Gönderen Konu: KEKLİK - TAVŞAN İÇİN İÇ ANADOLUYA GİDECEK AVCILARIN DİKKATİNE.  (Okunma sayısı 11507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yetkili kişiler gerekli denetlemeleri sıklıkla yapsa çiftçi ve avcı bu şekilde karşı karşıya gelmez bence.
her iki tarafında sağ duyulu ve saygılı olması şart.
çiftçinin veya bölge halkının illegal yollara başvurması bence doğru bir yaklaşım değil. eğer uygunsuz bir durum tespit ettiyse gerekli merciye bildirmesi yeterli olacakdır
en azından bu şekilde doğru avcılık yapan kişide zarar görmeyecektir.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Ali AKIN

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
Efendice avlanır adam gibi selamimi verir sohbet ederim sofra kurmuşsam davet eder hatta ısrar ederim.çobanla ağayı muhtarı ayırt etmeden davranırım aynımemleketin insanıyım neticede kardeş edasıyla yanaşırım üstelik gittiğim yeri av olsun bağ bağçe olsun talan etmem yanımdakilere ettirmem.
Ancaaak bana yanımdakine veya bize ait araçlara art niyet göstereni kötü ısırırım ötesi yok kimsede ağaç kavuğundan çıkmamış.
Yöre sahibide avcıda köylüde kasabalıda şehirlide adam gibi davranırsa bunları tartışmanın gereği kalmaz kurunun yanında yaşıda yakarım zihniyeti boş adam kafasıdır kimse kimseye ön yargıyla yaklaşmasın bu işler ozaman  tartışılmaz bile.

UFUK BEY KEŞKE HERKES BİZLER GİBİ DÜŞÜNSE,O ZAMAN ZATEN BİR SIKINTI ÇIKMAYACAK.AMA BAZI KENDİNİ BİLMEZLER ÇIKIYOR İŞTE ARADA.

Çevrimdışı Ergün ALTIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bazı köhne düşünen arkadaşlara verilen bu sayfadaki en güzel cevabı bir avcı arkadaş vermiştir. Yazısı için  Engin MAKAS  avcı arkadaşa gönülden teşekkür ederim.yazı aşağıdadır....

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa vb. büyük şehirlerde avlak ve meralar az olduğundan, memleketimizin avcıları, avlak alanı daha müsait meralarına yolculuk ederek avlanmaya çalışırlar. ( DOĞRUMUDUR ? ).

Afyon, Denizli, Erzurum, Sivas vb. illerimizde iş ve sanayi imkanı kısıtlı olduğundan, memleketimizin insanı İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara vb. Büyük şehirlerimize yerleşerek ekmek, aş, iş imkanı aramaya çalışırlar ( DOĞRUMUDUDR ? ).

Demekki aş, ekmek,iş batı veya büyük illerde. Doğa, mera av ise, sanayi imkanları kısıtlı, nispeten batıya göre daha küçük illerde yoğun olarak bulunuyor ( DOĞRUMUDUR ? ).

Büyük illerde yaşayan kardeşlerimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun ekmeğini aşını, işini paylaşıyor da, paylaşma sırası kendisine gelen Eskişehir' li,  Afyonlu' kardeşim Allah' ın dağınımı paylaşamıyor.. Tamamen cahillikten ileri geliyor. Halbuki araca sahibi yokken bilerek ve alenen zarar verme suçunun tanımı ARACI KUNDAKLAMAK tır. Cezası çok ağırdır.

Benim başıma böyle bir şey gelmedi, fakat kameram böyle bir şey yakalarsa, o şahısın ipliğini pazara sererim. Devletimiz, vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlayacak her türlü yasal ve hukuksal donanıma sahiptir. Yeterki herkez nasıl kullanabileceğini bilsin.

Evet gördüğünüz üzere herkes o ismi sayılan Bursa,Sakarya,İstanbul,Eskişehir, İzmir... siz ekleyin dahasını iş için halası dayısı amcası veyahut en yakınları gider laf etmez oradaki insanların ekmeğini paylaşmasına ama oralarda ekmeğini yediği kişiler kendi memleketine gelince yok neymiş avcılık yapıyormuş diye hayıflanması çok ayıp ve utanılacak olay. Ancak ayıbın bukadarını yazdım neymiş araçlarına kendilerine zarar vermek hoş bir olaymış gibi konuşmak bir avcı gurubuna hiç yakışmıyor.GÜZEL DÜŞÜNCELİ AVCILARI AYIRT EDERİM. Zaten konuşanlar ve üzüntü sebebi olanlar Dikkat edin YENİLER...

Evet yasak yerde avcılık eden varsa et şikayet jandarma veya milli parklara ama sen cezanı kendin verirsen veya vermeye kalkarsan bu vicdanın bittiği hukuksuzluğun başladığını en önemlisi bir müslüman kardeşin ,kardeşine yapmayacağı bir olaydır.

AVCI AVCININ DOSTU DEĞİL KARDEŞİDİR....anlayışını edinmeliyiz bir an önce avcı demek bir ülkede yasal silahlı kuvvettir. Birlik olunca ülke savunması dahil her güvenliği belli süre sağlarlar.Bu anlayışı birlik olduğumuz zaman kazanırız.

İNŞALLAH HER AVCI Kİ; BİZ BABAMIZDAN, DAYILARIMIZDAN AVI ÖYLE ÖĞRENDİK BİR AVCI DİĞER AVCIYA DENK GELİNCE RAST GELSİN DER DİĞER İŞLER TEFFERUATTIR.(BOHÇACI DEĞİLSE VEYA KAÇAK AVLANMIYORSA)

• ARMSAN Phenoma
1983 BURSA İNEGÖL/ANKARA BEYPAZARI

Çevrimdışı Yavuz AKDERE

• *
1-Bir dağın avını, o dağın bağlı olduğu köydeki bohçacılar bitirir.Çünkü 365 gün meradadırlar.Temmuz da harman kalktımı far ları kuşanırlar vs vs.
2- Gidiş geliş 2080 km yolu sadece ve sadece 2 adet keklik için kateden avcı varsa helal olsun.( İzmir-Sivas) vs vs

A. Yavuz AKDERE
1978 karşıyaka  İZMİR

Çevrimdışı Yavuz AKDERE

• *
 bizde evelki sene afyon bölgesine korkarak gittik daha evvelki yaşanan tecrübelere göre ama aynı merada şoke olduk dağdaki çoban sürüsünü bırakıp bizleri ağırlamak için çok ısrar etmişti ve iki yıldır kurduğumuz dosluk dolayısıyla bizi artık o ağırlıyor merada  ama bu demek değildir herkez aynı aracınızı benim ağıla koymazsanız zarar verirler diyo buda gösteriyoki bölge avcısı merasını kıskanıyor burda hasan beye katılıyorum sen senede 1 veya 2 defa gideceksin limiti bile aşsan en fazla kaç adet vuracaksın ama obölgede avlanan lar tabi her kezi kastetmiyorum avını kıskanıp dışarıdan gelenin malına zarar verecek kadar sersem olanlar için geçerli bu gibi insanlar gün ay açık kapalı yavrulu gözetmek sizin avlananlardır buna herkez katılmaya bilir ama bu böyledir saygılar
A. Yavuz AKDERE
1978 karşıyaka  İZMİR

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1-Bir dağın avını, o dağın bağlı olduğu köydeki bohçacılar bitirir.Çünkü 365 gün meradadırlar.Temmuz da harman kalktımı far ları kuşanırlar vs vs.
2- Gidiş geliş 2080 km yolu sadece ve sadece 2 adet keklik için kateden avcı varsa helal olsun.( İzmir-Sivas) vs vs

2000 küsür km yi 2 keklik için katetmek anormal bir şey değildir aksine normal birşeydir.
Hiç kimse ben şu kadar yol yaptım benim hakkımdır diyemez,kotalar limitler gün gibi ortadadır.
Avcı isterse aydan gelsin kotası vardır uymalıdır ayrıca köylü kaçak av yapıyor diye bende fazla vururum limit tanımam demekte yanlış olur diye düşünüyorum.Kaçak avcıda yasal avcıda denetlenmeli denetleme yetersiz ama orası devlete düşüyor.Avcı eğer 2000 km gelipte kota tanımayacaksa varsın hiç gelmesin,geleceksede kotaya uyacak.Saygılar.

« Son Düzenleme: 22 Ekim 2014, 14:51:35 Gönderen: Kadir TANYILDIZI »
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
ADAM OLUP ,, ADAM GİBİ,,AVLANANA KİMSE BİRŞEY DEMEZ
AMA OTOBÜS DOLUSU TALAN EDERCESİNE ,, KURALSIZ KAİDESİZ ,, HER İSTEDİĞİNİ YAPMAYA KALKANADA KİMSE MÜSADE ETMEZ
ZAMANINDA RÜZGAR EKİLMESE İDİ ŞİMDİ FIRTINA BİÇİLMEZDİ VESSELAM.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Kesinlikle yanlış düşünce. Aksine o merayı köylü kollar gözetir yeri geldiğinde avınıda yapar. Meranın anasını aglatana kadar uğraşmaz ( istisnai kendini bilmezler haricinde)
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ADAM OLUP ,, ADAM GİBİ,,AVLANANA KİMSE BİRŞEY DEMEZ
AMA OTOBÜS DOLUSU TALAN EDERCESİNE ,, KURALSIZ KAİDESİZ ,, HER İSTEDİĞİNİ YAPMAYA KALKANADA KİMSE MÜSADE ETMEZ
ZAMANINDA RÜZGAR EKİLMESE İDİ ŞİMDİ FIRTINA BİÇİLMEZDİ VESSELAM.....

+1 Kesinlikle katılıyorum
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Adam gibi avlanan Avcı'ya kimse biley yapmaz. Dağda Avcı'ya karşılaşsan rasgele dener geçersin. Ama kıtlıktan çıkmış gibi av yaparsan sonuçlarında katlanacaksın. Seneler önce bir ava gittim baktım 10 araba 41 plakalı Avcı yuh dedim. Birde duyduğum bir olayı anlatayım.3 avcı keklik tavşan yapmışlar Öğlen yemeği yemek için durdukları yerde evi olup yaşayan birisi var ailesi ve Çocuklarıyla Adam'ı görünce hitap Şekli aynen şu LAN burda başka nerde keklik var. Adamlar zaten fazlasını vurmuşlar. Bu şekilde hitap ettikleri adam bu lafa ve vurduklarını görüncede adamlarla kapışıyor. Çok güzelde bir dayak atıyor avcılara jandarma falan geliyor. Adamları duman edecekmiş jandarma gelmese.. Sen insan,olursan,adam olursan birazda kurallara uyan bir Avcı olursan Dağda avcıdan Avcı'ya zarar gelmez. Ama Yörenin Köylüsü ile daha önce birileri kapışmışsa köylüde başka Avcıları bir daha avlağa sokmaz. Sen istersen bütün belgem var burası yasak değil de. Orada köylünün yasaları geçer. Kimsenin de yok öyle diyeceğinize sanmıyorum.
Şimdi adamlar gelen avcıların araçlarına neden zarar veririz diyor. Önemli olan bunu anlamak.
Durduk yere kimse kimseye zarar vermek istemez.

Bursa'dan avcı kardeşim oraya gidiyor diyelim. Sürülmüş tarlada yürümekle tarla eskimez,
bozkırda köpek koşturmakla çalılar ezilmez.

Demek ki başka bir nedeni var. Bu nedeninde
ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Defalarca şahit oldum. Adam kendini eline silah alınca,
yanında da eli silahlı arkadaşları olunca adam oldum sanıyor. Bütün antipatikliği ile haklı
bir eşkiya havasına bürünüyor. Yasakları kuralları yok sayası geliyor. Bu mizaca sahip insanı
daha avına başlamadan kusura bakmayın bende ne köyümde ne tarlamda nede çevremde isterim.
Adam daha yere düşen boş kovanını toplamaktan aciz. İsterse komşu ilden değil fizandan gelsin.
Durum bence daha karmaşık bir hal alacak. Şimdi düşünsenize arkadaşımız demiş bir otobüs avcı
avcı başına 1 tavşandan hesaplayın akşama kadar bölgede tavşan göcen bırakmayacaklar. Dur durakta bilmeyecekler.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı H.İbrahim ŞİMŞEK

• *
başımdan gecen bir olayı anlatayım ...
tarlada pancar suluyorum 5 tane avcı demeye dılım varmıyo ama görunusde avcı benzıyen 5 şahsiyet  arabayı yolun kenarına bıraktılar benım bulundugun tarlaya dogru gelıyorlar önce asagıdakı badem agaclarına sonra erik agaclarına bir guzel daldılar ama ne dalma dalı kıranımı ararsın toplayım dıye dökenlerimi sonrada 2 senelık kendim asıladıgım elmaya var sen üzerinde sadece 3 veya 4 elma var hani yeni aşıladım nasıl olacak meyvesı dıye gözune bakıyoz bu avcı olarak gecınenlerden bırı sen tut elmayı koparacam diye aşıladıgım dalı kır sonra yanlarına gittim ne yapıyorsunuz arkadas dalı kırdınız degermi buna dedım.
     cevap süper ne olmus yani agacımı yedik ... sanki babası dıktı oraya agacı oglum gelsınde yesın dıye cıkın kardesım tarladan gıdın baska yerde avlanın mılletın malına nıye zarar verıyorsun  dedık adamlar surat astı tarladan cıktılar ileriki tarlaya gectıler elektrık telınde saksagan gördu sözde saksagana  sıktı  elektrık telını kopardı ordan baktılar olmadı baska tarlaya kacar adım gıttıler sonra baska tarlaya gitmişler orada da sulama
borularıyla fıskıyelerı haşat etmısler  sonrada hiç bişey olmamiş gibi arabaya bınıp gıttıler böyle avcı olacaksa benım memleketıme gelmesin bende bir avcıyım şu yaşıma kadar kımsenın malına zarar vermedım avcılık böyle olmaz sonra başka memleketlere gidince niye bize böyle yapıyorlar diye soruyorlar niye mi ben söyleyim baska avcı böyle yapınca senide öyle yapacak zannediyorlar sonuç da sende avcısın    saygılarımla .....

H.İbrahim ŞİMŞEK
1983 NEVŞEHİR

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
başımdan gecen bir olayı anlatayım ...
tarlada pancar suluyorum 5 tane avcı demeye dılım varmıyo ama görunusde avcı benzıyen 5 şahsiyet  arabayı yolun kenarına bıraktılar benım bulundugun tarlaya dogru gelıyorlar önce asagıdakı badem agaclarına sonra erik agaclarına bir guzel daldılar ama ne dalma dalı kıranımı ararsın toplayım dıye dökenlerimi sonrada 2 senelık kendim asıladıgım elmaya var sen üzerinde sadece 3 veya 4 elma var hani yeni aşıladım nasıl olacak meyvesı dıye gözune bakıyoz bu avcı olarak gecınenlerden bırı sen tut elmayı koparacam diye aşıladıgım dalı kır sonra yanlarına gittim ne yapıyorsunuz arkadas dalı kırdınız degermi buna dedım.
     cevap süper ne olmus yani agacımı yedik ... sanki babası dıktı oraya agacı oglum gelsınde yesın dıye cıkın kardesım tarladan gıdın baska yerde avlanın mılletın malına nıye zarar verıyorsun  dedık adamlar surat astı tarladan cıktılar ileriki tarlaya gectıler elektrık telınde saksagan gördu sözde saksagana  sıktı  elektrık telını kopardı ordan baktılar olmadı baska tarlaya kacar adım gıttıler sonra baska tarlaya gitmişler orada da sulama
borularıyla fıskıyelerı haşat etmısler  sonrada hiç bişey olmamiş gibi arabaya bınıp gıttıler böyle avcı olacaksa benım memleketıme gelmesin bende bir avcıyım şu yaşıma kadar kımsenın malına zarar vermedım avcılık böyle olmaz sonra başka memleketlere gidince niye bize böyle yapıyorlar diye soruyorlar niye mi ben söyleyim baska avcı böyle yapınca senide öyle yapacak zannediyorlar sonuç da sende avcısın    saygılarımla .....

Siz iyi sabır etmişsiniz.Ben olsam köyden bi kaç kişi daha çağırıp kırdığı elma dalını o terbiyesizin bi yerine tekrar aşılardım. Rastgele
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Siz iyi sabır etmişsiniz.Ben olsam köyden bi kaç kişi daha çağırıp kırdığı elma dalını o terbiyesizin bi yerine tekrar aşılardım. Rastgele
Benim de aklımdan geçen bu. Fakat İbrahim kardeşimizin yaptığını yapmak o kadar büyük bir yürek istiyor, öyle bir insana saygı gerektiriyor ki... Tamam ben de zor sabrederdim diye yazdım ama daha güzeli İbrahim Bey'in yapabildiği.

Milletçe kafayı yemiş bir haldeyiz. İnsanlar sokaklarda "yan bakma" bahaneleriyle birbirine giriyor. Aslında her bahaneyle... Birbirimize tahammülümüz kalmamış. Empati, saygı, sevgi, yardımseverlik gibi duyguları yitiriyoruz. Birine sinirlenmek için bahanemiz varsa kafi... El frenini çekmek istemiyoruz. Neticede ne oluyor? Eller, yüzler, kalpler kırılıyor. Daha fazlası da oluyor. Ne kazandırıyor??

Vaktinde frene asılmak, aklımızdan geçeni değil daha medeni olanı yapmak ve daha önemlisi bunu yaparken kendini ezik hissetmeden, isteyerek, yaptığıyla övünerek, ben daha büyük davrandım diye düşünerek yapabilmek... Böyle yapanlar hala var çok şükür ama onlara gıpta ediyorum. Aynen onlar gibi olmak istiyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Ve arkadaşlar en kötüsüde bütün bu bahsettiğiniz insan görünümlü hayvanlar bu yazıları okumuyor,çünkü kapasite,ahlak,kendini geliştirme yok,Allah sonumuzu hayretsin,nereye gidiyoruz belli değil...İnsanı insan yapan değerleri veren bir eğitim yokki,Allahtan korkmayan adam herşeyi yapar...
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
Afyon insanı müsafirperverdir dostca insanca yaklaşana fazlasıyla yaklaşırız. zamanınd benim olduğum ilçede küçükken dağlar keklikten geçilmiyordu şimdi 2 - 3 alay keklik var sebebide izmirden bursadan otobüsle gelen avcılar. herkes heryerde avını yapabilir ama bi taksi 3-4 kişi gelde dağda ne varsa öldürme. ben köydeki yaşlı avcılara hep söylerim zamanında sahip olmamışsınız avımıza diye.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Elinizdeki Tüfeğin Tabancanın dolusu bir kişiyi korkutur, boşu kırk kişiyi ... nefsi müdafa hakkınızı kullanırsınız hertürlü böyle bişey yok şimdide avcılar mı eşkiya kesildi acaba memlekette
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul