0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
37m mesafede YAF global tek kurşunlardan 3 adet atış sonrası... kurşunların nişan noktasından 12cm ile 25cm arası alt vurdugu gözlemlendi........50m mesafede YAF marka global tek kurşunlarla yapılan 3 adet atışlarda ise 12 cm alt vurma gözlemlendi.... kendi dolumum olan misket kurşunlardan aynı mesafeye yapılan 3 er adet atışlarda ise..... hem 37m hemde 50m mesafede,,,,25cm ile 40cm arası alt vuma gözlemlendi.... gramaja,,,tapa çapına ve kurşun şekline göre daha farklı sonuçlarda çıkabilir.......
tevfik beykonuyu baştan takip ettiyseniz,,,, tüfegimin mobil şoklu namlusunun şok yatagında hafif çöküntü var.... namlu iççapı ile 360derece simetrik olarak örtüşmüyor.... bu yüzden alt yapıyor... fotografınıda attım....saçma atışlarında,da aynı sorun var... kısmetse bayramdan sonra hatsan firması na gönderecegim yapılacak....mobilşoklu tüfeklerin kronik sorunu dersek hata yaparız.... bilinen en kaliteli tek kurşun REMİNGTON HIGH VELOCITY veya FEDERAL 127-131 RS magnumlar.... bu fişekler dahi her tüfekle uyum saglamaz... namlu iççap ve tekkurşundaki tapa çapı... kullanılan barut,,, kapsül,,, agırlık hepsi isabet yüzdesini etkiliyor....size bunu bir örnekle anlatayım.... aşagıya bir foto atacagım....yukardaki resimde remington ve nobelsport tek kurşun bulunmakta... pompalının 51cm slug namlusu ile 70m mesafede 50*42cm ebatındaki hedefte,,,,, remingtonla abuk sabuk sonuç alırken.... nobelsport ile 70m mesafede 3 fişegi 15cm içinde topluyorum... mesafeler metre ile ölçülmüştür...pompalının mobil şoklu namlusu ile...zuber misket kurşunla 4no şokla 70m mesafeye nokta atışı yapıyorum.... aynı namlu ve şokla...... yaf speedy,,,, meca gualandi,,,mke,,,, kurşun attıgım zaman 40-50cm farklı vuruyor....tüfek isterse benelli,,, browning,,,, beretta,,,wınchester olsun..... tapa çapı ,,, namlu iççapı uyuşmazsa olmuyor... illaki bu tüfeklerinde sevmedigi fişek vardır.....biraz uzun oldu... umarım açıklayıcı olmuştur.... allah,a emanet olun
Serkan ustam başaracak Allahın izniyle.. acaba bu şok yatağındaki eksen kayması açı ayar pulu ile önlenemezmi siz ne dersiniz?