Gönderen Konu: ATA VENZA VS. ARMSAN PHENOMA  (Okunma sayısı 12053 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
ATA VENZA VS. ARMSAN PHENOMA
« : 25 Eylül 2014, 23:26:50 »
iki arkadaş silah almaya karar verdik.elinde ata venza 66 namlu ve armsan phenoma 66 namlu olan ortak tanıdıklardan test atışı için izin istedik.daha sonra 1x1,20 ebatında ambalaj kağıdına 35 mt.den atışlar yaptık.sıcaklık 25 derece.atışlarda 1 numaralı şoku kullandık.iki silahın da şok uzunlukları birebir aynı boy.kağıtların tam ortasına nişan almak için mürekkepli kalemle siyah daire yaptık.tüfeği dayamak için yaklaşık 1,20 m t botunda ahşap destek çıta kullandık.kullandığımız fişekler rc 33g s4 no 5 no 6,mirage 32g no4 no 5,mirage t4 36 g no 3/0,yaf mandarin34 g no 5,bornaghi 32 no5,bp 32 g no 6,rc titano 31 g no 6 bior. atışları her marka fişek ile iki tüfekle mukayeseli yaptık.aşağı yukarı atışlarda iki tüfek de grupman açısından benzer sonuçlar verdi.iki tüfek de fişek seçme yapmadı.daha önce aynı testi ata neo kinetik ve torun otomatik ile yapmıştık.fişekten fişeğe dağlar taşlar fark ediyordu.bu iki silahta hiçbiri olmadı.daha önce ata neo ve torunda berbat sonuç veren yaf mandarin 34/5 bu tüfeklerde çok iyi sonuç verdi.birbirlerine göre mukayese edersek grupman açısından BU FİŞEKLERLE armsan phenoma kağıda isabet eden toplam saçma sayısında ortalama yüzde 1 ila 5 önde gitti.ama farklar çok değildi.kağıt üzerindeki genel saçma dağılımı olarak değişik markalara göre değişik dağılımlar gösterdiler.misal rc 33 s4 venza ile kağıda 126 isabet ve görece düzgün dağılım gösterirken phenoma 127 isabet ve görece sola sapan dağılım gösterdi.ama yaf mandarin 34/5 ile de phenoma 213 isabet ve görece düzgün dağılım gösterirken venza 203 isabet ve iki yana ayrık topluluk benzeri görüntü verdi.ama bu sonuçlar birbirlerine göre görecelidir,yani bizim tepbitimizdir.genel grupmanı göze hoş gelen armsan phenoma idi,fakat bu, FİŞEKLERE GÖRE DEĞİŞEBİLİR.delicilik açısından venza yı teneke atışlarında bariz üstün gördük.venza 40 mt.den yağ tenekesine 32/5 mirage  ile 4 delik açtı.phenoma delik açamadı. phenoma kullandığımız fişeklerin hiçbirinde delik açamadı ama bu da FİŞEKLERE GÖRE DEĞİŞEBİLİR. ama venza tenekeyi her atışımızda devirdi.phenoma sadece bir atışta devirdi. sonuç olarak phenoma grupman konusunda görece üstün,venza da delicilik ve penetrasyonda görece üstün.venza daha phenomaya göre daha hafif iken phenoma da atış tepme açısından daha konforlu,venza ise epey sert basıyor.phenoma fazladan magazin cut off düğmesi içeriyor.işçilik açısından bariz fark yok.ikisi de kaliteli işçiliğe sahip.bu durumda birimiz armsan phenoma almaya karar verirken diğerimiz de ata venza almaya karar verdik.fotoğraflardan iyi görüntü alablirsem buraya koyacağım.durum anlatabildiğim kadarıyla bu.(bu yazı herhangi bir markayı övmek ve yermek için değildir.objektif bir inceleme yapmaya çalıştık.ama gerçekten zormuş.hava çok sıcak olmasın diye saat ancak 5 ten sonra yapabildik.tam 2,5 saat botunca hedefe koş,geri gel otur kalk uğraştık.amacım objektif bilgiler sunmaktı.inşallah faydalı olmuştur.) :)
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ATA VENZA VS. ARMSAN PHENOMA
« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2014, 00:55:57 »
 Armsan şoklarda gerçekten iyi noktada. Ben bile armsan şokları farklı silahlarda keyifle kullanıyorum. Venza da ördekçilerin dikkatini çekecek gibi görünüyor. Grupman verimliliği olarak 76cm daire içine saçmanın olmadığı 13 cm lik kaç daire çizdiğinize bakarsanız % oran dışında verimliliğide kolay kıyaslarsınız. belki biliyorsunuz, paylaşayım dedim. Elinize sağlık, saygılar selamlar...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2014, 01:23:18 »
Elinize emeğinize sağlık abicim gerçekten zahmetli iş, sağolun verdiğiniz bilgiler bu silahları alıcaklar için faydalı olucaktır. Saygılarımla
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2014, 09:48:12 »
venza da çifte ve poze gücünde delici bir silah.ikisinin de birbirine göre üstünlükleri duruma göre diğerinin lehine ihmal edilebilir.misal,fazla uzağa sıkmayan ve tüfekle çok gezmeyenler için phenoma,tüfekle çok gezilen avlar ve uzak atışlar için venza diyebiliriz.ama ikisinde de gördüğüm en güzel özellik fişek seçmiyorlar.şokları uzun ve uyumlu.ikisi de gördüğüm en iyi yerli tüfekler.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2014, 09:50:47 »
Armsan şoklarda gerçekten iyi noktada. Ben bile armsan şokları farklı silahlarda keyifle kullanıyorum. Venza da ördekçilerin dikkatini çekecek gibi görünüyor. Grupman verimliliği olarak 76cm daire içine saçmanın olmadığı 13 cm lik kaç daire çizdiğinize bakarsanız % oran dışında verimliliğide kolay kıyaslarsınız. belki biliyorsunuz, paylaşayım dedim. Elinize sağlık, saygılar selamlar...
mustafa kardeş dediğin doğru da inan bu bile çok zor geldi ,zaman kısıtlı mekan kısıtlı hava rüzgarlı vs. derken bu kadar oldu.biz kabaca irdeledik.:)
Elinize emeğinize sağlık abicim gerçekten zahmetli iş, sağolun verdiğiniz bilgiler bu silahları alıcaklar için faydalı olucaktır. Saygılarımla
özgür kardeş,sağolasın.faydalı olabildiysem sevinirim.:)
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2014, 23:13:59 »
En beğendiğim değerlendirmelerden biri buydu. Bir yargıya varmadan birkaç sefer tekrarlamışsınız. Daha başka da güzel şeyler var da, sırf bu bile hoş. Şu yazdıklarınızın yanında bir sürü resim de olsaydı bir çok bayılan ayılan olurdu. Onun için iyiki eklemediniz ;D  Bu şaka bir yana; güzeldi. Elinize sağlık.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2014, 23:36:59 »
valla armsanın pehnoma  serisisni tip olarak hiç ama hiç beğenmedim ama ata venza çok hoşuma gidiyor deneme fırsatı bulamadım ne mutlu sizeki 2 tüfek 2 namlu aynı şok bulmanız çok güzel tüfeği almadan denemeniz yalnız bu tüfekleri tüfek sehpası diyorlar yanlışım varsa af ola onla denediğinizde sıfırladığınızda daha net sonuç alırdınız diye düşünüyorum ama ben ata venza derim hoşuma gidiyor ata venza baktığınızda biraz daha atanın Avrupa tüfek görüntüsü veren tüfeği olmuştur ben neo yu hiç beğenmedim ama venza güzel bence
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2014, 23:40:12 »
En beğendiğim değerlendirmelerden biri buydu. Bir yargıya varmadan birkaç sefer tekrarlamışsınız. Daha başka da güzel şeyler var da, sırf bu bile hoş. Şu yazdıklarınızın yanında bir sürü resim de olsaydı bir çok bayılan ayılan olurdu. Onun için iyiki eklemediniz ;D  Bu şaka bir yana; güzeldi. Elinize sağlık.
ben marka kötülemeyi ya da yere göğe sığdıramamayı uygun görmüyorum.bir de merak edileni ve sorulanı cevaplamaya çalışıyorum.misal şimdi adam sormuş yerli tüfeklerin hangisini tavsiye edersiniz?biri hemen çıkıyor benelli üstüne tanımam ,beretta al arkana bakma vs.vb. bu yüzden ne kadar tarafsız yazarsak o kadar iyi.volkan kardeşim,resim koymayı isterdim ama ayrıntılı atış kağıdı kullanmadık.onun için iyi çıkmayacak ,yanılgılara sebep olacak diye resim koymamayı daha uygun buldum.inşallah zamanla onu da yaparız.:)teşekkür ederim yormunuz için.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2014, 23:47:36 »
valla armsanın pehnoma  serisisni tip olarak hiç ama hiç beğenmedim ama ata venza çok hoşuma gidiyor deneme fırsatı bulamadım ne mutlu sizeki 2 tüfek 2 namlu aynı şok bulmanız çok güzel tüfeği almadan denemeniz yalnız bu tüfekleri tüfek sehpası diyorlar yanlışım varsa af ola onla denediğinizde sıfırladığınızda daha net sonuç alırdınız diye düşünüyorum ama ben ata venza derim hoşuma gidiyor ata venza baktığınızda biraz daha atanın Avrupa tüfek görüntüsü veren tüfeği olmuştur ben neo yu hiç beğenmedim ama venza güzel bence
kenan kardeş haklısın,teknik imkanlar dahilinde bu kadar oldu :).tabi ki en doğrusu sabitleyerek ve sıkıştırarak atmaktır.ama aslında bence saçma atışı birçok faktörden etkilenen birşey olduğu için,gerçekte nasıl atılıyorsa o şekil atmak gerekir.yani tüfeği sabitlemek bile bazen gerçek sonucu vermeyebilir. bence venza ile neo kinetik kıyaslanmaz,venza döver.ama tabi bir neo kullanıcısı olarak söylüyorum,neo nun da iyi tarafları var.ama işçilik görüntü grupman vs. düşünülürse venza bir üst gömlek diyebiliriz.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2014, 11:30:51 »
iki arkadaş silah almaya karar verdik.elinde ata venza 66 namlu ve armsan phenoma 66 namlu olan ortak tanıdıklardan test atışı için izin istedik.daha sonra 1x1,20 ebatında ambalaj kağıdına 35 mt.den atışlar yaptık.sıcaklık 25 derece.atışlarda 1 numaralı şoku kullandık.iki silahın da şok uzunlukları birebir aynı boy.kağıtların tam ortasına nişan almak için mürekkepli kalemle siyah daire yaptık.tüfeği dayamak için yaklaşık 1,20 m t botunda ahşap destek çıta kullandık.kullandığımız fişekler rc 33g s4 no 5 no 6,mirage 32g no4 no 5,mirage t4 36 g no 3/0,yaf mandarin34 g no 5,bornaghi 32 no5,bp 32 g no 6,rc titano 31 g no 6 bior. atışları her marka fişek ile iki tüfekle mukayeseli yaptık.aşağı yukarı atışlarda iki tüfek de grupman açısından benzer sonuçlar verdi.iki tüfek de fişek seçme yapmadı.daha önce aynı testi ata neo kinetik ve torun otomatik ile yapmıştık.fişekten fişeğe dağlar taşlar fark ediyordu.bu iki silahta hiçbiri olmadı.daha önce ata neo ve torunda berbat sonuç veren yaf mandarin 34/5 bu tüfeklerde çok iyi sonuç verdi.birbirlerine göre mukayese edersek grupman açısından BU FİŞEKLERLE armsan phenoma kağıda isabet eden toplam saçma sayısında ortalama yüzde 1 ila 5 önde gitti.ama farklar çok değildi.kağıt üzerindeki genel saçma dağılımı olarak değişik markalara göre değişik dağılımlar gösterdiler.misal rc 33 s4 venza ile kağıda 126 isabet ve görece düzgün dağılım gösterirken phenoma 127 isabet ve görece sola sapan dağılım gösterdi.ama yaf mandarin 34/5 ile de phenoma 213 isabet ve görece düzgün dağılım gösterirken venza 203 isabet ve iki yana ayrık topluluk benzeri görüntü verdi.ama bu sonuçlar birbirlerine göre görecelidir,yani bizim tepbitimizdir.genel grupmanı göze hoş gelen armsan phenoma idi,fakat bu, FİŞEKLERE GÖRE DEĞİŞEBİLİR.delicilik açısından venza yı teneke atışlarında bariz üstün gördük.venza 40 mt.den yağ tenekesine 32/5 mirage  ile 4 delik açtı.phenoma delik açamadı. phenoma kullandığımız fişeklerin hiçbirinde delik açamadı ama bu da FİŞEKLERE GÖRE DEĞİŞEBİLİR. ama venza tenekeyi her atışımızda devirdi.phenoma sadece bir atışta devirdi. sonuç olarak phenoma grupman konusunda görece üstün,venza da delicilik ve penetrasyonda görece üstün.venza daha phenomaya göre daha hafif iken phenoma da atış tepme açısından daha konforlu,venza ise epey sert basıyor.phenoma fazladan magazin cut off düğmesi içeriyor.işçilik açısından bariz fark yok.ikisi de kaliteli işçiliğe sahip.bu durumda birimiz armsan phenoma almaya karar verirken diğerimiz de ata venza almaya karar verdik.fotoğraflardan iyi görüntü alablirsem buraya koyacağım.durum anlatabildiğim kadarıyla bu.(bu yazı herhangi bir markayı övmek ve yermek için değildir.objektif bir inceleme yapmaya çalıştık.ama gerçekten zormuş.hava çok sıcak olmasın diye saat ancak 5 ten sonra yapabildik.tam 2,5 saat botunca hedefe koş,geri gel otur kalk uğraştık.amacım objektif bilgiler sunmaktı.inşallah faydalı olmuştur.) :)

uygar bey elinize emeginize saglık.... bu iş epeyce meşakkatli ve boş zaman istiyor,,, bukadar zahmetten sonra fotografta olsaydı çok güzel olurdu ^-^....

yukardaki tabloda kaç gr saçmanın kaç adet gelecegi bilgileri var..........

sizin deneme amaçlı kullandıgınız fişekler içerisinde dikkatimi çeken  RC 33gr S4 oldu....   5no saçmanın içerisinde 221 adet,,,, 6no saçmanın içerisinde 286 adet saçma olması lazım.... denemelerinizi 1 no yani full şokla 1*1,20m hedefe yapmışsınız....  126- 127 adet isabet >:(... tüfek bu fişegi hiiiiiç sevmemiş....

yaf mandarin 34gr 5no   227 adet saçma olması lazım....   213 ve 203 adet isabet.... tüfek fişegini bulmuş 1 koli alıp kaldırmak lazım ;)...
önemli not   hedefte efsane yaratan birçok fişek,,,,, avda saç baş yoldurtuyor.... illaki avla tanışması lazım...

• Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2014, 11:41:32 »

hedefte efsane yaratan birçok fişek,,,,, avda saç baş yoldurtuyor.... illaki avla tanışması lazım...

İşte bu işin sözü özeti bu ben fişeği avda denerim abi bu tarz testleri meraktan filan denerim. Avla kayıt üzerinde olan atışlarla çok fark var.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2014, 12:45:45 »
uygar bey elinize emeginize saglık.... bu iş epeyce meşakkatli ve boş zaman istiyor,,, bukadar zahmetten sonra fotografta olsaydı çok güzel olurdu ^-^....

sizin deneme amaçlı kullandıgınız fişekler içerisinde dikkatimi çeken  RC 33gr S4 oldu....   5no saçmanın içerisinde 221 adet,,,, 6no saçmanın içerisinde 286 adet saçma olması lazım.... denemelerinizi 1 no yani full şokla 1*1,20m hedefe yapmışsınız....  126- 127 adet isabet >:(... tüfek bu fişegi hiiiiiç sevmemiş....

yaf mandarin 34gr 5no   227 adet saçma olması lazım....   213 ve 203 adet isabet.... tüfek fişegini bulmuş 1 koli alıp kaldırmak lazım ;)...
önemli not   hedefte efsane yaratan birçok fişek,,,,, avda saç baş yoldurtuyor.... illaki avla tanışması lazım...

Hüseyin abi yaf da saçma numarası üzerinde yazdığı gibi 5 numara mı bide o var içinde 6 7 de çıkabilir
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 27 Eylül 2014, 15:24:11 »
Hüseyin abi yaf da saçma numarası üzerinde yazdığı gibi 5 numara mı bide o var içinde 6 7 de çıkabilir

çagrı bey,,,,,,, yaf fişeklerde daha önce böyle birşeye denk gelmedim.... olmaz diyede birşey yok tabiki ^-^ ....

OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #13 : 27 Eylül 2014, 17:54:10 »
Uygar bey ellerinize sağlık çok güzel bir değerlendirme olmuş,almayı düşünenler için oldukça faydalı bir paylaşım kendi adıma teşekkür ederim.ATA VENZA`yı ilk ismini duyurduklarından beridir takip ediyorum,iki yıldan fazla oldu tahmin ediyorum.Epey sancılı bir doğum oldu ama değmiş demekki hakkını vermişler görüntüye bakılırsa tebrik etmek lazım.Benimde çok beğendiğim bir tüfek,inşallah bizede kısmet olur.Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 27 Eylül 2014, 19:42:25 »
   hedefte efsane yaratan birçok fişek,,,,, avda saç baş yoldurtuyor.... illaki avla tanışması lazım...

İşte bu işin sözü özeti bu ben fişeği avda denerim abi bu tarz testleri meraktan filan denerim. Avla kayıt üzerinde olan atışlarla çok fark var.

+1.000.000 ( tenekeye dikkat  ;D )
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 28 Eylül 2014, 00:30:19 »

hüseyin kardeşim ve değerli avcı arkadaşlar.ilkay azdığım yorumda aklımda kaldığı kadarıyla yazmaya çalıştım.bazı fişeklerde isabet sayısında ezberden yazdığım için hatalar olmuş.ben de kağıtların hepsini saydım şimdi gerçek sonuçları yazıyorum.kağıt ebatı 1m en,1,5 m boy.
bornaghi 32/5 şok no 3 ------------------venza 162 adet-----------------phenoma 170 adet
rc s4 33/5        şok no:3---------------------------182 adet-----------------------------177 adet
rc s4 33/5        şok no:1---------------------------186 adet-----------------------------187 adet
rc titano 31/6   şok no :1--------------------------175 adet------------------------------160 adet
bp 32/6            şok no:1---------------------------203 adet-----------------------------212 adet
mirage 36/3/0  şok no:1---------------------------75  adet------------------------------75   adet
yaf mandarin34/5 şok no:1-----------------------178 adet------------------------------182 adet

bu sonuçlar değişik fişeklerle değişik olabilir ve hava şartlarına göre farklılıklar gösterebilir.hem 3 şok hem 1 şok yapalım diye başladık ama zaman yetmeyeceğini anlayınca 1 şok a çevirdik.baştaki hatalar için özür dilerim.teneke atışlarında hata yoktur.
bu arada fotoğrafları daha çekmedim.zamanla çekip yüklerim inşallah.
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 00:34:20 Gönderen: Uygar TANDOĞAN »
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Fatih KÖSE

• *
« Yanıtla #16 : 28 Eylül 2014, 11:03:01 »
Güzel bi çalışma olmuş.  Tskrlr   ama  genede  alacan  torun kalacak toruna  >:D  >:D  >:D
Fatih 1982 mugla

Uploaded with ImageShack.us

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 29 Eylül 2014, 00:09:31 »
fatih ciğim öyle yaparsan ilave olarak ta torununa bol palavra kalma ihtimali de var.:)
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 29 Eylül 2014, 12:33:35 »
ama  genede  alacan  torun kalacak toruna  >:D  >:D  >:D

66cm slug namlu X5 süpermagnum tüfegini kullandım... 17 adet federal 127rs ve remington hıgh velocıty hızlı magnum kurşun attım... namlu 3 yerden dışa şişti... sadece 3 saat kullanabildim... geri iade ettim...
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 22:06:33 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hamza ÖZDİŞÇİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 22 Kasım 2014, 12:48:58 »
HÜSEYİN BEY 66 CM NAMLU X5 YERLİ BİR TÜFEKMİ
20/03/1967
MANİSA/Alaşehir

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 24 Kasım 2014, 10:09:44 »
Emeğinize sağlık,ön fikir olarak güzel çalışma olmuş,bende çok denerdim ama artık üşeniyorum,zor iş:) şöyle düğmeye basınca kağıt önünüze gelse,her fişekle her şokla deneme yapılır:)
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 24 Kasım 2014, 10:10:48 »
Hamza abi x5 torunun bir modeli diye biliyorum.. Birde Hüseyin beyin testlerinden geçemeyen tüfek bilinki sağlam değildir:) denemelerini duyuyorum:)
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 10:15:01 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 27 Kasım 2014, 21:39:37 »

torun silah sanayinin 89mm yataklı süpermagnum tüfegi... X5 diye adlandırmışlar....2010 yılında almıştım.
OSMANİYE / 1980

Ercan ERCAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 09 Ocak 2015, 22:03:19 »
Ata venza estetik olarak çok güzel,fakat arkadaşım kullanıyor avı sürekli canlı düşüyor delici olması avantaj mı? dezavantaj mı? tartışılır Ata bir dönemde Mp bore adı altında bir namlu üretti iç çapı 18.8 di sonuç delici güçlü bir silah avdaysa oldukça başarısız bir seriydi.
hedefe atılan fişek,çok delici olması çok iyi bir av tüfeği olduğu anlamına gelmez,benim naçizane fikrim.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2015, 22:05:17 Gönderen: Ercan DERİCİ »

Çevrimiçi Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 10 Ocak 2015, 00:26:29 »
Bende buna katiliyorum. Delicilik ne kadar önemli? Önemli ise pompali ile ava gidelim. Tamam uzak avlarda Delicilik cok iyi. Ama ne kadar uzakta? 80m mi? Tufek çalımı en fazla 40m. Ben phenomadan cok ama cooook memnunum.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya