Değerli arkadaşlarım bilindiği üzere son bir kaç haftadır farklı barut çeşitleriyle kendi dolularımın penetrasyon testlerini sizinle paylaşıyorum son olarak A1 barutunun pattern testini paylaşacağım tüfeğime uygun fişeği doldurmayı başardım ve paylaşımları mı bitiriyorum,umarım merak edenlere faydası olmuştur.
Tüfek:16 ga huğlu 104 A poze
Fişek: A1 barutu 29gr 5 no saçma
Hava: 18C soldan esen kuvvetli rüzgar.
Mesafe:36,6(metre ile ölçüldü fazlası var eksiği yok)
Atışlar:36,6mt. ve 50 mt. oturarak dizden destekli 75 m fantazi atışları ayakta desteksiz yapılmıştır.
Hedef:Azda olsa bilimsel olsun diye 76 cm çapında daireler çizmek için ip pergel kullanmıştım fakat ölçtüğümde dairelerin çapının 71 cm olduğunu farkettim yine bilimsellikten uzak bir test oldu.
Atışları defalarca test ettim en düşük yüzdeli olanlarını sizinle paylaşıyorum.
Not: Saçmaların sürtünmesini azaltıcı bir kaç önlem ve birde tapa modifiyesi yapılarak tapaların namlu çıkışından hemen sonra açılması sağlanmıştır.
çoklu resim upload36,6m fişekteki saçma adedi:174(tek tek saydım) isabet :138 daire dışı:17 soldan esen kuvvetli rüzgar
resim50mt. fişekteki saçma adedi:174 isabet:89 daire dış:23 soldan esen çok kuvvetli rüzgar.
resim yuklemekresim gönderBunlarda 75mt. A4 kağıdına fantazi atışları onlarca denemede hep aynı sonuçlar çıktı 5-11 adet arası isabet.
not:bir önceki denemede 6 no saçmanın 50mt de delemediği tenekeleri a1 barutlu 5 no kevgire çevirdi.
Kuş fişeklerim(keklik,tahtalı vs.):B&P MB36 barutlu 28 gr 6 no saçmalı fişekler
Tavşan ve ördek fişeğim: A1 barutlu 29gr 5 no saçmalı fişekler.