Gönderen Konu: avcı atması...  (Okunma sayısı 3351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ayhan KUMRU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
avcı atması...
« : 27 Ekim 2014, 13:17:53 »
öncelikle bütün avcı arkadaşlarıma selamlar. malumunuz halk arasında avcılıktan bahsedince söz dönüp dolaşıp avcı atmasına geliyor. bir avcı olarak bazı şeyleri biraz abarttığımızı kabul ediyorum ama öyle arkadaşlar var ki işin ayarını biraz kaçırıyor. hatta biraz değil çok kaçırıyor. hal böyle olunca atma işi tüm avcılara maloluyor. şimdi size bu konu ile ilgili yaşadığım bir anımı anlatmak istiyorum.1985-90 yılları arasında, eylül ayında babamla birlikte, şu anki sabiha gökçen hava alanının bulunduğu bölgede bıldırcın avı yapıyorduk. o yıl oralara çok güzel göç kuşu düşmüştü. etrafımızda başka avcılarda vardı. bir agacın altında kahvaltı etmek için mola verdiğimizde yanımıza daha önceden tanımadığımiz bir avcı arkadaş geldi. onuda kahvaltıya davet ettik ve oturdu. başladı bize av hikayelerini anlatmaua. ama ne anlatma adam dakka susmuyor. bizde dinliyoyoruz adamı. taaaa ki bir tavşan avını anlattığında yok artık dedim kendi kendime. adamın tavşanı kaldırdığı ana kadar olan bölümü geçiyorum. tavşan kalkmış gidiyormuş önünde, adam tüfeği omuzlayıp çökmüş, tavşanın arka bacaklarının arasından ta çenesine nişan almış:)) arkadaşta dürbün benzeri bir göz yapısı var herhalde. nereden gördün ta çeneyi. ben yıllardır avlanıyorum, her sezondada mutlaka tavşan vururum ama şu çeneyi bir türlü göremedim. bilmem sizlerden gören oldumu. bu anımızı babamla hala anlatıp gülüyoruz. hal böyle olunca avcıların atmaları ile anılması gayet normal..saygılarımla.
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2014, 13:23:39 Gönderen: Ayhan KUMRU »
1971-Bilecik-İstanbul

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: avcı atması...
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2014, 14:44:51 »
 :D  :D
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2014, 15:26:47 »
BIRAK TAVŞANIN ÇENESİNİ GÖRMEYİ BACAKLARI BİLE GÖRÜNMÜYOR KOŞARKEN

BENİM DİNLEDİĞİM BİR HİKAYEDE, ANLADIĞIM KADARI İLE AV İLE İLGİSİ OLMAYAN BİR KİŞİ
BİZİM AV MUHABBETİMİZİN ARASINA GİREREK ANLATTI
TEK KIRMA TÜFEĞİ İLE, YERDE YAYLIM YAPAN SIĞIRCIKLARA
BİR EL YERDE, BİR EL İLK HAVALANDIKLARINDA,BİR EL DE GİDERKEN ARKALARINDAN OLMAK ÜZERE, ÜÇ EL ATEŞ ETTİĞİNİ SÖYLEDİ
TABİİ ORADA BULUNUP AV YAPAN HİÇBİR ARKADAŞ AĞZINI AÇIP BİR ŞEY DEMEDİ
YALAN OLDUĞU ORTADA İKEN NE DİYECEKSİN Kİ
SANKİ ELİNDEKİ OTOMATİK TÜFEK, HEPİ TOPU TEK KIRMA
1979-Balıkesir

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2014, 15:35:45 »
herkese selamlar..
gercekten cok iyimis tavsanin cene olayi cok guldum..bendede ordekle ilgiliz bir hikaye var benim dayimda yillardir avcilik yapmis yasadigi hayat boyunca ve beni bu hastaliga yonlendiren o olmustur...gunlerden bir gun yine oturduk anlatiyo ordekler bohcalanirken gumede beklermis gagalarinin ayni izaya gelmesini beklermis sonra geldimi bir atisla 15-16 tane inermis asagiya.. bizde ufaktik dinler kafamizda hayalini kurardik ama simdi bizde avlaninca gulup geciyorus... bun benzer yine bir gun gumede oturuyolarmis ordek ucarken havada hesaplayip yanindaki adamin kafasina dusururmus..nur icinde yatsin onun hikayeleriyle buyuduk
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2015, 16:54:16 »
 ;D
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

Çevrimdışı Yıldız SARI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2015, 18:01:28 »
benimde çok güldüğüm bi hikayeyi anlatmak istiyorum geçen sezon silivriye bi arkadaşın daveti üzerine domuz avına gittik orda bizi misafir eden arkadaşında gurubundan avcılar var bitanesiyle bek yerinde bekliyoruz neyse domuz çıkmadı arazı boş toplandık arabalara giderken muhabbete başladık ve bir hafta onceki iğne adadaki ordek avını anlatıyor denizin kenarında çayımızı demledik oturduk ördek bekliyoruz diyor abi hem çayımı yudumluyor diyor bir baktım denizin üzerinde ta ufuk çizgisinin üzerinde bulut gibi bir karartı var diyo neyse bekledim diyor bir bardak çay içme zamanı geçti ortalama 15 dakka beklemiş abimiz ve ördeklerdiyo baktım geliyo denizden kalktım tufegı aldım süper pozemle gümmm gümmmm patlattım peş peşe diyor aldım kayıgı gırdım suya yarısı yaralı kagın kuregı ıle yaralıları vurarak oldur ve kayıkla dışarı ıkı sefer ettim diyo bi baktım dışarda 72 tane kalmış dedi...içimdem dedim ben dışardan bu kadar safmı görünüyorum abi dedim bizide götürsene oraya dedim sustumm herkese selamlar
1985 İSTANBUL

Çevrimdışı Abdullah UÇAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2015, 19:55:06 »
İyi guldurdunuz bizi arkadaşlar :)
1991 Bursa