Gönderen Konu: Savunma amaçlı tüfek seçimi  (Okunma sayısı 61292 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: Savunma amaçlı tüfek seçimi
« Yanıtla #75 : 14 Kasım 2014, 20:15:26 »
Bursadaki su içmek için tüm türkiyeye yeter de :) kullanım olarak bilemem.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #76 : 14 Kasım 2014, 20:19:55 »
Kapasiteyi 7 +1 yapmak çok. Basit. O boru çoğunda vidalı.çevirerek çıkarıyosun fabrikadan uzun boru ve yay alıp takıyosun.bazısı gönder tüfeği biz yapalım der

BEn en çok hatsan gibi 4+1 olup da gerektiğinde 7+1 şarjör uzatma takılan tüfekleri severim, boru değişimi ile çoğu da o forma sokulabilir.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #77 : 14 Kasım 2014, 20:29:11 »
Kapasiteyi 7 +1 yapmak çok. Basit. O boru çoğunda vidalı.çevirerek çıkarıyosun fabrikadan uzun boru ve yay alıp takıyosun.bazısı gönder tüfeği biz yapalım der

BEn en çok hatsan gibi 4+1 olup da gerektiğinde 7+1 şarjör uzatma takılan tüfekleri severim, boru değişimi ile çoğu da o forma sokulabilir.
stoeger da varmı uzatma p350 almayı güşünüyorum
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2014, 21:25:04 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

The following users thanked this post: Murat AKDEMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #78 : 14 Kasım 2014, 20:31:45 »
   Biliyorum izledim onu, löberdeyi okuyo. ;D

Suriye halepte yaşayan iki kişi tanıyordum. 2011 de buraya selefiler doldu burası karışacak demişti biri . Uzun boyunlu tipsiz ve istihbaratı resmen uyudu.
Benim odayı boyayan da halepten kaçan 40 yaşlarında travmalı biri. İnternetten çok korkunç şeyler izlediğim için orada ne yaşadınız diye soramadım.

BOsna ve  azerbaycanda  halk organize ordular ile  karşı karşıya kaldı. Nisbeten saklanacakları ormanlık dağlık yerler var Ellerindeki bolt action yivliler  ve av tüfekleriyle  barındıkları yerleri korumaya çalıştılar,  bununla ilgili çok resim görüntü var, suriyeliler o konuda çok şanssız.  Adamların. Memleketinde su yok. Coğrafyaları tatsız.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2014, 20:40:27 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #79 : 14 Kasım 2014, 20:49:44 »
suriyeliler hazırlıklı olsa ne olacak ki uçağa tank a top füzeye bombaya pompalı ne yapsın ancak evine saldırmaya çalışınca yakın koruma tüfeği olur hatta gelenlerin eve girmesine gerek bile yok duvarı tarasa evde kimse sağ kalmaz tokinin bazı evlerinin dış duvarları komple beton ancak o zaman mermi girmez
 bazı arkadaşlar ortalık karışabilir diyorlar böyle birşey olabilirmi acaba önce suriyedeki savaşı durdurmak lazım suriyelileri geri göndermek lazım bizim devlet bide kimlik veriyor onlara bizim vergilerle çadır kentte kalanlara bakıyorlar hadi baksınlar muhtaçlarr diyelim ama bide çadır kentte doğan çocuklara bakın resmen harem yapmışlar hiç birşeye üzülmüyorlarda çoğu yakının kaybetmiş türkiyeye sığınmış ama sanki turist gibi gülüyor eğleniyorlar hepsinde tablet yada galaxsy s4

Çevrimdışı Ufuk KOYUNCU

• *
« Yanıtla #80 : 14 Kasım 2014, 20:51:31 »
Paylaştığınız şarkı ermeni kahramanlık şarkısı ve Türkleri kötülüyor.
Ufuk KOYUNCU
1963 İZMİR

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #81 : 14 Kasım 2014, 21:06:32 »
benim paylaştığım video ise hemen silerim

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 14 Kasım 2014, 21:09:17 »

Çeçen kızın söylediği diyarbakır yöresine ait makaram sarı bağlar isimli türkünün ermenicesi. 2-3 dilli türkülerden. Sözleri birebir aynı değildir.

ortadoğu insanı için askerlik hiçbir zaman popüler bir iş olmamıştır.seferberlik bile yeni ilan edildi suriyede. Irakta askerlik mecburi değil. Ordu paralı orda. Maaşları kadar savaşıyorlar.

Bizde sosyal yapı farklı,  ama bizde de halk onlar gibi 3 parçalı. İsterse elinde dünyanın en modern silahları olsun Ermeniler gibi, sırplar gibi  Ulusal birliğin yok, bir savaş durumunda herkes başının çaresine bakmak durumunda. Her evde 2-3 silah olması lazım.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2014, 21:54:58 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Ufuk KOYUNCU

• *
« Yanıtla #83 : 14 Kasım 2014, 21:10:36 »
evet sizin paylaştığınız.
Ufuk KOYUNCU
1963 İZMİR

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #84 : 14 Kasım 2014, 21:26:40 »
evet sizin paylaştığınız.
videoyu sildim kız güzel ama orada ermeni başbakanıda görünüyor hiç hazetmem kendilerinden

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 17 Kasım 2014, 14:36:07 »
Birde    mümkünse 51 namlu dıştan  şoklu olsa iyi olur gibime geliyor. Şimdi düşünün   bulunduğunuz şehirden ailenizle  göç  etmeye  başladınız.
Yollar kesilir ise   dağlardan aç susuz  yorgun uykusuz   vaziyette   günlerce  yürümek zorunda  kalabilirsiniz. Arazide 47-51 cm  tüfek  av konusunda  fazla iş çıkarmıyor.   
Ben 47 namlulu  7+1  Sarsılmaz  Cobra  Pompalısını  satın almaya niyetlenince  28 gr fişekle  arazide denemeler yaptım  saçmayı inanılmaz  saçıyor.
20 adım(14 metre)  mesafede  bile saçmalara aşırı dağıtıyor. Silahı almaktan vazgeçtim.
 Arazide  açlık durumunda  ne  denk gelirse avlamak zorunda kalabilirsiniz.
Bunlar arasında domuz,kurt, çakal, AYI, tilki, sansar, porsuk, saksağan,karga,doğan-şahin, kartal-atmaca, kukumav kuşu   vs . gibi normalde avlanılmayan  hayvanlarda var. 
Arazide 51 namlulu tüfeğin dıştan şokunu  takarak namluyu uzatmak suretiyle  tüfeği  savunma  modundan   av  moduna  getirebilmelisiniz.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2019, 22:36:19 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #86 : 17 Kasım 2014, 17:02:11 »
dıştan şoklu namnuyla saçmayı toplu yollamak için uzatma takınca tüfeğin boyu mecburen uzuyor,

savunma amaçlı kısa tüfeğin  51 cm içten şoklu olması taraftarıyım. 1 no şok takınca hem kısalık , hem de gerektiğinde  saçmayı nisbeten toplu gönderme olanağı sunar. namnu uzatma aparatı  illa ki lazım.

savaş halinde gece gündüz gizlenmek gerekebilir.   her zaman  ateşli silahla kuş vurup yiyemeyiz.     hatta ateş bile yakılmaması gerekir. kaliteli bir sapan bazen daha çok işe yarayabilir. balık tutma ve mantar toplama işinde pratik yapılmalı  bilinmelidir. orman meyvelerinin bazıları yenebilir,  bazısı çok zehirlidir bu konularda bilgi edinmek lazım.

savaş halinde her şey yenir. 2. dünya savaşında polonyalı siviller nazilerden kaçıp ormana sığınmış binlercesi mantardan zehirlenip ölmüştü. ki bu insanların mutfağında orman mantarının önemli yeri vardır. ne bulduysa yediler açlıktan.

rıza beyin tespitlerine katılıyorum.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2014, 17:07:29 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #87 : 17 Kasım 2014, 17:32:00 »
Savaş bey içten şok avantaj gibi görünürse de  dıştan şokla daha uzağa atabilirsiniz.
İçten şokta saçmalar şokun  kalitesizliği nedeniyle  daha fazla sapabilir.
Ben bilgi edinme amaçlı yenebilir mantarları araştırdım. 15-16 çeşit mantar yeniliyor. İkiyüz   kadar  türü de zehirli imiş. Bunlardan 3 tanesi  ise son derece öldürücü imiş.
savaş durumunda  gündüz  duman çıkarmayan  farklı bir ateş , gece  çok uzaktan belli olmayan farklı bir ateş yakılabiliyor.Komandolara bunun  eğitimi veriliyor diye  biliyorum.
Ayrıca  "Yenebilir Yabani Bitkiler  ve  Yararlı Otlar  " isimli kitaptan  kendim ve kardeşim için 2 adet satın aldım. Çoğu insanın bilmediği  için yemediği  çok lezzetli çeşit çeşit otlar varmış meğer. Belki  lazım olur.  Gittigidiyorda var ..10.00 TL.

http://urun.gittigidiyor.com/kitap-dergi/yenebilir-yabani-bitkiler-ve-yararli-otlar-her-129424891
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #88 : 17 Kasım 2014, 21:08:25 »
ne yaptınız ağalar kendimi birden savaşın içinde hissettim silah olayına gelince benim tüfek 51 cm namlu alev gizleyenli babamın bir sarsılmaz franchi vardı sattı
baya da oldu geçen sene memlekete gittiğimde birşey lazım olmuştu evde ararken bir şarjör uzatma ve namlu uzatma buldum uzatma benim tüfeğe tam uydu onları vermeyi unutmuş herhalde 15 cm saçma dağılımında neredeyse yeterli oluyor ben zaten içten şoklu tüfeği hiç sevmedim savaş durumlar için evini terk etme durumları için en iyisi tabanca kabze pompalı 55 cm alev gizleyen li olacak gerektiğinde uzatma şok yada namlu uzatma takılabilecek bu aralar biraz sıkışığım yaza doğru safir t14 yada çatüs almayı düşünüyordum ama pompalı mı alsam diyorum stoeger p350 7+1 olsa idi alacaktım sarsılmaz var 7+1 belki onuda alabilirim

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #89 : 17 Kasım 2014, 22:57:22 »
Savunma konusunu düşünmeye pek zaman ayırmadım. Üstünkörü düşünceyle şu şarjörlü olnalar epey aklıma yatıyor. Doldurması kolay, görüntü tedirgin edici, ateş gücü çok yüksek ve ağırlık denge noktası değişmeden kalıyor. Bir de hem pompalı hem otomatik olabilenler uygun gibi geliyor. Anti parantez ülkemizde komşudaki gibi durumlar olmaz Allah'ın izniyle. İş uzamadan biter. Bu konuda rahat olun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 17 Kasım 2014, 23:21:17 »

http://urun.gittigidiyor.com/kitap-dergi/yenebilir-yabani-bitkiler-ve-yararli-otlar-her-129424891

Bİr tüfeğime 51 cm dıştan şoklu, birine 51 cm içten şoklu namnu yaptırdım. Dıştan şoklu olanla tek kurşun daha iyiydi. İçten şoklu olan da saçmada iyiydi. 1 numara şok taktım baya boğuyor saçmayı.   Yenilebilen  Mantarlar her bölgede farklı zamanda ve türde ortaya çıkıyor. Konuya hakim olmak lazım.  Komando okulunda askerdim ama eğitimlere girmedim gece ve gündüz yeri belli etmeyen ateş yakılıyorsa dökümanı bulup denemek lazım.   Kitap çok iyiymiş alıp koyucam deprem çantasına.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2014, 23:29:24 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #91 : 17 Kasım 2014, 23:33:51 »
ne yaptınız ağalar kendimi birden savaşın içinde hissettim silah olayına gelince benim tüfek 51 cm namlu alev gizleyenli babamın bir sarsılmaz franchi vardı sattı
baya da oldu geçen sene memlekete gittiğimde birşey lazım olmuştu evde ararken bir şarjör uzatma ve namlu uzatma buldum uzatma benim tüfeğe tam uydu onları vermeyi unutmuş herhalde 15 cm saçma dağılımında neredeyse yeterli oluyor ben zaten içten şoklu tüfeği hiç sevmedim savaş durumlar için evini terk etme durumları için en iyisi tabanca kabze pompalı 55 cm alev gizleyen li olacak gerektiğinde uzatma şok yada namlu uzatma takılabilecek bu aralar biraz sıkışığım yaza doğru safir t14 yada çatüs almayı düşünüyordum ama pompalı mı alsam diyorum stoeger p350 7+1 olsa idi alacaktım sarsılmaz var 7+1 belki onuda alabilirim

Yaklaşık 40 yıl önce beyruta ortadoğunun parisi denirmiş, 1970 lerden çekilmiş görüntüleri izliyorum, bizden modern bir ülke. oraya doluşan filistinliler iç işlerine çok karışmış ve dışardan gazlama ile lübnan iç savaşı patlamış 15 yıl sürmüş.coşkun aral sanırım yaralanmıştı orada. Savaştan önce bura karışacak 15 yıl savaş olacak  dense kimse inanmazmış. Suriye de öyle. Bize bişey olmaz diye bişey yok. Komşuda olup bitenin bizde olmamasının tek sebebi nato üyesi olmamız , çıkardıkları an suriye oluruz.
SAvunma amaçlı 12 gaugeden aşağısını verimsiz buluyorum. Zaten fişek kapasiten belli. 30 tane basamıyorsun keleş gibi. Zaten iki atımlık barutun var o zaman attığın malzeme kuvvetli olcak.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2014, 23:36:47 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #92 : 17 Kasım 2014, 23:40:15 »
Eh yeterince uğraşmalarına müsade edilirse karışır tabi ama bunu burada derinleştirmek istemiyorum. Sadece diyorum ki, "ya devlet başa, ya kuzgun leşe".
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #93 : 18 Kasım 2014, 10:07:22 »
Birde  savaş-iç savaş durumunda  hadi yiyeceği iyi kötü bulabilirsiniz. Ot yersiniz, ağaç yaprağı ve kabuğu yersiniz, normalde yenmeyen hayvanları avlayıp yersiniz. Ama hayati önemi olan  şeyler  var. Fişek- kapsül -barut -tapa-kurşun-saçma- ilaç-  benzin –mazot- tuz- şeker v.b  şeyler.. Bunlar fabrikasyon  ürünler... Fabrikada üretim durduğunda  veya  üretim olsa bile yollar kesildiğinde  bu maddelere ulaşmanız zorlaşır ve fiyatları artar.. Birde Suriye’ deki- Bosna’daki  gibi  3-4 sene devam ederse   sizin  tahmini  olarak hesaplayıp   temin ettiğiniz  maddeler   yetmeyebilir. ( 1 yıllık  yiyecek  stoku  gibi)

« Son Düzenleme: 09 Aralık 2014, 14:49:27 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #94 : 18 Kasım 2014, 10:25:32 »
2. dünya savaşı bittikten 40-45 yıl sonra ortaya çıkan yaşlı  filipinliler oldu.

adamlar savaş hala devam ediyor sanıyorlarmış. savaş ortamında en önemli şey bana göre su kaynaklarına hakimiyet ve barınma.  su kaynakları kaptırılmadığı sürece hayatta bir şekilde kalınıyor.  ırak ve suriye halkı bu konuda şanssız su kaynakları çok az ve coğrafyaları gizlenmeye barınmaya bizimki kadar uygun değil.   öyle durumlarda elimizdeki pompalı , otomatik,  herneyse bizi ancak fişeği bitene kadar korur. önceden stoğu sağlam yapmak lazım. ve 12 gauge olması lazım.

« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 10:38:56 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

çaglar sert

• Ziyaretçi
« Yanıtla #95 : 18 Kasım 2014, 14:27:58 »
Birde  savaş-iç savaş durumunda  hadi yiyeceği iyi kötü bulabilirsiniz. Ot yersiniz, ağaç yaprağı ve kabuğu yersiniz, normalde yenmeyen hayvanları avlayıp yersiniz. Ama hayati önemi olan  şeyler  var. Fişek- kapsül -barut -tapa-kurşun-saçma- ilaç-  benzin –mazot- tuz- şeker v.b  şeyler.. Bunlar fabrikasyon  ürünler... Fabrikada üretim durduğunda  veya  üretim olsa bile yollar kesildiğinde  bu maddelere ulaşmanız zorlaşır ve fiyatları artar.. Birde Suriye’ deki- Bosna’daki  gibi  3-4 sene devam ederse   sizin  tahmini  olarak hesaplayıp   temin ettiğiniz  maddeler   yetmeyebilir. ( 1 yıllık  yiyecek  stoku  gibi)
 Şimdi  bazı şeyleri  bağdan, bahçeden, dereden, tepeden   temin edebilirsiniz, ama mesela  500-600 liralık dahi olsa  yedek   tüfeğiniz yoksa  elinizdeki silah  arıza yaparsa  ve  tamiri  de  mümkün olmazsa  şapa oturursunuz. Fişeğiniz  biterse  stokta  kapsül -barut- saçma -kurşun  varsa  elle dolum yapar  işinizi görürsünüz ..Stokta yoksa  piyasa dan temin etme  imkanınız  olmayabilir.   Yani  fabrikasyon ürünleri   önceden  temin etmezseniz sıkıntıya  düşersiniz. Tüfek-  fişek- benzin-mazot-gazyağı- tuz- şeker gibi   maddeler "KARABORSAYA"   düşer ve siz çok pahalı almak zorunda  kalabilirsiniz.Örneğin  şu anda piyasası 500-600  lira olan bir  otomatik tüfeği karaborsadan  2000-3000 liraya  almak zorunda kalabilirsiniz.
Çeçenistan  Savaşında   Çeçen halkının  % 80 i  zatürreye yakalanmış. Demek ki öyle bir durumda    sizin evinizdeki  her 5 kişide  4 ünün  zatürre olabileceği anlamı çıkıyor. Zatürre olmaz da bronşit olur mesela .. Evinizde küçük bir ecza dolabı  olması ve  içinde de  Bronşit-Zatürre-Sinüzit  gibi belli başlı hastalıklar için   çeşitli  antibiyotikler  ve ağrı kesici- ateş düşürücüler   ve yara-bere,  kırık-çıkık  için  oksijenli su-tentürdiyot -sargı bezi –gazlı bez-pamuk vs. bulundurmalısınız.
Ben kardeşime geçen  sene tüfek aldırdım .Siyah kasa HUĞLU   601  7+1 otomatik 71 namlu ve 61 cm . içten şoklu  yedek namlulu ..  şimdi kardeşim 2. bir tüfeği de almayı  düşünüyor. Ama şimdilik acele etmiyoruz.

sakin olun panik yapmayın. şu yazınızı üç beş defa üst üste okusam, 5-6 tane tüfek,30-40 bintane fişek,1 pikap kumanya alacagım.

burda bir devlet ve güç var. öyle bir durumda senin eline silahı devlet verir. 12ga ya gerek kalmaz.

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #96 : 18 Kasım 2014, 15:43:19 »
Çağlar bey devlet sana  ne  tür silah verecek, kaç kişiye silah  verecek ,ne kadar mermi verecek ..
Senin eline  Kırıkkale mavzer  veya M1  Garand  verseler 100 tanede  mermi verseler o mermiler bitince  12 ga  gerekmeyecek mi.
Şimdi bizim asıl  konumuz ev savunması idi  konu meydan muharebesine döndü.:)
Biz öncelikle ev savunması için kısa namlulu, ama  gerektiğinde  Irakta  Ezidilerin dağlarda  yaşamaya çalıştıkları gibi arazide  yaşam ve savunma için de  uzatılabilen  av tüfeğinden  bahsediyoruz.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2019, 22:40:34 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #97 : 18 Kasım 2014, 16:32:33 »
 suriye  denen ülke yakın zamana kadar rusya ve çinin israiliydi.  öyle bir işgale uğradılar ki ülkelerinin %20 sinde kontrolü sağlayabiliyorlar bugün. Daha dün kameralar önünde 15 tane subayının kafalarını kestiler. burası ortadoğu burada ne olacağı hiç belli olmaz.  öyle bir durumda devlet sefer görev emri çıkarır sadece size değil motorlu aracınıza bile el koyar. ıraklılar gibi arabanızla ülkenin güvenilir yerlerine kaçma lüksünüz olmayabilir.(ırakta askerlik zorunlu değil)
 ıraktaki ezidilerin başına gelen bizim başımıza gelmez diye bişey yok. Her evde otomatik pompalı bir kaç 12 gauge silah olması fena olmaz.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 19:53:17 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #98 : 18 Kasım 2014, 20:18:03 »
nasıl taşıyacaksın ki 5000 fişeği yerinden kaldırana erkek derim :)
ani bir durumda 500ünü anca alır kalanını evde bırakırsın. oda
kucağında taşıyacak çoluğun çocuğun yoksa.

dağılmaktansa organize olmak her zaman mantıklıdır.
suriye kapısında 3 milyon insan var mısır kapısındada 3 milyon
varmış. Siz hiç 6 milyon insanı bir arada gördünüzmü.
Tükürükle adam boğarlar. İşid kaç kişi allah aşkına.
Varmıdır 100bin.

Bize bizden fayda var. Olası bir durumda evimi terk edersem
namerdim. Kapımdan penceremden balkonumdan 2 el atmadan da
hiçbir yere gitmiyorum. Kimseyede tavsiye etmiyorum. Bak o zaman
10-15 güne işid mi kalır. Korkak insanı yönetmek kolaydır.
İzliyorumda esirler sıra sıra önlerinde yürüyorlar. Ulem atla birinin üstüne
dişin tırnağın mı yok. Ne oldu yine boğazlarını kestiler yine kestiler.
Hiç olmazsa direnirken tırnaklarımın arasında derisinin parçası ağzımda etinin parçası
ile ölürüm.

Kaçan sanıyor ki çoluğu çocuğunun iyiliği için kaçıyor. Aslında onlara en büyük
kötülüğü yapıyor.

Her mahalle organizasyon yapacak hemen direnişe geçecek kurtuluşu bu. Yoksam bir ülkeyi illere onuda ilçelere
onuda mahallelere onuda sokaklara bölmenin tek amacı adres bulmak mıdır. Seçimlerde
kolaylık olsun diyemidir.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 18 Kasım 2014, 22:20:52 »
Suriye 20 milyonluk ülke,  ışidin 100 bin işiye ulaştığı sanılıyor.
Uzun boyunlu tipsiz, kuzeyden çekilirim kürtlerden kurtulurum,
doğudan çekilirim sünnilerden kurtulurum kıyılar zaten bende, çölde yesinler  birbirlerini uyanıklığına giderek iktidarını korudu. lübnan iç savaşı gibi 15 yıl sürmesinden endişeliyim. Çok göç aldık.40.000 bebek doğurmuşlar türkiyede. Bizde çok taraftarı var bu örgütlerin.

Olası bir kargaşada örgütlü olunması şarttır. Peşmerge iyi örnek, olmasa kürtlerin kökünü kuruturlardı ırakta.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2014, 01:29:09 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK