Gönderen Konu: Avcılık spor mudur?  (Okunma sayısı 7177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Avcılık spor mudur?
« : 19 Eylül 2014, 21:26:03 »
Bana göre katiyen spor değil. Spor için avlananlara rica ediyorum, ya avı bırakın başka sporla ilgilenin veya spor için avlanıyorum demeyin (bence). Avcı olduğum halde bunu spor amaçlı yapanları duyduğumda, hayvan öldürerek spor mu olur diye yüzüne bağırasım geliyor. Bir de ava karşı olan veya ne için avlanıldığını bilmeyenlerin ne düşünecğini hayal edin. Bana ne demeyin? Avcılığa spor diye bakmayan, doğaya, avcılığa, atalarına saygı duyan herkes avcılığın topluma, gelecek nesilllere doğru aktarılmasında sorumluluğu vardır. Bu cümleyi daha açmaya gerek duymuyorum. Avcılığa gönül veren herkes -büyük, küçük; genç, yaşlı- kolaylıkla bulabilir. Bu, ne spordur ne de sırf sırf av bulup öldürmek. Yani bugün için bu olamaz. Aramızda geçimini kara avcılığından sağlayan yok ki.

Asıl maksadım buraya okumanızı önerdiğim bir iki paragrafın linkini atmaktı. Hadi giriş de yapayım, kuru kuru olmasın dedim ya, uzattım yine.

http://www.bilalarabaci.com/avcilik-zavalli-hayvanlari-oldurmek-degildir

Bazılarının sözleri bana daha uygun geldi ama hepsinin tecrübesine, felsefesine, düşüncesine saygı duyuyorum. Herkes kendine yakın bulacağı bir ifade bulur, zannımca.

Altını çizerek rica ediyorum. En azından sokakta avcı olmayanlara avı spor için yaptığınızı söylemeyin. Yukardaki yazıları da okuyun ve bir düşünün. Muhtemelen spordan ve öldürmekten farklı, daha güzel bir sebebiniz vardır.

Ben yanlış tanıtırsam, sen de yanlış tanınırsın. Sen yanlış tanıtırsan, ben de yanlış tanınırım. Yanlış tanınmamak, iyi tanıtmak hepimizin sorumluğu olmalı. Saygılarımla
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: Avcılık spor mudur?
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2014, 21:54:53 »
Avcı bölgesini savunur, avını savunur, doğa varsa var olur, yani çağdaş deyimle hakkını savunur v.s
bizim avcılar hakkını savunmaktan da aciz, yani sporcu da olmadığımıza göre sadece skorcuyuz sanırım :( kaput dolsun yeter :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2014, 23:43:11 »
Volkan bey, ava karşı olan kişiler genelde sabit fikirli oldukları için, avcılığı ister spor,ister hobi vs.ne derseniz deyin ikna olmazlar.
Bana bu eleştiriyi getiren biriyle karşı karşıya geldiğimde, kendisine ilk sorduğum soru vejeteryan olup olmadığı.eğer vejeteryan
değilse ağızını kapatmak zorunda kalıyor.Çünkü   diyorum ki ona sen yidiğin yemekteki  etin tarlada veya seradamı yetiştiğini sanıyorsun.Hiç kuzu  okşadın mı ?  tavuk yemleyip civciv sevdin mi?
O zaman diyorlarki benim önüme hazır geliyor, ben görmüyorum. Sen görmüyorsun , fakat sen tükettiğin için birileri senin yerine
o hayvanları kesiyor.
Bende diyorum ki adı üstünde avlanan hayvanlar av hayvanı, ava gidip avlıyorum.

Benim için av bir tutkudur.Kendimi doğayla bütün hissettiğim ve ruhumu dinlendiren,olumsuz her şeyi 3-5 saatliğine bir kenarıya
ittiğim, genlerimden gelen bir tutku.Kim ne derse desin fiziki ve akli dengem elverdiği sürece bu tutkudan vazgeçemem.
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2014, 23:50:23 »
Ayrıca spor mu konusuna gelince; genç yaşlarımda 6 yıl amatör kümede futbol oynadım.Emin ol  keklik avındaki harcadığım eforu
harcamadım.Sezon başında 88 kilo iken  sezon sonunda 80 kiloya düşüyorum.
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Bülent ERDEM

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2014, 18:49:53 »
"avcılık bir spor değildir. sporda iki tarafta bir oyunun içinde olduğunu bilmelidir."

paul rodriguez
Bülent ERDEM
1977 Alanya

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2014, 20:19:27 »
AVCILIK bir tutkudur yada hobi veya bulaşıcı bir hastalıktır tedavisi henüz bulunamamış ben doğada merada olmayı seviyorum  AVCI lığı ve avlanmayı seviyorum  en önemlisi AVCI lık biryaşam tarzıdır tüm AVCI arkadaşlara RASTGELE selamlar
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2014, 21:13:38 »
AVCILIK bir tutkudur yada hobi veya bulaşıcı bir hastalıktır tedavisi henüz bulunamamış ben doğada merada olmayı seviyorum  AVCI lığı ve avlanmayı seviyorum  en önemlisi AVCI lık biryaşam tarzıdır tüm AVCI arkadaşlara RASTGELE selamlar

+1
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2014, 21:54:50 »
Atınç Bey o şekilde bakılırsa bence de yanlış anlama olmaz. Yani av kovalarken insan zindeleşebilir, varsa fazla kiloları gidebilir, yorgunlukla salgılanan beta endorfin ve işin keyif kısmının salgılattığı serotonin hormonları tutkuyu artırabilir. Fakat bu sonuçlara ulaşmak için av kovalamıyoruz. Benim de kastettiğim aynısı.

Av, avcılık düşmanlarına ne anlatsak boştur; o da kabul. Fakat ön yargısı olmayanlara bizim gözümüzden görüneni daha doğru anlatırsak hiç olmazsa düşman etmeyiz. Yeni başlayan avcı adaylarına da yardımı olur. O et yiyen avcı düşmanlarına ben de aynı örnekleri veriyorum. Faydası oluyor ama yetmiyor. Öldürmen şart mı falan filan... Neyse, herkese sevdirmenin imkanı yok zaten de, önce de yazdım, bunun spor veya boş zaman gailesi diye tanımlanması başta benim hoşuma gitmiyor. Avcılığımı kimseyle kıyaslamam ama kendimi avcı olarak niteliyorum ve benim gibilerin de aynı şekilde doğru anlaşılmak istediğini düşünüyorum. Tabi henüz bunlara kafa yormamış, ben bunu niye yapıyorum sorusunu sormamış kişilere "boş işler" gibi görünebilir. Belki okuyunca bir düşünürler. Ola ki, kendilerine göre olmadığını fark eder, başka işlere, sporlara giderler.

Bugün avcılığı olması gerektiği gibi yapmaya çalışanlar yani spor ve boş zaman uğraşı olarak görmeyenler avına da avcılığına da en sıkı sıkıya sarılanlar olacaktır. Bunu çocuklarıma da öğreteyim, onlar da kendi çocuklarına diye düşünecek olanlar... O zaman avın kaynaklarının sınırlı olduğunu, avlanmanın da sınırlar içinde yapılması gerektiğini fark eder, sürdürülebilir avcılık için çözüm ararlar. Bugünkü avlakların parayla satılması gibi, kendi çocukları şöyle dursun, kendinin birkaç sene sonra nasıl ava gideceği şüpheli projelere itiraz ederler. Bunları yapmayanlar için av gerçekten de söyledikleri gibi spordur, boş zaman uğraşıdır. Avcılık olmazsa başka spor yapar; boş zamanlarında uğraşacak başka uğraşlar bulurlar. Avcılık hepinizin de dediği gibi spor olsun, boş vakit dolsun diyenlerin uğraşı olmamalı.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2014, 21:58:13 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 23 Eylül 2014, 00:38:02 »
Vokan bey,düşüncelerinize katılıyorum.Daha öncede belirttiğim gibi benim için tutku,vücudu forma sokması da bu tutkunun yan etkisi. Sürdürülebilir avcılık konusunda da bir şeyler yapmak istiyorsak önce yakın çevremizdeki  avcı arkadaşları gerektiğinde uyarmalıyız.Teyp kurarak avlanmamalarını,sezonu açılmadan keklik avına gitmemelerini vs.vs.Hoş forumlarda da bu konular sıkça dile getiriliyor ama yine herkez bildiğini okuyor.İşte bu olumsuz şekilde davrananlar genelde avcılığa ve toplumun avcılığa bakış açısına zarar veriyor.Ayrıca eline kamerasını alan olur olmaz çekim yapıp avcılık etiğine aykırı görüntüleri yayınlıyor,bırakın sıradan vatandaşı ,gerçekten ava gönül vermiş tüm avcı dostlarımın sinirlerini bozuyor.Yani uzun lafın kısası , Eğitim Şart..
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 23 Eylül 2014, 00:42:00 »
Vokan bey,düşüncelerinize katılıyorum.Daha öncede belirttiğim gibi benim için tutku,vücudu forma sokması da bu tutkunun yan etkisi. Sürdürülebilir avcılık konusunda da bir şeyler yapmak istiyorsak önce yakın çevremizdeki  avcı arkadaşları gerektiğinde uyarmalıyız.Teyp kurarak avlanmamalarını,sezonu açılmadan keklik avına gitmemelerini vs.vs.Hoş forumlarda da bu konular sıkça dile getiriliyor ama yine herkez bildiğini okuyor.İşte bu olumsuz şekilde davrananlar genelde avcılığa ve toplumun avcılığa bakış açısına zarar veriyor.Ayrıca eline kamerasını alan olur olmaz çekim yapıp avcılık etiğine aykırı görüntüleri yayınlıyor,bırakın sıradan vatandaşı ,gerçekten ava gönül vermiş tüm avcı dostlarımın sinirlerini bozuyor.Yani uzun lafın kısası , Eğitim Şart..
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2014, 01:15:11 »
Çok güzel bir konu bence  ama çok geriden geliyoruz maalesef:(
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2014, 12:24:56 »
zevk için canlı öldürmenin sporu da, sanatı da olmaz.
avcılığa;     kültüre yansıyacak kadar baskın bir içgüdüsel tutku denebilir.

öldürmeye gerekçe lazım,işte efenim doğada şu hayvanın popülasyonu artmış da , şuna zarar veriyormuş da azaltılmalıymış, 
yıllarca kekliği sülünü vurup kargayı, saksağanı , vurmazsan dengeyi bozar karga popülasyonunu da patlatırsın.

peki avcı doğayı sever mi , evet .
 şehirlerde oturan ve hafta sonu avm de oturup starbucksda kahve içen insanların doğayla zaten ilgisi yok, doğanın içinde olan ve bizzat yaşayan yararlanan  avcı. kültüre yansıyacak kadar baskın bir içgüdüsel tutkumuzu tatmin ettiği için doğanın korunmasını isteyen de aslında biziz. ama kendimizi kandırmayalım  öldürüyoruz ve bu bir spor değil. en fazla içgüdüsel tutkudur.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 14:02:36 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2014, 16:44:34 »
63 yaşındayım, ilkokul  yıllarımda karneyi eve getirdiğim gün babamdan aldığım dolu dolu bir "aferin"den hemen sonra o yaz tatilinin çıraklık eğitimini nerde yapacağım tebliğ edilirdi. İlkokul yıllarının yaz tatilleri hep çıraklık eğitimi ile geçti. Saat tamircisi Eyüp Amca, Terzi Ali Dayı, Berber Mustafa Amca'nın dükkanları çıraklık eğitimini tamamladığım işyerleriydi. En faydalısı da Berber Mustafa Amcanın yanıda olmuştu. Berberliğin yanında diş hekimliği ve sünnetçilik eğitimi de almıştım. Benim yaşımdakiler hatırlarlar, o yıllarda berberler, berberliğin yanında o işleri de yaparlardı.

Ortaokul yıllarımda,  Babam Nahiye Müdürü'ydü Urfanın Suruç İlçesi Mürşitpınar Nahiyesine tayin olmuştu (Nahiyeler günümüzde kaldırıldı). Bugünlerde TVlerde adını çok duyduğumuz, (Suriye tarafına) Kobani denilen yer. Tren yolu üzerinde ve yaklaşık 20 dakika mola verilen bir istasyonu vardı. Burası patron yanında çıraklık eğitimini tamamlayıp,  trende bazen su bazen sigara satarak  kendi adıma pazarlamacılığa başladığım yer oldu.

Üniversite yıllarım Ankara'da geçti okuldan kalan vakitlerde garsonluktan kasiyerliğe kadar birçok işte çalıştım.  İkinci yıl aldığım bursla biraz daha az çalışıp okula ağırlık verdim ve okulu dört yılda bitirdikten sonra, askerlik, İş Bankası, evlilik bir kız bir erkek çocuk ve onları büyütmek okutmak derken bu günlere geldik. Kızımdan bir erkek torunum var, oğlum Üniversite tahsilini yeni tamamladı. Özetlersem 12 yaşımdan beri çalıştım ve hep mücadele ettim 2003 yılında İş Bankasından emekli oldum ama , çalışmaktan emekli olamadım, Avlak Com'dan tanıştığım sevgili kardeşim Hasan Başkara'nın deyimiyle Şu anda Ankara'da bir Fabrikanın "Aksaçlısı"yım. Bugünüme binlerce kere şükürler olsun.

Avcılığın ne olduğu konusundaki düşüncemi anlatayım derken başınızı ağrıtmadığımı umarım. Tüfeklerim vardı ve  Ankarada Poligon varken zaman zaman trap, skeet atardık.

Avcılığım eski değil 15-16 yıllık avcıyım. Beni avcılığa iki şey  başlattı. Birincisi: Pazar günleri hanım evde ayağımın altında dolaşma demeye başladı ( erkekler yaşlanınca daha çok şeylere karışıyorlar, sanıyorum bu nedenle olsa gerek). İkincisi: Hormonlu tavuklar ve danaların hayatımıza girmesi. Ben yaban hayvanlarının Allah'ın bize verdiği bir nimet olmasının yanında, doğal beslendikleri için etlerinde şifalar olduğuna inanıyor ve bu şifalardan yararlanmanın doğru olacağını düşünüyorum ve avcılığı da bu nedenle yapıyorum.  Avcıların bu hayvanları spor ya da başka bir nedenle avladıklarına kesinlikle katılmıyorum böyle diyenlere de he zaman bir cevabım vardır. Herkeslere rastgele...
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2014, 17:13:29 »
avcılık tabiki spor değildir av yaparken ister istemez spor yapılmış oluyor yürüyüş doğa temiz hava filan
ben hiçbir avcının sadece erken kalkayım ava gideyim spor yapayım diye düşündüğünü sanmıyorum öyle dese bile kasıt değildir
avcılık kişiye göre yorumlanır kimisi nefis et yemek için kimisi mıuhabbet için bu seferde diyeceklerki et yemek için ava niye gidiyorsun kasaba git muhabbet için niye ava gidiyorsun kahveye git derler avcılık tutkumudur.peki niçin ava gidilir ?
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 17:14:46 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2014, 17:52:15 »
avcılık bir kültürdür, ananedir örfdür. sanattır yetenektir. babadan oğluna geçer. içgüdüdür var olmaktır hayatta kalmaktır. nimetlerden faydalanmaktır. dostluktur muhabbettir paylaşmaktır. ama evet bencede spor değildir :)
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2014, 18:38:49 »
Bu güzel avcı sayfasına MERHABA diyerek ilk mesajımı, çok anlamlı bulduğum bu konuda atmak istedim.
Avcılık ; insanoğlunun sahip olduğu tüm manevi ve maddi  (teknolojik) kültürünün, binlerce yıllık yolculuğunun sebebidir. Mihenk taşıdır.
En basit anlamda konuşulan tüm dillerin ilk adımıdır. İnsanoğlunun birbiri ile ilk iletişimidir. Belki de ilk aşk, ilk kavga ilk savaştır ...
Avcılık ve toplayıcılık, insanoğlunun ilk kazanımıdır. Hayatını kendi türü ile iç içe geçirmesinin ilk kıvılcımıdır.
Kısacası;
İNSANOĞLUNUN BİNLERCE YILLIK DÜRTÜ'südür.
RAST GELE
  • Saint Ettienne Bergeron 65 mm 70 cm
1949 İZMİR

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2014, 19:53:16 »
Avcı bölgesini savunur, avını savunur, doğa varsa var olur, yani çağdaş deyimle hakkını savunur v.s
bizim avcılar hakkını savunmaktan da aciz, yani sporcu da olmadığımıza göre sadece skorcuyuz sanırım :( kaput dolsun yeter :(
Abi bu konuda kesinlikle katılıyorum sana.
Av konusunda pek tecrübem yok avını benimseyip korumazsan adını avcıya çıkartıcak av hayvanı bulunmaz hale gelicek spor bana göre centilmenlik dostluktur şimdi av hayvanı bile seçmekten acizler  görüyoruz haberlerde sincap vuranlar bile var spor değil ama bana göre avcılık gelenektir sanattır.
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #17 : 19 Aralık 2014, 21:58:46 »
Lafla hayvan sevgisi olmaz. Gerçek hayvan sevenler geçen gün tv'ye çıktı. 2-3 genç çocuk.
Tatillerinde boş zamanlarında İstanbul Ümraniye'de barınaktaki hayvanların bakımıyla temizliğiyle ilgileniyor ve o sahipsiz mazlumlara müzik bile çalıyorlardı.
Bana gösterin hangi lafta hayvansever yıllık en az 500 TL.harcıyor hayvanlara.
Hayvan sadece sokaktaki kedi köpek mi? Doğada kaç çeşit yabani hayvan var biliyor musunuz?
Benim yıllık 1000 TL. Param yaban hayatının ve doğanın devamı için harcanıyor.
Arkadaşımın 2 köpeğini evinde yuvasında zehirlediler buna ne demeli .
Et yemeyen deri ayakkabı giymeyen dondurma tatlı (içinde sığır jelatini var) yemeyen kaç hayvansever var?
Aşırı sevgiden mi etini yiyor derisini giyiyor jelatinden istifade ediyor Hayvanseverler?
Yoksa sevgiyi göstermenin farklı bir versiyonu mu bu?
Denizlerde günde kaç ton balık ağlarda can veriyor kaç tane ana kuzusu kınalı kuzu , kaç tane gelin gibi buzağısı karnında düve kasabın bıçağı altında boynunu canını teslim ediyor biliyor musunuz?
Yuvasından düşmüş kaç serçe yavrusunu ağaca tırmanıp yuvasına koyduğumu bilen var mı?
Arabamla yolda önüme çıkan hayvana çarpmamak için kaza yaptığımı yaralandığımı bilen var mı?

Allah(c.c) dünyayı içindeki herşeyi insanlar için yaratmış bu çok doğru.
Elbette et yiyeceğiz deri giyeceğiz ve elbette sırf Allah(c.c) emrettiği için Kurban keseceğiz.
Vajeteryanlar nasıl olsa et yemiyorum diye kurban kesmem diyemez çünkü Allah(c.c) '' Rabbin için namaz kıl kurban kes '' (kevser suresi) diye emretmiş.
Allah'ta kim oluyor(haşa) ben kesmem hayvanları seviyorum acıyorum diyenlere lafım yok.
Yabandaki av hayvanları da insan için.Kur'an'da Allah(c.c) İsrailoğullarına katından yemesi için bılldırcın indirdiğini bildiriyor.
Peygamberimiz Hz.Muhammed(sav) İslâm Dininin gelmesiyle beraber hayvanların da üstümüzde hakkı olduğunu emretmiştir; fazla yük yüklemeyeceksin,karnını güzel doyuracaksın,bakımını iyi yapacaksın,eziyet etmeyeceksin,dövmeyeceksin,seveceksin sevdiğini göstereceksin(hayvan sevildiğini kızıldığını anlar)ve etinden faydalanmak için keseceğin zaman çok keskin bıçakla eziyet etmeden keseceksin diye emretmiş.
Peygamberimiz Hz.Muhammed(sav) koyun sığır balık hepsinin etinden yemiş derisinden faydalanmıştır ve kendisine av eti ikrâm eden Sahabilerin(r.a) ikrâmını kabul etmiştir;Av eti yemiştir aksini kimse diyemez idda edemez derse yalan söyler.
Şehitlerin Efendisi Seyyidi Peygamber Amcası Hz.Hamza(r.a) da avcıydı çölde tek başına aslan bile avlardı.
Av ve avcılık kötü bir şey olsaydı Peygamber(sav) kendi Amcasına izin vermezdi , av eti yemezdi ve Allah(c.c) avı avcılığı yasaklar haram kılardı. 
Kurtuluş Savaşında Kuvva-i Milliye'yi kuranlar avcılardır.Avcılar Milletin Memleketin Devletin Sivil Silahlı Milis Gücüdür.Av ve Avcılık savaşın tatbikatın harbin stratejinin her zaman yaşayan devamlı şeklidir.
Vatan'a Millet'e Devlet'e bir saldırı olsa polis asker ordu yetişene kadar ilk karşı koyacak olan Gerçek Avcılardır.
İnsan doğası gereği Avcıdır.
Esnaf müşteri avcısıdır müşterisinin parasını avlar, öğrenci ders avcısıdır öğretmenin öğrettiğini avlar ve bunu sınavlarda kullanır başarılı olur. Öğretmen iyi öğrenciyi avlar yetiştirir istikbal için.Polis yasa dışı olanların avcısıdır toplum huzuru için. Mühendis işinin mesleğinin avcısıdır en iyi projeyi yapmak için vs.
İşin özü her şeyin aşırısı fazlası zarardır haramdır günahtır. Çuvalla onlarca yüzlerce av vuranları ben de lanetliyorum bu avcılık değil etçiliktir katliamdır.
Gece farla tavşan çulluk vurmak düpedüz adiliktir ş.....liktir.
Benim 1 av köpeğim var ve yavrulama dönemi ve yasak zamanlar dışında merkez av komisyonunun(MAK) belirlediği yasal çerçevede avımı yaparım.
Önce İnsan Sevgisi sonra Hayvan Sevgisi gelir. İnsanı sevmeyen hayvanı zaten sevemez. Ben önce İnsan Sevimmm sonra da hayvan sevimmm (kurtlar vadisi zaza repliği) :)
 Gerçek Avcılar nedense hep günah keçisidir.
Oysa ki filtresi atık tesisi olmayan fabrikalar yüzünden,tarım ilaçları ve yanlış gübreleme(kuşlar yem sanıp yiyor) yüzünden o kadar çok hayvan boş yere ölüyor ki sayısı bilinmiyor bile.
Ama gel gör ki Gerçek Avcı 2-3 av fotosu internete koyunca yüzyılın canisi seri katil ilan ediliveriyor ;)

BİLMEM    ANLATABİLDİM   Mİ  ? ( Mehmet ARDİLLİ Usta'mın yazısı)
        Sessizliğin içinde çok fazla şeyi duyabildiğim, ufukları gözbebeklerimde uçsuz bucaksız dağları; yaşama telaşına düşmüş insanların gürültülü, kocaman binaların arasına sıkışmış şehirlerine neden tercih ettiğimi anlaması kolay değil çoğu kişinin. Yağmurda ıslanmanın, çamurda ya da karda zorla yürümenin, soğukta yüksek tepelerde gerçek özgürlüğün, nefes almanın, doyasıya kaygısızca apansızca insan olmanın ve doğayla kucaklaşmanın, mücadelenin, son zirveyi görmenin verdiği iç huzurunu, mutluluğunu, hazzını, anlatmak kolay değil ki; sabahın beşinde bilmem hangi katta, sıcacık yatağında uyuyan veya tüm bu maceraların tv başında dev ekranda yumuşacık koltuklar minderler üzerine kurulmuş seyreden birilerine. Anlatmak zor…

Deli değilim aklım gayet başımda. İnsanlardan kaçmıyorum çoğunu severim zaten. Evet, dağlara çıkarım seherin ilk ışıklarında, mis gibi kekik kokulu dağlara. Rüzgara göğüs gererim en acımasız ayazlarda ve çiğ tanelerinden mutluluk toplar, şehir dediğiniz karmaşadan koparım ben. Ben sizler uyurken yürürüm. Yorulurum, yorgunluğumu bir kayaya emanet ederim kenarına ilişirken. Güneşi doğuşuyla karşılarım. Arkadaşlarım, can dostlarım olur çoğu zaman bana eşlik eden, yani o kadar da yalnız sayılmam. Hatta kalabalıklaşır bazen koyun, keçi sürüleriyle dağlar veya göllerim ördeklerle dolar taşar. Anlatması zor ama çok lezzetlidir, azığım zeytin peynir ekmekte olsa. Birde çay demlediysem odun ateşinde, değmeğin keyfime… Sizlerde yer, içersiniz elbet, konforludur şehirler, evler, cafeler ve duvarlarınızda ki manzara resimlerine bakarsınız muteber abiansınızın içinde ya; işte ben o manzaranın tam da içindeyimdir aslında… Bir dere kenarında, bir su pınarında arınırım derdimden tasamdan, bir yudum su içerim avucumla. Yemyeşil çimenliklere uzanırım boylu boyunca. Sizler apartman aralarında ki sokaklardan gökyüzünü görmeye teşebbüs bile edemezken, yüksek dağlardan aşağılara, aşağılardan yüksek dağlara bakarım, ama güneş dostluğunu esirgemez bana. Bazen koca bir gün yetmez, bazen geceler izin vermez dönüşlerime ya da gelmişken bir diğer günü kaçırmak istemem; işte o zaman gök yorgan olur toprak yatak ve varsa yıldızlar kandillerim… Karanlık, şehirde elektrik kesintisidir size göre. Karanlık, korkutucudur gölgelerin altında belki de. Dağlar karanlık olmaz oysa ya ay vardır ya fulu bir sakinlik sadece, oda koca bir ayda sadece birkaç gece… Ya erken çıkar ay, ya geç saatlerde ama birkaç gün hariç hep görünür gökte, siz bilmezsiniz… Erken saatlerde dağlara çıkmaktan daha güzel tek şey vardır, erken saatlerde dağlarda uyanmak. Şehirde yetmez uyku, uyudukça miskinleşir insan. Açık hava insanın ciğerlerini yıkar, birkaç saatlik bir uyku bile alır tüm yorgunluğu. Zindelik ferahlık içinde kalkarım, sanki yeniden doğmuşçasına tertemiz.

Anlatması zor, ama yaşaması zevklidir, anlaması zor ama öğrenmesi zevklidir. Şimdi ben bunları nerden mi biliyorum, çünkü ben avcıyım, avcılık sizin bilmediğiniz çok şey öğretir. Avcılık sizin zannettiğinizden çok daha farklı bir yaşama biçimidir, salt hayvan öldürmeği içermez, hatta onlarla bir olup gerçek dünyada yaşamayı öğretir. Oralardan bakınca ne kadar kurmaca bir sanal dünyanın içinde olduğunuzu görür şaşa kalırsınız… Bir adım ileri giderseniz insanlık denen dümanenin gerçek dünyayı nasılda kemirip, şehir denen yerlerin artıklarıyla dünyayı nasılda tükettiğini görebilirsiniz. Hadi avcı olamadınız, bari insan olun dağlara çıkın… Ama dağları çok beğenip şehirlerinizi veya artıklarınızı oralara da taşımayın sakın…  Bilmem anlatabildim mi… Sevgiler hürmetler…      Mehmet ARDİLLİ

Ustam bileğine yüreğine sağlık ........(Mehmet ARDİLLİ'ye cevaben yazdım)
Anlatamadın Ustam anlatamadın amma velâkin damarlarıma iliklerime hücrelerime hatta ve hatta kromozomlarıma kadar yaşattın harbiden yaşattın  8)
Çünkü yazdıkların anlatılmaz yaşanır ; bazen gerçek bazen rüyada ....

Evet evet rüyada yaşıyorum zaman zaman ve diyorum ki rüyasında av görmeyen , ava gitmeyen avcı olamaz .....
Kimbilir kaç kere Efe'min fermasında koca horoza manke çektim , alay alay ördekler savruldu gözümün önünde tüfeğim çaktırdı ....
Bazen kayboldum bilmediğim dağlarda av peşinde koşarken ve korktum ya sevdiklerime dönemezsem diye ...... 
Bunları rüyasında gören bilen avcıdır.

Kimine yalan gelir belki ama ben ava gidemediğim zamanlarda dağlara bakıp gözleri dolan biriyim.....
Çünkü o dağlara çıkınca timimle göreve çıkmışım gibi gelir 17 sene önceki gibi .....
Canımı yakan şeyler oldu o dağlarda ahhhhhh Ağrı Dağı aahhhhh , ahhhh Tendürek ahhhhh , ahhhhhh Biçâre Dağları ....

Oysa Ege Dağlarında huzuru buluyorum huzuru Ustam; huzuru ve maziyi buluyorum aynı anda bilmem anlatabildim mi?

Ters kalkan kınalıya tüfek atamadıysam sevinirim, yaralı giden ava içim sızlar kızarım kendime neden neden neden?
Sıkıyı seçemedim tüfeğin ucuna bakamadım uzak attım acele ettim diye söverim kızarım kendime(...) üç nokta ...
Çoğu zaman da vurduğum avı öper koklarım nazlı gelin gibi severim okşarım bedenini ....
Bazıları gibi paçavra gibi buruşuk kırışık kanlı avların fotosunu çekmem paylaşmam bilen bilir bu huyumu ......
Avıma saygı duyarım avına saygı duymayana hoş bakmam .....
Ve yazdığım satırlarımın sonuna ...... koymamın sebebi var ....... sebebi o kadar çok yazacak şey var ki?
Bilmem anlatabildim mi?

Önceden yazdığım bir yazı bu sorunun cevabı olabilir mi Volkan Abim?
Avcılık spor mudur?
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 22:00:53 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 19 Aralık 2014, 22:35:58 »
Amma güzel şeyler yazılmış. Elleriniz, iyi yürekleriniz, hiçbir şeyiniz dert görmesin. Buradaki gibi düşünen avcıların "öncelikle" yanındayım.

Bence de spor değil Efem. Çok güzel yorumlamışsın, zevkle okudum.
1968

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2014, 23:00:32 »
Günümüz şartlarında avcılık tamamen spor oldu.Bir av gününde 200 km yol yapan bir avcı bir tek keklik görmeden geri geliyorsa spor yapıyordur,avcılık değil.Bir av sezonunda keklik avlamadan sezonu kapadan av değil spor yapıyordur,sporcudur.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 19 Aralık 2014, 23:14:18 »
Aşktır,nefestir,özgürlüktür,o anlarda hayattan kopma uzaklaşmanın en kolay yoludur bana göre içinde biraz bu sevdadan varsa tabi
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 20 Aralık 2014, 22:02:53 »
Avcılık, askerlik falan bunlara sanat derler ama öldürmenin nesi sanat ,Sanat manat değil,

Allah (cc) buyurur ki, hayvanlar benim sessiz kullarımdır. OnLar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır."

Demiş mevlana. Allah günahlarımızı affetsin.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2014, 08:09:50 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 21 Aralık 2014, 23:51:51 »
savaş bey sanat kısmı öldürme kısmı değil. osmanlı zamanında bile yapılan o yaylar oklar ustaların elinden çıkan birer sanat eseriydi burdaki kasdedilen sanat kısmı bu. yoksa her av bize mevlam tarafından bahşedilmiş bir nimettir.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Burhan KARAASLAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 22 Aralık 2014, 00:03:51 »
Av spor olsun diye yapılmaz tabi ki sadece spor olsun diye yada vurmak için vurulmaz. Dinimizce de böyle bu iş, mevlam bu av hayvanlarını insanın hizmetine sundu ise, bir şekilde bunun etinden sütünden veya derisinden istifade etmemiz değerlendirmemiz gerekiyor. ben şahsen yemediğim hayvana kurşun yakmam. Bu av hayvanlarını yiyerek değerlendiriyorum. Tüm dostlara rastgele :)
Burhan KARAASLAN
1981 KIRIKKALE

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #24 : 22 Aralık 2014, 03:02:16 »
Güzel bir konu. Avcılık kesinlikle spor değildir.  Bana göre, avcılık sağlıklı yaşam şeklidir.  Köyde iken 12 yaşımdan 18 yaşıma kadar rahmetli avcı çakır dayımın yanında çantacılık yaptım. Silah ruhsatnamemi ve şahsıma ait silahımı alıp ava başladım.  45 yaşında bir Kadın avcıyım. Evlenirken de eşime avcılığıma karışmayacağına dair söz alarak şart koşarak evlendim. Cenab-ı Allahın dışındada hiç kimse beni avcılıktan vaz geçiremez. Yani ömrüm sürdüğü ve sağlığım yerinde olduğu sürece avcılığım sürecektir. Zaten av sezonu açıldığında ava çıkmadığım zaman sağlım bozuluyor. Avda amacım köpeğim ile  avı aramak bulmak ve rast gelirse de avlıyabilmektir.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)