Gönderen Konu: Jandarma Ruhsat Büro  (Okunma sayısı 2773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berhan PINAROĞLU

• *
Jandarma Ruhsat Büro
« : 15 Ekim 2014, 14:08:02 »
Eylülün 22'sinde satınalma belgesi için bağlı olduğu jandarma ruhsat büroya başvuruda bulundum.Zaten ruhsatım var satınalma belgesi çıkartacağım.Sıfırdan ruhsat çıkartırmışçasına bütün evrakları toplattırdı görevli memur.Eyvallah burda sıkıntı yok.1 hafta sonra ara dedi neyse 29 unda aradım.İzinde olduğunu perşembe günü aramam gerektiğini söylediler.Perşembe aradım senin sorgulama sonucu dün geldi bayramdan önce belge çıkmaz cevabını aldım.Bayramdan sonraki çarşamba günü aradım, belge çıkmış imzaya gidecekmiş ama sıkışıklarmış denetim varmış önümüzdeki hafta pazartesi ara dedi.13ü yani dünden önceki gün yine aradım yerinde olmadığını denetim olduğunu söylediler çarşamba öğleden sonra ara dediler.Az önce aradım adam yine yok piyasada.Yine yarın ara dediler.Ama yarın aramıycam gidecem jandarmaya yine yerinde yoksa bir üstüne şikayetimi edicem.Odamı olmadı en üstü kimse ona gidicem.Onlarla kalmayıp bana bi yardımcı olun bu işgüzarları başka nereye şikayet edebilirim?Yahu Allah başkasının ekmeğiyle oynayanı iyi etmez ama yeter bu kadar.O kimse o koltukta oturmayı haketmiyor. Bizler olmasak onun orda hiçbir işi yok.Bir hafta sonra tam bir ay olacak ben daha satınalma belgesini alamadım daha bunun ruhsata işletmesi var. Bimer çözüm olabilirmi buna?
  • Huğlu 104/A 12/71
  • Armsan Phenoma Carbo 12/66
  • İstanbul Silah Monza .308
1994/Bartın

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Jandarma Ruhsat Büro
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2014, 14:39:08 »
Mevzuu anami s..... Kadi, kadiyi kime sikayet etsem.
Gibi gorunsede bu ulkede bazi usullerin degismesi gerektigine inaniyorum ,bilincli toplumun varligini bazilarina hissettiremek adina bu metnin birazdaha yumusatilmisini bimere yazmaniz sadece sizin degil tum vatandasa fayda saglayacaktir.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2014, 15:13:21 »
ordaki bölük komutanı olur  onun yanına çık üsteğmen yada yüzbaşı sen ona durumu anlat onun yüzünden mağdur kaldığını kaçak bir işte yapmak istemediğini belirt yüzde 90 istemeye istemeye yapar o işi
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• *
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2014, 16:42:40 »
Mevzuu anami s..... Kadi, kadiyi kime sikayet etsem.
Gibi gorunsede bu ulkede bazi usullerin degismesi gerektigine inaniyorum ,bilincli toplumun varligini bazilarina hissettiremek adina bu metnin birazdaha yumusatilmisini bimere yazmaniz sadece sizin degil tum vatandasa fayda saglayacaktir.

Bimere yazdım Gürkan Bey.Dediğiniz gibi İnşallah benden sonrakiler sıkıntı çekmez.
  • Huğlu 104/A 12/71
1994/Bartın

• *
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2014, 16:45:27 »
ordaki bölük komutanı olur  onun yanına çık üsteğmen yada yüzbaşı sen ona durumu anlat onun yüzünden mağdur kaldığını kaçak bir işte yapmak istemediğini belirt yüzde 90 istemeye istemeye yapar o işi

Yarında aksi bir durum olursa ki aksi durumdan kasıt; hala adamın yerinde olmaması olsa bile belgenin düzenlenmemiş olması gibi, dediğinizi yapmayı çoktan kafaya koydum.Teşekkür ederim.
  • Huğlu 104/A 12/71
1994/Bartın

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2014, 14:12:58 »
Resmi kurumların ne işlem yaptıklarını ne kadar süreyle yapabildiklerini bu işlemler için temin edilmesi gereken evraklar vs. tüm iş ve işlemlerini  gösteren "kamu hizmet standardı" diye bir şey var. orada satınalma belgesi ne kadar zamanda çıkartılır diye yazmış olmaları gerekir.JANDARMANIN İnternet sitesinden ona bakarsınız ve orda yazanın ne olduğunu da belirterek valilik makamına dilekçe yazın.İşte standartta şu kadar süre yazmasına karşın ben haala alamadım diye.Bir an önce almak istiyorum derseniz.onu jandarmaya havale ederler VE EN ÜST KOMUTANA İLETİLİR   hem şikayete gerek kalmaz hem komutanı geciktirdiğini duyar hemde valiliğe hesap vermek zorunda olduğundan anında görüntü işiniz biter.hem o memur size beni neden şikayet ettin diye direk tavır da takınamaz.standarta uymuyorsa standartı ona göre ayarlasınlar..
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı İrfan GÜNAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 16 Ekim 2014, 19:22:44 »
maalesef jandarmada ruhsat işleri bu  şekilde yürüyor herhalde bende lapseki jandarmada bir ayı geçkin uğraşmıştım hep aynı terane komutan yok ,şurada burada,çıkmadı vs vs ben karakol komutanına çıktım zarzor halletmiştim işimi o olaydan sonra merkeze aldırdım kaydımı poliste bu şekilde muamele yok muhatap olacak birilerini mutlaka buluyorsunuz,kolay gelsin
İrfan GÜNAL
1977-Çanakkale

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 20 Ekim 2014, 09:19:47 »
Silah ruhsat işlemleri Jandarmanın %99'unda böyle galiba. Çevremdekilerden bunu anlıyorum. Ben de bir zamanlar Jandarma bölgesindeki arkadaşıma tüfeğimi devir etmeye çalışmıştım. Her şey tamam, silah dosyası benim emniyetten, jandarmaya zor bela gitti, devir sözleşmesini imzalamak için defalarca ilgili uzmanın peşinden koştuk, izinli, raporlu, görevde v.s. en sonunda imzalar atılamadan tüfeği devir olacak arkadaşım kalp krizinden vefat etti. iki hafta kadar sonra bizim malum uzman bana telefon etti ve arkadaşımın öldüğünden dolayı devirin yapılamayacağını ve silahın dosyasını benim emniyete geri gönderileceğini söyledi. Telefonda kendisine çok şeyler söyleyebilirdim ama bir yandan arkadaş acısı bir yandan da emniyet güçlerine olan saygımız yüzünden sustuk. Tüfeğin parasını da almıştım. Şimdi aynı tüfeği,  kendisi askerden gelince arkadaşımın kardeşine devir edeceğim. Aynı görevli hala orada bakalım bu sefer neler olacak.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimdışı Emre GÖK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 20 Ekim 2014, 13:12:03 »
Aynen Benimde öyle oldu bende 1 ayda aldım yok denetleme yok yıllık izinde yok kaymakam izinde derken 1 ay sonra aldım
cCc

• *
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2014, 17:54:09 »
Olay bimere intikal etti ancak herhangi bir geri dönüş olmadı.Olaydan hemen sonra il dışına çıkmam gerekti birkaç gün sonra dönüş yaptım.Geçen hafta perşembe günü çok şükür satınalma belgemi alabildim.O günde salı günü gel o gün işlerim ruhsatına dedi, bende tüfeği aldım bugün ruhsata işlettim çok şükür.Herkese de salı gelin demiş herhalde :)  1 saat 15 dakikaya yakın bekledim.Yalnız ruhsata yazarken seri numarasını tam okunaklı yazmadı, ha keza markada zor okunuyor.Cinsi kısmına yivsiz av tüfeği yazdı  >:( Benim bildiğim cinsi kısmına yarı otomatik yazması gerekir, önceki tüfeğim süperpoze ilgili kısımdada süperpoze  yazıyor zaten.Bugün gelenlerin hepsi şikayetçi gecikmeden dolayı.Denetimlerde ruhsattaki seri numarasının tam okunaklı olmaması benim açımdan sıkıntı oluştururmu?
  • Huğlu 104/A 12/71
1994/Bartın