Tüm dostlara selamlar,Ziya kardeşim elime tüfeği önüme köpeği alalı 30 yılı geçti rahmtli babamla ava giderken sırt çantasını (eskiden malum sırt çantası vardı)sırtıma sardığı zaman yere değerdi taa o kadar küçüktüm babamla dağlarda gezmeye başladığımda av için,köpeklere eğitim verdiği zamanlardada çarşıdan gelmesini beklerdim pencerede geceleri özellikle neler yaptıracak nasıl yaptıracak diye,bazen yanına inerdim ufacık halimle ve köpekler aport yaparken benim yanıma geldiklerindede oyun için (malum çocuk olduğumdan)fırçayıda şamarıda yerdim yavru köpekleri bozacaksın oynama bunlarla diye.Diyeceğim taaa o kadar ufakken başladığım halde ve çıktığımız kahvede olsun babamdan olsun gördüklerimizle edinniğimiz tecrübelerle onları özellikle muhabbetliri açıldığında ağzımız açık dinler ve hep bişeyler kapma yoluna giderdim laflarından,öyle olduğu halde ben halan avcıyım veya köpekçiyim diyemiyorum,diyememde illa bir yerlerde eksiklik veya hatalar olabiliyor.Hee nazicane bildiklerimide soran veya bilgilerime ihtiyacı olan arkadaşlarımada söyleyerek yardımcı olmaya çalışıyorum (zaman zaman pişman olsamda
çünki bazen anlattıklarımla akıl veren va bana semerciliği öğretenler çok oluyor
)Amaaa maalesef günümüzde öyle değil,adam dünya şampiyonköpeklerinin kanından bir yavru alıyor bi bakıyorsun ooo anlatıyorda anlatıyor yazıyorda yazıyor adam haftasına köpekçi olmuş hele birde tüfeği varsa bide bakıyorsun en ala avcı olmuş ve nerdeyse trofe avcılığını bile öğretecek
,tabi ukalalıkta diz boyu Tuncay hocama katılıyorum herşeyi ciks oldumu onlar en iyi avcı eskilerde geri kalmış örümcek kafalı oluyorlar.(Ama bilmiyorlarki avcının ayağında iskarpin,sırtında eski çanta,elinde çakmaklı tüfek önünde kocamış köpek varsa avın kaçacak yer aradığını ,ama yeni tüfek afilli kıyafet,bodları boyalı,arazi arabası,çeşit çeşit tüfeği helee birde podyum köpeği varsa önünde avın bunları takmadığını
) onun içindirki ziya kardeşim kendini bilip saygıda sevgide kusur etmeyen dostlara kapımız açık herşeylerine eyvallah ama ukala tip olupta sorduğundan çok bildiği varsa onla zaten ne anlaşılır ne konuşulur o zaten kendini aşmış kişidirki yanımıza bile gelemez..
Selamlar..