Gönderen Konu: dairede beslenecek en ideal av köpeği ırkı sizce hangisi ???  (Okunma sayısı 20230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Engin ÜLGER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: dairede beslenecek en ideal av köpeği ırkı sizce hangisi ???
« Yanıtla #25 : 23 Ekim 2014, 13:19:33 »
kapsamlı bir kitap gibi gözüküyor. adım adım eğitim tekniklerini anlatmış gerçekten faydalı olacak. netten sipariş verdim birkaç güne elimde olur teşekkür ederim.
1990 ankara

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #26 : 23 Ekim 2014, 18:00:23 »
 O0
Biz avcılar  köpeğe çok para harcıyoruz . Aslında araba kiralama  şirketleri gibi av köpeği kiralama şirketi olacak hafta sonu  gidecen köpeği kiralayacan ava götürecen. :)  ;)
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #27 : 03 Şubat 2015, 19:46:54 »
Değerli arkadaşlar:
Ben de köpek alacam, şimdiye kadar 3 köpek besledim ama hiçbiri avcı köpekler değildi. şimdi orta yaşın üstünde olan chow chow köpeğe ailem bakıyor. Kendime avda da kullanabilecek, evde de bakılabilecek uyumlu bir köpek ırkı istiyordum (asıl istediğim avcı olmasa da Border colie ama benim gibi zamanı olmayan biri üstelik evde bakamaz ona) Poodle (standard poodle, caniche, kaniş) ırkını sevdim. Türkiyede bu ırkı avda kullanan var mıdır? hiç eğitimi ile uğraşan oldu mu?
ayrıca bir de arkadaşlar al bi setter diyorlar ona ne dersiniz? evde bakımı zor mu olur? ırk bilgisinde öyle yazmıyor ama tecrübe önemli...
Ayrıca bir de poodle'ların tüy dökmeme özelliğinden bahsediliyor ssetterler bu konuda nasıl?
1983 izmir

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
1983 izmir

Çevrimdışı Süleyman ÖZTÜRK

• *
  • Yozgattan Selam ve Saygılar,,,
« Yanıtla #29 : 09 Şubat 2015, 11:43:15 »
evde köpek beslenmez setter hiç beslenmez. setter av köpeği olan biri olarak eliniz de süpürge ile gezersiniz çok uysal köpekler ama kılı tüyü ile başa çıkamazsınız.
Aşk hevesin geçene kadar, Av nefesin yetene kadar...

Çevrimdışı Musa ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 15 Mart 2015, 01:26:36 »
Değerli arkadaşlar:
Ben de köpek alacam, şimdiye kadar 3 köpek besledim ama hiçbiri avcı köpekler değildi. şimdi orta yaşın üstünde olan chow chow köpeğe ailem bakıyor. Kendime avda da kullanabilecek, evde de bakılabilecek uyumlu bir köpek ırkı istiyordum (asıl istediğim avcı olmasa da Border colie ama benim gibi zamanı olmayan biri üstelik evde bakamaz ona) Poodle (standard poodle, caniche, kaniş) ırkını sevdim. Türkiyede bu ırkı avda kullanan var mıdır? hiç eğitimi ile uğraşan oldu mu?
ayrıca bir de arkadaşlar al bi setter diyorlar ona ne dersiniz? evde bakımı zor mu olur? ırk bilgisinde öyle yazmıyor ama tecrübe önemli...
Ayrıca bir de poodle'ların tüy dökmeme özelliğinden bahsediliyor ssetterler bu konuda nasıl?

