Burada konu saptırılmış.Konu yerlinin kaliteli veya kalitesiz oluşu değil.Başlığa bakarsak yabancının saçma bir şekilde pahalı olmasına değinilmiş.Ama yerliler yine yerden yere vurulmaya başlanmış .Şu anda yerli bir 1000-1500 liraya alacağınız herhangi bir tüfek işinizi görecektir.Yivli olsa çok hassastır tamam diyeceğim.Bir huglu,armsan,akkar,sarsılmaz,ata,stoeger av yapacak avcıya yeterlidir.En fazla 50 metreye bi avuç saçma atıyoruz.Yabancı marka olunca sanki saçmaları elle mi diziyo.Avı vuramayan suçu tüfekte aramasın,tüfekler hep cnc makinadan cıkıyor.Vuramıyorsanız ya fişekte ya da dipçikten gerisinde sorun var demektir.Hem yerli hem yabancı kullanmış olan avcı arkadaşlar buyursun yazsınlar.Aynı mesafeden beretta vuruyor da misal armsan veya sarsılmaz vurmuyor mu.
Aynen öyle Selman hocam. Ithal tüfeklerin o parayı etmesinin tek sebebi MARKA olması. Browningten bahsedilmiş. Browning yazısı yerine başka bir yazı yazsa o tüfekte yorumları kesinlikle değişik olur... Şimdiye kadar hep ithal tüfek denildi. Ben eski modellerin hiç pattern ve pent. testlerini göremedim.
Bizim yerli firmaların test edilmedik bir tane tüfeği kalmamıştır. Tüfeği aldığımız günden beri "ooooo benim tüfek çok sağlam, bak 40gr 50gr atıyorum." diyerek hava basıp tüfeği yoruyor vatandaş sonra arıza yaptığında "efendim arıza yaptı bu tüfek yaramaz"... Ben daha ithal tüfekler 34 36gr üstü atan adam görmedim.
Örnek bendeki tüfeklerden biri KRAL ESCORD. Vallahi attığım 40-50gr arası fişeğin adı var hesabı yok. Ama BENELLİ Rafaello ile yemin ederim 34gramdan yüksek atmaya cesaretim yok. "Ya bir şey olursa.....". Benelliyi haftada 2 gün ava gitmesem de alır silerim, Kralı bu sene 2 kere temizledim. Sonra şarjör borusu pas yapmış, Su zımparası ile zımparala...
İthal tüfekler titizlikle kullanılıyor, yerli tüfeklerde hiç önemsenmiyor. Hal böyle olunca iyi bakılan silah uzun yıllar dayanıyor, Hor görülen silah en yakın zamanda arıza veriyor. EEE bu işin fırsatçıları da bundan istifade ediyor.
Bir de İTHAL TÜFEK pas yapmıyormuş palavrası var Benelli de Beretta 'da pas yapıyor. Pas yapanlarda "çelikten çelikten" diyorlar.