Merhaba arkadaşlar,merakımı gidermek ve forumda kıyas yapılabilecek bir test olduğu için teneke atışlarımı sizinle paylaşmak istedim.Testin bilimsel bir değeri yoktur,forumda merak edenler için paylaşılmıştır,görüş , öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
Atış testimde elimde bulunan 4 çeşit barutu kullanarak doldurduğum fişekleri kullandım aslında amacım barutlar hariç diğer mühimmatı sabit tutarak nasıl bir sonuç çıkacağı idi.
Barutlar: B&P MB 36 ,S4, Nitrokemia Rex32 ve D20
Sabit malzemeler: 28 gr saçma 6 no saçma,nobelsport 16 ga boş kovan,nobelsport orta yanışlı kapsül,süren power piston tapa,yıldız kıvırma ve bir adet yudum zeytinyağı tenekesi
Mesafe:36,6 mt.(metre ile ölçüldü)
Rakım:1000 mt.
Hava sıcaklığı:20 C
Atışlar dizden destek alarak oturarak yapılmıştır.Silahın full şoklu namlusu kullanılmıştır.
D20 ve nitrokemia ile hazırlanmış fişekler ile tenekenin kısa olan kısmına atış yapılmıştır.
resim yükleB&P MB 36 barutu 1,45 gr 28 gr saçma 6 no
İsabet:45 Delme:32 (2 adet delip çıkmış)
resim yükeS4 barutu 1,30gr 28 gr saçma 6 no
İsabet:36 Delme:19
yükle resimD20 barutu 1,35 gr 28 gr saçma 6 no
İsabet:25 Delme:16
yükle resimNitrokemia Rex32 barutu 1,35 gr 28 gr saçma 5 no
İsabet:18 Delme:16
Not:Yukarıda verilen barut ölçüleri tavsiye niteliğinde değildir. S4 ve MB36 çift tabanlı barutlardır.
Aşağıdaki görseller ise 18 litrelik tenekeye yapılmış atışlardır. 18 litrelik teneke 5 litreliklere göre çok daha sağlam ve dayanıklı,atışlar aynı mesafeden başka birgün yapılmıştır,amaç hazır fişekler ile kendi dolularımın kıyaslanması.
Not:Atışlar zaman darlığından dolayı akşam ezanından 5 dk önce az ışıkta yapılmıştır.Ölçüler D20 hariç aynıdır.
ücretsiz resim barındırmaB&P MB36 barutu 28 gr 6no saçma
İsabet:53 delme:2
hızlı resim yükleS4 barutu 28 gr 6 no saçma
İsabet:48 delme:yok
çoklu resim uploadRemington 16 28 gr saçma
İsabet:44 delme:4
resİm yÜklemeRc 16 28gr 6 no saçma
İsabet:25 delme:yok
yükle resimD20 barutu 1,37 gr 29 gr 5 no saçma
İsabet :29 Delme:2
Not:Verilen ölçüler tavsiye niteliğinde değildir.
Not.Bunların haricinde 50 metre 72 metre ve tek kurşun testleride mevcut konu sıkıcı olmasın diye onları paylaşmıyorum.Vakit ayırıp incelediğiniz için teşekkür ederim.