Gönderen Konu: Antalya'dan Merhaba.  (Okunma sayısı 3144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Önder GENÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Antalya'dan Merhaba.
« : 31 Ekim 2014, 15:17:00 »
Herkese merhaba,

Avcılık merakım babadan gelmektedir, kendisi çok uzun yıllar ağırlıklı olarak ördek, bıldırcın ve keklik avına giden biriydi ama son zamanlarda ava gitmeyi bıraktı. Küçüklükten bize avcılığı aşılamadı ama içimde her zaman vardı sanırım buraya kadarmış Antalya'da açılan avcılık kursuna yazıldım, emniyetten av tüfeği almak için izin belgelerimi aldım. Bir süredir sürekli avcılık forumlarını inceliyorum birçok avcının kullandığı ve tavsiye ettiği marka ve modelleri inceledim. Dün itibari ile Armsan Phenoma Granite modelinde karar kıldım. Gezdiğim forumlarda hiçbir kötü yoruma denk gelmemekle beraber birçok yorumcunun yerli benelli diye tabirde bulunduğuna da şahit oldum.

Yukarıda ki resim internetten aldığım temsili bir resimdir, tüfeği aldıktan sonra kanlı canlı resminide eklerim :)

İyi avlar,
Antalya'dan sevgiler.
ÖNDER GENÇ 1984 ANTALYA - 0544 800 07 07

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Antalya'dan Merhaba.
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2014, 15:21:46 »
Hoşgeldiniz Önder Bey,
Armsan iyi bir seçim,fotolarınıda görmek isteriz :)
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Önder GENÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2014, 17:04:23 »
Hoşbulduk Kadir bey.

Armsanın bu modelinde döner başlık yok, düz. Av tüfeklerinde döner başlıklı olması ve olmaması konusunda fark tam olarak nedir? Döner başlıklıların temizliği daha kolay olmasının yanında başka önemli faktör yada özellik varmıdır?

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2014, 17:12:51 »
Önder Bey döner başlıklı dedikleri kinetik sistemdir,Armsan'da kinetik sistem yok hepsi düz yani gazlı sistem.
Gazlı tüfeklerin kinetiklere göre daha az güçlü olduğu söyleniyor kinetiklerde namlu delik değildir (gaz deliği) ve barut gazı sarfiyatı olmaz.
Şahsen yerlide gazlıyı öneririm ama sorunsuz çalışan kinetiklerde var.Rastgele.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2014, 17:34:26 »
Foruma hoş geldiniz avınız ve muhabettiniz daim olsun
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.

Çevrimdışı Önder GENÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2014, 17:51:58 »
Bilgi için teşekkürler Kadir bey.

Teşekkürler Sabahattin bey.

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 31 Ekim 2014, 17:57:19 »
Önder bey hoşgeldiniz keyfli paylaşımlar. 2 Gazlı 3 kinetik (dönerbaşlık) otomatiğim var. kinetik tavsiye ederim
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2014, 20:51:45 »
Erzurum gibi çok soğuk yerlerde döner başlıklı tüfeklerde sıkıntı olduğunu okuyoruz. Metalin metale yapışması gibi. Hareketli parçanın az olması her zaman faha iyidir. Ben o yüzzden düz gazlı tercih ediyorum.  Ben antalyada kinetik vursanla avlandım hiç tututkluk hatırlamam o iklimde iyi çalışırdı. Tüfek Yazın daha da bir manyaklaşırdı. Zor zaptediyordum.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2014, 20:52:57 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Önder GENÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Kasım 2014, 20:51:02 »
İyi akşamlar.

Uzun bi araştırma sonunda beğendiğim tüfeği almış bulunmaktayım. En kısa sürede ruhsat işlemlerimi halledip ava çıkmak için can atıyorum. Antalyanın kemer ilçesinde ki Atış poligonunuda ziyaret edip tüfek hakkındaki düşüncelerimi de paylaşırım.

Dün bana armsanın bu modeli hakkında fikrini söyleyen bir büyüğümle tanışmıştım. Gazlı sistemle çalışan tüfeklerin 1 sıkı bile sıksan tüfeği a dan z ye temizlemek zorunda olduğumuzdan bahsetmişti. Şunu açıksa söylemek istiyorum ki tüfeği elime alınca 1 sıkı sıkmak ne kelime sıkmasam bile arada bir canım sıkıldıkça yine söker temizler kılıfına koyarım :) o derece hasta oldum desem yalan olmaz...

Herkese iyi avlar dostlarım...

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2014, 21:02:50 »
Önder Bey temizlik konusunu dert etmeyin çok,100-150 atıştan sonra temizlerseniz sizi üzmez.
Sezondan sezona temizleyenlerin tüfeği şakır şakır çalışıyor ama bende sizin gibi canım sıkıldıkça temizliyorum  :)
Babam söke taka bozacaksın tüfeği diyor sürekli :D İnsan tüfeğini sevince içinden geliyor temizlemek.
Allah güzel avlarda kullanmayı nasip etsin,rastgele.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Önder GENÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Kasım 2014, 21:19:52 »
Aminn cümlemize :)

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 01 Kasım 2014, 21:38:59 »
Temizliği fazla dert etmeyin 10 dakika sürmüyor asıl sıkıntı namnudaki sıvanma o zaten kinetik tüfekte de olan bişey. Ateşli silah temizlikten kaçış yok zaten.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Önder GENÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2014, 14:55:53 »
Herkese merhaba.

Haftasonu ilk avıma çıkmış bulunmaktayım. Tüfeğime çok kısa bir sürede alıştım ve çok memnunum, otomatik tüfek almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Almadan önce bir çok forumu gezmiştim, bir forumda silahın ağırlığı ve dengesiyle ilgili kötü bir yoruma denk gelmiştim sadece o aklımda soru işareti olarak kalmıştı ama kullandıktan sonra gerçekten de hayal ürünü olduğunu fark ettim.

Korkuteli tarafında keklik ve tavşan avına gittik. 2 tane taşan kaçırdık ama ikisi de bizden çok uzaktaydı. Bir tane cırık vurdum ama onuda bulamadım, gittiğimiz yer biraz kayalıktı. Yavru bir pointer köpeğimiz vardı bize çok yardımcı olamadı, deneyimli bir av köpeği olsa sanırım av çok daha farklı olurdu.

40 gün taban eti bir gün av eti diye bir tabir var ya :) darısı sonraki avlara artık.