Gönderen Konu: SuperPozemi Otomatikmi  (Okunma sayısı 6764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
SuperPozemi Otomatikmi
« : 15 Ekim 2014, 18:54:18 »
Merhaba Değerli Abilerim
Uzun zamandır avcılık doğa kamp benzeri şeyler dikkatimi çekiyor hani aile büyüklerinden gelirya av merakı benimkide öyle 18 yaşına girdim
doğduğum günden beri dedemle dayım avlanır bende onlardan gördüm 3.sınıfa başlayıp karne tatili geldiği gün dayımla köye gelir dayımı ava yollar evde beklermişim dedemde bu merak üstüne tüfeğini ben alıcam diye söz vermiş yaş 18 oldu şimdi merak ediyorum Superpozemi yoksa otomatikmi almalıyız onlarla konuşmadan burdan biraz bilgi edineyim dedim Orduluyum genelde çulluk ve domuz başlıca av hayvanı kekliğe ördeğede giderim tabi imkan olursa buna göre superpozemi otomatikmi düşünmeliyim ?
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: SuperPozemi Otomatikmi
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2014, 19:10:26 »
Sana ilk tavsiyem avcılık belgesi edinmen.Tüfek tavsiyem ise 66 namlu mobil şoklu süperpoze alırsan uygun olur. Dar şok kullanarak ördek ve keklik avına, geniş şok kullanarak çulluk ve domuz avına gidebilirsin.
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2014, 20:08:46 »
Iyi bir superpoze yada cifte evladiyelik olur madem dedemiz hediye alacak kesenin agzini acar herhalde.
Omrun boyunca sana tufeklik yapar eline aldikca dedeni hatirasiyla anarsin,torunlarina birakirsin.
Otomatikte bu biraz guctur bakim ister ozenle muhafaza etmek ister,cok parcalidir omru bir superpoze ile kiyaslanamaz
Yerlide AKUS un superpozelerini
Ithalde browning superpozelerini oneririm.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2014, 20:15:48 »
Yerli malı yurdun malı;ölçüleri size uyan iyi bir süperpoze.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2014, 20:17:15 »
Kardeşim öncelikle ne alırsan al denemeden,omuzlamadan alma.
Sana tavsiyem güzel bir poze veya çifte alman otomatik alırsan başın ağrıyabilir,
Dedenin alacağı tüfekse sıkıntı yaşamak istemezsin ama çok iyi yarı otomatik tüfeklerde var.
Yerinde olsam kaliteli markaların (Huğlu-Akus-Ata-Akdaş) süperpozesini alırım.
Sağlıcakla.
1993 ERZİNCAN

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2014, 20:28:50 »
Avcılık adına sorarsan kesinlikle poze-çifte. bizden yaşça çok büyük tecrübeli eski avcılara sorarsan otomatik tüfek av tüfeği değil eğlence tüfeği. Sen eğer ilk tüfeğini alacaksan pozeyle başla. çifte de olabilir. hangisi uygunsa sana. otomatiği daha sonra bütçene göre 2. tüfek olarak alabilirsin. Genelde sorulur hep pozemi otomatik mi diye ? ben on yıldır poze kullanan biri olarak kesnlikle tartışmasız poze derim. otomatik tüfekler de cezbedici ama anlayana pozenin tadı bambaşka. karar senin...

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 15 Ekim 2014, 20:49:19 »
Kardeşim; Çifte yada Süperpoze .
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #7 : 15 Ekim 2014, 20:56:23 »
Belgelerimi eksiksiz tamamlamak benim için tüfek seçimi kadar önemli daha önce superpoze kullanmadığım için biraz kafam karışık superpoze benim gözümde görünüş olarak bile ağırlığı olan bi tüfek türü sonuçta otomatik alıp avın peşinden defalarca mermi atmak gibi bi niyetim yok nedendir bilmem ama sanki otomatik ile vurmak daha kolaydır gibi bi düşünce oluşuyo kafamda neden bilmiyorum ama öyle garip bi düşünce var kafamda
1995-Ordu

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Ekim 2014, 21:03:53 »
Belgelerimi eksiksiz tamamlamak benim için tüfek seçimi kadar önemli daha önce superpoze kullanmadığım için biraz kafam karışık superpoze benim gözümde görünüş olarak bile ağırlığı olan bi tüfek türü sonuçta otomatik alıp avın peşinden defalarca mermi atmak gibi bi niyetim yok nedendir bilmem ama sanki otomatik ile vurmak daha kolaydır gibi bi düşünce oluşuyo kafamda neden bilmiyorum ama öyle garip bi düşünce var kafamda
Kardeşim merak etme poe kullanmak ve alışmak kolaydır.
Şu da var tüfekteki fişek sayısı ne kadar fazla ise o kadar rahat olunuyor ve av kaçıyor.
Geçenlerde usta bi avcı -ben otomatikle av vuramıyorum çifte ile daha iyi vuruluyor demişti.
İlk ava tekli kırma ile başlamıştım ben nasılda dikkatli geziyordum,hele atış yapacağım zaman kaç kere düşünüyordum :D
Sen kaliteli bi poze ile başla sonra istersen otomatikte alırsın.
1993 ERZİNCAN

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2014, 21:12:03 »
Kadir abi tetiğine ilk bastığım tüfek dedemin el yapımı 20 cal tek kırma tüfeği ilk ava o tüfekle gittim okul harçlığımla fişek alıyodum o tetiğe basmakla basmamak arasında gidip gelirken çulluk kayboluyodu sonra dayımın otomatik tüfeğiyle ava çıkmaya başladım bi rahatlık çöküyo insanın üstüne ama teklideki heycan ayrıydı tabi  :)
1995-Ordu

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #10 : 15 Ekim 2014, 21:15:44 »
Bide aklıma gelmişken sorayım poze seçerken dikkat edilmesi gereken özellikler nedir ?
1995-Ordu

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2014, 21:19:16 »
bence  farklı namlu boylarında hem otomatik hemde poze ikiside lazım avcıya
1985
BURSA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 15 Ekim 2014, 21:24:44 »
Bide aklıma gelmişken sorayım poze seçerken dikkat edilmesi gereken özellikler nedir ?
sana tavsiyem ilk olarak malının arkasında duran sağlam bir marka olması onun dışında ağırlık çok önemli namlu boyu ejektör tercihli ise gene marka çok önemli bence tüfek alınmadan önce acele edilmemeli iyice araştırmalı bir çok arkadsımız yeni tüfek alıyor daha sonrada arızlar oluyor sonra tüfeği garantiye gönderiyorlar ya tüfek çok zaman bekletiliyor yada arızası tam giderilmeden geri gönderiliyor sıfır tüfek elinize ulaştığında iyice incelemnizi tavsiye ederim
1985
BURSA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #13 : 15 Ekim 2014, 21:30:42 »
Bölgemizde çoğunlukla çulluk ve domuz bulunuyo namlu boyu ne olmalı peki ?
1995-Ordu

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #14 : 15 Ekim 2014, 21:50:00 »
66 namlu iyidir.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Hamit SAYARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 15 Ekim 2014, 23:06:12 »
Bölgenizdeki avlara bakılırsa size 61 namlu daha uygun olur eğer keklik ve ördek için düşünürseniz 71 ideal olurdu,ağırlıklı olarak yapacağınız avları düşünerek bunlar arasında bir tercih yapabilirsin ama orta yolu bulalım diyorsan 66 namlu alabilirsin. Model tercihinde ise bundan önce kullandığın sana en kullanışlı geleni tercih et, ben otomatiği omuzladığımda ki rahatlığı hiçbir tüfekte bulamıyorum özellikle poze çok garip geliyor bana, son zamanlarda bende de bir poze ile çifte merakı başladı ama tercihimi çifteden yana kullanacak gibiyim çünkü çiftenin yüze gelişi bana daha iyi geliyor her ne kadar herkes poze dese de. benim aklımda ki silah dolabı 47 cm düz bant gazlı otomatik domuz için domuz avı benim vazgeçilmezim, 71 cm kinetik otomatik tavşan ördek tahtalı ve üveyk için bu arada yeni hevesim tavşan avı, bu iki silah dolapta mevcut ve 61 ve 71 namlu combo set çifte, 61 namlu çulluk ve bıldırcın için 71 namlu keklik için. Siz şimdi iki tane 71 namluya ne gerek var diyebilirsiniz bizim buralar maki bitki örtüsü ormanda otomatik taşımak zor ondan, diğer 71 namluda üçüncü fişek için.   
1979 İZMİR

Çevrimdışı İbrahim TANER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 16 Ekim 2014, 08:19:09 »
AKDAŞ 312 SE 71 namlu çelik kasa ejektörlü selektörlü tüfek kullanıyorum ve gayet memnunum tavsiye ederim.
1975 mersin

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 16 Ekim 2014, 08:57:33 »
bence domuza gidiyorsan otomatik derim pozede domuzun saldırma durumunda riskli olabilir
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 16 Ekim 2014, 09:28:07 »
hangisinin tipi hoşuna gidiyosa onu almalısın avcının tüfeği poze olacak çifte olacak pompalı olacak diye bişey yok yalnız otomatik alacaksan paraya kıyıp güzel kaliteli bir marka alman gerek biraz da şans işi otomatik
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 16 Ekim 2014, 09:36:25 »
kombo set alabilirsin. 61 ve 71 cm olararak, her ava gidersin.
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #20 : 16 Ekim 2014, 13:37:15 »
Bölge olarak geniş rahat ormanlara pek rastlanmıyor domuz avında arazi eğimli olduğu için domuzlar uzak geçebiliyo ördek avınada merakım yok değil buna göre uzun bi namlu olmalı diye düşünüyorum ilerleyen zamanlarda tabiki imkan olursa tüfeği değiştirmek isterim ama bu ilk tüfeğim olucak sonra kendim kazandığım para ile 2. tüfeği almak isterim tabi tercihimi super pozeden yana yapıcam ozaman zor olan bi konuda marka seçimi diye düşünüyorum burdada tecrübelerinizden yararlanıp işi tamamlayıcam inşallah :)
1995-Ordu

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 16 Ekim 2014, 22:40:05 »
ben pozeyi ağır buluyorum ve çalışma sistemi bana göre değil çift namlu olduğu namlu aşağı düşüyor ben sentetik bir tüfek alderim 66 namlu iyi istersen combo set de alırsın mobil şok ve slug namlu her avı yaparsın
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #22 : 20 Ekim 2014, 16:38:12 »
Tam 2 ay kaldı derken işler değişti ruhsat alabilmem için 18 i doldurmam gerekiyormuş 1 yıl 2 ay daha uzadı işler bu kadar bekleyeceğimide sanmıyorum ruhsatı annemin üstüne alsam bi sorun çıkarmı ?
1995-Ordu

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 20 Ekim 2014, 17:26:20 »
Tam 2 ay kaldı derken işler değişti ruhsat alabilmem için 18 i doldurmam gerekiyormuş 1 yıl 2 ay daha uzadı işler bu kadar bekleyeceğimide sanmıyorum ruhsatı annemin üstüne alsam bi sorun çıkarmı ?
Kardeşim ruhsatı annenin üstüne alırsan avlanma belgesi alacağın zaman tekrar üstüne alman gerekir o da fazladan iş olur.
Bence 1 sene bekle iyice araştır alacağın tüfeğin çeşidi markası modeli üzerinde karar kıl.
Bu arada forumu takip edersen farklı seçenekler bulabilirsin.Kal sağlıcakla.
1993 ERZİNCAN

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #24 : 20 Ekim 2014, 17:33:39 »
Abi tam odaklanmışken boyle bi sorun çıkması kötü oldu ama ben bi an önce tüfeğimi elime almak istiyorum avlanma pulunda başkasının ismi yazsa ben kullanabilirmiyim peki ? hem tüfeği aldığım tarihten sonra av sezonu bitene kadar en fazla 4 kez il dışına ava giderim onada tüfeğimi götürmem köyde kendi arazimizde avlansam tüfeği kendi üstüme alana kadar sorun çıkarmı ?
1995-Ordu