Gönderen Konu: Türkiye'de Avrupa tüfeklerin inanılmaz ve gereksiz şekilde pahalı olmas  (Okunma sayısı 13737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tutan tuttugunu.....
Kor tuttuğunu topal bulduğunu hesabı...
+1000000 aynen katılıyorum,
Yatırım yapmak isteyenler sıfır avrupa tüfek alıp seneler sonra daha pahalıya satabilir,tutturabilir yada siz her ne derseniz..
Her neyse serbest piyasa.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
ne görsellik ne malzeme kalitesi nede standart üretim nede teknoloji malesef hepsinden yoksun ama iddaaya geldimmi hepsinden üstünüz.yok böyle bi dünya.adamın birinin  1900 yıllarının başında yaptığı otomatik hala ayakta çatır çatır  çalıştırılırken ve hala rabet görürken.bizim yerli üreticilerin hala daha  gerek gazlı  gerekse kinetik  tüfekleri yeni yeni sorunsuz çalıştırabilmeye çalıştırmaları ve bunu başarı saymaları.çifteleri çoğunda çift patlama alt üst vurma  iki namlunun değişik yerleri vurması falan filan.grupman testlerini avcı sayfası  üyelerinin zoraki dürtmeleriyle yapan hatta çoğu yapmayan  hiç bir sistem icat edememiş  hiç bir buluşu olmayan hiçbir patent sahibi olmayan kopyacı zihniyet.bu gün avrupalının 100 sene önce koyduğu basit bir otomatik emniyeti bile yapmayan ama kalbur üstü tüfekleri avrupa tüfeklere yakın fiyatlarda satılan yerli üreticilerimiz.ben şahsen kendilerini çok başarılı bulmuyorum. ama ne yazıkkı malum şartlar gereği dolabımızda bir kaç adet yerli tüfeğimiz var ki idare ediyoruz.kimse kendini kandırmasın durumu olan kimse yerli tüfek kullanmak istemez diye düşünüyorum.şimdi biri çıkacak ben yıllarca kaç tane tüfek kullandım  ama x marka yerli tüfek aldım bütün avrupa tüfeklerimi sattım diyecek.sorarsanız neden yıllarca avrupa tüfek kullandın o zaman deseniz  şimdi yerli üreticilerin  çok iyi tüfek yaptığını  artık gerek kalmadığını  söyleyecek. bende diyorum ki 97 model huğlu çifteyi alın  birde 2014 modelini alın hangisi daha kibar estetik işçiliklli görün bakın. bir üretici sıfır bir malı ayıplı eksik kusurlu  hatalı yapabilir anlarım.ama bu şekilde piyasaya sürüyorsa   nerede  kaldı kalite kontrol.bakın 75 yıllık bir avrupa tüfeğe namlu içi test  basıncından namlu iç çapına  kadar hatta banttan inip kalite kontrolünün yapıldığı tarihe  kadar her şey yazar.sen dahaismini bile doğru yazamamışsın. alın size örneği yeni aldığım huğlu 401 kinetik  tüfek.saçma grupmanı  çalışması  duruşu pattern testi 10 numara.ama markalamadaki hataya bakın HUGLU.  bilmem anlatabiliyormuyum...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı İsmail METE

