Gönderen Konu: KEKLİK - TAVŞAN İÇİN İÇ ANADOLUYA GİDECEK AVCILARIN DİKKATİNE.  (Okunma sayısı 11500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR.BİRKAÇ HAFTA KADAR ÖNCE SEVDİĞİM BİR ABİMLE SOHBET EDERKEN KONU DÖNDÜ DOLAŞTI AV MUHABBETİNE GELDİ.KENDİSİ AFYON' ludur.GEÇENLERDE AFYON'a GİTTİM ORDA BİR ÇALKANTI DUYDUM DEDİ.KENDİSİNİN DEMESİ BU SENE ESKİŞEHİR ve AFYON da ÖZELLİKLE BURSA ve İSTANBUL TARAFLARINDAN  GELEN AVCILARIN ARAÇLARINA ÇOK CİDDİ ZARARLAR VERİLECEKMİŞ.HEMDE ÖYLE LASTİK KESME FALAN DEĞİL DEDİ.EĞER GİDERSEN DİKKAT ET DİYE UYARDI SAĞ OLSUN.ARKADAŞLAR AMAN DİKKAT DİYORUM  MALINIZI GÜVENLİ YERLERE BIRAKMAYA ÇALIŞIN.TEDBİRLİ OLMAYA ÇALIŞIN Kİ SONRADAN ÜZÜCÜ DURUMLAR OLUŞMASIN.HERKESE KAZASIZ BELASIZ AVLAR DİLERİM....

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ersin bey kusura bakmayın ama sizin yazı eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek. Zaten bu il dışı avlanma sorunu gitgide büyüyor bu yazılarda kıvılcım oluyor.
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

The following users thanked this post: Süleyman AYDIN

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
Afyonun hangi bolgesi bilmemde bolvadin karabag bolgesi devamli ava ciktigim avlaklar butun dagda yasayan coban
Ciftlik sahiplerini tanirim yabanciya karsi cok misafir perver insanlardir ama gecen yil disardan gelen otobuslerle gelen kalabalik guruplar keklik tavsan kirasiya kadar vurmuslar limit falan yok agil sahiplerinin ev guvercinlerine kadar vurmuslar sonrada cobanlara gozdagi verip bilmem ben subayim rutbeliyim zavalli cobanlari korkutmuslar arabalarin lastiyini keserik diyen bu bolgeyse  bence katliama gelen avcilarin arabalarini yaksalarda haklilar
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Rüzgar eken fırtına biçer....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı İsa TOKATLI

• Müdavim Üyemiz
Ersin Bey Ben Afyon'lu değilim 4-5 senedir Afyon da ikamet ediyorum gelirken bana dedilerki Afyon çok yobazdır avcıyı dövenide var lastiğini kesenide var amann dikkat et dediler çok doğruymuş sonuna kadar hak veriyorum beni uyaran arkadaşlara fakat Afyon a gelince anladım bu yobazlığı, minibüs dolusu otobüs dolusu ava gelen malum iller sezon başında millet 3-5 bıldırcın vurarken kaporta dolusu teyple yerli kuş vuran sonrada o bölgede yumruk kadar çilleri köpek eğitme sevdası ile vuran,kınalı Kekliğin anasını belleyen sezon açılmadan,üstüne üstük belge var diye (tabiki 3-5 kişide olup diğerleride belgesiz şekilde sırtından geçinen) bağdakine diklenen.tabi bu saydıklarımı yapanlara o bölgedekiler yobazlık yapıyorsa (bu doğu illerinde de geçerli) kararını siz verin kim insan dışı...
İsa TOKATLI
1981 ÇAL/DENİZLİ İKAMET AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Ahmet TAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
mantıklı
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2014, 23:17:15 Gönderen: Ahmet TAN »
1985 KÜTAHYA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Her yıl aynı terane...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Süleyman AYDIN

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
UMARIM KİMSE BÖYLESİ BİR DURUMLA KARŞILAŞMAZ.BEN SADECE ARKADAŞÇA SİZLERİ UYARDIM.BU TERANE BİR GÜN SİZİN OLMASA DA ARKADAŞLARINIZIN BAŞINA GELEBİLİR.ÇÜNKÜ BU VAKKALAR HER GEÇEN SENE DAHA DA ARTIYOR...

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 naçizane fikrimdir,

evvela şunu belirteyim;

söylediklerim etik avla ilgili düşüncemdir,..

(avcılıkta kıyma makineleri zaten hep var oldular, onlara saygı duymadığım gibi sevgi beslemediğim için insanlıktan uzaklarda yaşayanlara  onlara demiyorum onlar üzerine alınmasın lütfen.)

umarım hiç bir bölgede tatsız olaylar bölge halkı ile avcı arasında yaşanmaz.

gideceğiniz memleket av bölgeniz ise, riziko taşıyorsa, legal avcıysanız, herşey yolunda ama mal güvenliği ve asayiş problemse av bölgenize en yakın yerden araç kiralayın en fazla 2 günlüğüne aracınızı 200/250 tl ye güvene alın, 5 kişiyseniz faraza 60 tl düşer güvenlik amacıyla masrafınız, kendi aracınızı av bölgenize en yakın jandarma karakoluna park edin karakolun telefonunu alın jandarma karakol komutanı ile tanışın kaynaşın meranız hakkında bilgi alın medeni ilişkilerle bu işler çözülür yeri gelir jandarma sizi yönlendirir falanca mevkide falanca muhtarı görün size av sahasını söyler can ve mal güvenliğinizi sağlar bu durumda bizde avcılar olarak yeni dostlar arkadaşlar kazanmış oluruz,..

aslında iş iyi niyetten ve onu kanıtlamaktan geçiyor,

düşünün siz dağda yaşıyor güvercin tavuk vs. besliyorsunuz dışarı illerden avcı gurubu taklacı paçalı güvercininizi vurursa tavuğunuza saçmayla kıyarsa siz ne yapardınız?..

hatırlatma,..

''bir ön yargıyı ortadan kaldırmak, atomu çekirdeklerine ayırmaktan daha güç.''  (A.einstein)

bilmem anlatabildimmi,..

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Murat GÖVERÇİLE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben aranizda yeniyim göz atarken buralara kadar geldik
 acıkcasi ben dışarıdan avcı gelmesine sıcak bakmıyorum nedenine gelince yılların avcisiyım kendi bölgemde avlanirim eskiden keklikten geçilmeyen derelerden şimdilerde kuşlar bile ötmez oldu , yörenin kendi avcısı bilir nerde ne kadar keklik var ona göre vurur seneye her sürüden keklik birakir elin avcısı ne yapıyor ne önünden kalkarsa vuruyor buraya bidahami gelcem misali ,zaten gerçekten avcı olsaydi kendi bölgesinde av olurdu ne yazık ki avcılık belgeyle olmuyor  ???
1980-sivas

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Şimdi adamlar gelen avcıların araçlarına neden zarar veririz diyor. Önemli olan bunu anlamak.
Durduk yere kimse kimseye zarar vermek istemez.

Bursa'dan avcı kardeşim oraya gidiyor diyelim. Sürülmüş tarlada yürümekle tarla eskimez,
bozkırda köpek koşturmakla çalılar ezilmez.

Demek ki başka bir nedeni var. Bu nedeninde
ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Defalarca şahit oldum. Adam kendini eline silah alınca,
yanında da eli silahlı arkadaşları olunca adam oldum sanıyor. Bütün antipatikliği ile haklı
bir eşkiya havasına bürünüyor. Yasakları kuralları yok sayası geliyor. Bu mizaca sahip insanı
daha avına başlamadan kusura bakmayın bende ne köyümde ne tarlamda nede çevremde isterim.
Adam daha yere düşen boş kovanını toplamaktan aciz. İsterse komşu ilden değil fizandan gelsin.
Durum bence daha karmaşık bir hal alacak. Şimdi düşünsenize arkadaşımız demiş bir otobüs avcı
avcı başına 1 tavşandan hesaplayın akşama kadar bölgede tavşan göcen bırakmayacaklar. Dur durakta bilmeyecekler.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Adam olana adam gibi avlanana kimse birşey yapmaz.

Sen iyiysen karşındaki eşeklik yapmaz.

Hatır diye arkadaş diye avlandığımız adamları mera gösterdiğimiz adamları ve arkadaşlarını meramızda bizden habersiz görünce insanın keyfi kaçıyor.

Rüzgar eken fırtına biçer  O0
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Gökhan AKSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Geçen sene benim başıma gelen bir olayı söyleyim tarla sürüyordum abartmiyorum 7 tane araç vardı en az otuz kişi vardı önlerinde köpekler hat şeklinde av yapıyorlar sanki dağda intikal yapan Askeriye gibi yanlarına gittim kardes hayırdır savaşmi çıktı deyince ters ters vergimizi veriyoruz sana mi soracağız dediler sonra muhtar felan haber verdim tüm köylü üstlerine vardık az kalsın bir birimize girecektik ayıptır avlanacak arazi belli ben tarlada kaç defa keklik surusune denk geliyorum baharın sırf çuvalsin vurmasinlar diye havaya ateş açıp ürkütüyorum
Gökhan AKSOY
1986 KIRSEHİR

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
bir araç kamerası alıyorsunuz arabanın ön aynasına monte ediyorsunuz dışarıyı görecek şekilde ve biraz kamufle olacak,kamera olduğu belli olmayacak ava çıkarken kayıt düğmesine basıp aracınızı kilitleyip gidin,kameranın kayıt hafızası büyük olmalı yada hafıza kartını ona göre alın 6-7 saat sürekli kaydedebilelecek sekilde olsun ve araç şarj cihazına takılı olsun şarjıda bitmez,aracınızın yanına döndüğünüzde aracınızda hasar varsa herşeyi kamera kaydetmiş olacak,ava harcadığımız okadar paranın yanında 50 yada 100 tl ye kaliteli bir araç kamerası alınır bence...
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
araç kamerası bence birşeye yaramaz. adam adamı vuruyorda bu ülkede ne oluyor.
bide başka bir ildeki dava ile uğraşacan. gitcen gelcen :)
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
Vurun abalıya misali tutturdular bir dışardan gelen avcı dışardan gelen avcı muhabbeti, sonu nerelere varacak artık bilemiyorum. Sanki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil gelen uzaydan gelmiş. Temmuz ayından itibaren palaz - göcen avlayan, kurakçılıkla keklik toplayan - satan zaten hep dışardan gelen avcı dimi. Arayın Jandarmayı, Ormancıyı gereken kontrolü yapsın, varsa suçu kessin cezasını. Araca zarar vermek ne demek yaa, hangi kitapta yazar gelen misafirin malına canına kast etmek? Biz nasıl bir millet olduk?
Ersin BAHAR
1983 mersin

The following users thanked this post: Ali AKIN

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
Adam gibi avlanan Avcı'ya kimse biley yapmaz. Dağda Avcı'ya karşılaşsan rasgele dener geçersin. Ama kıtlıktan çıkmış gibi av yaparsan sonuçlarında katlanacaksın. Seneler önce bir ava gittim baktım 10 araba 41 plakalı Avcı yuh dedim. Birde duyduğum bir olayı anlatayım.3 avcı keklik tavşan yapmışlar Öğlen yemeği yemek için durdukları yerde evi olup yaşayan birisi var ailesi ve Çocuklarıyla Adam'ı görünce hitap Şekli aynen şu LAN burda başka nerde keklik var. Adamlar zaten fazlasını vurmuşlar. Bu şekilde hitap ettikleri adam bu lafa ve vurduklarını görüncede adamlarla kapışıyor. Çok güzelde bir dayak atıyor avcılara jandarma falan geliyor. Adamları duman edecekmiş jandarma gelmese.. Sen insan,olursan,adam olursan birazda kurallara uyan bir Avcı olursan Dağda avcıdan Avcı'ya zarar gelmez. Ama Yörenin Köylüsü ile daha önce birileri kapışmışsa köylüde başka Avcıları bir daha avlağa sokmaz. Sen istersen bütün belgem var burası yasak değil de. Orada köylünün yasaları geçer. Kimsenin de yok öyle diyeceğinize sanmıyorum.
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Ahmet TAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bir önceki yorumumda sadece mantıklı kelimesiyle yetinmiştim. Ama yapılan yorumlar biraz ilginç geldi. öncelikle benim bulunduğum bölgede böyle bir sorunla karşılaşılmaz nedeni ise zaten bizim burada yabancı bir aracı sokmazlar :) bunu söylerken ava gelemez diyemem gariban köylünün birini yanına alır o gün avını yapar ama o köylününde başını yakar.  ;D işin özü bu iş çığrından çıkmış durumda araç kamerasımı takılır başka bir önlemmi alınır bilemem önceden hiç aldırış etmeyen köylü artık kendi memleketimizde bizi bile avlandırmak istemiyor. Buna sebep olanlar utansın ne diyeyim.
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2014, 21:55:54 Gönderen: Ahmet TAN »
1985 KÜTAHYA

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
1-Bir dağın avını, o dağın bağlı olduğu köydeki bohçacılar bitirir.Çünkü 365 gün meradadırlar.Temmuz da harman kalktımı far ları kuşanırlar vs vs.
2- Gidiş geliş 2080 km yolu sadece ve sadece 2 adet keklik için kateden avcı varsa helal olsun.( İzmir-Sivas) vs vs
1982 Konya

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa vb. büyük şehirlerde avlak ve meralar az olduğundan, memleketimizin avcıları, avlak alanı daha müsait meralarına yolculuk ederek avlanmaya çalışırlar. ( DOĞRUMUDUR ? ).

Afyon, Denizli, Erzurum, Sivas vb. illerimizde iş ve sanayi imkanı kısıtlı olduğundan, memleketimizin insanı İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara vb. Büyük şehirlerimize yerleşerek ekmek, aş, iş imkanı aramaya çalışırlar ( DOĞRUMUDUDR ? ).

Demekki aş, ekmek,iş batı veya büyük illerde. Doğa, mera av ise, sanayi imkanları kısıtlı, nispeten batıya göre daha küçük illerde yoğun olarak bulunuyor ( DOĞRUMUDUR ? ).

Büyük illerde yaşayan kardeşlerimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun ekmeğini aşını, işini paylaşıyor da, paylaşma sırası kendisine gelen Eskişehir' li,  Afyonlu' kardeşim Allah' ın dağınımı paylaşamıyor.. Tamamen cahillikten ileri geliyor. Halbuki araca sahibi yokken bilerek ve alenen zarar verme suçunun tanımı ARACI KUNDAKLAMAK tır. Cezası çok ağırdır.

Benim başıma böyle bir şey gelmedi, fakat kameram böyle bir şey yakalarsa, o şahısın ipliğini pazara sererim. Devletimiz, vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlayacak her türlü yasal ve hukuksal donanıma sahiptir. Yeterki herkez nasıl kullanabileceğini bilsin.

« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 00:17:14 Gönderen: Engin MAKAS »
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

The following users thanked this post: Ali AKIN, Serhan DAYDAL

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar, genel olarak köylümüz misafir perverdir.Ama unutmayın köylümüz aptal değillerdir.Kişi nasıl yaklaşırsa tepkileri ona göre olur.
3-5 kişi bir köyün merasında avlanırsanız pek rahatsız olmazlar.Lakin otobüslerle 25-30 kişi giderseniz tepki alırsınız.Bir de adamın evini damının yakınında duyarsızca avlanıp,meyvesinden sebzesinden tadımlık yerine görgüsüzce torbaları doldurusanız bir daha gelmenizi istemezler.Haklılarda.
Ama her ne olursa olsun fevri davranışlar, araca zarar vermeler kabul edilemez.

Yaşamak, bir ağaç gibi
Tek ve hür
Ve bir orman gibi kardeşçesine
Bu hasret bizim

N.H

Saygılarımla..
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa vb. büyük şehirlerde avlak ve meralar az olduğundan, memleketimizin avcıları, avlak alanı daha müsait meralarına yolculuk ederek avlanmaya çalışırlar. ( DOĞRUMUDUR ? ).

Afyon, Denizli, Erzurum, Sivas vb. illerimizde iş ve sanayi imkanı kısıtlı olduğundan, memleketimizin insanı İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara vb. Büyük şehirlerimize yerleşerek ekmek, aş, iş imkanı aramaya çalışırlar ( DOĞRUMUDUDR ? ).

