e şimdi armsan-612 slug
ata slug
girsan slug
kötü firmalarmı
hiç birisinin kurşundan namlusuna bişey olduğunu duymadım.
inceciktir slug namluları. ben batlı saçma tüfeklerinden bahsetmiyorum.
tabiki bir bildikleri var çelikleri tek kurşun atımında armsanın girsanın atanın kullandığı
çelik gibi dayanmayacak o yüzden malzemeye ve ağırlığa yığılıyorlar. sağlam mobil şoklu
yurdumun iyi markası bir tüfeğinde tek kurşun atmakla namlusuna bişey olacağını
sanmıyorum. yeterki şoklarını iyi seç. en çok bant namludan ayrılır yollar kaynattırırsın.
ben 2 şokumu heba edip deneme yaptım. üzümlü şok ile armsan şoku aynı ambalajdan
2 bardağa dökülmüş tuz ruhunun içine attım. 1. bardaktaki üzümlü şoktan 24 dakikada
eser kalmadı eridi bitti. armsanın soku 1 saat sonra daha yarısına kadar erimişti.
ikisinide 4140 diye satıyorlar. demekki bir fark var. bu sadece deneylerimden 1 tanesi.
kaplama mesela armsan şok kaplaması demir-3-klorüre (%30luk) 20 dakika dayanırken
üzümlü (lazer,saka,kral) markaların şokları 4-12 dakika dayanabiliyor. diyeceksiniz armsan kendisimi
kaplıyor yoo üzümlüdekilerde kendisi kaplamıyor. kaplamacıya yolluyorlar ama demekki
yan sanayileri bile farklı bilinçte. bir firmanın kalite bilinci yan sanayilerininde kalite bilinci olur aksi
taktide zaten çalışmazlar.
kimi çinden gelen 4140 kullanır kimi asil çeliğin 4140 ını kullanır kimi başka bir no çelik kullanır.
hepside bi yığın atışa dayanır. kimi namluyu dayanması için kalın yapar kimiyse malzemesine güvenir
bu sayede avcı için asıl sorun olan ağırlık sorununuda çözmüş olur.