Eski Atalar'da pul falan yoktu. Daha sonra pullarla vermeye başlamışlar ve anladığıma göre fabrikadan bir pul üzerindeyken (60) çıkıyorlarmış. Bunları neden yazdım? Eski ve yeni modellere pul takılması durumunda farklı sonuçları olacağı çıkarımını yapıyorum da, ondan. Bunu ikaz olarak kabul edebilirsiniz.
Tüfeğiniz fabrikadan üzerinde bir pul (60) takılıyken çıkanlardansa, dipçik düşüklüğü 60 mm olarak ayarlı durumda. Şu halde 55 veya 65 takarsanız sırasıyla 55 mm, 66 mm dipçik düşüklüğüne ayarlarsınız. Haliyle biri öncekinden daha dik (55), diğeri (65) daha yatık olacaktır. Bunların dışında bir de "cast" pulu olabilir ama üzerinde böyle mi yazıyor, bilmiyorum. Cast pulu dipçiği omuza yahut göğüse doğru çevirmek içindir. İstenirse, gerekliyse, cast pulu ile "sadece 1 adet" drop pulu birlikte takılabilir.
Derseniz, peki cast pulu solak-sağlak dönüşümü yapabilir mi; Bunu bilmiyorum ama sanmıyorum. Sanıyorum sadece sağlaklar için "iki farklı sağa eğiklik" veriyor olabilir. Bunu öğrenelim. Bilen yardım etsin lütfen.
NOT: Üzerinde 55, 60, 65 yazanlar "drop" pullarıdır.