Gönderen Konu: Türkiye'de Avrupa tüfeklerin inanılmaz ve gereksiz şekilde pahalı olmas  (Okunma sayısı 13740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Raşit TEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Evet arkadaşlar maalesef durum böyle.. Gerek av bayisi arkadaşların fahiş fiyat belirlemeleri , gerek elden satanların fiyatı uçurmaları.... Uzun araştırmalar yaptım , dolar ve avro ( euro ) kurlarını da hesapladım ülkemizde ikinci el Avrupa tüfeklerin fiyatları inanılmaz uçuk.. Irak , Lübnan gibi bu konuda geri kalmış ( geri kalmıştan kastım kendi tüfek imalatlarının olmaması ) ülkelerde dahi fiyatlar bu kadar uçuk değil... 90'lı yıllardan kalma otomatik tüfeklerin fiyatları ya da 70 li 80 li yıllardan kalma çiftelerin fiyatları Avrupa pazarına göre yaklaşık 3 kat daha fazla.        ( dolar kurunu eklememe rağmen )... Durum böyle olunca konuyu Avrupalı arkadaşlara sosyal medya aracılığı ile ilettim. Bana inanamadıkları söylediler. Asla o fiyata o tüfeklerin etmeyeceğini belirttiler. Bu konuda bir de siz değerli arkadaşların, ustaların fikrini almak istedim... Saygılarımla......
1984 tekirdag

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tutan tuttugunu.....
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

The following users thanked this post: Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
amerikada ordan çıkma rus yivli tüfekleri 250 dolar.

rusyadan  nakliye dahil  ;D
1978-İZNİK

Çevrimdışı Raşit TEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Anlasilan ulkemzde bu isten para kazanan cok insan var. Bu sebeple piyasa dusmuyor. Tabiki ulkemizde vergiler yuksek ama fiyatlari bu kadar etkilemez.
1984 tekirdag

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
Hocam arı kovanına çomak soktun şimdi :)  Eğer konuya rağbet olursa bak neler öğreneceksin. O tüfeklerin tetik çekmeden av vurduğuna inanmaya başlayacaksın. Hatta namlunun ucunu göstermen yetiyormuş.

Ama benim fikrimde Gökmen bey gibi. Tutan tuttuğunu..... +1
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yabancı tüfeklere artık ihtiyacımız yok ülkemiz bazı markalar artık çok kaliteli silahlar yapıp birde ihraç ediyorlar bu gün bir baretta a 300 ve urika fiyatına  üç  dört tane yerli çok kral otomatikler pozeler çifterler alınır israfa hiç gerek yok para kolay kazanılmıyor haklarını yemilyelim wincesterler remigtonlar barettalar perraziler çok kaliteli etkili tüfekleri var bizim ülkemize girdikten sonra fiyatları 3 e 4 de katlanıyor
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 17:00:14 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Erkan POLAT

• Müdavim Üyemiz
bir günde tüfeklere 1000 lira zam yapıldığını görebilirsiniz ülkemizde maalesef.. ama arz talep meselesi demek satabiliyorlar...5 bin liralı tüfek bir senede oldu 7 bin lira diyecekler ki kur farkından.. kur yükseldi fiyatlar yükseldi tamam ama kur indi fiyatlar yerlerinde duruyo buyrun burdan yakın :D
Epagneul Breton

Browning B725
Franchi Affinity 3

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 4000 tl  gibi bir rakama ata otomatik, akkar pompalı,  huğlu poze alır koleksiyon yaparım karşısına oturur limonlu çayımı içerim.

para çoksa dünya nimetlerinden yararlanmanın da bir sakıncası yok tabi ,

elin antoniosu, yürgeni , oygeni kazanacağına anadolu ustası işçisi kazansın.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 17:13:15 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aynen Savaş bey şu yabancı merakı fantaziden başka bir şey değil
1985
BURSA

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Allah'tan yerli firmalar güzel tüfekler yapıyorda ithal tüfek almak şart olmuyor yoksa vay halimize.
İnsan Beretta,Benelli gibi tüfeklere sahip olmak istiyor ama yurtdışında sıfır fiyatına olan tüfeğin ülkemizde 2.el bile o paralara zor bulunuyor.
Bir yivsize 6000-7000 lira vermek kulağa hiç hoş gelmiyor ederi o fiyat olsa feda olsun ama değil.Sağlık olsun :-\
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Emre SERBEST

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
O yabancı firmaların tüfekleri olmasa yerli firmalar çöp üretirdi inanınki,şükredelimki yabancı firmalar piyasada iyi kötü rekabet yapabilelim diye bizim yerli firmalar güzel mallar üretiyor.Biz bu benelli'yi beratta'yı görmesek yerli firmalar elimize sapan verirdi alın size tüfek diye :)). Birde şu var ben şimdiye kadar Benelli SBE2 de alt vurma sorunu fişek sıkıştırdı yok yan çaktı gibi bi şikayet duymadım :)) ama yerli firmalarla igili forum şikayet kaynıyor :))
1977-Tekirdağ

Çevrimdışı Emre SERBEST

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ayrıca anadolu'lu üretici kazansın kazanmasına da öyle abuk subuk imalat yapmasınlar doğru düzgün mal yapsınlarki satabilsinler,yoksa boşu boşuna Türk'e Türk propagandası yapmayalım beyler :)
1977-Tekirdağ

Çevrimdışı Erkan POLAT

• Müdavim Üyemiz
emre bey söylediklerinizde haklısınız ama sorun fiyatların çok yüksek olması...
Epagneul Breton

Browning B725
Franchi Affinity 3

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Emre bey yazdıklarınıza katılıyorum,
Eskiden üretilen tüfekler rekabetin çok az olduğu ve ithal tüfeklerin sınırlı oldu zamanlarda üretilmiş ve haliyle bazı modeller çok tutulmuş.
İthal tüfeklerin girişi ve karşılaştırılması Türk avcısına ve silah sanayisine çok şey kazandırdı,ülkenin şuanki tüfek kalitesi çok iyi olmasada yeterli diye düşünüyorum.Yerlilerde zaten sorun çıkaracak tüfekler az çok tahmin ediliyor ve sakınmak lazım ama gerçekten iyi firmalar var ve bunlarda Türk avcısına yetiyor.6000 liralık ithal tüfeklerde de bazı sorunlar çıkabiliyor ve tamiri 8 aydan 1 yıla kadar sürüyor  :)peki 6000 liraya yerli bir tüfek alsak ve 8 ay tamirde geçse neler yazılıp çizilirdi tahmin edin 8)
Şahsen ithal tüfek almak isterim ama bugün birçok yerli estetik ve kalite olarak çok aşağıda değil,aslında 5 te 1 fiyatına çok güzel yerliler var ve ben 1 ithal tüfeğe sahip olmaktansa 5 yerliye sahip olmayı tercih ederim :)Rastgele..
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Raşit TEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar hepiniz haklisiniz.eminim ki yerli firmalarin bir cogu bazi Avrupa modellerinden daha kaliteli. Ve kesinlikle yerli imalatcinin desteklenmesi gerekir. Silah bizim ulkemize girince fiyat birden ikiye katlaniyor. Aslinda bu sadece tufekle de sinirli değil... is boyle olunca bazi uyaniklar Avrupa markasi adi altinda fason uretim gerceklestiriyor. Av fiseklerinde de boyle.
1984 tekirdag

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  Rekabet şartları, dünyaya açılma ,ihracat, kalite çıtasını yükseltti.Bu ülkede de artık iyi tüfek üretiliyor.Ama haklı olarak daha iyisini hak ediyoruz ve istiyoruz...
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: Cüneyt ÖZDEMİR 06

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
geçen gün silahından memnun olmayanlar diye başlık açılmıştı onu inceleyin bizim yerli markaların ne mal olduğunu anlarsınız.o konuyu inceleyen yeni avcı hangi markaya yerliye güvensin,3 ay oldu tamire tüfek gönderdik utanmasalar sezon sonu geri gönderecekler.bir standart yok her markada kronik sorunlar var parası olanda napsın yabancıyı alıyor.bende 73 model çakmaklı rus var tetik tertibatını söktüm bakayım eskidimi noldu diye sanki hiç kullanılmamış o yayları dün takılmış gibi hayran kaldım.napayım simdi aldığım hafta iğneleri kırılan üzümlüyümü öveyim yada tam dik 90 derece kaldırınca ördekten korkar gibi çalışmayan ağır çekim yapan huğlu otomatiğimi övelim.yoksa ilk sezon ejektörleri atmayan sarsılmazımı övelim yiğidi öldür hakkını yeme.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Emre SERBEST

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Cihan Bey durumu çok güzel özetledi ite benimde demek istediğim o :) ama tabi fiyat- fayda penceresinden bakarsak senede 8-10 kere ava gden birisi için maksimum 1500 TL değerinde bir tüfek fazlasıyla iş görür,herkesin gönlünde yatan bi yabancı özellikle güzel gravürlü bir çifte vardır bi merkel bir beretta mesela yıllarca gider torununa kalır :)

geçen gün silahından memnun olmayanlar diye başlık açılmıştı onu inceleyin bizim yerli markaların ne mal olduğunu anlarsınız.o konuyu inceleyen yeni avcı hangi markaya yerliye güvensin,3 ay oldu tamire tüfek gönderdik utanmasalar sezon sonu geri gönderecekler.bir standart yok her markada kronik sorunlar var parası olanda napsın yabancıyı alıyor.bende 73 model çakmaklı rus var tetik tertibatını söktüm bakayım eskidimi noldu diye sanki hiç kullanılmamış o yayları dün takılmış gibi hayran kaldım.napayım simdi aldığım hafta iğneleri kırılan üzümlüyümü öveyim yada tam dik 90 derece kaldırınca ördekten korkar gibi çalışmayan ağır çekim yapan huğlu otomatiğimi övelim.yoksa ilk sezon ejektörleri atmayan sarsılmazımı övelim yiğidi öldür hakkını yeme.
1977-Tekirdağ

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kısaca
Cem Yılmaz'ın Aşçı Bahçıvana Bahçıvan Şoföre Şoför Uşağa Sonra Hepsi Uşağa olayında olduğu gibi
Üretici distribütöre, distribütör bayiye, bayi vatandaşa sonra hepsi vatandaşa
Tüm bunların yanı sıra 2. el tüfeğini muadilinin bazen 3 4 5 kat fiyatına satmaya çalışanlar var üstelik eleştiriye de katlanamıyorlar.
Rastgele
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
aynen burada önemli olan uşak olmamak bana biraz biz uşak oluyoruz gibi geldi ;D ;D ;D ;D
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Ayfa CEYHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tutan tuttugunu.....
Dostum sen sen ol Sak'ın bi tüccarın Tüfeği için böyle yazma hatta Pahalı bile deme sonra Bir dünya laf duyarsın yalaka çok.hatta sana Ömründe Tüfek görmemiş bile derler.ben sana yüzde yüz Katılıyorum.
1980 ADANA

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
Yıllarca avrupa tüfek kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Artık Türkiye de avcıya yetebilecek tüfekler üretilebilmekte. Eskiden Türkiyede doğru dürüst üretim yapılmadığından avrupa tüfeklerle avlanıyorduk ancak şu anda gerçekten güzel üretimler var . Bakın geçen sene beretta superpoze alayım dedim . Siparişi verdik . Tüfek geldi . Bir avcı kardeşimiz rica etti . O tüfeği ona verdik . İki hafta sonra bir tane daha geldi. Tüfeği aldım . Satın alma belgeme işlettim ve av bayiyle beraber denemeye çıktık.   Tüfek ejector hatası verdi.Allahtan ruhsata işletmemiştim hemen iade ettim . Eğer işletmiş olsaydım tüfek tamire gidecekti . Kim tamir edecekti? İtalyaya gidermiydi ? :) sanmam. Aynı dönemde bir tanede yerli, otomatik aldım . Baston niyetine kullanırım düşüncesi vardı . Bütün tüfeklerimi dolaba hapsettirdi . Nereye gitsem yanımda . Çokda memnunum . Arıza versede umrumda değil . Fabrikası ülkemde . Fiyatlar konusuna gelince arz talep meselesidir . Demekki adamlar hala alıcı buluyor ki bu fiyatları istiyor. bence 50 yıllık bir tüfeğin o rakamları etmesi imkansız . Sıfır fiyatlarına gelince , avrupada av bayilerini gezmiş biri olarak cidden gülüyorum :) Ama verginin çok fazla olduğunuda biliyorum...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
O yabancı firmaların tüfekleri olmasa yerli firmalar çöp üretirdi inanınki,şükredelimki yabancı firmalar piyasada iyi kötü rekabet yapabilelim diye bizim yerli firmalar güzel mallar üretiyor.Biz bu benelli'yi beratta'yı görmesek yerli firmalar elimize sapan verirdi alın size tüfek diye :)). Birde şu var ben şimdiye kadar Benelli SBE2 de alt vurma sorunu fişek sıkıştırdı yok yan çaktı gibi bi şikayet duymadım :)) ama yerli firmalarla igili forum şikayet kaynıyor :))

+1

mesele avrupa tüfeklerin pahalı olmasıysa sadece doğru ama yerliler o kaliteye ulaştı demek fazla iyimserliktir..
avrupalardada arıza çıkabiliyor ama yerlilerle kıyaslanmayacak kadar az ;)
 birde şu var kişiye göre değişen;
 tüfekten beklentimiz işimizi belli bir süre görmesimi yoksa evladiyelik olmasımı,eğer birincsiyse sorun yok güzel yerlilerde var,ama ikincisiyse kimse kusura bakmasın halıhazırda dünya döndükçe çalışacak nesilden nesile geçecek bir yerli yok malesef ;)
 artık avrupa markalarda düşük fiyatlı modeller üretiyor iyi bir yerli 1000-1500 tl arasında 1600-3000 tl aralığındada avrupalar var.
ben sadece bir silahın vurmasını değil elime yakışmasını gözüme güzel görünmesini ve güven vermesini isterim.ama bu doğrudur diyemem başka biri sadece iyi vurmasını isteyebilir diğerleri önemli görmeyebilir yanlış diyemeyiz.bu biraz köpekte olduğu gibi kırık olsun av yapsın yeter diyenlerle,hem av yapsın hemde safkan olsun diyenler gibidir ;)
 seçimlerin kişiye göre değişeceğini düşünerek  allah herkesin gönlünün muradını versin.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  • AKDAS-AK212