Şimdi burada sorun senede iki defa üç defa ava gidip klavye başında millete ahkam kesip seviyesini bilmeyen insanlardanıdır,yoksa tecrübesiz yeni yetişen bir avcı adayının birşeyleri öğrenme hevesiyle sorduğu sorulara dalga geçerek cevap verip alay havasına almaya çalışan usta avcılardamıdır?
Ben hayatım boyunca,yaklaşık 25 yaşıma kadar tabancalarla haşır neşir oldum.Rahmetli dedem memlekette çok tanımmış bir silah ustasıydı.Haliyle bizde kendisinden bazı bilgiler kaptık,değişik silahlar gördük,kullandık.
Tabanca ile hedef atıcılığına harcadığım mermi rahat bir traktör kasasını doldurur.Ama hala eksikliklerim vardır,arada Özel Harekatçı ve Terör şubedeki arkadaşlarla atışa gideriz,combat atış teknikleri ve silaha hakimiyet faktörlerine çalışırız.
Şimdi benim tabancalarla haşırneşir olduğunu gören yaşça ufak kardeşlerim benden birşeyler öğrenmek isterler,bende bıkmadan usanmadan anlatırım.Şunu şöyle yap,böyle at gibisinden.Bazen atışlarda bocalarlar,bende kendilerine biz anamızdan doğduğumuzda öğrenmedik,bizim bir üstünlüğümüz yok,bunlar pratikle olucak şeyler der ve anlatmaya devam ederim.BÜYÜKLÜK TASLAYIP BUNU BİR ÜSTÜNLÜK OLARAK GÖRMEM...
Geçtiğimiz senelerde birkaç defa ava gitmeye niyetlendiğimiz birkaç ÜST DÜZEY BELGESİZ Avcı arkadaş,"sonra belgesiz olduklarını öğrenince gitmedim ava onlarla"benden yaşça büyükler ve epeyi av konusunda tecrübeliler.
Ben sormayı ve araştırmayı çok severim.Soruyorum sürekli,avda hava şartlarına göre Nasıl ve kaç gr saçma kullanıyorsunuz,şu şöylemi,bu böylemi,derken anladımki adamlar benim öğrenmek istediğim eksikliklerimle akıllarınca dalga geçmeye çalışıyorlar...
Yada başka bir olay,yine bir arkadaş ortamında tanıştığımız ÜST DÜZEY Avcı arkadaş vardı,şöyle atarım,böyle vururum,eeee iyi o zaman beraber ava gidelim,dostluğumuz pekişsin,Ada'mın dediği kelime,BEN HER ADAMLA AVA GİTMEM😊
Bu konuda söylemek istediğim öğrenmek isteyen üslubunca öğrenmeye çalışmalı,öğretmek isteyen üslubunca öğretmeli,Bilgisi zayıf olan ise dinlemeyi bilmeli...