Gönderen Konu: Keçe Tapa  (Okunma sayısı 3056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
Keçe Tapa
« : 18 Ekim 2014, 17:20:21 »
                Değerli arkadaşlar! keçe tapalar ile normal tapalı fişekler arasında epey bi fiyat farkı var. 22-23tl normali, keçe tapası 29-30tl gibi. Acaba bu fark neden kaynaklanıyor? Av üzerinde keçe tapalılar daha mı etkili? Yoksa maliyet olarak küçük bir keçe parçası bu kadar fark oluşturmaz herhalde. Bu konu kafama takıldı doğrusu.. Bu konuda değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum..
1980-Antalya

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Keçe Tapa
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2014, 18:01:17 »
keçe tapanın hem maliyeti yüksek hemde keçenin saklama koşulları maliyeti yükseltiyor
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2014, 18:08:57 »
keçe tapanın hem maliyeti yüksek hemde keçenin saklama koşulları maliyeti yükseltiyor
AYNEN.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2014, 19:46:05 »
plastik tapalarda maliyet sanırsam daha düşük
birde makine plastik tapayı kovanın içine sokacak şekilde
ayarlanmış ise keçede ayar değiştirmek veya farklı makine kullanmak gerekebilir.
bu kısmını bilmiyorum ama düşüncem bu yönde. yada el ile müdahale etmek gerekebilir.
buda ayrıca maliyet arttırabilir.
konuya vakıf değilim sadece kendimce yorum yaptım
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2014, 20:00:34 »
plastik tapanın fişek fabrikasında keçe tapaya göre daha kolay montaj olması ve maliyetinin düşük olması ile ilgili, bence bu fiyat farkı ben keçe tapların plastik tapaya göre daha randımanlı olduğunu düşünüyorum avda
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #5 : 19 Ekim 2014, 20:35:57 »
bende daha randımanlı olduğunu düşünüyorum.
ama pek kullanmıyorum.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 19 Ekim 2014, 21:02:47 »
Ben de keçe tapaların dolumunun daha maliyetli olduğunu duydum. artık dolum şekli mi, makinesi mi farklı yoksa malzeme fiyat farkı mı onu bilmiyorum oyüzden belki fiyat farklı oluyor. ama yerli fişeklerde farketmiyor. yafın normal fişeği de 17 keçe tapası da 17 tl. ama bp normali 24 keçe tapa gigante 30-35 tl arası değişiyor.
Performansına gelince keçe tapa, kısa ve orta mesafeli parlama avlarında homojen dağılım isteyen avcılar için çok iyi bir seçenek. çünkü namlu şoklarının hakkını çok güzel veriyor.

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2014, 21:43:35 »
keklik ve bıldırcın avında keçe tapadan gerisi yalan,tabi orjinal keçe tapa bulabilirsek.adı üstünde orjinali keçeden imal edileni buda fiyatları arttırıyor.saçmanın namluya teması sayesinde avın yaralı gitme ihtimali çok daha az,diğer pover tapalarda saçma namlu çeliğine bile değmiyor ne anlamı kaldı namlu çeliğinin özelliği güzelliği işte tüfeğin eski modelleri bundan pahalı.kağıt gibi namlular vardı eskiden saçmayı yakan kekliği vururduk her saçma fitil yapar ve etrafına kan otururdu.pelte gibi kan olurdu hayvanlarda şimdi saçma ete yapışıp kalıyor.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #8 : 19 Ekim 2014, 21:55:11 »
Bütün yazılanlara bende katılıyorum.Yakın kalkan avlara keçe tapa,daha güzel dağılım.Özellikle eski çiftelerle.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Utku ÖZTEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 19 Ekim 2014, 22:40:22 »
 Winchester,rio veya bornaghi markalarının 32 ve 34 gram özel olarak ürettikleri keçe tapa fişeklerini denemenizi şiddetle öneririm. Keklik avların da harikalar yaratıyorlar adeta.
Benelli Raffaello Deluxe..
 Franchi Affinity Wood..
 Akdaş Ak-212w..