Gönderen Konu: Savunma amaçlı tüfek seçimi  (Okunma sayısı 61291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Savunma amaçlı tüfek seçimi
« Yanıtla #100 : 19 Kasım 2014, 09:28:39 »
Tunç bey biz  savaşçı bir milletiz ama   bakıyorum  birçok insan  o dizi  senin bu dizi benim, akşama ne yesem,  yarın ne giysem  şeklinde  günlük  yaşıyor.
İleride herhangi bir durumda  "bu  savaşın boyutu ne olur, bu işin sonu nereye varır "   diye  Suriye'yi -Lübnan'ı , Bosna'yı  gözünün önüne getirerek   kaç kişi hazırlık yapacak ki.
Sen hazırlık yapsan bile   senin etrafındaki bir çok insan  "millet ne yerse bende onu yerim ",  " millet ne yaparsa  bende onu  yaparım"  düşüncesiyle  fazla bir hazırlık  yapmayacaktır veya  eline geçen maddi imkanları  şuna buna harcaması nedeniyle   işin ciddiyetine varsa bile  hazırlık yapamayacaktır. Y
astık altında  10 bin, 20 bin lira  kadar dahi olsa  parası olmayan insan  ne kadar hazırlık yapabilir ki.
Sen  hazırlık yaparsın, stok yaparsın birileri de  senin hazırlığına, elindekine  göz dikecektir büyük ihtimalle.
Üstelik   bazıları elinde  parası  olsa bile  sırf param  gitmesin  diye   sağdan soldan geçinmeye çalışacaktır.
Toplumun haline bir  bakın isterseniz. Göremezseniz dikkatlice  bir daha  bir daha  bakın.Hırsızlık-gasp- yalan-dolan-menfaat ilişkisi  almış başını gitmiş. 
Herkeste  ileri görüşlülük  maalesef   yok.  Keşke herkes  neler olduğunun neler  bittiğinin  ilerde neler olabileceğinin farkında olsa da   olası karışıklıkta   hazırlık yapmak için  hayatta  kalmak  için hazırlanması gerektiğini   anlayabilse.
Kurtuluş savaşını  belgeselini izlemiştim.Bir dede  "savaşacak tüfek  fazla yoktu . 10 kişiye 2-3  tüfek düşüyordu. Tüfekli biri  vurulduğu zaman  birisi onun tüfeğini alıp savaşa devam ediyordu" şeklinde konuşmuştu.Ayrıca  Turgut ÖZAKMAN'ın   Şu Çılgın Türkler  kitabında  bizim  askerlerin,  Yunan    birliklerine  yiyecek giyecek silah  mermi sağlayan ikmal hatlarının imhası için    mermi yokluğundan süngülerle  arabalara saldırıp tahrip  ettikleri  aklımda  kalmıştı.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2019, 22:42:05 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #101 : 19 Kasım 2014, 10:53:22 »
Rıza abi bencede dıştan şok daha mantıklı ben 51 namlu dıştanşoklu sentetik aksamlı  7+1 bir tüfek tavsiye ederim
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #102 : 19 Kasım 2014, 11:37:36 »
benim dediğim hazırlık değil. organize olmak. herkesin toplanıp elindekileri dökmesi.

misal ani bir durumda herkes mahalledeki toplanma alanında toplansa elbet orada
bir birlik olacak. olay tekil değil çoğul harekette.

biri diyecek bende 2 balta var biri diyecek bende av tüfeği var ama 4-5 fişeğim var
diğeri al bende fişek var diyecek. uzun vadede biri diyecek ben kimyagerim bana nitrat gübresi bulun
çokta kaliteli olmayan ama iş görecek barut yapayım diğeri diyecek ben tornacıyım defalarca
kullanılacak doldurulacak metal fişek kovanı yapabilirim. biri diyecek bende zibil gibi kapsül var.
diğeri diyecek ben çok güzel sapan yaparım. öteki diyecek benim benim bişeyim yok ama
boşalan kovanları sabahtan akşama dinlenmeden doldurabilirim.

önemli olan kaçmadan topluca sivil direnişi sağlamak.

10 kişi tek tek 100 kişiyi 1000 kişiyi bulur yok eder. Ama 1000 kişi birleştimi
üzerine gelen 10 kişinin hükmü kalmaz.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #103 : 19 Kasım 2014, 12:00:06 »
biz  savaşçı bir milletiz
İleride herhangi bir durumda  "bu  savaşın boyutu ne olur, bu işin sonu nereye varır "   diye  Suriye'yi -Lübnan'ı , Bosna'yı  gözünün önüne getirerek   kaç kişi hazırlık yapacak ki.

biz eskiden savaşçı millettik. yerleşik hayata geçişle o özelliğimizi büyük ölçüde kaybettik. müslümanlığa geçişle de ortadoğuya karşı korkunç bir din ve mezhep zaafiyeti oluştu. pkk ışid gibi ortadoğu kaynaklı örgütlere karşı pek şansımız yok.  idda ediyorum 1919 da izmire çıkan yunanlılar müslüman olsa onları hayatta yenemezdik. öyle çok hakkına hukukuna sahip çıkan bir toplum değiliz. eskiden "savaşçı" idik , şimdi "sabırlı" (!)miletiz.

öyle bir savaş durumunda ciddi halk örgütlenmesi lazım. kurtuluş savaşında ittihatçılar iyi yaptılar bu işi. istihbaratları da çok iyiydi.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2014, 12:44:26 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Süleyman MUSUL

• *
  • İncesuluyum , olmazoluyum . . .
« Yanıtla #104 : 19 Kasım 2014, 14:05:22 »
Pompali tufek tartismasiz. Kisa kundak tercih et. Marka model butcene gore sen ayarla. 30 metreden pompali 12 ga kadar inanin etkili bir makina yoktur.

Bu arada laf acilmisken soyleyeyim olasi isgalde orgutlenme semasi us bolgeleri , halki orgutleyecek olan kurum harp planlari kozmik oda sorusturmasi ile savcilarin hakimlerin avukatlarin basinin ve dogal olarak abd nin eline gecmistir. Girip alip cikmislardir.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2014, 14:08:40 Gönderen: Süleyman MUSUL »
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlıklara ışık tut . . .Türk oğlu !
İHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLİSİ !!!

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #105 : 19 Kasım 2014, 16:35:11 »
ARKADAŞLAR YERİ  GELDİ ŞÖYLE BİR YAZI BULDUM. 
http://gaybihaberleri.blogspot.com.tr/2014/11/seyh-ahmet-yasinin-30102014-tarihli.html
 " Halka acilen tavsiyem odur ki: evlerinin altlarını ciddi bir şekilde sığınak haline getirsinler. Ellerindeki parayı, kimin kaç parası varsa, gerekiyorsa ellerindeki arabasını satıp, paraya çevirip evlerinin alt katlarını sağlam bir sığınak haline getirsinler. Ve en az 70 günlük yiyeceklerini konserve cinsinden orada stoklasınlar. Bakliyat cinsinden stoklasınlar. Her şey bir pamuk ipliğine bağlı…"
...
...
Mesele çok ciddi… Ev almakla, şunu yapmakla bunu yapmakla parasını harcamasın kimse… Mevcut sıcak parayı elinde tutsun. Büyük altın olarak değil, küçük altın olarak tutsun. Bilezik olarak tutsun, yuvarlak bilezik… Çünkü vakti geldiği zaman onları kesecek, küçücük parçalar halinde bileziği, bir yuvarlaktan en azından otuz parça çıkartır. Hiç değilse beş ekmek, on ekmek veya bir çuval un alacak kadar değişebilir. Eğer ona aklı ermezse bileziği gösterdiği zaman, açlık canına tak etmiş, bir bileziğe bir çuval unu zor alır. Kırıntı kırıntı kesip öyle verecek. Bakın bu laflarımı boşa atmayın.

« Son Düzenleme: 09 Aralık 2014, 14:53:08 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #106 : 19 Kasım 2014, 16:47:36 »
Değerli arkadaşlar savaş  yaklaşıyor. Allah bilir 2015-2016 gibi ortalık  toz duman olacak.
...
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2014, 14:57:06 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #107 : 19 Kasım 2014, 16:55:04 »
BİR YAZI DAHA BULDUM BU SİTEDE;
http://gaybihaberleri.blogspot.com.tr/2014/11/suriyeli-multeciler-uzerinden-turkiyeyi.html
.
BU YAZIDAN ALINTI YAPTIM.
"Abdullah Gürbüz Baba sohbetinin devamında şöyle demiştir. “Savaşta İsrail Medine’yi bombalayacak. Filistin ve Lübnan’da çok kayıp verilecek. Türkiye'yi de vuracaklar. Daha sonra İsrail Hatay’dan vuracak. Amik ovası kan gölüne dönecek. Türkiye'den insanlar “biz de Yahudiyi ülkemizden çıkaralım" deyip orada toplanacaklar.  Bu sırada Yunan Türkiye'nin batısını vuracak. Amik ovasındaki Türklerin bir kısmı geri dönecekler. Bir kısmı ise orada kalıp Yahudileri yok etmek için savaşacaklar.  Türkler bu savaşın başında yenilecekler. Afganistan ve Türki devletlerden askerler gelip Mehdiye yardım edecekler. İstanbul bu savaşta işgal edildiği için İstanbul Mehdi tarafından anlaşma yoluyla yeniden geri alınacaktır.”
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #108 : 19 Kasım 2014, 17:14:53 »
amerika, ingiltere, australya, yeni zelanda, kanadadan oluşan anglosakson bir yapı var. israil de bunların şubesi.  büyük bir savaş çıkarıp dünya nüfusunu 500 milyona indirip doğal kaynaklara çökme planı olduğunu okumuştum. bol bol da silah satacak o arada. 

bence mehdi değil de, ortada petrol, doğalgaz ve su savaşı var
vaad edilmiş topraklar konusuna da katılmıyorum. israile üste para versen erzurumun aşağısını almaz.

1920lerde türk arap sınırı çizilirken kürtleri ortadan ikiye böldüler.yarısı türklerin yarısı arapların içinde kaldı. üçü de belini doğrultamasın politikası güttüler biz de yedik.. 12 adaları verecek hali yok ya.türkiye bölünecek diye aklı çıkıyor onların.

sonuç olarak olası bir savaşta bm falan hikaye , başımızın çaresine bakmak durumundayız.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 00:32:54 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #109 : 19 Kasım 2014, 20:11:05 »
bir kere şu yanlış mehdi veya hz. isa kafirlerle anlaşmaz zaten ozaman silahların barutu patlamayacak uçak yakıtı yanmayacak herşey iptal kafirlerin hesaba katmadığı işte bu olay onlar mehdi veya mesih e usame bin ladin gözüyle bakıyorlar israil yunanistan filan türkiye ye hiç bir zarar veremez.1 avrupa toplanırsa
2 amerika. 3 çin 4 rusya bu ülkelerin dışında türkiyeye kafa tutan olamaz ama hepsi birleşirse o zaman işimiz zor helede amerika f16 ile çok zor savaşta hiç biri yerinden kalkmaz biz önce kendi uçağımızı yapmamız lazım rusya ile müttefik america ile düşman olmamız lazım türkiye amerika ile düşman olsa orta doğu karışmazdı tüm dünyayı karıştıran amerika birde rusya olmasa idi amerika daha neler yapardı kimbilir aslında ukrayna krizi iyi oldu çünki avrupa ile rusya nın arası açıldı eğer rusya ile müttefik olursak ve türki ülkelerle azerbaycan özbekistan türkmenistan kazakistan iran vs.suriye ile ırakın bir kısmı kürdistan olacak israil diye birşey kalmayacak bakın ozaman amerika dünyayı karıştırıyor mu huzur içinde yaşarız
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2014, 20:12:25 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #110 : 19 Kasım 2014, 21:25:57 »
Ne savaşı arkadaşlar peki bu savaş kimle kim arasında olacak.
Ne rusya yanında amerikayı ister ne çin... ne amerika rusyanın
genişlemesini ister nede çinin bide çin nereeee türkiye nere. Çinin bize yolu yok :)

Uçağın hiçbir hükmü yok yakar yıkar anca o kadar. Önemli olan içeri
asker sokabilmektir. Amerika bu uçağı nereden kaldıracak.
israil bile buraya zor uçak kaldırır.  Bizi tek vuracak güç, rusya ve irandır.

İran iyi bir komşu ve köklü bir uygarlık. Ayrıca amerikadan haz etmiyorlar.
rus taktik bir komşu olacaktır. Akdenize amerika uçak gemisi getirmeden
rusya kırımdan egeye inmiş olur tabi boğazdan geçmesine biz müsade edecez.
bu durumda.

rusya birşeylere girişse bırakın amerikayı önce avrupa engel olur.
yani kısacası savaş filan çıkmaz. günümüzün savaşı alttan beslenen
terör örgütleri. Önemli olan bunları barındırmamak.

« Son Düzenleme: 19 Kasım 2014, 21:27:58 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #111 : 19 Kasım 2014, 22:37:04 »
ben olsam kısa namlu bir tek kırma alırım katlarım koyarım yastığın altına.

düzelttim arkadaşlar saygılar
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 11:25:52 Gönderen: Şükrü TEKELİ »
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Selim BÜYÜKKARACA

• *
  • _Mein ehre heißt treue_
« Yanıtla #112 : 19 Kasım 2014, 22:57:54 »
Şükrü tekeli insanları yasadışı hatta 6136 ya muhalefet eden uygulamalara yönlendirmeyin.
1987 Almanya

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #113 : 19 Kasım 2014, 23:04:52 »
ben olsam alırım bi tek kırma. keser kısaltırım namluyu dipçiği olur biter. katla koy yastığın altına. hem kısa ev içinde dar alanda sorun çıkartmaz hemde tutukluk yapmaz. evin içinde daha pratiğini görmedim duymadım. bende 58 cm lik otomatik var 71 cm süper pozeyle aynı boyda :)
tek kırmayla savunmamı olur gelen hırsız onu cidiye bile almaz ben şuan ihtiyaç duymuyorum ama her an hırsız arsız gelecek yer olsa 55cm tabanca kabze 7+1 pompalı alırdım şimdiki tüfeğim gazlı 51cm lik slug namlusunu taktım tabanca kabzede var ama şuan takmaya gerek yok şarjörlü olsa kalabalıktan başka birşey değil
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #114 : 20 Kasım 2014, 00:38:56 »

rusya birşeylere girişse bırakın amerikayı önce avrupa engel olur.
yani kısacası savaş filan çıkmaz. günümüzün savaşı alttan beslenen
terör örgütleri. Önemli olan bunları barındırmamak.

Suriye , rusya ve çinin israiliydi, ama çok kötü işgale uğradı. Rusyanın eski gücü yok. Evet artık devletler kendi askeri yerine paralı tutulmuş it kopuğu düşmanının üzerine yolluyor. Biz ortadoğuya karşı din ve mezhep zaafiyeti  olan bi toplumuz.ortadoğu kaynaklı terör örgütlerine karşı pek şansımız olmadığnınıı düşünüyotum
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 00:42:11 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #115 : 20 Kasım 2014, 01:04:42 »
zaten hedefleri genç keskin görüşlü gençler olacak.
onları kandırmak daha kolay. burada anne ve babalarada
çok iş düşüyor.
1978 Bursa

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #116 : 20 Kasım 2014, 08:50:29 »
Rusya iki yıldır karadenizin doğu batı hattında  kıyıya paralel olarak son zamanlarda da baltık denizi civarlarında  keşif uçuşları yapıyor.
Hatta karadeniz boyunca gezen ve bilgi toplayan  keşif uçağının  cinsi  İL-20  dir.
3.dünya savaşının başlangıcı Rusya'nın hem Türkiye'ye  hem Avrupa'ya saldırmasıdır.
Ayrıca  googleden   melhame-i kübra  yazın araştırın.  "Melhame-i kübra"  en büyük kanlı savaş anlamına geliyor.
Yani insanlık tarihinin en büyük kanlı savaşı.Yani  Büyük Kıyamet Savaşı...
İki sene  önce dünyanın sayılı zenginlerinin  ve  masonlarının Avusturalya  çöllerinde radyasyondan korunaklı  yeraltı sığınakları hazırladıklarını okumuştum.
Demekki adamların  bir planı var ki  Avusturalya gibi  bir  ülkeye   üstelik çöllerine  üstelik de  radyasyondan  korunaklı  sığınaklar yapma  gereği duyuyorlar.

« Son Düzenleme: 04 Ocak 2019, 22:44:43 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #117 : 20 Kasım 2014, 09:18:56 »
eski sovyet coğrafyası çok büyük ve doğal kaynakları zengin. çok da  müslüman nüfusları var ve sayıları hızla artıyor, nato 1970lerde hesaplarını sscb nin dağılması üzerine kuruyordu. şimdi de rusya federasyonun dağılması üzerine kuruyor.oralara türk okullarının açılmasının ve üst tabaka çocukların eğitilmesinin tek sebebi buydu. müslüman halkı da vahhabilerle örgütlüyorlar.bosna hersekli biriyle konuşmuştum 1993 te savaştan kaçıp türkiyeye gelmişler geri döndüklerinde bosnayı da bosnalıları da  tanıyamamışlar. bosna,kosova, arnavutluk, çeçenistan gibi yerlerde vahhabiler çok ciddi örgütlenme içinde.ırak ve suriyeye doluşan cihadcılar gökten zembille inmedi. gayet planlanmış bişey. amerikalı coni öleceğine, libyalı ali ölsün.

10-15 bin cihadist, haydi 50 bin olsun, hem ırak ordusu, hem peşmerge, hem hizbullah, hem suriye ordusu, hem özgür suriye ordusu, hem pyd, hem amerikan, ingiliz hava kuvvetleri ile başa çıkılamaz. 2500 ırak askerini esir alıp şii olan  1700 ünü kurşuna dizdiler. 2500 keleşli adamı esir almak kolay iş mi. istihbarat olmadan imkansız. onların havadan bombalanması tamamen hikaye. küresel bir tezgah var.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 11:08:49 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #118 : 20 Kasım 2014, 09:39:50 »
Şükrü tekeli insanları yasadışı hatta 6136 ya muhalefet eden uygulamalara yönlendirmeyin.
LÜTFEN ÜYELERİMİZİ YASA DIŞI UYGULAMALARA YÖNLENDİREBİLECEK TAVSİYE VE PAYLAŞIMLARDA BULUNMAYALIM...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #119 : 20 Kasım 2014, 11:06:01 »
ben olsam alırım bi tek kırma. keser kısaltırım namluyu dipçiği olur biter. katla koy yastığın altına. hem kısa ev içinde dar alanda sorun çıkartmaz hemde tutukluk yapmaz. evin içinde daha pratiğini görmedim duymadım. bende 58 cm lik otomatik var 71 cm süper pozeyle aynı boyda :)
kesme işi yasal değil,  50 cm olanları var. .
bazen  arazide tüfeksiz dolaşmak gerekebiliyor, bazen  dik yamaçlara iki elle tırmanmak gerekebiliyor, öyle durumlar için  aldım sırt çantası silahı yaptım birini.

horozlu olduğu için güvenlik amaçlı 24 saat dolu da tutulabiliyor tam yatak odası silahı.bir atımlık barutumuz var ;D  (tabanca aldıktan sonra ahşap aksam ve fişeklikle güzel duvar süsü olur hahaha)

kişisel savunma ve silah konusuna dönersek, pompalı tüfekte anlamadığım olay şu.  otomatiğe avantaj olarak ağzına  fişek surmeden dolu tutulabilir denmiş. nasıl yani, otomatikler de öyle ki?

« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 11:14:08 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #120 : 20 Kasım 2014, 11:11:00 »
ataarms ın etro serisi et 07 var seyyar dipçikli.bu tüfeğe ruhsat verilir mi acaba?
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #121 : 20 Kasım 2014, 11:13:40 »
katlanır dipçik yasak. işlemezler.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #122 : 20 Kasım 2014, 11:19:43 »

evet evet selim bey haklısınız söylediklerim ciddiye  alınmasın lütfen. tavsiye amaçlı değil kesinlikle
daha bu sabah haberlerde vardı. gürültü yapa komşusunu av tüfeğiyle vurmuş vatandaş. ciddiye alan arkaşlardan özür dilerim  :)
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #123 : 20 Kasım 2014, 11:21:10 »
tek kırmalar tam olarak katlanan tüfeklerdir
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 11:22:48 Gönderen: Şükrü TEKELİ »
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #124 : 20 Kasım 2014, 14:48:05 »
Savaş kardeş pompalıda şarjördeki fişeği anlık namluya sürmek daha
kolay ya ondan bahsediyorlar. Tüfeği eline alınca kundak elinle hemen
fişeği namluya sürebiliyorsun ya otomatikte tetik elinle fişeği namluya
sürüyorsun biraz daha zor oluyor pompalıya göre. Yoksam çokta bişey değişmez.

Senin tek kırma hoş duruyor valla. aynısının slug çaplısını yaptıracam ama
bu ara sıkışığım.
1978 Bursa