Demekki aş, ekmek,iş batı veya büyük illerde. Doğa, mera av ise, sanayi imkanları kısıtlı, nispeten batıya göre daha küçük illerde yoğun olarak bulunuyor ( DOĞRUMUDUR ? ).

Büyük illerde yaşayan kardeşlerimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun ekmeğini aşını, işini paylaşıyor da, paylaşma sırası kendisine gelen Eskişehir' li,  Afyonlu' kardeşim Allah' ın dağınımı paylaşamıyor.. Tamamen cahillikten ileri geliyor. Halbuki araca sahibi yokken bilerek ve alenen araca zarar verme suçunun tanımı ARACI KUNDAKLAMAK tır. Cezası çok ağırdır.

Benim başıma böyle bir şey gelmedi, fakat kameram böyle bir şey yakalarsa, o şahısın ipliğini pazara sererim. Devletimiz, vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlayacak her türlü yasal ve hukuksal donanıma sahiptir. Yeterki herkez nasıl kullanabileceğini bilsin.

+ 1.000.000
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Alper DECAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR.. SİZLER AVCILAR KÖYLÜYE AVLAK HAYVANLARINA EVCİL HAYVANLARA DOĞAYA NASIL DAVRANIRSANIZ ONLARDA SİZE AYNI ŞEKİLDE DAVRANIR TABİ KURUNUN YANINDA YAŞTA YANAR ONUN İÇİN BİLİNÇLİ TOPLUM OLMAMIZ LAZIM HER ÖNÜNE GELEN VERGİBİ VERİYORUM AV PULUMU ALIYORUM DİYİP KATLİYAM YAPARSA KÖYLÜDE BUNA DUR DİYECEKTİR..BUNU ÇÖZÜMÜ BİLİNÇLİ AVCILIK..
1992 ANKARA

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avcı dostlar, avcıda köylü de haddini bilecek, herkes kendi sınırlarını bilecek
Avcı ben vergi veriyorum diyerek köylüye, hayvanına, bağına bahçesine rahatsızlık verecek, zarar verecek hareketlerden kaçacak
Köylü de gelen avcıyı misafir görecek, türk insanına yakışır misafirperverliği ile davranacak
Ancak ev sahibinin misafire yaklaşımı birazda misafire bağlı, edepsiz misafire, misafirperverlik olmaz
Genelde köylüyü canına tak ettiren kendini bilmez edepsiz avcılar
Ben Susurluk'ta oturuyorum ve sezon açılışında buraya Bursa'dan bir sürü misafirimiz geliyor
Hiç problemsiz yan yana av yapıyoruz,
Fakat birkaç yıl önce köylünün bahçesini talan eden birkaç densiz yüzünden sıkıntı çıkmıştı
Avcı misafirliğini bilecek, edepsizlik yapmayacak, eminim o zaman köylüde misafirperverliğini gösterecektir
Saygılar......
1979-Balıkesir

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
 Ben Afyon'lu değilim 4-5 senedir Afyon da ikamet ediyorum gelirken bana dedilerki Afyon çok yobazdır avcıyı dövenide var lastiğini kesenide var amann dikkat et dediler çok doğruymuş sonuna kadar hak veriyorum beni uyaran arkadaşlara fakat Afyon a gelince anladım bu yobazlığı, minibüs dolusu otobüs dolusu ava gelen malum iller sezon başında millet 3-5 bıldırcın vurarken kaporta dolusu teyple yerli kuş vuran sonrada o bölgede yumruk kadar çilleri köpek eğitme sevdası ile vuran,kınalı Kekliğin anasını belleyen sezon açılmadan,üstüne üstük belge var diye (tabiki 3-5 kişide olup diğerleride belgesiz şekilde sırtından geçinen) bağdakine diklenen.tabi bu saydıklarımı yapanlara o bölgedekiler yobazlık yapıyorsa (bu doğu illerinde de geçerli) kararını siz verin kim insan dışı.

isa haklı

bende yaparım otobüsle gelen olsa aynısınıkeserim veya tek gönderirim arabayla gelene eyvallah gerisine na.......*
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)