Sen daha çok ararsın Cesayı
Her zaman olmaz o atış ve vuruş
50 tavşana aynı şartlarda 28 gram 8 numara atsan 5-6 tavşan anca düşer.
ZİYA EFEM
Tüfeğine uygun şok ve fişeği bulduktan sonra sorun olmaz o tür atışlar
şahsen ben son dört sezondur tavşan dahil hiç bir ava 6 no saçma atmadım dersem bile yalan söylemiş olmam
bu dört sezonda 50,nin üzerinde tavşan vurmuşluğum vardır.. hepsindede 7,, 7.5 ,, 8 no 25-26-27 gr saçmalı fişekleri kullandım silah attığım mesafelerde 25mt den hiç az olmamakla birlikte genellikle 30-35 mtli mesafelerdi,, 40-45mt mesafeler arasında vurduğum tavşanlarda oldu
hafızam beni yanıtmıyorsa bu dört sezonda atıpta vuramadığım 2-3 tavşan oldu birisi 50mt civarında bir atıştı olmadı ,,diğerine çabuk davranamadığım için sırtı aşarken bir fişek yetiştirebildiğim bir atıştı saçmalar oraya ulaştığında tavşan sırtı aşmıştı,, diğerini ise 40-50mt mesafede attığım iki fişektede vurduğum halde hayvan yıkılmadı ama grubumuzdaki başka bir abimizin çantasına girdi..
yani diyeceğim odurki uygun şok ve fişek kombinizasyonunu yakaladıktan sonra 7 ,, 7.5 ,, 8 no saçmalı fişeklerde tavşan avındada son derece etkili oluyor ,, ÖZGÜR BEY böyle bir uyumu yakaladığı CESA tüfeğini çok arar gibime geliyor.. SELAMLAR...