uygar bey elinize emeginize saglık.... bu iş epeyce meşakkatli ve boş zaman istiyor,,, bukadar zahmetten sonra fotografta olsaydı çok güzel olurdu ....
yukardaki tabloda kaç gr saçmanın kaç adet gelecegi bilgileri var..........
sizin deneme amaçlı kullandıgınız fişekler içerisinde dikkatimi çeken RC 33gr S4 oldu.... 5no saçmanın içerisinde 221 adet,,,, 6no saçmanın içerisinde 286 adet saçma olması lazım.... denemelerinizi 1 no yani full şokla 1*1,20m hedefe yapmışsınız.... 126- 127 adet isabet ... tüfek bu fişegi hiiiiiç sevmemiş....
yaf mandarin 34gr 5no 227 adet saçma olması lazım.... 213 ve 203 adet isabet.... tüfek fişegini bulmuş 1 koli alıp kaldırmak lazım ...
önemli not hedefte efsane yaratan birçok fişek,,,,, avda saç baş yoldurtuyor.... illaki avla tanışması lazım...
hüseyin kardeşim ve değerli avcı arkadaşlar.ilkay azdığım yorumda aklımda kaldığı kadarıyla yazmaya çalıştım.bazı fişeklerde isabet sayısında ezberden yazdığım için hatalar olmuş.ben de kağıtların hepsini saydım şimdi gerçek sonuçları yazıyorum.kağıt ebatı 1m en,1,5 m boy.
bornaghi 32/5 şok no 3 ------------------venza 162 adet-----------------phenoma 170 adet
rc s4 33/5 şok no:3---------------------------182 adet-----------------------------177 adet
rc s4 33/5 şok no:1---------------------------186 adet-----------------------------187 adet
rc titano 31/6 şok no :1--------------------------175 adet------------------------------160 adet
bp 32/6 şok no:1---------------------------203 adet-----------------------------212 adet
mirage 36/3/0 şok no:1---------------------------75 adet------------------------------75 adet
yaf mandarin34/5 şok no:1-----------------------178 adet------------------------------182 adet
bu sonuçlar değişik fişeklerle değişik olabilir ve hava şartlarına göre farklılıklar gösterebilir.hem 3 şok hem 1 şok yapalım diye başladık ama zaman yetmeyeceğini anlayınca 1 şok a çevirdik.baştaki hatalar için özür dilerim.teneke atışlarında hata yoktur.
bu arada fotoğrafları daha çekmedim.zamanla çekip yüklerim inşallah.