Gönderen Konu: dairede beslenecek en ideal av köpeği ırkı sizce hangisi ???  (Okunma sayısı 20240 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ustalarım haftasonu ilk keklik avım hüsranla sonuçlandı. sabah 7 den akşam 5 e kadar dağı taşı karış karış aradım taşlamadığım çalı kayalık kalmadı ama ne fayda. Köpek almaya karar verdim dairede beslenebilecek bir cins olması lazım. birbirinden farklı kulvarlar ama ördek tavşan ve keklik avları yapmayı düşünüyorum. Siz kıymetli ağabeylerimin yardımına ihtiyacım var.
1990 ankara

Çevrimdışı Selçuk ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
eğer ki ördek avıda yapacak iseniz drahtar ya da kurzhaar. ortama uyum sağladıktan sonra rahatlıkla besleyebilirsiniz benim görüşüm.
  • Ata Neo 12
  • (Kaju) İngiliz Setter
Selçuk ORAL
MEMLEKET BURDUR- İKAMET ANTALYA
0-534-421-15-15

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
havlaması çok fazla olurmu ben evde olmadığımda bilginiz varmı?
1990 ankara

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kurzhaar su avında, soğukta iyi iş yapar. Kendine çok alıştırır isen arkandan havlar.Alıştırmana bağlı.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
teşekkür ederim muzaffer abi bakalım biraz daha cinsleri araştırayım.
1990 ankara

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
biraderim benim drahthaarım var ben bazı nedenlerden dolayı köpeğimi 4 ay kadar evde baktım eğer sabah erken kalkarsan günde 3-4 defa tuvalet ihtiyacını giderirsen ve enerjisini atmasını sağlarsan hiç bi sıkıntı olmaz ev ortamı yavru köpek için biraz sıkıntılı herşeyi kemiriyolar benimki yatağımın derilerini yırttı evde köpek beslemek kolay bişey değil benim tavsiyem beslersende breton besle evde küçüklüğünden dolayı drahthaar kurzhaar bunlar boylu poslu hayvanlar temel itaatini iyi vermen lazım şimdiden allah sabır versin
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
baktım şimdi oda güzel köpeğe benziyor ali abi ben onuda bir araştırayım hangi avlarda iyi bu cins?
1990 ankara

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
büyük avlar hariç hepsi su aportuda yaptırırsın keklik bıldırcın tavşan ne istersen bi tavsiye daha eve alırsan köpeğe kafes al kafeste uyumaya alışsın gece kafesi kaparsın evde köpek çok zor gerçekten ben fazla yüz vermiştim köpeğe yatakta eşimle aramıza yatıodu kapıyı kapadıkmı ciyak ciyak bağırıodu
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
o kadar bağlı bir köpeğe sahip olmak isterdim açıkcası.ama yinede kafes almakta fayda var gibi duruyor. bu sezon avda yararlanamam  ama birdahaki sezona bomba gibi olur diye düşünüyorum.
1990 ankara

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
NACİZANE KENDİ FİKRİMDİR.EVDE KÖPEK BAKILMAZ.BU İŞİN ÇOK ZORLUKLARI VARDIR.NE HAVLAMASI BİTER,NE KILI TÜYÜ BİTER,NE KOKUSU BİTER,NE BOKU SİDİĞİ BİTER.PARA VERİR ALIRSIN BİR KÖPEK 3-5 GÜN SONRA EVDEKİLER BAŞLAR AL GÖTÜR BUNU NEREDEN ALDIYSAN GÖTÜR GERİ DİYE.HEVESİN DE İÇİN DE KALIR.ENGİN KARDEŞİM ANLAYACAĞIN APARTMAN DA ÇOK ZOR OLUR.BEN TERASTA BAKIYORUM ve ONA RAĞMEN ZORLUKLARI OLUYOR.EVİN İÇİN DE veya ÖN BALKON DA DÜŞÜNEMİYORUM BİLE.ÇOK SIKINTI YAŞARSIN.BİR KERE YAVRU KÖPEK ALACAKSAN EVDE PARÇALANMADIK EŞYA KALMAYACAK.KOLTUKTUR,TERLİKTİR,HALIDIR NE BULURSA ZARAR VERECEKTİR.HABERİN OLSUN.ÇOK İYİ DÜŞÜN DERİM...

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
Ynt: dairede beslenecek en ideal av köpeği ırkı sizce hangisi ???
« Yanıtla #10 : 22 Ekim 2014, 14:53:30 »
Engin kardeş vazgeç bu sevdadan desem dinlemezsin en güzeli evi müstakil yap ve bahçende besle.Ben Kiracıyım ama önce müstakil ve köpeğimin kimseyi rahatsız edemiyeceği şekilde olanını tutarım evin.Kaldı ki av köpeği bu adı üstünde uyuz sokak köpeği değil hareketli ve enerjik olacak, dolayısıyla 120m2 eve sığmaz.Daha doğrusu onu kesmez, sen gidince yalnız kalacak ve başlayacak kendine meşgale aramaya ve eşyaların anasını ağlatacak evin kokusu pisi de cabası... vel hasılı hem sana hem ona eziyet olur.En güzeli müstakil evde oturmuyosan komşuna kendine ve hayvana eziyet etmişm olursun.slmlar.
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 22 Ekim 2014, 15:52:13 »
sizde haklısınız dairede sorun olacak hayvanında günahına girmeye gerek yok belki ilerde müstakil bir ev olursa o zaman almak lazım.bana haftada bir gün keyf hayvana haftanın 6 günü eziyet olacak.
1990 ankara

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 22 Ekim 2014, 15:56:41 »
köpek olmayacağına göre hangi ava yoğunlaşmak lazım randıman alabilmek için ?
1990 ankara

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 22 Ekim 2014, 16:13:17 »
SEZON AÇILIŞI 2-3 HAFTA ÜVEYK YAPARSIN.SONRASIN DA ÖRDEK AVI YAPARSIN.AKŞAM UÇARINA DA ÖRDEĞE veya ÇULLUĞA GİDERSİN.TAHTALI GEÇİDİ OLAN YERLER VARSA ORALARA GİDERSİN.

SANA TAVSİYEM ETRAFIN DAKİ AVCILARLA TANIŞ ve ONLARLA TAKIL.KÖPEĞİN OLMASA BİLE KÖPEKLİ AVCILARLA AVA GİTTİĞİN ZAMAN YİNE KEYİF ALIRSIN.MESALA KEKLİK AVIN DA KALKAN KEKLİKLERE BERABER ATARSINIZ.ÇULLUK AVIDA ÖYLE TEK KÖPEK 2 AVCIYA YETİYOR.ZATEN ÇULLUK ve KEKLİK TEK BAŞINA YAPILACAK AV DEĞİL.SANA TAVSİYEM KÖPEĞİ OLAN AVCI ARKADAŞLAR EDİN. :)

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 22 Ekim 2014, 19:10:55 »
Engin Kardeşim; Ben yazamadım.Daha önce kendim denedim. Hevesim içimde kaldı. Vermek zorunda kaldım. Benim yazamadıklarımı,içimden geçenleri ;Ersin KARA ve Bersan UÇAN Kardeşlerim yazmış, söylediklerine kulak ver derim.Ben kurthaar besledim ta Üzümlüden Delta tüfeklerini yapan Yalçın beye vermek zorunda kaldım.Arkasından ağlayarak verdim. Onu görmek için Üzümlüye gitmek istiyorum.Sen bu durumu yaşama Söylenenleri dinle.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

The following users thanked this post: Sami SEVİNÇ

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 22 Ekim 2014, 21:34:43 »
Köpeksiz av eksik avdır malesef yaparsın ama köpekle av bir başka,köpek hem kaldırmada hemde vurduğun avı bulmada bir numaralı aracındır ve dostun.Ördek için kurzhaar bir numara,çulluk bıldırcın keklikte yapar ama bir ingiliz ırkını o avlarda tutmaz,ben kurzhaarın alternatifi ve küçük olması ylada uzun zamandır breton araştırıyorum.breton için bilgi toplarsan hem küçük hem tüm isteklerine cevap bulma şansın var.iyi breton ları izledim eğer videolardaki gibiylerse koy cebine git avına......
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 22 Ekim 2014, 23:22:56 »
Ustalarım hepinizin cevapları için teşekkür ederim. Bu sezon köpeksiz avlanmayı deneyeceğim. Randıman alamazsam sezon sonu 3-4 aylık bir yavru alır yeni sezona hazırlanırız beraber iki acemi geliştiririz kendimizi. 10 yıldır balık avı yaparım ama gördüm ki kara avı başlı başına bir tutku. Hafta sonlarına gün sayar oldum. Randıman alamazsam 1 değil bin zahmeti olsa alınacak kaçarı yok. Şimdilik taban eti diyelim gün gelir av etide olur.
1990 ankara

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 23 Ekim 2014, 08:47:13 »
Biraderim sabır tamamen biraz sorun çıkarıcak evde göz yummıycan cezalandırıcan dövmiycen ama pozitif pekiştirme ile eğiticen unutma 6 aydan sonra köpek eğitimleri anlamaya başlar 6 aylığa kadar sık tekrar yapman gerekir kafes muhakkak lazım ev içinde müsama göstermiyceksin bi kaç video seyret temel itaat için gerekirse kitap al oku çiş ve kaka sorunu çok uzun süren bir problem değil kısa sürede aşılabiliyor ama yine diyorum çok zor bir şey evde köpek beslemek denedim biliyorum çok zorlandım uykundan zamanından feragat etmen lazım köpek büyüdükten sonra hiç bir sıkıntı olmaz tavsiyem küçük bi ırk olan bretondur evde bakan çok insan tanıyorum bretonu eğitebilirliği çok yüksek bir köpek çok amaçlı bir köpek sabır edersen meyvelerini alırsın ama 5 -  6 ayda bıkarsan sanada yazık olur köpeğede çok üzülürsün
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Süleyman ÖZTÜRK

• *
  • Yozgattan Selam ve Saygılar,,,
« Yanıtla #18 : 23 Ekim 2014, 09:12:10 »
cok doğru karar verirsiniz apartman da özellikle de evin için de bakmak imkansıza yakın, yavru ilk aldığım da bahçe de ik yerde çok çeniledi havladı ağladı. Evde kiler de baktım geceleri bir hafta bir metrelik kilerde beraber koyun koyuna yattım. Kilerin kapısını kemirmekten mahvetti. Canı sağ olsun kızımın. Bir hafta sonra bahçedeki yerine aldım. Kavga etmediğim adam kalmadı ama Adliye de çalışıyorum güçleri yetmedi.) şimdi çok akıllı maşallah. Ama sıkıntısı çok fazla evde emin olun. O size sonuç da bi emanet, Evde bakmak bence o emanete hiyanet etmek gibi birşey, Çünkü ona emin olun ev dar gelir üzgün olur. Av köpeği sonuç da toprağa ayağının basması lazım,
                                                         Yozgattan Selamlar.
Aşk hevesin geçene kadar, Av nefesin yetene kadar...

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 23 Ekim 2014, 10:28:56 »
günlük bir veya bir buçuk saat köpeği dışarı çıkarıp yormak yeterli gelir insanlar border koli gibi çok enerjik kçpekleri besliyolar evlerinde emin olun av köpeklerinden daha enerjikler yeterli bilgiye sahip olunduğunda pek bir sıkıntı  yaratmaz diye düşünüyorum köpeğim şuan 11 aylık geçen ay izine çıktım 1 hafta mecburen onuda aldım eve gayet usluydu ama dışarıda enerjjisini atmasını sağladım bu arada evimde kedi var av köpeği ve drahthaar olmasına rağmen çok iyi anlaştılar
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 23 Ekim 2014, 10:46:09 »

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 23 Ekim 2014, 11:37:30 »
paylaşım için teşekkürler Ali abi. bakabilen gayet güzel evinde bakabiliyor demek ki. breton hoşuma gitmeye başladı. senin tavsiyenden sonra araştırdım. evde sakin mizaçlı olduğu söyleniyor pek havlama sorunu da olmuyormuş. alırsam eğitimi netten bulduğum video ve yazılarla vermeyi düşünüyorum yalnız merak ettiğim şey eğitimi tam anlamı ile beceremezsem avla alakasız bir köpek olup çıkar mı yoksa içgüdüsel olarak eksiğini avlakta kendisi tamamlar mı ?
1990 ankara

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #22 : 23 Ekim 2014, 12:08:18 »
3 kez 3 er ay evde yavru köpek bakmış biri olarak evde KÖPEK BAKILMAZ.......
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 23 Ekim 2014, 13:02:28 »
3 kez 3 er ay evde yavru köpek bakmış biri olarak evde KÖPEK BAKILMAZ.......
mustafa abi aldığın köpekler heralde 2 aylık veya 3 aylıktı muhtamelen 3 ayda okadar küçük bir köpeğin eğiyim almasını beklemek zaten çok yanlıştır köpekler dünya genelinde 6 aylıktan sonra eğitim almaya başlar tuvalet eğitimi hariç tuvalet eğitimi eve girdiği anda başlar köpekler için çok çeşitli tuvaletler var iş yaptığıda kanıtlanmış 150 ila 200 tl civarı bişey evde en çok sıkıntı yaşanan şey tuvalet ve kemirmedir köpeğin tuvalet eğitimi çok zor bişey değil(uykudan feragat ettiğin sürece) köpek kendi kendine öğrenemez bu alışkanlığı sabırla ilgilenerek öğretilicek bişey bunlar bana göre köpeği her odaya alıştırmıycaksını takılabiliceği bi oda olucak ve mutlaka kafesi olucak onda yatıcak geceleri eğer yavruya kıyamaz ağladığında yanınıza alırsanız köpek her ağladığında onu yanınıza alıcağınızı bilip bunu hep tekrarlar ve hergün temizlik şart ben halıları kaldırmıştım ilk 2 ay sonrasında rahat oldu tuvalet eğitimini tam kapınca her gün işten önce ve işten sonra çamaşır suyuyla evi paspasladım ve süpürdüm çok zor iş
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 23 Ekim 2014, 13:06:15 »
cesar millanın ailenin bir üyesi adlı kitabı var d&r da indirimde şuan 13,60 tl onu alıp okumanı tavsiye ederim çok faydalı olur
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986