Gönderen Konu: HATALI NAMLU İLE İLGİLİ SORU?  (Okunma sayısı 12032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Ynt: HATALI NAMLU İLE İLGİLİ SORU?
« Yanıtla #25 : 20 Eylül 2014, 22:43:12 »
Volkan Bey
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla arkadaşın tüfeğinde ki arıza kullanıcı hatası gibi tabi eğer 5 yıl önce aldığında da sağ üst atıyorsa bir şey diyemem o zaman üretim hatasıdır diye biliriz. .Tecrübelerim ve araştırmalarım sonucu şokları tüfeğe çok sıkıyoruz ve tüfeğin şaok yatağının şişmesine neden oluyoruz. Bu da zamanla üst,alt,sağ ve sol atışlara sebep oluyor.Muhtemelen yapılacak işlem de raybayla eksenden kaçık bölümü traşlayıp durumu çözecekler.Aynı durum Hüseyin ÜSTÜN Ustanın başına geldi malum şok denemelerinde...
Not: şokları anahtarla çok fazla sıkmayın ...
saygılar..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 20 Eylül 2014, 22:51:04 »
Volkan Bey
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla arkadaşın tüfeğinde ki arıza kullanıcı hatası gibi tabi eğer 5 yıl önce aldığında da sağ üst atıyorsa bir şey diyemem o zaman üretim hatasıdır diye biliriz. .Tecrübelerim ve araştırmalarım sonucu şokları tüfeğe çok sıkıyoruz ve tüfeğin şaok yatağının şişmesine neden oluyoruz. Bu da zamanla üst,alt,sağ ve sol atışlara sebep oluyor.Muhtemelen yapılacak işlem de raybayla eksenden kaçık bölümü traşlayıp durumu çözecekler.Aynı durum Hüseyin ÜSTÜN Ustanın başına geldi malum şok denemelerinde...
Not: şokları anahtarla çok fazla sıkmayın ...
saygılar..
Tufegi gecen yil aldim abi cok fazlada sok degistirmedim zaten arkadasin dikkatini cekmese ben hala ayni  devam edecektim.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #27 : 20 Eylül 2014, 23:09:15 »
Pardon başka bir arkadaş 5 yıl sonra fabrikaya gitti diye yazmış.
sıfır aldığınızı yazmışsınız o zaman üretim hatası ...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 20 Eylül 2014, 23:17:31 »
Pardon başka bir arkadaş 5 yıl sonra fabrikaya gitti diye yazmış.
sıfır aldığınızı yazmışsınız o zaman üretim hatası ...
tamir edilse randiman alinir mi peki abi?
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #29 : 21 Eylül 2014, 00:28:16 »
volkan abi namlu yapilabilir mi peki yani yanlis delinen sok yataginin telafisi mumkun mu yapilsa randimanli olur mu?  Abi bu sorduklarim yanlis anlasilmasin bilmedigimden daha yeniyim  o yuzden soruyorum.
Yapılır tabi. Maksat saçmanın nişana gitmesiyse çaresi hatta çareleri var. Fakat namluyu komple değiştirmek daha kolay; belki daha bile ucuz olur. Lakin acaba gerçekten hata orada mı? Vidaların yiv girişi biraz ince görünebilir. Gerçekten ne olduğunu bunları yapan ustalar anlarlar. Yapıldıktan sonra randımanı deneyip görürsün. İstersen geldikten sonra iyi bir ustaya da göster. Ben sana bunları gözünde şimdiden büyütmeden, beklemeni öneririm. Halini anlıyorum ama tüfek gelip deneyene kadar bu zihin jimnastiğinin faydası olmayacak nasılsa. Belki de çok beğeneceksin. Böyle düşünüyorum, sevgili kardeşim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 21 Eylül 2014, 14:08:41 »
Yapılır tabi. Maksat saçmanın nişana gitmesiyse çaresi hatta çareleri var. Fakat namluyu komple değiştirmek daha kolay; belki daha bile ucuz olur. Lakin acaba gerçekten hata orada mı? Vidaların yiv girişi biraz ince görünebilir. Gerçekten ne olduğunu bunları yapan ustalar anlarlar. Yapıldıktan sonra randımanı deneyip görürsün. İstersen geldikten sonra iyi bir ustaya da göster. Ben sana bunları gözünde şimdiden büyütmeden, beklemeni öneririm. Halini anlıyorum ama tüfek gelip deneyene kadar bu zihin jimnastiğinin faydası olmayacak nasılsa. Belki de çok beğeneceksin. Böyle düşünüyorum, sevgili kardeşim.
hayirlisi o zamn abi beklemekte baska care yok.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Cengiz DUVA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 23 Eylül 2014, 15:07:40 »
slm.gökhan kardeşim.tüfekten haber warmı
1970 İZMİR

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 23 Eylül 2014, 17:53:33 »
slm.gökhan kardeşim.tüfekten haber warmı
Tufek geldi test atisi yapip tekrar gonderecem  muhtemelen.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 23 Eylül 2014, 18:16:49 »
hayırdır gökhan kardeş hoşuna gitmeyen neresi tüfeğinde yapılmamış mı
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 23 Eylül 2014, 20:02:22 »
 :(
hayırdır gökhan kardeş hoşuna gitmeyen neresi tüfeğinde yapılmamış mı
Kardesim namluya herhangi bi islem.yapilmamis aynen sejdeki gibi yazilar eksik onlar tamamlanmis ama asil sorun giderilmemis yarin izin alcam isten deneyip muhtemelen tekrar gonderecem hata oranin %10 oldugunu soylendi yani daha onceki denedigim hata payi aynisi fabrikadaki arkadas malinin arkasinda oldugunu soyledi gerekirse degiatiririz namluyu dedi bakalim ne olacak sezon ortasinda can sıkan bisey ama hayirlisi artik.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 23 Eylül 2014, 20:06:55 »
:(Kardesim namluya herhangi bi islem.yapilmamis aynen sejdeki gibi yazilar eksik onlar tamamlanmis ama asil sorun giderilmemis yarin izin alcam isten deneyip muhtemelen tekrar gonderecem hata oranin %10 oldugunu soylendi yani daha onceki denedigim hata payi aynisi fabrikadaki arkadas malinin arkasinda oldugunu soyledi gerekirse degiatiririz namluyu dedi bakalim ne olacak sezon ortasinda can sıkan bisey ama hayirlisi artik.
valla kardeşim hata oranı ne demek %10 böyle bişey olurmu  hatalıysa bitmiştir o tüfek ... bence basın agrıyacak sende  kargo yollarını aşındıracak gibisin en azından markayı belirt de belki aynı sorunları yaşayanlar vardır fikir edinmiş oluruz
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 23 Eylül 2014, 22:37:07 »
valla kardeşim hata oranı ne demek %10 böyle bişey olurmu  hatalıysa bitmiştir o tüfek ... bence basın agrıyacak sende  kargo yollarını aşındıracak gibisin en azından markayı belirt de belki aynı sorunları yaşayanlar vardır fikir edinmiş oluruz
ben o markayi biliyorum hiç kimsenin aklına gelmez bu markada böyle sorun olurmu diye ama oluyor insanlık hali bende almaya niyetim vardı almadım çünkü sonradan işi bence biraz bozdular hatta fuarda birkaç öneri verdim oralıklı bile olmadılar kendileri bilir benim tüfekte ençok dikkat etiğim nokta namlu  eti ve tetik gurubu öyle sekiz köşe tetik gurubunu sevmiyorum dedim niye bunu oval şekilde yapmıyorsunuz diyorlar böyle daha iyi bende bir şey demedim çok tüfek inceleyemiyoruz markaya fazla takılmaya gerek yok stoeger hariç alırsın stoeger arızalı çıkarsa değiştirirsin tamir filan hikaye sadece tüfek için değil her mal için müşteriye ayıplı mal verilmez yanlışlıkla verildi ise değiştirilir birebir yenisi ile tüketici hakları böyledir kimse senin ayıplı ürününle uğraşmak zorunda mı değil şöyle birşey olur tüketici haklarında ayıp oranında indirim yapılabilir müşteriye söylenerek
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 23 Eylül 2014, 23:19:06 »
ben o markayi biliyorum hiç kimsenin aklına gelmez bu markada böyle sorun olurmu diye ama oluyor insanlık hali bende almaya niyetim vardı almadım çünkü sonradan işi bence biraz bozdular hatta fuarda birkaç öneri verdim oralıklı bile olmadılar kendileri bilir benim tüfekte ençok dikkat etiğim nokta namlu  eti ve tetik gurubu öyle sekiz köşe tetik gurubunu sevmiyorum dedim niye bunu oval şekilde yapmıyorsunuz diyorlar böyle daha iyi bende bir şey demedim çok tüfek inceleyemiyoruz markaya fazla takılmaya gerek yok stoeger hariç alırsın stoeger arızalı çıkarsa değiştirirsin tamir filan hikaye sadece tüfek için değil her mal için müşteriye ayıplı mal verilmez yanlışlıkla verildi ise değiştirilir birebir yenisi ile tüketici hakları böyledir kimse senin ayıplı ürününle uğraşmak zorunda mı değil şöyle birşey olur tüketici haklarında ayıp oranında indirim yapılabilir müşteriye söylenerek
Yarin sabah erkenden deneyecem  besten sonrafa bi abim var bide o baksin zaten Serkan abide gordu namluyu yine gonderecem degiatirilmesini isteyecem  tufekten daha fazla sogumadan
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 24 Eylül 2014, 13:05:13 »
Söz konusu namlu Akdaş 312SE ye aittir, bugün Sadık Usta ile görüştüm kendisi namlunun%95  hedefi vurduğunu söyledi, fabrikaya davet etti dipcik ölçülerini ayarlanacağını gerekirse namluyu değiştireceğini söyledi. Nasip olursa Ekim sonu Kasım başı kendisini ziyarete gidecem.
Namlunun üç tane fotoğrafını paylaşıyorum merak eden arkadaşlar için.
Fethiyeden selamlar, yorum yazan arkadaşların abilerin hepsine teşekkürler.

« Son Düzenleme: 24 Eylül 2014, 13:22:24 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #39 : 24 Eylül 2014, 15:09:28 »
Örne bir davranış. Sadık Ustayı tebrik ederim.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Cengiz DUVA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 24 Eylül 2014, 17:54:20 »
mrb.lar.bence çok yazık,malı satarlarken fiyattan ödün wermezler ,kendi hatalarını müşteriye yıkarlar,1 namlunun fabrikaya maliyeti ticaret ahlakından dahamı pahalıdır.gökhan kardeşim akdaş silah geregini yapmadıysa onların ayagına fabrikaya gidecegine tükedici haklarına gitmeni tafsiye ederim.saygılar
1970 İZMİR

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 24 Eylül 2014, 20:34:23 »
mrb.lar.bence çok yazık,malı satarlarken fiyattan ödün wermezler ,kendi hatalarını müşteriye yıkarlar,1 namlunun fabrikaya maliyeti ticaret ahlakından dahamı pahalıdır.gökhan kardeşim akdaş silah geregini yapmadıysa onların ayagına fabrikaya gidecegine tükedici haklarına gitmeni tafsiye ederim.saygılar
Neyse abi zaten varsa bisey yaparlar Akdasa guvendigim icin aldim bi konya gezmis gelmis oluruz
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #42 : 27 Eylül 2014, 01:04:17 »

Namluyu değiştirmek sorun değil bence Sadık usta çok örnek bir davranış sergilemiş.
Namlu değiştirmek sorun değil demiş hatta buyur gel kundağıda yüzüne göre yapalım demiş.
Üretimden kaynaklanan hatayı düzeltmekle kalmamış, tam av sezonu avcıya yaşatılan
psikolojik tazminatı bile yüze göre kundakla ödemiş.
Benim biri tam yüzüme göre kundağı yapacak fizana giderim fizana yeterki yapsın. Gitmedende
yapılmaz.
Kardeş valla bence şanslısın. 1 sezon 1 namlusu yamuk mamuk  Zaten %95 hedefi görüyomuş.
kullan gitsin. Sonrada gidersin hem namluyu değişirler hemde yüzüne göre kundak yaparlar.
Keşke benimde 1 namlum yamuk çıksaydı tezgahtan :)

(benim akdaşım yok çift namlulu tüfeğimde yok ama öyle diyesim geldi)

« Son Düzenleme: 27 Eylül 2014, 01:06:16 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 27 Eylül 2014, 01:26:16 »
Namluyu değiştirmek sorun değil bence Sadık usta çok örnek bir davranış sergilemiş.
Namlu değiştirmek sorun değil demiş hatta buyur gel kundağıda yüzüne göre yapalım demiş.
Üretimden kaynaklanan hatayı düzeltmekle kalmamış, tam av sezonu avcıya yaşatılan
psikolojik tazminatı bile yüze göre kundakla ödemiş.
Benim biri tam yüzüme göre kundağı yapacak fizana giderim fizana yeterki yapsın. Gitmedende
yapılmaz.
Kardeş valla bence şanslısın. 1 sezon 1 namlusu yamuk mamuk  Zaten %95 hedefi görüyomuş.
kullan gitsin. Sonrada gidersin hem namluyu değişirler hemde yüzüne göre kundak yaparlar.
Keşke benimde 1 namlum yamuk çıksaydı tezgahtan :)

(benim akdaşım yok çift namlulu tüfeğimde yok ama öyle diyesim geldi)
Tunc bey gecen yil zaten yamuktu artik ust namluya genis soku takip yakin atisla bu orani telafi etmeye calisacam keklik sezonundan once muhtemelen giderim konyaya yada aklimdaki bi plan var elimdeki namluyu kestirip 61 namlu bide 1-3 fix soklu 71 namlu yaptirmayi dusunuyorum bakalim zman ne gosterecek. Sadik usta saolsun davet etti insallah davetine icabet edecem
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA