Gönderen Konu: yasak yerde avlanma  (Okunma sayısı 4698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Eren ERDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yasak yerde avlanma
« : 11 Eylül 2014, 16:36:44 »
Selamlar  yasak bölgede daha doğrusu gecen sezon acık ve avlandığımız yerde bu sezon yasaklanmış ,ve sanıyorum sıkayet uzerıne  iki milli parklar denetim aracı ve kadrosu ile denetlendik sonucunda işlem yapıldı yasak bolgede olduğumuzu bılmedığımızı ısrarla anlatmamıza ragmen ve tum evraklarımız tamamken sanki adam öldürmüşük gibi ,,,,
neyse tutanak hazırladılar yasak bolge de avlanma ve kus basına ceza yazdılar ,bolge orman mudurluğu ıle yaptığımız gorusmelerde; evet yasak yerde avlandığınız ıcın ceza alırsınız ama KUSLARA AYRI BIR CEZAİ işlem yapmamaları gerekli idi derler ,mak kararlarının kitapcığından da anladığım kadarı ile boyle bır ıslem yok sadece lımıtler  de aşmalarda kus basına ceza  gozlenmekte
tutanakların adrese gelmesını beklemekteyız ıtıraz sansımız varmıdır
saygılarımla
1971 istanbul /sarıyer

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: yasak yerde avlanma
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2014, 16:40:59 »
Size gelen cezai bildirimin ulaşmasından sonra sanırım 7 gün için de Sulh mahkemesine itiraz edebiliyorsunuz,
gelen ihbarname de bu yazılı olması gerekir gün ve itiraz merci yazılmalı...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Eren ERDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2014, 17:23:23 »
beklıyoruz sadece benı telefonla arayıp bolgeye gelıp odeme yapmamızı gelmessek vergı daırenızden  adrese tebliğ edılecek dendı bızde adrese gelmesını beklıyoruz bakalım ne olacak ,komık olan 18 yasından berı yasal avcılıkta ilk kez denetlendım ve bunda da ceza yedık   ;D ama o bolgede olan köylu her aksam sezon acıkken palazları vuruyor, ki  kanıtlı.  konustuk ooo cok kus var abii ben her aksam beki alıyom bir kac dıyen adama bır sey olmuyor hale bak
ne güzel iş valla ...
1971 istanbul /sarıyer

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Eylül 2014, 19:46:34 »
YAYINLANAN KİTAPÇIKTA madde made herşey var..
üstüne basa basa her maddenin başında HER BİR SUÇ İÇİN AYRI AYRI OLMAK ÜZERE cezai müeyyide uygulanır DİYE BELİRTİLİYOR..
ve kuş başınada toplam kaç kuş var ise tazminat bedeli talep edilir..
yapacak pek birşey bulunmuyor...mahkemeyede gitseniz sonuç değişmez ...
bence gelen cezayı 15 gün içerisinde 3/1 indirimden yararlanarak ödemekte fayda var...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 11 Eylül 2014, 20:42:45 »
Geçmiş olsun..2011 Ocak ayının ikinci haftasında babam vize yaptırmadığı ceza yemişti.Bazı illerin vize konusunda toleranslı olduğunu öğrendik ama geç oldu.Bir orman köyündeki tek belgeli avcıya bile armutun sapı üzümün çöpünü soruyorlar.
1982 Konya

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #5 : 11 Eylül 2014, 21:06:44 »
Geçen sene olsaydı bu durumda size insiyatif kullanırlardı. Bu sene DKMP müd. Avcıyla mücadele günü ilan etti. Ulaşabildikleri köy muhtar ve köy avcıları organize edildi. Yasal avcı deg getirmesinler hiç affetmiyorlar. Aslında bu durumun yasal olarak mücadelesi verilebilir. Yasak yerde yasal avı yapmışsan ( üveyik, bıldırcın ) mak karar alsa da ( sonuçya bu kurum ne yasama dır nede yürütmedir ) yasak olmayan av cezasından yırtabilirsin. Fakat yasak bölgede avlanmanın cezasını ödemen kaçınılmaz. Ne yazıkki başımıza gelen bu olaylar, yapılan eylermlere misillemedir. Şikayet eden kölü, yanlış yapanı uyarmaktanda yükümlüdür. Uyarıda bulunsa o bölge zamanında terk edilse fenamı olurdu. Allah' ın dağı, dağın sahibimi olur. Sen pusuya yat, telefon et milli parklar memuru ile opersyon düzenle. Sanki karşısındaki bu memleketin evladı değil. Terörist mi bu insanlar. Umarım bizleri bu duruma düşürenler bir gün devletin 4/C sine maruz kalırlar.
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Eren ERDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 12 Eylül 2014, 09:45:10 »
Geçen sene olsaydı bu durumda size insiyatif kullanırlardı. Bu sene DKMP müd. Avcıyla mücadele günü ilan etti. Ulaşabildikleri köy muhtar ve köy avcıları organize edildi. Yasal avcı deg getirmesinler hiç affetmiyorlar. Aslında bu durumun yasal olarak mücadelesi verilebilir. Yasak yerde yasal avı yapmışsan ( üveyik, bıldırcın ) mak karar alsa da ( sonuçya bu kurum ne yasama dır nede yürütmedir ) yasak olmayan av cezasından yırtabilirsin. Fakat yasak bölgede avlanmanın cezasını ödemen kaçınılmaz. Ne yazıkki başımıza gelen bu olaylar, yapılan eylermlere misillemedir. Şikayet eden kölü, yanlış yapanı uyarmaktanda yükümlüdür. Uyarıda bulunsa o bölge zamanında terk edilse fenamı olurdu. Allah' ın dağı, dağın sahibimi olur. Sen pusuya yat, telefon et milli parklar memuru ile opersyon düzenle. Sanki karşısındaki bu memleketin evladı değil. Terörist mi bu insanlar. Umarım bizleri bu duruma düşürenler bir gün devletin 4/C sine maruz kalırlar.
yasak olmayan avı yasak yerde avladığımız ıcın  kus cezasından yırtarız beklentımız ve itirazımız buna olacak her seyı kabul edıp ugraşmak ıstemeden  eyvallah dedığımızde  böyle sonuçlar çıkıyor işte bakalım ne olacak
1971 istanbul /sarıyer

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 12 Eylül 2014, 11:55:13 »
MAK kararları hiç bir idari makam tarafından (buna başbakanlık ve cumhurbaşkanlığıda dahil)değiştirilemez
ancak BAKANLAR KURULU kararı ile değiştirilebilir..bu durumda şikayetinizin ve itirazınızın hiç bir sonuç vereceğini düşünmüyorum..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Eren ERDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2014, 12:11:12 »
EVET SONUÇ: maleseef kötü oldu kimse bizi dinlemiyor bile mahkemler 2-3 yıl sürüyor ,ve ceza ıkı katına cıkıyor üstüne mahkeme masrafları ekleniyor örnek davalar var hatta devam eden bile var ,ve ödedik  kuslara indirim yok tazminat olduğundan ,mera cezası %25 ıskontalı
yani ALLAHA havele ettim HARAM ZIKKIM olsun yazıklar olsun,  bakın bayramda köylerı dolastım gündüz avlanan yok malum tavsan zamanı  takır takır avlanıyorlar cıkıp bunları yakalasınlarda görelim bana dıyorkı yaban tv den de bır kısıye ceza kestım sankı yaban ekıbı bır kısıden olusuyor ,utanmadan yalan soyluyorlar listeye baktım ceza oderken benımle aynı gun kesılen cezalarda bahsedılen kısılerın ısmı yoktu  yazık valla yazık ben helal etmıyorum
 >:(
1971 istanbul /sarıyer

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #9 : 08 Ekim 2014, 14:02:08 »
Geçmiş olsun, en doğrusunu yapmışsın. Demekki baha dikkatli olmak lazım.
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 08 Ekim 2014, 14:26:00 »
çok geçmiş olsun.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #11 : 09 Ekim 2014, 13:25:21 »
İtirazınız ile değişen birşey olmaz sanırım..Kuş başına ceza yazmalarında bir yanlışlık yok..Her bir kabahat için ayrı ayrı ceza işlemi uygulanır..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 09 Ekim 2014, 21:52:17 »
Geçmiş olsun her kuş başına ceza yersiniz malesef,
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Eren ERDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 13 Ekim 2014, 12:00:06 »
Herkese teşekkür ediyorum evet bu sene gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor  av koruma milli parklar ciddi kovalıyorlar(COK GEC KALINMIS BIR UYGULAMA ) ,sanıyorum prim alıyorlar ,gerci gercekten kacak avlananları yakalasalar çok iyi olacak ama biz bahtsız deve olunca onlarda öptüler ,neyse çoluk çocuğumuzun sadakası olsun   :-\
1971 istanbul /sarıyer

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Ekim 2014, 14:45:29 »
Herkese teşekkür ediyorum evet bu sene gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor  av koruma milli parklar ciddi kovalıyorlar(COK GEC KALINMIS BIR UYGULAMA ) ,sanıyorum prim alıyorlar ,gerci gercekten kacak avlananları yakalasalar çok iyi olacak ama biz bahtsız deve olunca onlarda öptüler ,neyse çoluk çocuğumuzun sadakası olsun   :-\

Geçmiş olsun, hiç kendinizi daha fazla yormayın-üzmeyin uygulamada hata yok memur,TBMM NİN ve MAK kararının kendisine verdiği yetkiyi kullanarak kanunun gereğini uygulamış.
sakıncası yoksa yazılan cezaları açabilirmisiniz .
kaç kişiydiniz kişi başı yasağa girmekten nekadar ?
herkişi kuşluğundaki kuş başına nekadar ?
üveyik ve bıldırcın için nekadar ve farkediyormu ?
limit aşımı varsa nekadar ?
vs. vs.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Eren ERDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 15 Ekim 2014, 16:58:03 »
SELAM yasak sahada avlanma 302 tl  15 gun ıcersınde odersen 225 tl, kus basına tazmınat ıse
350 tl  hayvan basına değisiyormu bılmıyorum  kuslarda aynı sanırım mak kıtabında yazıyor gercı bakmak lazım  saygılarımla
1971 istanbul /sarıyer