Merhaba alp kardeşim ben şuana kadar üç ırk köpek besledim ve köpek beslemeye 50 günlük  erkek Setter ile balkonda başladim şimdi Setteri bir daha kapının önüne bağlama avına söyleyecek sözüm yok ama çok havlayan ve sürekli senin yaninda olmak isteyen. hatta gecenin 3-4 de havlamaya başliyordu.
      Daha sonra bir tane 3 aylık  Dişi Pointer aldım ve ohh dünya varmiş dedim inan hiç sesi çıkmiyor  ne versen yiyor yemek seçmiyor ve şuanda hala bakıyorum ( tabi balkonda değil )

Ve en son Olarak Breton aldım 2.5 yaşinda inanin onunda hiç sesi soluğu çıkmıyor boyut olarak diğer köpeklere göre küçük ama setter ve pointerden çok hızlı bir köpek inan evde besleyecek Kesin breton beslerdim tabi ki günlük gezi şart Hatta şuanda bretonum Hamile doğum için eve getirmeyi duşunuyorum. 

1985 zonguldak

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #31 : 15 Mart 2015, 10:19:03 »
Merhaba alp kardeşim ben şuana kadar üç ırk köpek besledim ve köpek beslemeye 50 günlük  erkek Setter ile balkonda başladim şimdi Setteri bir daha kapının önüne bağlama avına söyleyecek sözüm yok ama çok havlayan ve sürekli senin yaninda olmak isteyen. hatta gecenin 3-4 de havlamaya başliyordu.
      Daha sonra bir tane 3 aylık  Dişi Pointer aldım ve ohh dünya varmiş dedim inan hiç sesi çıkmiyor  ne versen yiyor yemek seçmiyor ve şuanda hala bakıyorum ( tabi balkonda değil )

Ve en son Olarak Breton aldım 2.5 yaşinda inanin onunda hiç sesi soluğu çıkmıyor boyut olarak diğer köpeklere göre küçük ama setter ve pointerden çok hızlı bir köpek inan evde besleyecek Kesin breton beslerdim tabi ki günlük gezi şart Hatta şuanda bretonum Hamile doğum için eve getirmeyi duşunuyorum. 
Musa bey uzun süre araştırdım konuyu; bulduğum sonuçlar şunlar:
1- Köpek ava göre seçilir. Neredeyse her ava uyum  sağlayabilecek 2.5 ırk var:
    1-German short haired pointer (Kurzhaar)
    2-Pudelpointer
    2.5-German wire haired pointer (Drahthaar)
Bunlardan  pudel pointer evde bakılabilir. Ama avrupalı arkadaşlarımla temaslarım sonucu bu ırkı bulamayacağımın kanısına vardım. internette satanlar oluyor onların da istedikleri rakamlar 800-1000£ civarı ve tabiki gidip almanya veya ingiltereden alıp getirmen gerekir. Aslına bakarsan değer mi değer iki tane getirip üreteceksin. Tabi bizim muhafazakarlık tozuna bürünmüş 3. dünya ülkesi ülkemizde coğrafya için yeni olacak ırkı tanıtman çok zor iş... Diğer üç ırkı da da benden 500 milyon kere daha iyi tanır forumdaki üstatlarımız...

2- evde köpek beslenmez lafına kesinlikle karşıyım kendim çok besledim. Sadece evde beslenecek ırk ile dışarıda beslenecek ırk ayrı ieyler. bi afgan tazısını, slukiyi falan evde besleyemezsin. Eve beslenecek ve ayrıca ava götürülebilecek ırkla da ap ayrı dava konuları. evin şartlarına be besleyecek kişinin şartlarına bağlı. Kısaca bulduğum ırklar içinde bu işe en uygun (benim şartlar: zamanım yok. uzun süre aprtmanda yaşamak zorundayım. istediği kadar tararım chow chowumu taradığım gibi ama hergün yarım saatten fazla gezdiremem. yoğun iş temposu arasında arada da hiç gezdiremem seyahatlerde birilerinin yanına bırakmam gerekir. yazın haftasonlrını ya teknede ya da yazlığa bağlı geçirmesi gerekir falan filan. ev halkıyla iyi gçinmesi, onların seveceği kadar sevimli olması gerekir vs.) bunları işin içine kattığımda ve pudelpointer bulamayacağım kanısına vardıktan sonra:
   1- Irish water spaniel (İrlanda su spanieli) (tartışılmaz en iyisi olduğunu yazıp çiziyorlar)
   2- English Springer Spaniel
   3- Poodle (standard/Miniature)
Bunların içinde ESS yani 2. flush ve aport yapar. poodle flush yapabilir ama çok iyi su aportçusu 1. çok çok iyi bir su aportçusu.
IWS (1) yine avrupalı arkadaşlarımla temaslarım sonucu bulunmayacak bir ırk olduğu anlaşıldı (800-1500£ internette arada satıcıları oluyor!) yine aynı dava getirip yetiştirmek tanıtmak lazım...
Poodle: apartmanda ses sorunu oluyormuş. Standard olanlar daha zeki ve daha çabuk öğrenmeye meyillilermiş ama evde yalnız kalınca kemirme kırma yramazlık yapma eğilimleri fazlaymış. Miniatür olanlar da avda çok başarılı değillermiş.
kaldı 2: ESS...
girişimlerim sonucu hem türkiyeden hem avrupadan buldum ırkı. türkiyede kayseride bir çift yetiştiriyorköpeklerini ve her sene yavrularını dağıtıyor. köpekler working line iki ESS. konultuk ama temmuza kadar dayanabilecek yavrular değildi. şubat başında dünyaya gelmişler. temmuzda 6-7 aylık olacaklar malesef uymadı. Yunanistandan bir arkadaşım vasıtasıyla temin edeceğiz hem de belki showline olur daha güzel köpekler olurlar...

Türkiyeden temine gelince:
Evet türkiyeden alacak olsam iki ırk düşünürdüm:
1- Kurzhaar
2- Bretton epangueli (Brittany)

Kurzhaarlardan en çok şikayet eve gelen misafirlere davranışları. herşeyini hallettik diyorlar arkadaşlar ancak bunu çözemedik dediler. gerçi çok da tanıdığım yok bu durumda ama bir kişi var o da onu dedi. Bretton için de evde yaramazlığından ve gezdirmeye çok ihtiyaç duyduğundan evde yalnız kalmadığından şikayetçiler...

cesar millanın ailenin bir üyesi adlı kitabı var d&r da indirimde şuan 13,60 tl onu alıp okumanı tavsiye ederim çok faydalı olur
Ali beyin de dediği gibi Cesar Millan bu davranışlara çözüm sunar. kitaplarında ve programında(köpeklere fısıldayan adam: Dog Whisperer; National Geographics) yapmaya çalıştığı, profesyonel hizmet verdiği şey de o. daima köpeğin enerjisini dengelemeye çalışır. Ancak hiç bir zaman köpeğin ırkından gelen huyunu değiştiremez. kontrol altına alır. örn. benim en çok sevdiğim ırk Border Collie (av köpeği değil ama ) onlar için ve diğer enerjik ırklar için uydurduğu çözüme haran kaldım ''koşu bandı''! çok güzel koşmalarını ve enerji atmalarını sağlıyor evin içinde...

Teşekkürler :)
« Son Düzenleme: 15 Mart 2015, 10:32:47 Gönderen: Alp TEKİN »
1983 izmir

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #32 : 15 Mart 2015, 13:29:30 »
eğer ben evde besleyecek olsaydım kendime breton alacakdım.her anlamda tatmin edebilecek köpekler.ortalama 15 kilo luk bi köpek orta boy köpek box larında taşınması mumkun. al köpeği koy box a tüfeğide kılıfla bin belediye otobüsüne o kadar diyebilirim.gayet rahat seyehat edebilirsin bi breton ile eger yavru alırsan apartman yasantısınada alıştırman kolay olur.Ayrıca çokda sevimli bi yapıları oldukları için ev halkı tarafındanda çok sevilir ve ilerdeki bi kaç tartışmayı engellemiş olabilirsin.bence bretonları araştır.ördek avı konusuna gelince bretonlar ne konuda bilmiyorum ama ördek avı oldugu tarihlerde keklik avı da var olmassa kekliğe yönelirsin.
Ve son olarakda evde bakacaksan dişi tercih et erkek köpekler biraz daha baskın oldukalrı için eğitimi birazdaha zor olabilir.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

The following users thanked this post: Celal ŞAFFAK

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #33 : 15 Mart 2015, 14:14:34 »
benim tercihim ingiliz springer spanieli...
bulamazsam ozaman düşünülecek ırklar bunlar...
1983 izmir

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #34 : 15 Mart 2015, 15:06:06 »
bencede evde köpek bakmak çok uygun olmaz.ama bakılacaksa evde breton.
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Çevrimdışı Kurtuluş KARATAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 15 Mart 2015, 18:07:16 »
Balkonda 4 ay pointer (2-6 aylıkken), evin içinde iki kere seter (biri yetişmiş ve 3 ay, diğeri 2-7 aylık arası) besledim, tuvalet terbiyesini verince halloluyor,ancak...inanın hem ev halkına hem köpeğe eziyet, günde 4-5 defa apartmandan aşağı tuvalete götür,..evde yanlız bırakmak dert, kafese koysan havlar.....av için katlandık sonunda. Şu anda bahçede breton besliyorum ve evde sırf küçükdiye breton tavsiye edenlere hayret ediyorum...böylesine enerjik bir ırkı evde beslemek bana hayal geliyor...
1969 Urla/İZMİR

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #36 : 15 Mart 2015, 21:43:35 »
kurtuluş bey av köpeklerinin genel özelliği zaten enerjik olmalarıdır ama zaten evde köpeğe bakmak zaten hem evdeki bireylere hemde köpeğe eziyettir.[bence] ama illada beslenecekse boyutları itibarı ile breton diyorum.
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #37 : 15 Mart 2015, 22:37:56 »
Balkonda 4 ay pointer (2-6 aylıkken), evin içinde iki kere seter (biri yetişmiş ve 3 ay, diğeri 2-7 aylık arası) besledim, tuvalet terbiyesini verince halloluyor,ancak...inanın hem ev halkına hem köpeğe eziyet, günde 4-5 defa apartmandan aşağı tuvalete götür,..evde yanlız bırakmak dert, kafese koysan havlar.....av için katlandık sonunda. Şu anda bahçede breton besliyorum ve evde sırf küçükdiye breton tavsiye edenlere hayret ediyorum...böylesine enerjik bir ırkı evde beslemek bana hayal geliyor...
kurtuluş bey av köpeklerinin genel özelliği zaten enerjik olmalarıdır ama zaten evde köpeğe bakmak zaten hem evdeki bireylere hemde köpeğe eziyettir.[bence] ama illada beslenecekse boyutları itibarı ile breton diyorum.
Bence ırkların iyi tanınması ve şartlara uygun ırk seçilmesi lazım. tıpkı av için alman çoban köpeği götüremeyeceğimiz gibi.
Söylediğim ırkların değerlendirilmesinde yarar var. yakında (bir iki sezon sonra) sonuçları paylaşacağım. Belki üretime bile geçmeyi denerim..
1- Pudelpointer: çok kusursuz görünüyor. ırk özellikleri Kurzhaar gibi. Tek fark evde sessiz kalıyor
2- English Springer Spaniel: flush dog diye geçiyor.
3- Irish water spaniel: su aportçusu
4- Poodle

elime ulaşsın eğitilsin ava gitsin sonuçlarla karşınızda olacağım...
1983 izmir

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #38 : 16 Mart 2015, 02:06:58 »
valla benim köpeğimde evde bakılıyor. av köpeği değil ama sonuçta köpek.
evde havlamak yasak
kemirmek yasak
eve çiş kaka yapmak yasak
ara sıra kapı filan çalınca havlıyor da 7 senedir birşeyi kemirdiğini görmedim.
(oyuncak ve preslenmiş deri kemik dışında)
3 aylıkken çiş ve kakayı öğrendi yaklaşık 7 senedir diyim yine
eve çiş kaka yaptığını görmedim. evde kuma filanda alıştırmadık
tutar sabah akşam dolaşmaya çıkarız. he çok sıkışırsada
sabah akşam dışında bir saatte kapı önüne gidip vızıldanır
hemen yine dışarı çıkarırız. evin tüylü oğludur. bir köpeği temiz tutmak
çok zor baştan söyleyeyim. tüylerinide genelde 3 ayda bir keserim.
kısa tüylü temizliği daha kolay olur.

« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 02:34:00 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 16 Mart 2015, 09:51:33 »
    Tunç bey, çok tatlı köpeğiniz. Benim de paşa adlı bir kedim var sağolsun köpekleri aratmıyor. :)
« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 09:55:44 Gönderen: Ömer ÇELEBİ »

1984 Ankara

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #40 : 16 Mart 2015, 10:53:32 »
Sn. Tunç beyin Maltese Terrier cinsi köpeği (değil mi?) bir apartman köpeği ırkı. mesela buna bakacak olursak beni için referans kaynağı(ülkemizde düz bir muhafazakarlık dışında birşeyimiz olmaığından sadece yüzyılın başında 15 yıl 500x ivmeyle ileri atılıp sonra durduğumuz için. herhangi bir referansımız yok malesef. Bizde köpekler terrier domuzcu kuşçu olarak ayrılır. herhangi bir üretim çabası, sınıflama çabası, yeni ırk oluşturma çabası falan da yok tabi. Tıpkı diğer konularda olduğu gibi. mesela var olanı da çeker kapatırız. Tayyare fabrikası gibi, devrim arabaları gibi. sonra alman silahlarıyla savaş kaybedip; tüp olumsuzluklara rağmen galip gelen tek cephe komutanının adını da karalamaya, sildirmeye çalışırız... o yüzden malesef Amerikana bakmak lazım...) AKC (American Kennel Club) sitesinde:
http://www.akc.org/dog-breeds/maltese/
bu örnekte çoğu özelliklerini görebiliyoruz. Özetle kibar, oyuncu ve sevimli demiş kendisine.
Veteriner arkadaşlarımın tavsiyeleriyle referans edindiğim bir diğer site de ticari bir site olsa da gayet iyi sonuçlar veriyor. buradan karşılaştıracak olursak:
http://www.iams.com/dog-breed-compare
ben ön değerlendirme için Maltese, ünlü Kurzhaar, herkesin tartıştığı Breton Epangueli ve benim seçtiğim English Springer Spanielini koydum:
http://www.iams.com/dog-breed-compare?maltese|gershopo|brittany|engsprsp#ANCHOR
öne çıkan özellikler aslında 10 yıllık (eski) komşumun köpeğinin(Maltese) özelliklerini bariz bir şekilde önplanda görebiliyorum:
Maltese: Havlar, dışarı çıkartmak gerekmez, rahat eğitilir, yabancları sevmez, tüy dökemez çok bağımlıdır.(neden çok tercih edildiği anlaşılıyor değil mi)
Kurzhaar: Havlar, yabancıları sevmez biraz tüy döker, kolay eğitilir, çok gezdirilmek ister, orta derece bağımlıdır(sahibine vefakarlığını herkes bilir).
Bretton: orta derece havlar, yabanıları sevmez, orta kolaylıkta eğitilir, orta derece tüy döker, ciddi gezdirilmek ister, bağımsızdır.
ESS: orta derece havlar, herkesi sever, kolay eğitilir, çok bağımlıdır, orta derece tüy döker.
Ancak ESS için çşyle bir özellik de ön plana çıkar:indoor activity kısmında yazar: içeride çok inaktif oluyormuş. konuştuklarım da hakkaten öyle dediler. uslu uslu oturuyormuş....
duruma göre ırk seçme mantığının doğruluğunu test edip göreceğiz...
1983 izmir

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #41 : 16 Mart 2015, 14:59:34 »
valla hocam irlanda diyen de oldu İngiliz diyende malta diyende
ben terier diye aldım 25 günlüktü (şimdi 7 yaşında)
çok zeki akıllı bildiğin adamın suratına bakıp anlamaya çalışan
çoğu söylenenide anlayan ve anlatan bir oğlan.
itaat pek yok sesinizi yükseltmeniz gerekebilir. yada menfaat :)
poposuna küçükken bastırıp otur dışında hiçbirşey öğretmedim
ama kendisi ile ilgili herşeyi anlayıp dinliyor ve derdini anlatıyor.
ben bazen içine insan kaçmış diyorum. 2. 3. seferden sonra kendisine bir şey
söylemeye gerek bile kalmıyor. (çok heyecanlanması dışında)
ve inatçı, kişiliği var resmen, kendince seçimleri var,
bizim için önemi yok ama safkan olmadığını sonradan öğrendik.
dişisi olanlara duyurulur. :) eş bulmakta zorlanıyoruz.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #42 : 16 Mart 2015, 16:36:46 »
:) evet safkan olmadığı belli  Maltes terrier zemininde azcık west highland white terrier sanırım kuşaklar öncesinde de jack russle terrier atası var.... Irish Terrier Airedale terriere benzer çok daha büyük bir ırktır. rengi de kahverengi olur. English terrier dedikleri English bull terrierimiz var o da tamamen farklı. Ancak genel olarak terrier olark bilinen ırk Maltese terrierin melez ırkı ülkemizde...
Güzel köpeklerdir ancak AKC'nin sınflamasının da olduğu gibi çalışan köpek değil süs köpeği. Evde arkadaşlık etmek için geliştirilen ırklar bunlar. Köpek beslemek güzel birşey benim de chow chowum var. çok yaşlandı artık ama çok güzel köpek. söz dinlemez salak güzel bişey ve o da safkan değil kaç nesil öncesinde karışıklık olmuş dili tam mor değil pembe lekeleri var :))
1983 izmir

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #43 : 16 Mart 2015, 19:46:16 »
    Tunç bey, çok tatlı köpeğiniz. Benim de paşa adlı bir kedim var sağolsun köpekleri aratmıyor. :)

Kediler daha farklıdır. ben onlara tam donanımlı katiller avcılar diyorum.
bir köpek ne ebatta olursa olsun aç gezerken kedinin yavrusu bile kendini doyurur.
ve mükemmel silahlara sahiptirler. atik çevik atletiklikte cabası.
kedileride çok severim. ama kediler köpekler gibi daha bir sıcak değiller
daha tam evcil değiller. ağır abi modundalar.

ilk köpeğin 150 bin sene önce kurttan evcilleştirildiği söylenir.
ilk kedinin ise 10 bin sene önce mısırda evcilleştirildiği. Arada genlere işlemesi gereken 140 bin sene var.

:) evet safkan olmadığı belli  Maltes terrier zemininde azcık west highland white terrier sanırım kuşaklar öncesinde de jack russle terrier atası var.... Irish Terrier Airedale terriere benzer çok daha büyük bir ırktır. rengi de kahverengi olur. English terrier dedikleri English bull terrierimiz var o da tamamen farklı. Ancak genel olarak terrier olark bilinen ırk Maltese terrierin melez ırkı ülkemizde...
Güzel köpeklerdir ancak AKC'nin sınflamasının da olduğu gibi çalışan köpek değil süs köpeği. Evde arkadaşlık etmek için geliştirilen ırklar bunlar. Köpek beslemek güzel birşey benim de chow chowum var. çok yaşlandı artık ama çok güzel köpek. söz dinlemez salak güzel bişey ve o da safkan değil kaç nesil öncesinde karışıklık olmuş dili tam mor değil pembe lekeleri var :))

yok hocam ne çalışması çişi gelmezse evden dışarı zorla çıkarıyorum. 7/24 yatacak. hanım ben çoluk çocuk biryere topluca giderken birtek kapıya yöneliyor birde çişi gelince yoksa gel olum yok hadi olum tısss
« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 19:50:27 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa