ne mutlu üveyk önceki sezonlarda hatırlıyorumda çok gezdirmişti bu yıl daha yaygın ve popilasyon iyiydi darısı her yıla olsun inşallah, bıldırcında pek zayıf değil hani önceki yıllara nazaran onca etken varken köpeksizde olsam limite yakın kuş vardı, vallahi menderes bey ördek kaz bizde yok av arkadaşlarım zamandan yana problemsizler ben avm ortamında çalışınca bana nasib olmuyor adıyamana gidiyorlar ekseri onlar ordan boş dönerken geçen sene ben ve ekürim birer boz kaz vurduk tesadüf lodos patlamış yukarılar kar atmıştı sabahın karanlığından gün sökümünde binlerce deniz karabatağı yeşilbaş kendini çukurovanın akarsularına atmış deniz istikametinden giriyordu ovanın topraklarına çok yüksek işliyordu av ama çoktu denk geldi 25 mt. den kaz vurmak nasib oldu.
sizin profesyonel yöntemler mühredir düdüktür ikidilli üçdilli vs. bizde yok o av yok çünkü buralarda gidenler parlama veya geçit avına gider ördek veya kaza başkası na mümkün binde bir denk geldi bir kez işte. o yüzdendir işte sizden öğrenecek çok şey var
saygılarımla.
Merhaba değerli abim M.Ali AKDAĞCIK,
Bıldırcın avına çok çıkardım. 2000 öncesi güzel de bir köpeğim vardı. Maalesef bir çok arkadaşımızın başına gelen benim de başıma geldi ve köpeğim çalındı. O tarihten bu yana bıldırcın avına sadece arkadaşlarıma eşlik etmek bir kaç kez de atabilirsem tüfek atmak için gidiyorum o kadar.
Ördek için bizim de meralarımız artık elverişli değil. Her yer otel ve site oldu. Ördek geliyor gelmesine ama otellerin ve sitelerin üzerinden geçiş yapıyorlar
ve bir çok yeri de yerleşimden dolayı yasakladılar. Biz de mecbur il dışına gidiyoruz. Denizli ve Afyona gidiyoruz sıklıkla.
Bu avı layıkıyla yapan arkadaşlar bilir ki malzemeye önem vermezsen bu iş çok zor olur. Bahsettiğin gibi mühresi, düdüğü vs. ...
Selamlarımla...
Sağlıcakla....