Gönderen Konu: ATA hakkında yardım!!!  (Okunma sayısı 3529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uğur YETERGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ATA hakkında yardım!!!
« : 20 Ekim 2014, 23:04:05 »
Değerli avcı abiler hepinize merhabalar, bol avlar ve şen sohbetler... Ata hakkında geniş bilgiye sahip olan avcı dostlardan bir ricam olacak. Yakın zamanda (1 hafta) bir ata almayı düşünüyorum ama nerdeyse tüfeği sipariş ettim sayılır hala kararsızım. NEO mu VENZA mı? Özellikle iki seriyi de kullanan abilerin düşüncelerini almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
1986 kahramanmaraş

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Ynt: ATA hakkında yardım!!!
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2014, 23:20:25 »
Arkadaşım Neo kullanıyor. Gayette memnun ..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Yusuf KILINÇ

• *
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2014, 01:03:42 »
arkadaşım ata alırsan yanılmazsın ata yerli beratta bana göre ata neo al temizlemesi daha kolay venza modeli ağır tüfek öne doğru basıyor yani namlu tarafı ağır ata klasiklerde ise barut gazını alta verdiğinden çürüme yapıyor ücretsiz değiştiriyorlar ama gerek yok en iyisi neo 66 namlu al bence ata silahları düşük gram fişek seviyor 30 gram müthiş mesela karlı buzlu havalarda 32 gram hem hafif hemde kullanışlı bende klasik ata var yıllardır kullanıyorum ama neo ile değiştireceğim çünkü temizleme işi neo da daha kolay saygılarımla
Yusuf KILINÇ
1974-Antalya

Çevrimdışı Eyüp TERCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2014, 01:48:23 »
Ata Neo kullandım venza kullanmadım neo alırsan memnun kalacağına eminim bence yerli tüfeklerin en iyisi
1982-Sakarya

Çevrimdışı Bilal AŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2014, 10:36:09 »
Bende ata neo 12 ahşap yeşil modeli var tüfek fevkalade cok memnunum temizlemesi kolay nişan alması güzel fosforlu Arpacık hemen görünüyor bence kesinlikle ata neo almalisin gazli tavsiye etmem saygilarimla☺
  • Ata neo 12 ahşap yeşil
  • Huğlu 103 fe
  • Kurzaar
BİLAL......AŞAR

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2014, 13:40:41 »
İki sezon ata neo kullandım,tavsiye ederim.24 gr fişekleri çatır çatır atar.En güzel yanı çalışma sistemi çok basit temizlik bile istemez.
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2014, 20:45:03 »
konu sorduğunuz sorunun dışında olacak ama şahsi tecrübemi aktarmak isterim. Yerli otomatik alacaksanız eğer bence ya Stoeger alın(M2000 onu da) ya da Akdaş AK212 alın. Stoeger biraz ağır (66cm namlu ile ~3400gr) ama akdaşta o sorun da yok. Tabi Stoegerin de uzun dönem denemeleri gayet başarılı. Bende Stoeger M2000 66cm ve bir de Slug namlu var çok memnunum. Ha şu anda almak istediğim yivsiz otomatik tüfek Browning New A5. Bununla kıyaslanamaz tabi ama yerli malı otomatikte bu ikisinden şaşmayın derim. pişman olmazsınız...
1983 izmir

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2014, 21:03:02 »
Alp bey Uğur kardeşimiz Ata hakkında yardım istiyor yerli bir otomatik almak istiyorum ne alayım diye sormuyor. :) Bide ben 50 tane belki stoeger 2000 sattım çoğunu tartım hiç daha 3200 grmı geçen bile pek görmedim sentetikler 3180 3200 civarı ahşaplar 3140 3180 civarı gelir. Yeni 3000 ler 3300 ile 3350 civarı.

Bu arada Uğur bey bencede ata neo al derim Venza beni çok ama çok heveslendirdi ama geldi almaktan vazgeçtim ağır ve dengesiz bi silah öne yığılıyor ve dedikleri gibi azda tepmiyor yani. Pek avlanma fırsatım olmadı ama yakında avınıda denicem Venzanın ama Ata Neo daha iyi bu sıralar Neo ile avlanıyorum bence daha iyi.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2014, 16:15:12 »
ben neo yu sevmedim ama venza ve cy serisi güzeldir
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #9 : 22 Ekim 2014, 21:14:03 »
Sn. Özgür bey konu sohbet dışındadır dedim zaten. isterseniz dikkate almayın anlamında. kişisel tecrübemi aktardım ben. Ama bugün ne Stoeger alırım ne Ata ne de AK212. düzgün bi silah yapmadıkça (AKUS ve kıyıdan AKDAŞ çifte/superpozeler hariç) yerli malı almam. Ağırlık konusuna gelince benim elimdeki ahşap modeli 66cm namlusu var elimde; 3380gr (~3400gr) ölçmüştük ağırlığını.
Saygılar
1983 izmir

Çevrimdışı Uğur YETERGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 22 Ekim 2014, 21:30:14 »
 Değerli avcı abiler yorumlarınız için teşekkürler. Ata Neo yeşil sentetik modeli sipariş ettim sonunda... gerek silahın elime sıcak gelmesi gerekse formda siz değerli arkadaşların ata hakkındaki yorumu sonucunda böyle bir kararım oldu. Yine de şartlar el verse yakın çevremde bir örneği olsa da bizzat neo ile atış yapabilseydim de öyle sipariş verebilseydim daha iyi olurdu. bakalım gelsin yapalım atışımızı... inşallah burada paylaşırım artık ben de bir ata sahibi olarak yorumumu(inşallah yorumlarım olumlu olur). herkese rast gele. kazasız belasız avlar...
1986 kahramanmaraş

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 22 Ekim 2014, 21:35:03 »
Uğur Bey tüfeğiniz hayırlı olsun.
Ata neo iyi bir seçim umarım memnun kalırsınız ve güzel avlar yaparsınız.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Uğur YETERGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 22 Ekim 2014, 21:49:39 »
Teşekkür ederim Kadir Bey inşallah daha güzelleri sizin olur...
1986 kahramanmaraş

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 10 Ocak 2015, 08:49:59 »
Hayırlı olsun resimleri beygiyoruz saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO