Gönderen Konu: HATALI NAMLU İLE İLGİLİ SORU?  (Okunma sayısı 12031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
HATALI NAMLU İLE İLGİLİ SORU?
« : 19 Eylül 2014, 16:03:30 »
İyi günler, hayırlı sezonlar sizlere bi sorum olacaktı;
Bir süperpozede yanlış delinen bir (üst) namlunun tamamının veya sadece şok yatağının yanlış delinmesi sonucu yapılabilecek işlem nelerdir?
Düzeltme işlemi yapılır mı yoksa sadece üst namlu mu değişir yoksa namlunun tamamımı yani ikiside mi değişir, bu konuyla bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
Fethiye'den selamlar.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2014, 16:28:58 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: HATALI NAMLU İLE İLGİLİ SORU?
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2014, 19:39:35 »
Konu ile ilgili bilgisi tecrubesi olan varsa paylasirsa cok sevinirim benim icin cok onemli
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Cengiz DUVA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2014, 22:18:08 »
mrb.arkadasım,tufegin ne marka nezaman aldın,2.elmi bayiden mi aldın.2.el aldıysan sineye cekeceksin,sıfır aldıysan garantisi dolmadıysa namluyu fabrikası degistirmeli,bahsettigin hata üretim hatası tamiri olmaz,tamir ederiz derlerse inanma baştan savmadır,bilinmedik,ucuz mal alıp sonra basınız agrıycagına,denenmiş markaları al cebin yansın,bence daha iyi günler.rastgele.
1970 İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2014, 22:29:34 »
namluyu eğikmi delmişler namlu ucunda eğiklik mi var.
konuyu tam anlatırsan daha iyi olur.

eğer 1 namlusunda hata varsa düzeltilebilicek hata var düzeltilemeyecek hata var
yanlış nasıl delinmiş mesela. mobil şoklu bir tüfekte namlunun yanlış delindiğği nasıl
anlaşılır. şok içine takılınca paymı kalıyor.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2014, 22:47:06 »
namluyu eğikmi delmişler namlu ucunda eğiklik mi var.
konuyu tam anlatırsan daha iyi olur.

eğer 1 namlusunda hata varsa düzeltilebilicek hata var düzeltilemeyecek hata var
yanlış nasıl delinmiş mesela. mobil şoklu bir tüfekte namlunun yanlış delindiğği nasıl
anlaşılır. şok içine takılınca paymı kalıyor.
evet abi sokta hafif pay kaliyor ve soku cevreleyen namlu et kalinliginda farkliliklar var ve ince olan tarafa sag ust atiyor.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2014, 22:50:26 »
mrb.arkadasım,tufegin ne marka nezaman aldın,2.elmi bayiden mi aldın.2.el aldıysan sineye cekeceksin,sıfır aldıysan garantisi dolmadıysa namluyu fabrikası degistirmeli,bahsettigin hata üretim hatası tamiri olmaz,tamir ederiz derlerse inanma baştan savmadır,bilinmedik,ucuz mal alıp sonra basınız agrıycagına,denenmiş markaları al cebin yansın,bence daha iyi günler.rastgele.
abi sifir aldik guvelinir bi marka ustasi iyi simdi marka soylemek yanlis olur zaten tufek fabrikada ama namlu degisecek mi tamir mi olacak net bi cevap alamadim canim sıkıldi ama pazartesi bekliyorum tam olarak cevap almak icin tek tufek var o da fabrikada nasil ama sezonda.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Cengiz DUVA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2014, 23:31:48 »
abi güvenilir marka diyorsunda sonuc önemli,üretim hatası ise ,seni konuşturmasına gerek yok ne gerekiyorsa yapmalı.ben izmirdeyim özler avdan ata otomatik aldım 2009 yılında şarjörde ufak kaplama attı bayi fabrikaya gönderdi 10 gün içinde geri geldi,şarjör degişmiş artı tüfegim sıfırlanmış olarak,çokda az ücrete.alırken varsın 3 kuruş pahalı olsun önemlisi satış sonrası...
1970 İZMİR

