Gönderen Konu: BILDIRCIN lardan haber varmı  (Okunma sayısı 1867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nadir TÜMEN

• *
BILDIRCIN lardan haber varmı
« : 13 Eylül 2014, 14:00:32 »
mersim tarsus adana avcıları hepinize selemlar arkadaşlar ovalarda bıldırcın durumu nasıl

iki hafta üveyik peşinde koştuk ilk hafta  üç beş tüfek attık ikinci hafta  bişey yapamadık

bu hafta ovaya bıldırcın düşmüştür diye düşünüyorm  mısır tarlalarını bi turlamak lazım sizlerin düşünceleri nedir hepinize kazasız belasız avlar rast gele
Nadir TÜMEN
1973 MERSİN/ MEZİTLİ

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BILDIRCIN lardan haber varmı
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2014, 23:22:10 »
 nadir bey,

merhabalar, ovada hala kaset rezaleti diz boyu yaylalık veya dağ etekleriindende kaset şenlikleri varmış,

fakat kasetsiz bir avlakta kuşa uygun meralarda nasib kovalayan usta köpekle limizler zorlanabiliyormuş yeşillik şu geçtiğimiz pazar soyalarda sararma henüz yüzde 5 10 civarıydı bir iki haftaya meralar daha güzel olur üveyk se ikibuçuk ay öncesi yaramış tarafında gözlemlendi fakat hayvan çok rahatsız ediliyor adıyamanda zibille kürenler 100 lü belki daha fazlalı sayılarda akşam beki yaptığımız açılış günü nasiplendik ama oldukça zayıf serçe etli kıvamdaydılar üveyk hazretleri şu ara nasıl bilmiyorum zaten bizim buralara erken gelip erkende gidiyor üveyikten pek nasip alamıyoruz buralarda. inşallah bıldırcından nasipleniriz.

benim bildiğim bundan ibaret,..

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2014, 00:29:42 »
nadir bey,

merhabalar, ovada hala kaset rezaleti diz boyu yaylalık veya dağ etekleriindende kaset şenlikleri varmış,

fakat kasetsiz bir avlakta kuşa uygun meralarda nasib kovalayan usta köpekle limizler zorlanabiliyormuş yeşillik şu geçtiğimiz pazar soyalarda sararma henüz yüzde 5 10 civarıydı bir iki haftaya meralar daha güzel olur üveyk se ikibuçuk ay öncesi yaramış tarafında gözlemlendi fakat hayvan çok rahatsız ediliyor adıyamanda zibille kürenler 100 lü belki daha fazlalı sayılarda akşam beki yaptığımız açılış günü nasiplendik ama oldukça zayıf serçe etli kıvamdaydılar üveyk hazretleri şu ara nasıl bilmiyorum zaten bizim buralara erken gelip erkende gidiyor üveyikten pek nasip alamıyoruz buralarda. inşallah bıldırcından nasipleniriz.

benim bildiğim bundan ibaret,..

saygılarımla.
Valla geçen hafta salı ve pazar günü tarsus ovasını dolaştık. Üveyik yok denecek kadar az, bıldırcına gezecek yer yok. Soyalar yemyeşil, anızlar hep yakılıyor ova resmen duman altı. Bıldırcın göçü başladı ve yaylalarda kasetle yapılan katliyam haberleri geliyor.
Bu arada Adıyamanın ne tarafındaydınız abi? Biz kahta tarafına gittik kuş görmeden geri döndük. Bu gidişle ilerki senelerde keklik ve tavşandan önce sezon açmayacağım galiba.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2014, 13:50:34 »
Valla geçen hafta salı ve pazar günü tarsus ovasını dolaştık. Üveyik yok denecek kadar az, bıldırcına gezecek yer yok. Soyalar yemyeşil, anızlar hep yakılıyor ova resmen duman altı. Bıldırcın göçü başladı ve yaylalarda kasetle yapılan katliyam haberleri geliyor.
Bu arada Adıyamanın ne tarafındaydınız abi? Biz kahta tarafına gittik kuş görmeden geri döndük. Bu gidişle ilerki senelerde keklik ve tavşandan önce sezon açmayacağım galiba.

geçen hafta sonu karaçerçilinin denize doğru olan istikametteki ekili olmayan yeşil alana gece kaset kurup sabahın 6-7 sinde başlayan silah sesini köyden duymuşlar köylü halkı sanki savaş çıkmış gibi silah attılar dediler bir köy ileride jandarma var neden aramadınız dedim valla nebileyim hep yapıyorlar alıştık dedi bakarmısınız nekadarda alışmışız adiliğe bile sesimizi çıkartmaz bir toplum olmuşuz yazık vallahide billahide göç daha pek yok kırılan yerli tabir ettiğimiz ovadaki kuş.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2014, 10:02:59 »
yakında kasetçiler birbirlerini vuracak kadar oldular.
üveyik görmedim ben geçen 2 hafta önce ovaya gittim 2 kişi 11 tane aldık.
allah bereket versin dedik geri döndük. yanlız çok sıcak olmasındanmıdır artık bilmiyorum. köpeklerin fermasını hiç görmedik.
07.01.1986
Mersin