Gönderen Konu: Yeni 12/71 Namlu Akkar Churchill Süperpoze ile ilk kez Keklik avına öneriler  (Okunma sayısı 2003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
Merhaba değerli avcı arkadaşlarım

Keklik sezonu önümüzdeki günlerde açılıyor ve bu sene yeni aldığım 12/71 Namlu Akkar Churchill Süperpoze ile Keklik avına gideceğim bu tüfek ile fişek ve Şok önerisi olan arkadaşların değerli önerilerine ihtiyacım var, daha önce üst CYL Alt İMP.CYL bıldırcında keçe tapa ile çok güzel sonuçlar aldım. Bu arada köpeğimizde çok eğitimli olmadığından kekliklerin uzak kalkacağını varsayarsak Üst İMP.MOD Alt Full şok power tapa nasıl olur ????

NOT: External mobil şok kullanıyorum, haliyle namluyu birkaç santim daha uzatıyor.

« Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 22:07:59 Gönderen: Cihangir GÜNEL »
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Yıldız SARI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ustam iki çentikli şok ve 5 no kaliteli ital bi fişek işini görür çünkü açık arazide keklik uzak kalkcaktır bazı ustalar diyecek neden 5 kalın degılmı ama keklik avlarında genelde tavşanda kalkar sonra hayvanı yaralı gonderme
1985 İSTANBUL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Hocam Teşekkür ederim öneriniz için, dediğin doğru geçen yıl keklik avında tavşanda vurmuştuk 5-6 numara ideal olur power taba olur herhalde, üst namluya iki çentik alt namluya full şok takıp denemeyi düşünüyorum hafta sonu gidecez bakalım sonuçları aktarırım.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Ayhan KUMRU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
71 namlusunu bende 4 yıldır keklik avında kullanıyorum. ağırlığının haricinde çok iyi bir tüfek.yanlız benim tavsiyem power tapa kullanacaksan üste 4 alta 3 numaralı şoku kullanman. aksi taktirde 25-30 m. mesafeden yapılan atışlarda 5-6 numara saçmayla paçavraya dönüyor. benim kullandığım fişek RC S4 33gr. power tapa remingtonun 6-7 ve MKE nin 6-7 numaralarıda iyi fişekler.  birde şunu bilmende fayda var kapsülü beyaz fişek kullanma sakın.beyaz kapsüller biraz sert galiba bazen patlatmıyor haberin olsun.kazasız beladız avlar diliyorum.rast gele.
1971-Bilecik-İstanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Eyvallah üstadım dediğin çok doğru bıldırcında yaşadım beyaz kapsülü patlatmıyor fabrikaya gönderdim birkaç şey yapmışlar herhalde şuan iyi daha sorun çıkarmadı. tüfeği çok beğendim. hakikaten avrupa ayarında bir tüfek yapmış akkar avı göstermen yeterli oluyor. maaşallahı var diyebilirim...

Yalnız sorun tüfekte değil sannırım doğada keklik kalmamış ankarada hafta sonu keklik yoktu yada biz bulamadık akşama kadar gezdikte gezdik...
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA