Gönderen Konu: Yeni Tavşan-Ördek-Tahtalı Avı Fişeklerim  (Okunma sayısı 4687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yeni Tavşan-Ördek-Tahtalı Avı Fişeklerim
« : 23 Eylül 2014, 20:53:18 »
Bu Yıl Üveyikte İstediğimizi Bulamasakta Bıldırcın Avlarımız Önceki Yıllara Göre Gayet Güzeldi Güzel Fişek Attık Hevesimizi Aldık :) Sıra Geldi Kış Avlarına Zaten Tavşan ve Ördek Avı En Cok Zevk Aldığım Avlardır Zaten Az Kaldı Yavaştan Hazırlıklara Başladık  ;)

gif upload
Süper Lambro 3 no 36 Gram : Gecen Sene Serin Havalarda Tavşan Avında Kullandım Oldukca İyi Randıman Aldım Orta ve Uzak Mesafeler İcin Güzel Fişek Kendi Sitesinde Yıldız Kapamalı Normal Bir Fişeğe Göre Aynı Mesafede Saçmaları %10 Daha Az Açar.Yazıyor Farkınına Gördüm Şahsen :)

çoklu resim upload
B&P F2 Classic Birkaç Senedir Severek Kullandığım Bir Fişek B&P Fişeklerden Memnun Olmayan Hiç Duymadım Zaten 5 No 34 Gram Ördek Avında Kullanıyorum Gayet Güzel Ve Uygun Standart Bir Fişek  :)

resim upload
Daha Önce Cheddite Jk6 Kullanmıştım Harika Bir Fişekti Ancak Şimdilerde Piyasada 34 Gramı Yok Cok Araştırdım Ama Bulamadım..Jk6 Hızlı Yanan Bir Barut Olduğu İcin Sacmaların Hava Ulaşmadı Daha Cok Oluyor Buda Önleme Mesafesini Kısaltıyor Birde Miragenin Deneyelim Bakalm  :)

resim yüke
Remington İtalyan Dolum Fişekleri Gecen Sene Sezon Sonunda Almıştım Kullanmak Nasip Olmadı Bu Seneye Kısmetse Artık Ama Güzel Olduğundan Eminim :)

Herkese Kazasız Belasız Avlar Rasgelsin  ;)

KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Yeni Tavşan-Ördek-Tahtalı Avı Fişeklerim
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2014, 22:01:43 »
Duana Amin!

Onları keyifle bitirmeni dilerim. Rastgele
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2014, 22:21:34 »
Duana Amin!

+1

B&P F2 Classic 34 gr ben de ördek ve tahtalı avlarımda kullanıyorum. hem grupmanından hem de menzilinden çok memnunum. Mirage jk6 da çok güzel bir fişek. muazzam bir grupmanı var. yeter ki tüfeğin arkasında duran iyi olsun bu fişeğin ortalama 35-40 metrelerden alamayacağı av yok diye düşünüyorum. ama diğerlerini kullanmadım.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2014, 18:10:57 »
Duana Amin!

Saolun Volkan Bey :)
+1

B&P F2 Classic 34 gr ben de ördek ve tahtalı avlarımda kullanıyorum. hem grupmanından hem de menzilinden çok memnunum. Mirage jk6 da çok güzel bir fişek. muazzam bir grupmanı var. yeter ki tüfeğin arkasında duran iyi olsun bu fişeğin ortalama 35-40 metrelerden alamayacağı av yok diye düşünüyorum. ama diğerlerini kullanmadım.

Emrah Bey Benimde Bütün Avlarda İlk Favori Fişeğim Kesinlikle B&P'dir Onun Arkasından Lambro,Fiocchi,Cheddite jk6 Gelir :) Yanlız Mirageleri Pek Beyenmedim..
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2014, 18:15:00 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2014, 00:40:55 »
Emrah Bey Benimde Bütün Avlarda İlk Favori Fişeğim Kesinlikle B&P'dir Onun Arkasından Lambro,Fiocchi,Cheddite jk6 Gelir :) Yanlız Mirageleri Pek Beyenmedim..
Mirage genel olarak kaliteli fişektir. ancak her tüfekte av randımanı aynı olmayabilir. Benim tüfeğimde hem grupmanı hem av performansı çok iyi. Ama ilk sırada benim de bp favorim peşinden rc sonra mirage gelir. ben bunlara italyanların muhteşem üçlüsü diyorum, bugüne kadar avda beni hiç yarı yolda bırakmadılar.

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2014, 10:14:13 »
B&P F2 classic 34 gr 5 numara bende aldım tahtalıda kullanmak için.bizi yarı yolda bırakmaz diye aldık ama deneyip göreceğiz.
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2014, 17:52:30 »
Mirage genel olarak kaliteli fişektir. ancak her tüfekte av randımanı aynı olmayabilir. Benim tüfeğimde hem grupmanı hem av performansı çok iyi. Ama ilk sırada benim de bp favorim peşinden rc sonra mirage gelir. ben bunlara italyanların muhteşem üçlüsü diyorum, bugüne kadar avda beni hiç yarı yolda bırakmadılar.
İtalyan Fişekleri Zaten Fiyat,Performans,Çeşitlilik Bakımından Her Zaman İlk Tercihimdir Benimde Özelikle B&P Fişekleri RC'de Ve İtalyan Dolun Wincshester'de Gayet Güzeldir Cheddite Jk6 34 Gramı Şimdilerde Piyasada Yok Olsa Direk İlk Fişeğim Olur Her Avımda Kullanırım Mirageleride Tüfeğim Sevmedi Heralde Ama Jk6'lar Biraz Farklı Gibi :)

B&P F2 classic 34 gr 5 numara bende aldım tahtalıda kullanmak için.bizi yarı yolda bırakmaz diye aldık ama deneyip göreceğiz.
B&P F2 Classic 34 Gr 5 Numara'ı Ben Ördek-Tavşan Avlarımda Kullandım,Ama Tahtalı Sacma Taşıyan Bi Hayvan Olduğu İcin Yeterli Kalırmı Bilmiyorum,Biz Hususi Tahtalı Avına Gitmeyiz Muhtelif Avlarda Denk Gelirse Atarız Ben Şahsen 3 No 36 Gram Atarım Tahtalıya  :)
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 17:57:22 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2014, 19:07:01 »
B&P F2 Classic 34 Gr 5 Numara'ı Ben Ördek-Tavşan Avlarımda Kullandım,Ama Tahtalı Sacma Taşıyan Bi Hayvan Olduğu İcin Yeterli Kalırmı Bilmiyorum,Biz Hususi Tahtalı Avına Gitmeyiz Muhtelif Avlarda Denk Gelirse Atarız Ben Şahsen 3 No 36 Gram Atarım Tahtalıya  :)
Tahtalının avını severek yapıyorum. Tahtalıya normal havada 32 gr 7 numara bile yetiyor. Hatta alçak uçuşlarda 28 gr 7-8 bile kanat kırığı dahi olsa çok rahat alır. Ama Hava rüzgarlı soğuksa 34 gr 5 no bana göre ideal. Özellikle Bp çok iyi iş görüyor. Ama hava daha da soğursa kar fırtınası falan ozaman 36 gr 4 no saçma atıyorum. Bu belki abartılı gelebilir ama bu tür hava şartlarında ortalama 30-35-40 metrelerde geçitlere attığım için zayıf fişekler indiremiyor bu hayvanı..
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 19:08:38 Gönderen: Emrah CANDAN »

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2014, 23:53:56 »
Ben Zaten Tahtalı Kadar Sacma Taşıyan Kuş Görmedim,5 veya 6 No Attığım Zamanlar Bir Avuc Tüğ Cıkar Gider 100 Metre İlerde Düşer Yada Devam Eder,Trakyanın Belli Aylarda Kışı Cetindir Biraz Bazen Rahat -10 Derecelere Kadar Düştüğü Olur Belki Havayla Etkisi Var Bilmiyorum,Zaten Aralık Ayından Sonra 36 Gramdan Aşağı Fişek Tüfeğime Koymam.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Meriç EGE