• *
elin antoniosu, yürgeni , oygeni kazanacağına anadolu ustası işçisi kazansın.
aynen katılıyorum
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Eskiden maçlarda avrupaaaaa avrupaaaaa duy sesimiziiiiiiiiii bu gelen cimbomun ayak sesleriii diye çok gaz  bir tezahürat vardı çoğu yerde de vasat oynar gelirlerdi. Şimdilerde niyeyse pek duymuyorum. ;D ;D ;D
400-450 yıldır pozitif bilimlerle aramız limoni.. her ne kadar asker milletiz dense de  Askerlik mühendisliktir bir yerde, o da bizde yok.  silah teknolojisinde kılıç kalkanın ötesine gidemedik. bu bizim gerçeğimiz. Karşımızda bize rakip olanlar pozitif bilimleri , sanayi devrimi yaşamış, mühendislik bilimlerini yemiş yutmuş adamlar. 
ÇOK  geriden takip ediyoruz. Ama bu yeteneğimiz olmadığını göstermez. Gayet yetenekli ustalarımız var .  500 yıl öncesi şartlar yok. hepsinin elinde cnc makineleri. elini sAllasan makine mühendisi dolu. bu işi çok seven çocuklar var içlerinde. son 20 yılda gelinen nokta fena değil  ,ama eksik çok. en büyük sorun ülke genelinde kalite standardının kalitesizlik olması.

avrupa,  amerikan pazarı iyi ki var. rekabet üreticimizi hizaya getirmiştir.. yerliler  20 yıl önceki kadar kötü değil.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2014, 10:11:14 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Emre SERBEST

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bende Suat Bey'in söylediklerine katılıyorum, biz yatıp kalkıp  dua edelimde avrupa tüfekler var piyasada yoksa yerliler bu kalite kontrolleri bile yapmadan soba borularını satar millete, yok antonyo kazanacağına anadolu üreticisi kazansın mantığı arkadaş. kim hakederse o kazansın kim daha düzgün mal yaparsa o kazansın adı ha antonyo olmuş ha ahmet olmuş doğru mal yapan iş yapar. Benim mantığımda bunu söylüyor

ne görsellik ne malzeme kalitesi nede standart üretim nede teknoloji malesef hepsinden yoksun ama iddaaya geldimmi hepsinden üstünüz.yok böyle bi dünya.adamın birinin  1900 yıllarının başında yaptığı otomatik hala ayakta çatır çatır  çalıştırılırken ve hala rabet görürken.bizim yerli üreticilerin hala daha  gerek gazlı  gerekse kinetik  tüfekleri yeni yeni sorunsuz çalıştırabilmeye çalıştırmaları ve bunu başarı saymaları.çifteleri çoğunda çift patlama alt üst vurma  iki namlunun değişik yerleri vurması falan filan.grupman testlerini avcı sayfası  üyelerinin zoraki dürtmeleriyle yapan hatta çoğu yapmayan  hiç bir sistem icat edememiş  hiç bir buluşu olmayan hiçbir patent sahibi olmayan kopyacı zihniyet.bu gün avrupalının 100 sene önce koyduğu basit bir otomatik emniyeti bile yapmayan ama kalbur üstü tüfekleri avrupa tüfeklere yakın fiyatlarda satılan yerli üreticilerimiz.ben şahsen kendilerini çok başarılı bulmuyorum. ama ne yazıkkı malum şartlar gereği dolabımızda bir kaç adet yerli tüfeğimiz var ki idare ediyoruz.kimse kendini kandırmasın durumu olan kimse yerli tüfek kullanmak istemez diye düşünüyorum.şimdi biri çıkacak ben yıllarca kaç tane tüfek kullandım  ama x marka yerli tüfek aldım bütün avrupa tüfeklerimi sattım diyecek.sorarsanız neden yıllarca avrupa tüfek kullandın o zaman deseniz  şimdi yerli üreticilerin  çok iyi tüfek yaptığını  artık gerek kalmadığını  söyleyecek. bende diyorum ki 97 model huğlu çifteyi alın  birde 2014 modelini alın hangisi daha kibar estetik işçiliklli görün bakın. bir üretici sıfır bir malı ayıplı eksik kusurlu  hatalı yapabilir anlarım.ama bu şekilde piyasaya sürüyorsa   nerede  kaldı kalite kontrol.bakın 75 yıllık bir avrupa tüfeğe namlu içi test  basıncından namlu iç çapına  kadar hatta banttan inip kalite kontrolünün yapıldığı tarihe  kadar her şey yazar.sen dahaismini bile doğru yazamamışsın. alın size örneği yeni aldığım huğlu 401 kinetik  tüfek.saçma grupmanı  çalışması  duruşu pattern testi 10 numara.ama markalamadaki hataya bakın HUGLU.  bilmem anlatabiliyormuyum...
1977-Tekirdağ

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Bence mesele ne yerli tüfek sanayimizin çok gelişmiş olması,nede Avrupa tüfeklerin %0 hata ile üretilmesi.Şu bir gerçektir ki Avrupa bir tüfeğe mauser parası istemeleri bir avcı olarak beni çok üzmektedir.Forumda Avrupa tüfek sevdasına almış Olduğum ve kozmetik sorunları Yüzünden bir müddet önce sattığım Browning ten bahsetmiştim.Şimdi nerde bu firmanın geçmişi?Nerde kaldı 1.dünya Savaşı'ndan bugüne gelen tecrübesi?Ben cebinde parası olmasına rağmen hala yerlimi Avrupamı ne alacağını bilmeyen,daha doğrusu Şaşkın ördeğe dönmüş bir insanım.Yerli al Bir dert,Avrupa al başka bir dert!Sayın Emin VURAL abimle geçenlerde epeyi konuştuk bana tavsiyesi safkan bir Avrupa tüfek al,fasonlardan uzak dur dedi.Auto 5 lere bakıyorum temiz bir auto5 in başlangıç fiyatı piyasada 5000 tl😖Yada diyorum safkan bir çifte alayım klasik şöyle onunda 20-25 senelik mazisi var Kullanılacak durumda olanı 3000 tl😡Ben bu işin içinden çıkamıyorum 😫
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yerlide iyileri de denk geldi bana. İlla kötü çıkacak diye bişey yok. Servisi sorunsuz en iyi yerli hangisi ise onu almak ağır basıyo. Poze çifte grubunda avrupa almam şahsen. Gereksiz.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2014, 20:57:07 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **

Suat kardeşime bu konuda tamamen katılıyorum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı İsmail METE

• *
Türk gibi başla,Alman gibi bitir.
Ülkemizin en büyük sorunlarının başında ARGE+MARKA...
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Ercan KILIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
selamlar . herkes yazmış bende yazayim . vergi ile bayii lerin artışı ile katlıyor fiyatlar evet. kısaca yazayim bizlerin  bu günyabancı merakı oldukça daha çok paralar terleriz !  anlamlı söz : güven insana cesaret, yetenek başarı kazandırır. ,  sen ülkende çıkan imalatlara guvenme birlik olma, ondan sonrada yabancılara boyun eğersin böyle. anlayan anladı kalın sağlıcakla .
1983 OSMANİYE

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Artık ben takmıyorum ya arkadaşlar,şöyle iyi inceleyip birazda şansın yaver gidip bi ata venza,bi akdaş gazlı alındığında insandaki avrupa hevesini kıracağını düşünüyorum,yani avrupa tüfekten istenen şeyler aşağı yukarı bu tüfeklerde var, ha belki yüzde yüz değil ama yinede eskiye göre çok çok iyi,hiç olmazsa artık valf ti,uzun şoktu vs.,yapıyorlar.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Eski tüfeklerde malzeme kalitesi sıkıntılıydı,ısıl işlem falan yapılmıyordu,şimdi kullanılan malzemler dünya standartlarına uygun,ısıl işlem olayını yapıyorlar bu şeylerde tüfekleri ömürlük yapıyor, işte herzaman bahsettiğimiz en önemli şey veya sıkıntı iç piyasa dış piyasa olayı,daha çok dış piyasa önemsenip iç piyasaya kalanlar,partinin son üretimleri,defolular verlince yerli rezil oluyor,sorunun temel kaynağı bu.
Daha öncede söylemiştim duyduğuma göre Sadık usta standartı yakalamıyan namluyu atıyormuş,böyle bir cesareti diğer yerlilerde yaparsa olay büyük oranda çözülür.Her parça için.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ithal malın üzerine  distrübitör ayrı, bayi  ayrı kar koyuyor ama işi zorlaştıran bayilerin kar hırsı,  ne dayarsam gider diye düşünüyorlar. bir de ağzı iyi laf yapanları vardır,  "abi allah seni inandırsın şu kadara aldım maliyetine satıyorum" der emlakçı ağzı yaparlar.. tokat atsalar sen o tüfeği maliyetine verir misin be  ;D
doğu illerinde bayinin elinde kalmış franchiyi gayet uygun alan biri hatırlıyorum.

sonuç olarak kimse yerli tüfek  italyan, alman tüfekleri kadar iyi  diyemez ama 20 yıl öncesine göre malzeme, işçilik ısıl işlem gibi konularda ilerleme var. sorunsuz çalışan tüfekler denk geliyor.   20 yıl önce tartışsak konu bu kadar uzamazdı.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2014, 11:38:41 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
UCUZSA VARDIR BİR İLLETİ,PAHALIYSA VARDIR BİR HİKMETİ :))
Sorarım size,8-9 bin tl ye tam çakmak 7 pimli Akus mu alırsınız,yoksa Browning 725 mi?Bizim yerli üreticilerin biraz daha Ar-Ge çalışması yapıp,ondan sonra tüfek üretmesi lazım.Alımınyun kasa tüfekleri bir kenara bırakalım;Huğlu-Akkar-Akus-Ata-Cesa vs vs. bu ve diğer firmaların 12 cal 71 namlu pozesinin ağırlığına bakın 3300-3400 gr yaklaşık.Bir kaç gün önce arkadaşımın yeni almış olduğu merkel poze sini inceleme fırsatım oldu.Tüfeğin kilit sistemi demir yığını gibi...İnsana güven veriyor ve ağırlığı 3100 gr.Mükemmel bir dengesi var elde yokmuş gibi.Aynı şekilde Browning 525, ağırlığı 3150 gr ve mükemmel dengeli bir uçar tüfeği. Bizimkiler önce çelik kasa ve dengeli tüfek yapsınlar da sonra görelim.....
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Raşit TEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bugün bir arkadaş barettanın hiç tutulmayan bir modeline 5000 tl istemiş.. piyasası 2000 anca... :)  Ya insanlar kendilerini ticari açıdan çok zeki sanıyor yada paradan anlamıyor
1984 tekirdag

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
arkadaşlar silahlarda iğne kırılması veya ejektör sıkışması sıkça karşılaşılan arızalar değil.15 yıldan beri ava gidiyorum bir kere iğne değiştirdim.biz şikayet etmeye alışmışız ama şu an bize silah üreten huğlu,hatsan,yıldız,akus,ata,armsanı arayıp ben özel tüfek yaptırmak istiyorum diye sordunuzmu?eğer bu avrupa hastalığından vazgeçerde etrafımıza bakarsak berettanın 10.000$ dolara sattığı tüfeğin parasına 4 tane 1.sınıf tüfek yapacaklardır.bıldırcına ayrı kekliğe ayrı ördeğe ayrı biride yedek dursun iğnesi falan kırılan olur.:))o açıdan ölene kadar kullan çocuklarada kalır onlardan sonrasınada:)))
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hatsan pompalı kullanıyordum 2 defa kasa çatlaması yaptı....
1.çatlama sebebi,,,,,,,, 3,70gr tecna barutlu 40gr tek kurşun sıkmam.... 
2. sebeb,,,,,, 28gr barutu ile  2,40gr barutlu  48gr şevrotin doldurup 178 adet atmam

bu arızalardan sonra
5 ay içerisinde  2400 adet 2-2,10gr barutlu tek kurşun.....   89kg  44,48,55,57gr   1178 ve 1300 bar basınçlı şevrotinleri fişek denemelerinde attım.... tüfekte tık yok ve halen canavargibi çalışıyor...

şimdi ben neyapayım avrupayı ne yapayım amerikayı....... elimdeki hatsan pompalıyı KALİTE VE İŞÇİLİK olarak bir remington 870 le,,, wınchester defender 1300 le,,, mossberg le kıyaslama yapmak hata olur. yukardaki yazdıgım tekkurşun ve şevrotin miktarına bakarsam bar basıncı yüksekligine ve agırlıga bakarsam  hatsan pompalıda çoban degnegi veya zoba borusu gibi durmuyor  ^-^

sadece bir markayı öne çıkarmak istemiyorum,,,,,, ama yerli üretimin içinde çok saglam ve yakımı  yıkımı iyi olan 5-6 firmanın tüfekleri var.... servis olarakta  arkasında duruyorlar......

kendi kanaatim  günümüz itibarı ile avrupa tüfek kullanmak sadece zevke hitabendir... yerli sanayide tüfek olmadıgından degil
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
katılıyorum

geçen gün silahından memnun olmayanlar diye başlık açılmıştı onu inceleyin bizim yerli markaların ne mal olduğunu anlarsınız.o konuyu inceleyen yeni avcı hangi markaya yerliye güvensin,3 ay oldu tamire tüfek gönderdik utanmasalar sezon sonu geri gönderecekler.bir standart yok her markada kronik sorunlar var parası olanda napsın yabancıyı alıyor.bende 73 model çakmaklı rus var tetik tertibatını söktüm bakayım eskidimi noldu diye sanki hiç kullanılmamış o yayları dün takılmış gibi hayran kaldım.napayım simdi aldığım hafta iğneleri kırılan üzümlüyümü öveyim yada tam dik 90 derece kaldırınca ördekten korkar gibi çalışmayan ağır çekim yapan huğlu otomatiğimi övelim.yoksa ilk sezon ejektörleri atmayan sarsılmazımı övelim yiğidi öldür hakkını yeme.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Selman OKTAR

• *
Burada konu saptırılmış.Konu yerlinin kaliteli veya kalitesiz oluşu değil.Başlığa bakarsak yabancının saçma bir şekilde pahalı olmasına değinilmiş.Ama yerliler yine yerden yere vurulmaya başlanmış .Şu anda yerli bir 1000-1500 liraya alacağınız herhangi bir tüfek işinizi görecektir.Yivli olsa çok hassastır tamam diyeceğim.Bir huglu,armsan,akkar,sarsılmaz,ata,stoeger av yapacak avcıya yeterlidir.En fazla 50 metreye bi avuç saçma atıyoruz.Yabancı marka olunca sanki saçmaları elle mi diziyo.Avı vuramayan suçu tüfekte aramasın,tüfekler hep cnc makinadan cıkıyor.Vuramıyorsanız ya fişekte ya da dipçikten gerisinde sorun var demektir.Hem yerli hem yabancı kullanmış olan avcı arkadaşlar buyursun yazsınlar.Aynı mesafeden beretta vuruyor da misal armsan veya sarsılmaz vurmuyor mu.
Selman OKTAR
1984 ISPARTA

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hiç bir sistem icat edememiş  hiç bir buluşu olmayan hiçbir patent sahibi olmayan kopyacı zihniyet.

bir şey icat edebilmek için bilimsel bilgi üretecek alt yapı olması lazım.  o da bizde yok.  bunu devletin bakanı söyledi.

http://www.gazetevatan.com/-biz-icat-yapamiyoruz--559987-siyaset/

en azından taklidi güzel yapmaları lazım, sonuçta mühendisliği ile uğraşmıyorlar.ama onda da adam gibi işçilik adam gibi malzeme kalitesi lazım. kurnazlık, yamyamlık, ne koparsam kardır, ve daya gitsin zihniyyeti  devreye girdiği için taklitler de kalitesiz.

avrupa tüfeklerin aşırı pahalı olması ülkemizin ekonomik durumu ile ilgili.   paranızın değerini korursanız, ecnebinin döviz üzerinden çektiği fiyata karşı alım gücünüz yüksek olur. yok benim ekonomim çok iyi,  böyle mutluyum diyen adamın da yükselen döviz karşısında alım gücü yüksektir heralde.
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 09:32:26 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
Aslında balık baştan kokuyor. Eğer bir ülke yerli sanayiyi koruyacağım derken dışardan namlu çeliği ithalatına izin vermezse , rekabeti ortadan kaldırırsa olacağı budur. Dışardan gelene rağbet artar böyle olunca da fiyatlar ...
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Burada konu saptırılmış.Konu yerlinin kaliteli veya kalitesiz oluşu değil.Başlığa bakarsak yabancının saçma bir şekilde pahalı olmasına değinilmiş.Ama yerliler yine yerden yere vurulmaya başlanmış .Şu anda yerli bir 1000-1500 liraya alacağınız herhangi bir tüfek işinizi görecektir.Yivli olsa çok hassastır tamam diyeceğim.Bir huglu,armsan,akkar,sarsılmaz,ata,stoeger av yapacak avcıya yeterlidir.En fazla 50 metreye bi avuç saçma atıyoruz.Yabancı marka olunca sanki saçmaları elle mi diziyo.Avı vuramayan suçu tüfekte aramasın,tüfekler hep cnc makinadan cıkıyor.Vuramıyorsanız ya fişekte ya da dipçikten gerisinde sorun var demektir.Hem yerli hem yabancı kullanmış olan avcı arkadaşlar buyursun yazsınlar.Aynı mesafeden beretta vuruyor da misal armsan veya sarsılmaz vurmuyor mu.
siz konuyu anlayamamışsın sanırım.Dünya piyasalarında en ucuza satılan tüfeklerdir Türk markaları.Kaliteli olsanız ucuz sıradan bayağı muamelesi görmezsiniz.Siz yerli üretici olarak iyi tüfekler yapsanız avrupa 50 yıllık tüfekler sizin sıfır tüfeklerinizden  daha da pahalıya satılamaz.Sizin mantığınıza bakılırsa şahin le bmw de bir o zaman ikiside araba sonuçta..
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aynı mesafeden beretta vuruyor da misal armsan veya sarsılmaz vurmuyor mu.

verney carnon fransız mı yerli mi bilmiyorum ama onunla attım isabeti militerikti.konya tüfeklerinde o hassasiyet yok.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Fuarda standları gezerken vatandaşın biri 70 li yıllardan kalma ikinci el bir tüfeğe  bakmaya çalışırken pamukludan yapılma bir eldiven verdi bana bunu giy öyle dokun dedi. Tabi ben önce tüfeğin fiyatını sordum 6000 $ dedi ben tüfeği elime almak bi kenara herhalde dedim bu eldiveninde 1000 TL ederi vardır. Tabi eldivenede gereken hürmeti göstererek yavaşça yerine bıraktım.
Tabi iş bu hale kendi kendine gelmiyor. Bizim yerli üreticilerimiz o ürettikleri canım tüfekleri son kontrollerini adam gibi yapmadıkları için pazarlamada çok kötü çuvallıyorlar.Gerçi Ata silah en son reklam amaçlı videolarını profesyonellere çektirmiş .Bu tarz yaklaşımlar belki yerli ürünlerin imajını yerlerden toplamazın önüne bir nebzede olsa geçebilir.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
4 yıldır o fuarları kaçırmıyorum, en önemli markalar dahil, arpacığı yamuk, şeridi yamuk, el kundağı langur lungur oynayan,  boyası berbat o kadar çok tüfek gördüm ki.  hiç olmazsa fuara getirirken insan biraz dikkat eder.

nasıl olsa halkımız silahtan anlamaz, ama anladığını zanneder daya gitsin zihniyyeti çok fazla var. ecnebi yemez o uyanıklığı.
1978-İZNİK