Bence bu yarı otoların sorun çıkarması sadece yerli markalarda olmuyor,inanın bir okadar yabancı markalardada sorunlar yaşanıyor ama burada muhattabları yok,okuyacak yetkililer yok ve çuvalla para verdiniz uğraştığınız derde bak vs.. gibi sözlere şahit olmamak için burada yazılmıyor çizilmiyor orası ayrı mesele.
çok kez yabancı markaların arıza verdiğinede şahit olduk,Bakın size yemin ederek söylüyorum bu çok değil yaklaşık 1 hafta önce! canlı yaşadığım bir olayı anlatayım
Fişek almaya av bayiye gittim ve av bayi ile bir müşterinin şu muhabbetine şahit oldum.
Müşteri: ya abi benim benelli 24 gr ile çalışmıyor neden yapıyor aceba?
Av bayi: barut gücü yetersiz kalıyor sanırsam
Müşteri: olabilir 28 gr da tıkır tıkır çalışıyor 24 gr boş kovanı çıkarmıyor,doluyu yatağa almıyor
Av bayi: doğru 24 gr yetersiz geliyor 28 gr kullan zaten 24 gr la avmı yapılır
Müşteri: öyle yapacaz zaten
Sonra müşteriri biraz tanıdık olduğu için araya ben girdim,merak işte benelliden şikayet edince dayanamadım ve sordum
Ben: abi benelli tutuklukmu yapıyor 24 gr da? benmi yanlış duydum
Benelli sahibi: yok osman tutukluk yapmıyorda,24 gr hafif geliyor herhalde,yada yerli fişeklerde sorun olabilir falan,filan,fistan vs... vs... besbelliki benelli 24 gr da çalışmıyor bana göre sorunlu bir benelli,ama türk avcısı benellinin hatasını ört pas etmeye başlıyor,yok yerli fişektenmiş falanmış filanmış bu muhabbetten sonra şunu öğrendim marka yabancı olunca türk avcısı tüfeğin arızasını,eksiğini kabullenemiyor veya kabullenmek istemiyor yani olabilir demekki moduna giriyor.
Aynı hatayı yerli bir marka yapsın olmadık hakaretler yapılıyor.sonuç olarak yabancı markalar asla hata yapmaz,yabancıların tüfeği hatasız olur falan zannetmeyin.burada yabancı markalar için yazılan mesajlardan dolayı öyle toz pembe hayaller kurmayın,yerlide başınıza gelen,her an yabancı markalardada olabilir.
eğer yabancı marka bir silahtan sorun yaşarsanız,dünya kaç bucak işte ozaman anlarsınız.
tabiki yerli tüfek alırken seçici olmak gerekiyor markanın kalitesini,müşteri ilişkisini arıza verme oranını,şikayet oranını ve o markanın ürününün arkasında durup durmadığını araştırmak ve böyle seçim yapmak gerekiyor,ama benelli gibi bir markadad şikayet alınınca stoeger den şikayet edilmiş çokmu...