0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kışın köyde tavşandan sonra karabakal avına çıkmayı düşünüyorum saçma olarak marka ve numara ve gram olarak hangisi almamı söylermisiniz.
slm kardeşim dikkat et il il yasaklanıyor karabakkal geçen sene ondan önceki sene bursada yasaktı harita altında yazar eğer serbestse 30 gr 9-10 yapıştır gitsin onun canından ne olur
Daha önce avladın mı ? eğer avladıysan hangi fişeği kullanıyodun ?
Avlandım bir kere çılgınlık yaptım 4 numara 34 gram attım hatta vurmuştum ama kışın sizin dediğiniz saçmalardan düşünüyorum.
gramajı hava şartlarına göre seçersin o ayrı mesele ama genel kural şudur : avın boyutu küçüldükçe saçmayı incelteceksin. hedef küçüldükçe vurma şansın azalır onu da ince saçmayla sıkı bir grupman sayesinde telafi edersin..
Tüfeğiniz hangi marka ve gramajı seviyorsa 8 veya 9 no saçma en idealleri
çok lezzetli bu kuş hele kışın inşallah denk getiririz.
arkadaş kırk yıllık KARA TAVUK olmuş karabakala..... bende düşünüp duruyorum bu karabakala nedir diye... bizim burada havalı tüfek yada sapan,la vuruyorlar.... parmak kadar kuşa 12 cal tüfek dogrultmak biraz ayıp olmuyormu...
Hüseyin bey naptın ezdin bizi ya bizim burda da karatavuk denir. genç arkadaşımız avını yapmak istiyor bizden fişek tavsiyesi istemiş bizde yardımcı olduk. kalibre olayına bakarsak bıldırcın avında 10 avcıdan en az 7-8 tanesi 12 kalibre kullanır. bıldırıcn karatavuktan daha mı büyük ? 20 kalibre kullanan da 24-28 gr arası atar 12 kalibre kullanan da istese aynısını atar. 12 kalibre iyidir iyi ilerde usta avcı olunca ben de kalibreyi inceltmeyi düşünüyorum