Gönderen Konu: disparsente fişekler...  (Okunma sayısı 10866 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih ERKOÇOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
disparsente fişekler...
« : 11 Ekim 2014, 18:41:37 »
Disparsente dilekleri kullanan arkadaşlar keklik avında nasıl sonuç alırız acaba .remington 33 gr 6 nosunu kullanmak üzere aldım sezonu bu fişekle açacağız inşallah tecrübesi olan arkadaşlardan düşüncelerini öğrenmek isterim
1988-ANKARA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: disparsente fişekler...
« Yanıtla #1 : 11 Ekim 2014, 18:54:39 »
Dispersante fişekler saçmayı çabuk açan fişeklerdir,yani ilk 10-20 metrenin fişeğidir.Keklikler ayağınızın dibinden kalkıyorsa bıldırcın gibi olabilir,ama keklikte randıman vereceğini zannetmem.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2014, 19:17:22 »
rast gelsin,

deneyimlerim bana hayır diyor,
 denedimmi keklikte dispanserte fişeği oda hayır,
 sık ağaçlık ve ayak dibinden fırlarcasına küçük avlarda evet derim,
 çünkü bu tapa sisteminin özelliği bu av yaptığınız arazi koşulları gereği ayağınızın 3-5 metre dibinden keklik farlıyorsa deneyiniz sonuç olumluysa nasip çantada demektir,
 ama arazi çetin sarp veya makilik ise kesinlikle illaki power tapa mevsimine uygun tüfeğe uygun şok takarak (1/2/3) , gramaj ve saçma yeterli olacaktır.
 diğer tapalarda hayvanın saçma alarak gitmesine sebep olacağından sürünün içine atmayınız mümkünse tek olana atınız nasipte varsa o zaten sizin çantanızdaki nasibinizdir ama işi şansa bırakmayın illaki power tapa deneyin sonuçları olumlu olacaktır.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 21:50:39 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Ekim 2014, 20:29:53 »
elimde browning legia dispansate tapa fişekler mevcut.saçmaları artı şeklinde olanlardan eski bir fişek iddia ediyorum çok power tapa fişeği  bozar.bende yakına çok açar diye biliyodum ama öyle değilmş.ördek avında kullanmış çok memnun kalmıştım.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 11 Ekim 2014, 20:51:57 »
dispersante kelime anlamı dağıtıcı demektir yakın mesafede dağıtma amaçlı yapılır dağıtmıyosa fişekte sıkıntı vardır amacına uymuyodur. lambronun dispersanteleri çok iyi diye biliyorum. ilk fişek olarak dispersante 7 8 numara işe yarar belki, zaten yakın atılacağı için iri saçmaya gerek yok hayvan arada kalmasın
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2014, 21:38:05 »
Ben dispersan kullanmıyorum ama kullanıp da uzak mesafede dahi beğenen olduğunu biliyorum. Belki dar şoklu tüfeklerdir veya her neyse. Bu arada dar şoklu tüfeklerle yakın avlar yapmak için iyi olacağı şüphesiz. Aslında en güzeli sezon açılmadan o fişekleri bir hedefe denemeniz ama 6 no kekliğe çok iri değil mi! Hele de sezon başı için... Ben 8 diyecektim ama beğenmezseniz 7 olsun fakat 6... ?! Deneyin; bakarsınız hepimiz yanılırız. Rastgele
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2014, 22:03:43 »
o fişeği bu tür avlarda kullanmanızı tavsiye etmem o tapa tipi av dünyasında daha yeni saçmayı çok erken açtığı için bıldırcın ve çulluk avcıları kullanıyor uzak menzilde fazla işe yaramaz av ya yaralı yada hiç vurulmaz keklik için en uygun tapa power tipleri bence
1985
BURSA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2014, 22:08:23 »
bu fişeklerle ilgili grupman test atışları yapan varmı acaba
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2014, 22:12:09 »
Özgür bey geçen yaban tv de doktor Mehmet yaptı bütün tapaların testini sırayla aynı mesafeden 25 metre olması lazim en dar grupmanı power tapa ona yakın bior tapa en geniş grupman ise keçe ve dispansere tapada oldu dispanserede grupman çapı 120 cm kadardı
1985
BURSA

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2014, 23:15:41 »
Bende sezon açılışı için 6 numara kalın diyorum.8 numara açılış için sonra 7 belki sona doğru 6 diyenlerdenim.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 12 Ekim 2014, 01:16:57 »
Disparsente dilekleri kullanan arkadaşlar keklik avında nasıl sonuç alırız acaba .remington 33 gr 6 nosunu kullanmak üzere aldım sezonu bu fişekle açacağız inşallah tecrübesi olan arkadaşlardan düşüncelerini öğrenmek isterim

Elinizde iyi bir kopek var ve yakin fermada keklik atisi yapiyosunuz. Meranizda taslik ve duz dag-ova. Mecburen dar sok ile avlanmak istegi var. Hani ikinci ucuncu atisi yapabilme olasiligi var. Birinci fisek dispersante neden olmasin?  Bana gore sok ve mera sartlari fisegi belirler. Tabiki sacma nosu ve sok. Kombine bunlar. Illaki su numara bu sok o fisek ve tapa. Bunu siz belirlersiniz.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 12 Ekim 2014, 01:32:23 »
tabi bu durumda namlu boyu ve kullanılan şok önemli rol oynar
1985
BURSA

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #12 : 12 Ekim 2014, 12:44:34 »
Çok sık çalıda olabilir belki.
Ama şunu göz ardı etmeyin.
Keklik dayanıklıdır bıldırcın gibi çulluk gibi 1-2 saçma ile düşmeyebilir.
Bu sezon bıldırcında 71 namlu 1/3 şok S56 ile Lambro Direct 32 gram 8,5 numara kullandım.
Full şokla bile 15-25 metre aralığı bıldırcın vurdum ancak 30-35 metrede yaralı kaldı.
Demem o ki en iyisi bence 32 gram keçe tapa 8 numara.
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 12 Ekim 2014, 16:51:22 »
kaç yıldır severek kullanıyorum,6,7,8,9 hepsini kullandım ,8,9 no su ne kadar iyiyse ,6,7 nosuda o kadar kötü ,sebebide içindeki saçma sayısının az oluşu ,keklikte 8 no su en randıman vereni , çalılık fermalı avlarda kullanabilirsiniz,,açık arazide tavsiye etmem...
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #14 : 13 Şubat 2015, 02:49:28 »
aksam ordek bekinde kafamin 1 metre uzerinden jet gibi gecen papcar (camurcun) ordeginde 32-33 gram 8no kullanmak yararli olurmu acana bu disparsente tapa ayni zamanda culluk avinda ayni fisek nasildir ustalar nedersiniz
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #15 : 13 Şubat 2015, 10:10:08 »
Çok sık çalıda olabilir belki.
Ama şunu göz ardı etmeyin.
Keklik dayanıklıdır bıldırcın gibi çulluk gibi 1-2 saçma ile düşmeyebilir.
Bu sezon bıldırcında 71 namlu 1/3 şok S56 ile Lambro Direct 32 gram 8,5 numara kullandım.
Full şokla bile 15-25 metre aralığı bıldırcın vurdum ancak 30-35 metrede yaralı kaldı.
Demem o ki en iyisi bence 32 gram keçe tapa 8 numara.

Ziya abi;
Lambro Direkt, fişek yapısı itibariyle saçmayı dağıtma özelliği olan bir kapaması mevcut.
1 şok ile attığınızda grupman olumsuz yönde geliştiği için vuramamanız söz konusu olabilir mi?
aynı mesafede keçe tapa atsanız, çaput gibi düşeceğini düşünüyorum.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #16 : 13 Şubat 2015, 14:50:09 »
Ziya abi;
Lambro Direkt, fişek yapısı itibariyle saçmayı dağıtma özelliği olan bir kapaması mevcut.
1 şok ile attığınızda grupman olumsuz yönde geliştiği için vuramamanız söz konusu olabilir mi?
aynı mesafede keçe tapa atsanız, çaput gibi düşeceğini düşünüyorum.

Abdullah 32 gram lambro direct fişeğin randımanlı mesafesi 25 metreyi geçmez.
Vuramadım kaçtı demedim yaralı kaldı dedim.
Arkadaş keklik avında disparsente fişek kullansam ne olur deyince yaşadığım denediğim bir olayı yazdım.
Keçe tapa daha iyi olur diye de yazdım.
71 namlu 1/3 şok tüfekle bıldırcın avında disparsente fişek kullandığımda ne olur diye deneme yaptım.
Gayem uzun namlu ile yakın mesafede kapalı şokla disparsente fişekle çulluk-bıldırcın avı olur mu diye deneme yapmak sonucu görmekti.
Hatti zatında ben çulluk ve bıldırcın avına 61 namlu silindir şok Franchi ile gidiyorum.
Keçe veya bior tapalı fişekle ne olacağını biliyorum.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2015, 22:03:03 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 14 Şubat 2015, 16:26:32 »
huğlu eagale 71 namlu 3 şok 18 mt lambro direct 32 gr 8.5 no

Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 14 Şubat 2015, 16:46:58 »
Ustalık tüfekle doğru fişeği doğru avda doğru mesafede kullanmaktır..Denemeyi ava gitmeden yapmak avda daha iyi sonuç getirir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 14 Şubat 2015, 16:50:35 »
Ustalık tüfekle doğru fişeği doğru avda doğru mesafede kullanmaktır..Denemeyi ava gitmeden yapmak avda daha iyi sonuç getirir.
+1
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #20 : 16 Şubat 2015, 14:18:56 »
remington dispesante 25 mt mesafede attım güzel grupman var kullanıla bilir sezona denemek istiyorum remington &b&p tapasi aynı ve beretta & bornagi aynı lambra direct keklige olmaz diğer ramlo dispersante ola bilir .remibgton 33gr 9  culluk avı baslangicin da bir keklik vurdum 30mt civari yaralı kalmıştı çok aradin buldum kanat  kiri deguldi  canlı  kalmıştı uzun süre yasardi
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 16 Şubat 2015, 15:28:06 »
Genel bilinenlerin aksine disparsente fişeklerde 30-45mt arası mesafelerde gayet başarılı fişekler olduğu yönünde gözlemlerim var..
4 sezon öncesinde 33 gr b&p 7-6 no olanlarını hemde kış aylarında kekikte kullanmıştım çokta iyi sonuçlar aldım..
hem yakın 15-30 mt ,,hemde orta 30-45mt mesafelerde gayet randımanlı kullanılabilecek fişekler olduğunu düşünüyorum..
izlemiş olduğum yurt dışı menşeili bir videodada dispersante fişeklerin uzun mesafelerdede şaşırtıcı derecede güzel grupmanlar yaptığı yönünde yorumların olduğunuda görmüştüm ..
bence belli mesafelerde deneme atışları yaparak test edersek daha sağlıklı sonuçlara ulaşırız..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 16 Şubat 2015, 16:12:40 »
Genel bilinenlerin aksine disparsente fişeklerde 30-45mt arası mesafelerde gayet başarılı fişekler olduğu yönünde gözlemlerim var..
4 sezon öncesinde 33 gr b&p 7-6 no olanlarını hemde kış aylarında kekikte kullanmıştım çokta iyi sonuçlar aldım..
hem yakın 15-30 mt ,,hemde orta 30-45mt mesafelerde gayet randımanlı kullanılabilecek fişekler olduğunu düşünüyorum..
izlemiş olduğum yurt dışı menşeili bir videodada dispersante fişeklerin uzun mesafelerdede şaşırtıcı derecede güzel grupmanlar yaptığı yönünde yorumların olduğunuda görmüştüm ..
bence belli mesafelerde deneme atışları yaparak test edersek daha sağlıklı sonuçlara ulaşırız.
hakan abi bende dün 25 mt den 5şokla 32 gr 9 no mirage dispersanteyi denedim çok güzel bir grupmanı vardı   
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 16 Şubat 2015, 16:55:36 »
hakan abi bende dün 25 mt den 5şokla 32 gr 9 no mirage dispersanteyi denedim çok güzel bir grupmanı vardı   
ÖZGÜR BEY
Genel olarak bilinenlerin aksine disparsente fişeklerde uzun sayılabilecek mesafelerde
hiçte azımsanmayacak grupman verimliliğine sahipler
bence denemenizi 3 no şok ile 35 mt mesafede 6-7 no saçmalı bir diparsente fişek ilede yapınız..
çok iyi sonuçlar çıkacağını sizde göreceksiniz..
önemli olan araştırmak,,denemek,,doğruları bulmak..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 16 Şubat 2015, 17:05:34 »
ÖZGÜR BEY
Genel olarak bilinenlerin aksine disparsente fişeklerde uzun sayılabilecek mesafelerde
hiçte azımsanmayacak grupman verimliliğine sahipler
bence denemenizi 3 no şok ile 35 mt mesafede 6-7 no saçmalı bir diparsente fişek ilede yapınız..
çok iyi sonuçlar çıkacağını sizde göreceksiniz..
önemli olan araştırmak,,denemek,,doğruları bulmak..
deniyorum  testler yapıyorum farklı silah ve şoklarla farklı fişeklerle ve denemeye devam edicem elimden geldiği kadar ayrıca dün tekrar 34 gr lambro directi de denedim o farlı bir kategoriye alınması gereken bir fişek (en kısa mesafede en çok dağıtan fişek)
Özgür ATAŞ