiyor. rüzgarlı soğuk havalarda fişeğimiz LAMBRO BLUE 4-5 numara bu fişek 34 gr dır. rüzgarsız yarı güneşli havlarda fişeğimiz 33 gr RC S4 4-5 numara ( bu fişekle öyle bir performans aldık ki ikimiz anlatamam , hani sadece bu fişekle ava gidilse çok nadir sert rüzgarlı havalarda belki birkaç kuş kaçar biz bu denli randuman aldık.)
hava çamaşır havası dediğimiz ılıman bir hava olduğunda da RC SİPE 32gr 4-5 numara süper çalıştı.
ben yerli fişek kullanmadım ama sadece deneme amaçlı streling attım 32 gr 5 numara , mekeye attım 5 atışın 4ünde cansız düşürdüm. buda bir dip notu
tüfeklerimizde ben formda serkan çimen arkadaşın KAHRAMAN MODİFİED şokunu kullandım sürekli, öbürkü arkadaşım da 3 nolu orjinal şoku kullanda bazen 1 nolu şoku taktı sonuç değişmedi oda güzel.
bizim tüfeklerimiz saçmalalrı toplu götürüyor bunu iyice test ettik, çünkü çok yakınlardan kuşları vuramadık vurduklarımızda parçalandı resmen. selamlar arkadaşlar STOEGER ı çok sevdik teşekkür ediyoruz böyle güzel bir silahı ürettikleri için fabrikasına