Gönderen Konu: ufaktan tavşi avına başladık :)  (Okunma sayısı 1599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
ufaktan tavşi avına başladık :)
« : 23 Ekim 2014, 21:46:22 »
bu av çok kısa geçen ama heyacan olarak vede yorulmadan bitti,ögleye kada iş te çalış malum önce ekmek davası sonra av geliyo ;D iş çıkışı hazırlık yapıp yakın bi mera ya şöyle köpek le gezzin deyip çıkıvedik yollara vadık av yeri sarp altından koca porsuk deresi gerçi susuzluk kuraklık çok etkilemiş mera sık görüş mesafesi az havala ıscak olunca sıkta ararım tavşiyi koku va köpekle soya yapıyo ama bulamıyola  :-X vel hasıl önümüze bi dere çıktı size nacizane tavşan avında keskin dere ararken direk dereyi burda olmaz deyip geçmeyin mutlaka yukarı doğru yada aşağı dogru dere bitimine kadar iyi arayın ( yagmurlu havalar hariç ;) )işte böyle dere boyu yukarı çıkıp duruken şila kokuya girdi , len akıdeş tavşi geçirmiş bizi köpek arkaya yöneldi e acemi kerate meşe yatmış dere aşagı bakıyo uyanık aşağı takip ediyo üstü zaten emniyetli kaçış yeri keçi patikası fasırt bi çıkış arkamdan 1 el meşeyle karışık fiocki 4 no yolladım tavşi de tepki yok kayboldu , işte macere burda başladı yukardan barut yanıma ize takıldı gitti ,cengiz geldi yanıma o anı anlatıyom attıgım yere bakıyom hiç vurulma izi yok emme köpekte izde kaybolup gitti  ( bu arada safkan köpek olup av yapmıcene kırma köpek olsun ama barut gibi kurzaar kırması köpek olsun arkıdeş  ;D ) tabi bende küfür diz boyu müsait pozisyonu kaçırıvedim diye bu ara yaktık bire cigara atış yerinde meşede az bi tüy var ( mutlaka atış yeri kontrol yaparım kan vamı tüy vamı diye ) tavşan almış saçma  :-\ cigara la bitti tabi bi 15,20 dakka geçti köpek gelsin devam edip duruz diye bekliyoz Cengiz köpegini çok uzakta görmüş bize dogru geliyo emme çok yavaş diyo iyice yaklaştı zil sesi dedim valla getiriyo agzında  :D :D :D Allah herkese böyle av kanı olan bi köpek nasip etsin o köpek olmasa avı bırakıp g..bakaka gelectik :-\ herkese rasgelsin

Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ufaktan tavşi avına başladık :)
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2014, 08:57:42 »
MAŞALLAH DİYEYİM ARKADAŞ, NAZAR DEYMESİN
AVLARINIZ DAİM, MUHABBETİNİZ BOL OLSUN
1979-Balıkesir

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2014, 10:04:14 »
MAŞALLAH ALLAH DAHA NİCE KEYİFLİ AVLAR DAİM ETSİN.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2014, 10:19:17 »
bülent bey,

maşallah nasip bu işte,

mevlam size kısmetten çıkarmamış tavşanı nasib etmiş ve 20 dakikaya barut ağzına alıp getirivermiş onu,
zaten avcı olunmuyor köpeklerinde kanında varsa anadan babadan kan geliyor bu ister kırma ister safkan olsun ben köpekte avcıya uygunluğuna bakarım yaptığı avı hakkını vererek uyum içerisinde avcıya av yaptırıyorsa o köpek o avcı için on numaradır arkadaş ben bunu bilirim  gerisi teferruattır, mevlam nice güzel avları ağız tadında kazasız belasız yapmayı nasib etsin, rast gele,..

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ufuk EVCİ

• Müdavim Üyemiz
  • ufuk09
« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2014, 11:19:57 »
hey maşallah bülo, ne güzel de anlatmışsın , olayı birebir yaşamış gibi oldum inan :)

daha nice davşileri bacaklarından havaya kaldırman dileklerimle, rasgele, bacakları ters gele :)

cengiz' e de selamlar.
Ufuk EVCİ   
1977 ÇİNE / AYDIN