Gönderen Konu: Ata venza av performansı...yeni foto ve videolar  (Okunma sayısı 24556 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ata venza av performansı...yeni foto ve videolar
« : 17 Eylül 2014, 12:51:54 »
Merhaba arkadaşlar öncelikle bütün avcı dostlara yeni sezonda kazasız belasız avlar diliyorum.Sezonu yeni aldığım ata venza tüfeğimle açtım.özellikle üveyik avında performansını deneme fırsatı buldum ve çok güzel vuruşlar gerçekleştirdim.gerek mesafe olsun gerek öldürücülüğü olsun beni fazlasıyla memnun etti.5 nolu şoku kullandım fişek olarak ise B&P nin 28 ve 30 gr yavaşçaların trap ve skeet fişeklerini  kullandım her iki fişekle de iyi sonuçlar aldım ama B&P nin fitillemesi  öldürücülüğü ve avı kanatmaması beni fazlasıyla memnun etti.ata venzayı alacak olan arkadaşlara belirtmek isterim ki tüfek biraz ağır benim ki 66 namlu ve agırlığı 3.350 kğ  ama göze gelişi ve dengesi çok güzel tepmesi yok denecek kadar az.Şimdi yaptığım avlardan bir kaç foto paylaşacağım herkese iyi günler avınız bol ve kanlı olsun...

Bütün avcı dostlara selam olsun bu sezon Ata venza ile yaptığım üveyik avlarından sonra keklik avlarının da bazı foto ve videolarını  paylaşıyorum bu avlarda çoğunluğu 5 nolu şok olmak üzere 4 ve 5 nolu şok kullandım fişek olarak sıcak havalarda RC PROFOSYONEL GAME 7 no 30 gr keçe tapa,soğuk havalarda B&PGİGANTE 32gr 7 no keçetapa kullandım güzel mesafelerden etkileyici vuruşlar yaptım ben gayet memnun kaldım ve ayrıca her fotoda iki keklik venza ile vuruldu.Ha şunuda söyleyeyim iyi tüfeğim olacağına iyi köpeğim olsun bu avlarda aslan payı köpeklerimizin.Artık yorum sizlerin hepinize gelecek sezon için şimdiden rasgele....

https://www.youtube.com/watch?v=KsvGX9GvnWYhttps://www.youtube.com/watch?v=_p7PAh3L6mAhttps://www.youtube.com/watch?v=g2yUlNJ6qP8https://www.youtube.com/watch?v=rFuvyQZyOHYhttps://www.youtube.com/watch?v=667fm06DEdEhttps://www.youtube.com/watch?v=1dMgF46FH9E
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2015, 01:51:56 Gönderen: Ali AKKAYA »
1980-MANİSA

Çevrimdışı Reha GÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata venza av performansı...
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2014, 12:58:37 »
hayırlı olsun abi tüfeğin, bende bir ara niyetlendim venzaya ama ağırlığından dolayı vazgeçtim. benim bilekte sorun var ağır geldi bana.
  • FABARM ELOS B
  • cesa süperpoze mod.1700 monoblok
1986 SİVAS

The following users thanked this post: Doğukan BOZKURT

Çevrimdışı Halit TEMEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2014, 13:20:47 »
Merhaba arkamrb O0 O0daşlar öncelikle bütün avcı dostlara yeni sezonda kazasız belasız avlar diliyorum.Sezonu yeni aldığım ata venza tüfeğimle açtım.özellikle üveyik avında performansını deneme fırsatı buldum ve çok güzel vuruşlar gerçekleştirdim.gerek mesafe olsun gerek öldürücülüğü olsun beni fazlasıyla memnun etti.5 nolu şoku kullandım fişek olarak ise B&P nin 28 ve 30 gr yavaşçaların trap ve skeet fişeklerini  kullandım her iki fişekle de iyi sonuçlar aldım ama B&P nin fitillemesi  öldürücülüğü ve avı kanatmaması beni fazlasıyla memnun etti.ata venzayı alacak olan arkadaşlara belirtmek isterim ki tüfek biraz ağır benim ki 66 namlu ve agırlığı 3.350 kğ  ama göze gelişi ve dengesi çok güzel tepmesi yok denecek kadar az.Şimdi yaptığım avlardan bir kaç foto paylaşacağım herkese iyi günler avınız bol ve kanlı olsun...

Mrb ali bey
Hayırlı olsun öncelikle makina niz bende  71 namlu siyah rengini aldım grupman çok iyi Avda kavuruyor resmen ancak tepme fazla bence. ağırlık ta tartmadim ama 3,5 kg var gibi herseye rağmen çok memnunum ördek avında bakalım nasil randiman verecek merak ediyorum

DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-İstanbul

Çevrimdışı Halit TEMEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2014, 20:16:53 »
Venza 71 namlu ile geçen hafta  60 mt den 3 numara şok 34 gr 4 ni fişek ile tavşan düşürdüm yanına gittiğimde ölmek üzereydi uzak avlardan is yapıcak belli ki

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2014, 23:06:01 »
Halit bey uzak avlara bi şey diyemem ama keklik avında da güzel sonuçlar veriyor  5,6 keklik vurdum venza ile daha hiç canlı düşmedi  açıkçası ben memnunum tüfeğimden...
1980-MANİSA

Çevrimdışı Halit TEMEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2014, 21:32:38 »
Umarim sorun Yaşamasınız fişek yatağı ile ilgili bazı fişeklerini seçiyor 3 fişeği 2-3 mm farkla almıyor sizde böyle bir sorun oldu mu acaba .rastgele

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 23 Ekim 2014, 10:17:48 »
fişek yatağını 76mm göre ayarladıkları için takoz takılı olduğunda 65mm fişekleri 3tane alıyor 65mm üzeri fişekleri 3 tane almıyor buda gayet doğal diye düşünüyorum ve ayrıca takozsuz hiçbir sorun yok.
1980-MANİSA

Çevrimdışı Mustafa ARICAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2014, 13:03:47 »
Selamlar aranıza yeni katıldım konuya da epeydir yazan olmamış ama umarım cevap alabilirim.

Şu aralar yani bi venza almaya niyetlendim ama çevrede kullanan pek olmadığından fikir edinemedim.
Avcılık bende hobi yada spor alarak var çok sık giden biri de değilim. Bi kısım illaki kinetik al derken bi kısımda gazlı iyidir demekte (forumda da epey mesai harcadım)

Gideceğim avlar için Venza tek tüfeğim olcak bu yüzden de biraz kararsızım açıkçası... Tavşan, üveyik, domuz, bıldırcın ve keklik avlarına katılmayı düşünüyorum. Ördek ve kaza karşı pek hevesim yok... Özellikle merak ediyorum bıldırcında venza ile problem yaşar mıyım, tutukluk yapar mı?

Birkaç gün içerisinde edinmek istiyorum fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
1985-Edirne Keşan

The following users thanked this post: Cahit DÖNMEZ

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2014, 13:20:51 »
.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2014, 14:22:40 Gönderen: Ömer ÇELEBİ »

1984 Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2014, 14:40:37 »
Ömer bey sanırım geç kaldım yazınızı okumaya değiştirmişsiniz keşke kalsaydı faydalanabilseydim farklı görüşlerede ihtiyacım var çünkü...
1985-Edirne Keşan

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2014, 15:19:23 »
Selamlar aranıza yeni katıldım konuya da epeydir yazan olmamış ama umarım cevap alabilirim.

Şu aralar yani bi venza almaya niyetlendim ama çevrede kullanan pek olmadığından fikir edinemedim.
Avcılık bende hobi yada spor alarak var çok sık giden biri de değilim. Bi kısım illaki kinetik al derken bi kısımda gazlı iyidir demekte (forumda da epey mesai harcadım)

Gideceğim avlar için Venza tek tüfeğim olcak bu yüzden de biraz kararsızım açıkçası... Tavşan, üveyik, domuz, bıldırcın ve keklik avlarına katılmayı düşünüyorum. Ördek ve kaza karşı pek hevesim yok... Özellikle merak ediyorum bıldırcında venza ile problem yaşar mıyım, tutukluk yapar mı?

Birkaç gün içerisinde edinmek istiyorum fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

Mustafa Bey,

Gideceğiniz avları dikkate aldığımızda, işinizi 66 cm namlulu bir tüfek görecektir. Bıldırcın avı ile ilgili soruya gelirsek: 28 gr ve altındaki fişekler ile markadan bağımsız herhangi bir tüfekte sıkıntı yaşanabilir. 28 ve üzeri gramajlı fişekleri deneyerek kendiniz en iyi seçimi yapacaksınız. Venza sahibi değilim ama, Türkiye'de üretilen en iyi tüfekler arasında. Tüfek açısından bence bir kaygı gereksiz. Ben yarı otomatik olarak Vursan 92a kullanıyorum ve yeni tüfek için de yine aynı sistemde (kinetik) çalışan tüfeklere bakıyorum. Bunlardan birisi de ağır olmasına rağmen Stoeger M3000.

Seçiminizde bol şanslar  diliyorum.
  • MKE Çifte , Üzümlü özel yapım poze, Çifsan 555 poze
  • Vursan 92A 71
  • Franchi Affinity Sentetik 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2014, 15:33:06 »
Zafer Bey çok teşekkürler Stoeger M3000.  hakim olduğum marka yada model değil isminden fazlasını bilmiyorum ama araştıracağım bunuda çok teşekkürler...
1985-Edirne Keşan

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2014, 16:20:30 »
Mustafa Bey,

Gideceğiniz avları dikkate aldığımızda, işinizi 66 cm namlulu bir tüfek görecektir. Bıldırcın avı ile ilgili soruya gelirsek: 28 gr ve altındaki fişekler ile markadan bağımsız herhangi bir tüfekte sıkıntı yaşanabilir. 28 ve üzeri gramajlı fişekleri deneyerek kendiniz en iyi seçimi yapacaksınız. Venza sahibi değilim ama, Türkiye'de üretilen en iyi tüfekler arasında. Tüfek açısından bence bir kaygı gereksiz. Ben yarı otomatik olarak Vursan 92a kullanıyorum ve yeni tüfek için de yine aynı sistemde (kinetik) çalışan tüfeklere bakıyorum. Bunlardan birisi de ağır olmasına rağmen Stoeger M3000.

Seçiminizde bol şanslar  diliyorum.
Zafer abim elinizdeki Vursan 92 a yerli içerisinde tüfeğin kralıdır şahıdır..İkinci düşünmüş olduğunuz Stoeger M3000 almaktansa arayın stoeger firmasını elinizdeki vursana yedek namlu yapıyorlar maliyet daha ucuz olur hem  ;) ;) saygılarımla..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

The following users thanked this post: Hakan BAYÇAL

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 29 Aralık 2014, 17:31:32 »
Ömer bey sanırım geç kaldım yazınızı okumaya değiştirmişsiniz keşke kalsaydı faydalanabilseydim farklı görüşlerede ihtiyacım var çünkü...

Mustafa bey, konu başlığı altında başka bir marka önermenin doğru olmayacağını düşünerek sildim.Şunu yazmıştım özetle tüfeğinizi mümkün olduğu kadar hafif olanlardan seçin hafta sonu 2945 gr tüfeğimin saatler geçtikçe nasıl ağırlaştığını farkedince iyiki de ağır bir model almamışım dedim.

1984 Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2014, 18:21:07 »
     Mustafa bey, konu başlığı altında başka bir marka önermenin doğru olmayacağını düşünerek sildim.Şunu yazmıştım özetle tüfeğinizi mümkün olduğu kadar hafif olanlardan seçin hafta sonu 2945 gr tüfeğimin saatler geçtikçe nasıl ağırlaştığını farkedince iyiki de ağır bir model almamışım dedim.

Ömer bey çok teşekkürler önerinizi değerlendireceğim  :)
1985-Edirne Keşan

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata venza av performansı...yeni foto ve videolar
« Yanıtla #15 : 03 Nisan 2015, 02:00:00 »
Herkese selamlar yeni foto ve videolar yüklendi yorum sizlerin....
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2015, 09:31:33 Gönderen: Ali AKKAYA »
1980-MANİSA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Nisan 2015, 10:27:18 »
ali hocam maşallah çok güzel avlar ve paylaşımlar  olmuş özelliklede videolar harika elinize emeğinize sağlık
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2015, 10:39:45 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Ali AKKAYA

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 03 Nisan 2015, 10:40:32 »
Teşekkürler Özgür Her biri özel ve güzel birer
anı ve bu anıları doğaya ve ava gönül vermiş arkadaşlarla paylaşmak dahada güzel...
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2015, 11:22:45 Gönderen: Ali AKKAYA »
1980-MANİSA

Çevrimdışı Ceyhun SÖNMEZER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 03 Nisan 2015, 12:12:24 »
ali bey videoları izledim çok güzel avlar yapmışsınız. avınız daim olsun rastgele.
  • Ata Neo12 Max5
1987 Adana

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 03 Nisan 2015, 13:11:15 »
Teşekkürler ceyhun bey sizinde avınız daim olsun...
1980-MANİSA

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 03 Nisan 2015, 13:14:44 »
Çok Güzel avlar. Daim olsun...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #21 : 03 Nisan 2015, 13:35:20 »
Ali bey tüfeğinizi uzun yıllar güle güle kullanmanızı dilerim. tüfeğinizin kasa rengi ve görünümü gayet iyi. yine çok güzel avlar yaparsınız inşallah. benim bir arkadaşımda sezon başında venza aldı. fişek atımı kullanımı konforu avı öldürmesi hepsinden memnundu.hatta tüfeği beraber bakıp incelemiştik gerçekten güzel tüfek. ama bir keresinde bafraya ördek avına gitti, orada yağmura yakalanmış yağmurda tüfek iyice ıslanınca çalışmamış. normalde bir tüfeğin yağmurda çalışmaması normal birşeymi ? arkadaşım tüfeğinden çok memnundu ama bafradaki avı o gün zehir olunca tüfekten soğudu ve iade etti.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 03 Nisan 2015, 13:52:33 »
videolar güzelmiş, rastgele
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #23 : 03 Nisan 2015, 15:04:21 »
Ali abi hayirli ugurlu olsun aviniz kanli olsun, tufegin gorunumu oldukca şık hosuma gidiyo, bildircin ve culluk icin 61 namli yari oto arayisina girdim bu aralar venzada onlarin basinda, tekrardan hayirli olsun
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Ali AKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 03 Nisan 2015, 15:17:40 »
Emrah bey öncelikle merhabalar Benin kanaatim tüfekler aşırı suya maruz kalırsa çalışmaya bilir ama bu zamana kadar benim başıma hiç gelmedi bişey söylersem yalan olur o yüzden birşey diyemiycem.
1980-MANİSA

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