Çevrimdışı Cengiz DUVA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2014, 23:35:52 »
pardon tüfek bu yaz fabrikaya gitti .yani alındıktan 5yıl sonra .saygılar.
1970 İZMİR

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2014, 23:42:15 »
abi güvenilir marka diyorsunda sonuc önemli,üretim hatası ise ,seni konuşturmasına gerek yok ne gerekiyorsa yapmalı.ben izmirdeyim özler avdan ata otomatik aldım 2009 yılında şarjörde ufak kaplama attı bayi fabrikaya gönderdi 10 gün içinde geri geldi,şarjör degişmiş artı tüfegim sıfırlanmış olarak,çokda az ücrete.alırken varsın 3 kuruş pahalı olsun önemlisi satış sonrası...
Insallah tufekten sogutmazlar bakalim abi pazartesi cevap gelecek merakla bekliyorum  insallah ersin beyin yildizi gibi olmaz, erken konusmak yanlis olur tufek gelir olmazsa yeniden gonderirim olan benim sezona olur baskada bisey olmaz bende yeni bi tufek almak zorunda kalmam
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2014, 01:15:18 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2014, 02:53:27 »
1. sadece o namlu değişir.
kaynaktan ayırırlar sökerler. yeni tek namlu takarlar diğerine kaynaklarlar.
namlu tekrar kaplamaya gider. bu işlemde diğer sağlam namlu 2. kez kaynak
göreceği için içinde hafif kabarma olabilir.

2. tüm namlu yeni namlu ile değişir. doğru yöntem bence budur.
yapılan hatanın (üretim hatası) tam karşılığı bence budur.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2014, 09:31:24 »
muhtemelen değişir. eğer dediğiniz gibi güvenilir firmaysa. çünkü tek namluyu ayırmak, sonra tekrar kaynaklama ve tesviye, boyası bi ustayı boşu boşuna işten alıkoyar. onun için yeni namlu takmak daha kısa ve kesin çözüm olacağından hem vakitten hem emekten kazanırlar. inşallah içinize sinen bi sonuçla elinize ulaşır
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2014, 13:06:03 »
muhtemelen değişir. eğer dediğiniz gibi güvenilir firmaysa. çünkü tek namluyu ayırmak, sonra tekrar kaynaklama ve tesviye, boyası bi ustayı boşu boşuna işten alıkoyar. onun için yeni namlu takmak daha kısa ve kesin çözüm olacağından hem vakitten hem emekten kazanırlar. inşallah içinize sinen bi sonuçla elinize ulaşır
Muhatap oldugum arkadas tam net konusmadi ama degismeyecek gibi bi laf etti pazartesi tekrar konusacam daha detayli bi bilgi alacam insallah degiatirirler yoksa yamalikli don misali olacak
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2014, 13:08:39 »
1. sadece o namlu değişir.
kaynaktan ayırırlar sökerler. yeni tek namlu takarlar diğerine kaynaklarlar.
namlu tekrar kaplamaya gider. bu işlemde diğer sağlam namlu 2. kez kaynak
göreceği için içinde hafif kabarma olabilir.

2. tüm namlu yeni namlu ile değişir. doğru yöntem bence budur.
yapılan hatanın (üretim hatası) tam karşılığı bence budur.
acikcasi kusurlu mali nasil gonderiyorlar anlamiyorum lafta kalite kontrol var ama yamuk delinmis bamlu geliyor insaalah degistirirler guvendigim cok arastirarak aldigim bi markadan bu sekilde kusurlu mal cikmasi can sıkıyor.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2014, 13:52:57 »
hocam sen tüfeği yeni aldıysan bariz de bir aksaklık varsa değiştirmek zorundalar.
gözden kaçmıştır hatalar her zaman olur. önemli olan hatayı telafi etmektir.

1978 Bursa

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 20 Eylül 2014, 14:13:33 »
hocam sen tüfeği yeni aldıysan bariz de bir aksaklık varsa değiştirmek zorundalar.
gözden kaçmıştır hatalar her zaman olur. önemli olan hatayı telafi etmektir.
insallah abi
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 20 Eylül 2014, 15:05:19 »
hangi marka ise merak ettim sakıncası yoksa söyleyin .bende ramazan bayramından önce slug namlu yaptırdım ayarlı gezli gez yamuk takılmış 0.3mm sağa kaymış gezi tam ve yapmak için tüfeği yamultmam gerekiyor gezin ayarlı kısmını söktüm sola doğru eğdim biraz nişan alınca güzel duruyor  ama atış yapmadım sapma olursa maalesef kullanamayacağız
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2014, 19:30:49 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 20 Eylül 2014, 18:31:19 »
hangi marka ise merak ettim sakıncası yoksa söyleyin .bende ramazan bayramından önce slug namlu yaptırdım ayarlı gezli gez yamuk takılmış 0.3mm sağa kaymış gezi tam ve yapmak için tüfeği yamultmam gerekiyor aradım firmasını adam diyor sökülmesi lazım söküldümü tekrar boya yapılması lazım bana baya masraf çıkar dedi  sanki ben yamulttum gezi tama abi dedim kapattım telefonu bir daha o markayı aklımdan sildim gazlı olarak sarsılmaz düşünüyorum artık
pazartesi tekrar konusacam eger degistirmezlerse m3000 almak icin satiliga cikaracam tufegin durumunu belirterek.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #17 : 20 Eylül 2014, 18:56:43 »
hangi marka ise merak ettim sakıncası yoksa söyleyin .bende ramazan bayramından önce slug namlu yaptırdım ayarlı gezli gez yamuk takılmış 0.3mm sağa kaymış gezi tam ve yapmak için tüfeği yamultmam gerekiyor aradım firmasını adam diyor sökülmesi lazım söküldümü tekrar boya yapılması lazım bana baya masraf çıkar dedi  sanki ben yamulttum gezi tama abi dedim kapattım telefonu bir daha o markayı aklımdan sildim gazlı olarak sarsılmaz düşünüyorum artık

hocam sen ümraniyeye yakınsan Haniç tüfekleri var orada onlar diğer tüfeklere bakım ve tamiratta yapıyorlarmış.
siteden bir arkadaş yaptırmış. onlara git düzeltirler namluyu. pek bir parada alacaklarını sanmam. kromunada pek bişey olmaz
ama eğer olursada Ateş Krom varmış yine oralarda 30-40 liraya namlu kromluyormuş. sana 50 liraya anca mal olur yada
olmaz.
internetten bu firmaları bulabilirsin.
1978 Bursa

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 20 Eylül 2014, 19:04:35 »
gökhan kardeşim inş senn tüfek benm gibi olmaz benm namlu değişti sonunda ama benimde ömrüm kargoda geçti desem yeridir  kargo parası hariç  artı tüfekten soğudum .. eger sende tüfeği sıfır aldıysan ve garantiside devam ediyorsa  değişim olmazsa benm yaptıgım gibi bir dilekçe yaz  2 nüsha olarak birini fabrikaya gönder gerekirse tüketici haklarına başvur .. bana emre abi çok yardımcı oldu bu konuda  sende bu sekilde yol izle kardeşim ... ayrıca  firma ismini söyle bence alacak olanlara bilgi olur
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 20 Eylül 2014, 19:58:55 »
gökhan kardeşim inş senn tüfek benm gibi olmaz benm namlu değişti sonunda ama benimde ömrüm kargoda geçti desem yeridir  kargo parası hariç  artı tüfekten soğudum .. eger sende tüfeği sıfır aldıysan ve garantiside devam ediyorsa  değişim olmazsa benm yaptıgım gibi bir dilekçe yaz  2 nüsha olarak birini fabrikaya gönder gerekirse tüketici haklarına başvur .. bana emre abi çok yardımcı oldu bu konuda  sende bu sekilde yol izle kardeşim ... ayrıca  firma ismini söyle bence alacak olanlara bilgi olur
insallah kardesim tam sezonda gonderdik bide git gel yaparlarsa vay halime. Firma ismini daha soyleyeyom kardesim bence bu daha uygun bi daha goruseyim yetkiliyle zaten gorustugumde arkadas tufegin bizim.icimize sinmesi onemli deyince rahatladim ama sonra cuma gun namlu degisecek mi diye sorunca pek tatmin olunacak bi cevap vermedi ve namlunun degiameyecegini soyledi pazartesi tekrar arayacam ve gonderilen malin kusurlu oldugunu degistirilmesini talep edecem bakalim napacaklar.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 20 Eylül 2014, 20:10:48 »
insallah kardesim tam sezonda gonderdik bide git gel yaparlarsa vay halime. Firma ismini daha soyleyeyom kardesim bence bu daha uygun bi daha goruseyim yetkiliyle zaten gorustugumde arkadas tufegin bizim.icimize sinmesi onemli deyince rahatladim ama sonra cuma gun namlu degisecek mi diye sorunca pek tatmin olunacak bi cevap vermedi ve namlunun degiameyecegini soyledi pazartesi tekrar arayacam ve gonderilen malin kusurlu oldugunu degistirilmesini talep edecem bakalim napacaklar.
sen bilirsin kardeşim ama hatalı namlu ile av yapılması zor olur .. egerki namlu gümüş kaynak ile yapılmış ise namluları ayırmak da çok zordur ...
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 20 Eylül 2014, 20:26:52 »
sen bilirsin kardeşim ama hatalı namlu ile av yapılması zor olur .. egerki namlu gümüş kaynak ile yapılmış ise namluları ayırmak da çok zordur ...
Kardesim kaynaklarin gumus kaynak oldugunu bilmiyorum ama oyle diye beyan ediyorlar malesef tufekler hakkinda bilgim yok o yuzden herseyi bu forumdan ogrenmeye calisiyorum daha avciliga baslayali iki yil oldu sorup tecrube edip ogreniyorum hayirlisi bakalim.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 20 Eylül 2014, 20:37:15 »
Kardesim kaynaklarin gumus kaynak oldugunu bilmiyorum ama oyle diye beyan ediyorlar malesef tufekler hakkinda bilgim yok o yuzden herseyi bu forumdan ogrenmeye calisiyorum daha avciliga baslayali iki yil oldu sorup tecrube edip ogreniyorum hayirlisi bakalim.
kardeşim dediğim gibi karar senn bence olması gereken namlunun değişmesi bende grupman ve delicilikten memnun değildim  değişimi yapıldı zorda olsa ... ben sunu anladım yerli firmalarda bence 2 kez düşünmek lazım  ...
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 20 Eylül 2014, 22:17:05 »
Tamirin nasıl yapılacağı müşteri için önemli mi? Nasıl yaparsa yapsın; yapsın da. Tabi yapıldı denen şey tekrar bozuluyorsa, başka yerlerinde hatalar oluşturuyorsa olmaz. Bence bekleyin önce bir gelsin. Markasına değer veren bile bile yanlışlık yapmaz. Gerçekten markaysa endişe etmeyin. Geçmiş olsun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 20 Eylül 2014, 22:35:16 »
Tamirin nasıl yapılacağı müşteri için önemli mi? Nasıl yaparsa yapsın; yapsın da. Tabi yapıldı denen şey tekrar bozuluyorsa, başka yerlerinde hatalar oluşturuyorsa olmaz. Bence bekleyin önce bir gelsin. Markasına değer veren bile bile yanlışlık yapmaz. Gerçekten markaysa endişe etmeyin. Geçmiş olsun.
volkan abi namlu yapilabilir mi peki yani yanlis delinen sok yataginin telafisi mumkun mu yapilsa randimanli olur mu?  Abi bu sorduklarim yanlis anlasilmasin bilmedigimden daha yeniyim  o yuzden soruyorum.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA