Gönderen Konu: 2014 kaçak avcılıkla mücadele yılıymış  (Okunma sayısı 4607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
2014 kaçak avcılıkla mücadele yılıymış
« : 12 Eylül 2014, 22:05:05 »
yasaklar kitaplarında yazmışlar 2014 kaçak avcılıkla mücadele yılı diye  yahu üç rakamlı bir telefon numarası ayarlasana bir iletişim merkezi kursana biz yasal avcılar gördüğümüz bohçacıları anında bildirelim kendi kendilerine nasıl mücadele edecekler merak ediyorum  >:(
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 2014 kaçak avcılıkla mücadele yılıymış
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2014, 10:00:25 »
yasaklar kitaplarında yazmışlar 2014 kaçak avcılıkla mücadele yılı diye  yahu üç rakamlı bir telefon numarası ayarlasana bir iletişim merkezi kursana biz yasal avcılar gördüğümüz bohçacıları anında bildirelim kendi kendilerine nasıl mücadele edecekler merak ediyorum  >:(

onların kökünü toto korkusu sardı, sonucunu önümüzdeki günlerde görürüz ,..
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2014, 10:11:23 »
kusura bakmayın afedersınız ama s.......ordan nerde av korumaymış gelsinler Antalya da cayır cayır teyıp otturuyorlar jandarma bızden köyde bızım dıyen bı zıhnıyete gelın dur deyın bıraksınlar bu ıslerı ben buraya geldım gelelı bı tane ormancı durdurupta belgen varmı pulun varmı dıyen gormedım hadı ormancıdan gectım jandarm gormuyorum nerde bu av koruma yılı ben anlıyabılmıs degıl daha gecen bı paylaşım yücel canan abım yazdı paylaşımında sen avcıdan belgelı adamdan yana olmazsan destek verıp bırlık olmazsa bu ıs zor
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2014, 16:08:10 »
kusura bakmayın afedersınız ama s.......ordan nerde av korumaymış gelsinler Antalya da cayır cayır teyıp otturuyorlar jandarma bızden köyde bızım dıyen bı zıhnıyete gelın dur deyın bıraksınlar bu ıslerı ben buraya geldım gelelı bı tane ormancı durdurupta belgen varmı pulun varmı dıyen gormedım hadı ormancıdan gectım jandarm gormuyorum nerde bu av koruma yılı ben anlıyabılmıs degıl daha gecen bı paylaşım yücel canan abım yazdı paylaşımında sen avcıdan belgelı adamdan yana olmazsan destek verıp bırlık olmazsa bu ıs zor

daha öncede yazmıştım gayrı resmi bir bilgi,

bu yıl avcıyı çok sıkmayacak yani uyutmaya devam edecekler, kitapçıktaki kuralların dışında avlananların seneye 2016 da defterimizi düreceklermiş kendi içlerinden gelen haber bu.

çooook yazdık çok çizdik camia olarak işte av tabağı,

metazoriyle  AVBİS ve KOTA UYGULAMASI ,..

hadi avcıyım de ve legalim de ve o tabağa dokunma,..

zorla istemeye istemeyerekta olsa bize dayatmaca ve ezberci ilimden fenden bilimden yoksun akademik değer taşımayan bu modeli yurdum avcısına yutturanlar bu işi bilmiyorlar ve bu işi bırakmalılar ve bir an önce avcılar kurultayının kurulması lazım  yoksa yandı dedeyadigarı ata yadigarı emanet bırakılanlar değerler rezil rüsva avcılıkla ilgili ,elbet adalete adaleti kandırmaya çalışanlar kaçanlar allaha hesap illaki verecek, her koyun kendi bacağından misali,.. saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2014, 16:45:26 »
içimizde şeytan çok....bakın onlar amacına ulaşınca köylü bir tane domuz vursun adamın anasını belleyecekler... av belgesi olmayanın elinde tüfek görseler altalta üçbeş mak maddesi yazıp adamın malınımülkünü elinden alacaklar... hele dagda kaçak avcı gördüklerinde afrikadaki gibi yivli dürbünlü tüfeklerle insanımızı vuracaklar çünkü paranın dini imanı insafı yoktur.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Eylül 2014, 02:14:37 »
Abiler cidden isiniz zor... Hele hele son zamanda ogrendigim su avbis uygulamasi falan... Avciliga bile her gidiste izinmi alinirmis oyle... kota sistemi falan ?!?! Hele hele goc kusu icin ????

Denetimlere gelince... (Duyduklarima gore) Yorum yapmak dahi istemiyorum.... Yahu  Turkiyede sizin bi ormaniye ve av koruma teskilatlari, av koruma bekcileriniz yokmu ? Her kacak avcinin pesinden jandarmami kosuyor ?? Boyle ismi olur ki jandarma nasil ugrassin bunlarla ?

Bizde cok sukur "bu konuda" sıkıntı yok av tezkerelerimizin arkasinda bolgenin tum av bekcileri ve ormaniyenin isimleri ve telefonlari mevcut.. Zaten surekli devriyede ve aniden baskinla denetime geldikleri cok oluyor.. Herhangi yamuk bir iste tufek ve ava dahil olan herşey elden gidiyor (Βazen araba dahil) ustune tomarla para ve mahkeme.... Bu yamugu yapan varmi yine? Var,fakat tezkeresiz hele hele kapali sezonda av yapan tek bir kisi bile gormedim duymadim.. Bizde sadece usulsuzluk oldugu oluyor coguna teyip kuran veyahutta tufegin takozunu cikaran disinda herhangi baska bi vaka cok nadir duymusumdur... Bu saydiklarimda %99.9'u yakayi ele veriyor... Yani kacis oyle yada boyle mumkun degil... Umarim Turkiyede'de bu konuyla daha iyi ilgilenirler ve bu isle ehil kisiler ilgilenir... Aksi takdirde arpa boyu yol alinamaz... :)
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2014, 03:40:41 Gönderen: Enes AHMET »
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Alper DECAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2014, 00:06:21 »
DEVLET HALKINI YASAL OLMAYAN AVA YÖNLENDİRİYOR  ÇOK PARASI OLAN AV YAPSIN AZ PARASI OLAN AV YAPMASIN KAÇAK YAPSIN ONUNDA ARABASINI TÜFEĞİNİ CEZAYI GEÇİRELİM MANTIYLA BEN AVCIILIK BELGESİNİN PULUNU  FİYATLARI GELİR ORTALAMASINA GÖRE ÇOK HER YIL 300 LİRA ŞUNU 100 LİRA 150 LİRA YAP HERKEZ  PULUNU BELGESİNİ ALSIN YANİ AZ PARA PARASI OLAN ADAM AVLANMASIN DİYOR..100 LİRA OLSA HARCI PULU MERAKLI OLAN PULUNU BELGESİNİ ALIR VER DUYARLI OLUR GAÇAK AVLANANLARA..
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 00:41:55 Gönderen: Alper DECAL »
1992 ANKARA

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #7 : 30 Eylül 2014, 02:02:24 »
burada millet dagda keklik peşinde birde tabiat parkında avda diye haberler geliyor ne denetimi sen adama pul sattır sonra denetim de jandarmanın işi başından aşkın
bohçacıyı kim denetleyecek adamda zaten vijdan yok güldürmesinler beni
  • YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 30 Eylül 2014, 08:46:43 »
çanakkalede bıldırcın avı 7 gün serbest.ilgililere duyurulur....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Coşkun ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 30 Eylül 2014, 09:27:14 »
İnsanın içinde vicdan ve gelecek kaygısı yoksa elden birşey gelmiyor acınacak durumdalar Allah(cc) yardım etsin
1988 BALIKESİR

Çevrimdışı Levent TUNCEL

• *
« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2014, 13:28:46 »
bohcacı dediğiniz avcı, evet belgesi yok harç yatırmıyor avlanıyor çok kızıyoruz bu duruma kaçak göcek korka korka av yapıyor bohcacı her an biri şikayetmi etti milli parkmı gelecek yakalansa dünyanın parası. peki onu bohcacı ilan eden para vermeden avlanamassın diyen kanun koyucu biz belgeli avcıların harcını pulunu vergisini yatıran avcıların avını bohcacıdan daha insafsız bir şekilde çalmıyormu? yok avbis yok paralı avlak diyerek her sene avlaklarımız birilerine peşkeş çekilmiyormu hersene gidebileceğimiz yerler azalmıyormu şimdiz siz hala bohcacı gördüğünüzde daha büyük hırsız olana bohcacıyımı şikayet edeceksiniz yok iletişim merkezi kursun yok tel numarası dağıtsın diyerek!!!! şimdi bohcacıyı harç pul yatırmadı diyerek  başına çöken sistem  bir kaç sene sonra sizin başınıza öyle bir çökecekki feleğiniz şaşacak kümesten kekliği biri havaya atacak siz avlayacaksınız sonra fotoğraf çekip torunlarınıza gösterirsiniz ne güzel avlar yaptık diye
Levent TUNCEL
1978 aydın

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 30 Eylül 2014, 13:48:43 »
bohcacı dediğiniz avcı, evet belgesi yok harç yatırmıyor avlanıyor çok kızıyoruz bu duruma kaçak göcek korka korka av yapıyor bohcacı her an biri şikayetmi etti milli parkmı gelecek yakalansa dünyanın parası. peki onu bohcacı ilan eden para vermeden avlanamassın diyen kanun koyucu biz belgeli avcıların harcını pulunu vergisini yatıran avcıların avını bohcacıdan daha insafsız bir şekilde çalmıyormu? yok avbis yok paralı avlak diyerek her sene avlaklarımız birilerine peşkeş çekilmiyormu hersene gidebileceğimiz yerler azalmıyormu şimdiz siz hala bohcacı gördüğünüzde daha büyük hırsız olana bohcacıyımı şikayet edeceksiniz yok iletişim merkezi kursun yok tel numarası dağıtsın diyerek!!!! şimdi bohcacıyı harç pul yatırmadı diyerek  başına çöken sistem  bir kaç sene sonra sizin başınıza öyle bir çökecekki feleğiniz şaşacak kümesten kekliği biri havaya atacak siz avlayacaksınız sonra fotoğraf çekip torunlarınıza gösterirsiniz ne güzel avlar yaptık diye

avbisten izin almadıysan ava gidemiycez seneye her yerde ayaklanıp legal yollardan avbis ve kotalı avcılık istemiyoruz diye bağırmak lazım birilerinin hala umurunda değiliz hakkımızı arayamayan bir milletiz, avcılık bu gidişle bizim alışamayacağımız onlarca kurallarla saçma sapan yönetilirse heryer bohçacı tabir edilen avcılarla dolacak az kaldı bekleyip göreceğiz. bu işin çivisi çoktan çıktı şimdi temizlenebilirmi bilmem ama bu işe gönül vermiş onlarca binlerce insan var '' avcı kurultayı '' kurulmalı bakanlık bu işten paragöz zihniyeti ile yaklaşırsa bu yoldan çıkamaz bıraksınlar bu işi bilmiyorlar, bükemediği bileği öpsünler bence, o erdem varsa tabii !..

saygılarımla

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 30 Eylül 2014, 19:11:18 »
DEVLET HALKINI YASAL OLMAYAN AVA YÖNLENDİRİYOR  ÇOK PARASI OLAN AV YAPSIN AZ PARASI OLAN AV YAPMASIN KAÇAK YAPSIN ONUNDA ARABASINI TÜFEĞİNİ CEZAYI GEÇİRELİM MANTIYLA BEN AVCIILIK BELGESİNİN PULUNU  FİYATLARI GELİR ORTALAMASINA GÖRE ÇOK HER YIL 300 LİRA ŞUNU 100 LİRA 150 LİRA YAP HERKEZ  PULUNU BELGESİNİ ALSIN YANİ AZ PARA PARASI OLAN ADAM AVLANMASIN DİYOR..100 LİRA OLSA HARCI PULU MERAKLI OLAN PULUNU BELGESİNİ ALIR VER DUYARLI OLUR GAÇAK AVLANANLARA..
+1
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Mehmet KILIÇ 41

• *
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2014, 01:56:30 »
tabiki bende pul ve harç parasını yatıramasam bile  yinede avlanmaya devam ederim asıl sorun katliyam gibi av yapan kişilerin yakalanamaması bu ahlaksız şekilde avlanan sözde yasal avcılar da var 15 seneden beri avlanırım sadece bir kere belgelerim soruldu oda çankırıda memleketimde hiç görmedim denetleyen bir görevli izmite sadece 5 km ötesinde hala gece çulluk katliyamına çıkanlar var  adam yakıyor lambayı parlayan her göze patlatıyor
  • tek kırma huğlu
  • çift kırma huğlu
  • sarsılmaz magic
  • setter

Mehmet KILIÇ
1982 İZMİT

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 01 Ekim 2014, 08:38:26 »

+1
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA