Eskiden harmam yataklari olurdu bol tohum dökülmüs olan harmam yataklarinda güvercin öveyk, sürüleri ucardi,
Ava gidemedigimiz zamam canimiz slkìrdi gider bir kac tane fururduk,
Yol kenarinda giderken bir kac alay keklik bulur avlanirdik, gitdigimiz yol kenarlari yeterdi avlanmak icin,
Olmadi gitdigimiz yol kenarindan biraz yoldan sapardik bildigimiz keklik noktalarina.
Kômesden keklik tutar gibi gene bir kac fisek atardik, gene av yapardik.imkanimiz vardi..
1980,1987, arasi olacak tam yilina hatirlamiyorum, her yer ekilirdi o yillar.hem bol keklikler. suda bol, havalarda iyidi bir sicak bir sovuk bir kurak gecmezdi,
Karlar,yagmurlar,sicaklar, dengeli zamamli yagardi olurdu,
Eski avcilar anlatirdi bizim zamanimizda bol keklik oldugu halde keklikmi var derlerdi Daha eski yasli avcilar sizler bizim zamani görecektiniz derlerdi,
Asil bizim zamanimizda derlerdi,
Eskiden tilki derisi cok para ederdi, avci olmuyan zehirle tilki avi yapmislar, bir iki sene bizler Daha sonra ögrendik tilki avi yapildigina,
Bir keklik cogaldi bir keklik cogaldi, iki üc yil gitdi keklik bollugu tilkiler cogalana kadar tilkiler cogaldi keklikler azalmayi basladi,
Otuzluk, yirmilik,onbeslik,onluk, sürüler halinde bir keklik cogaldiki of of.
Keklik sürülerin yanina kadar gider calilarin ardindan yerde yörüyen keklikleri önce sehrederdim ondan sonra ates ederdim,
Sanki yerden keklik bitmis gibi her yer keklik sesi Île dolardi,
Insan kendine keklik kömesinde sanirdi,
Sagindan solundan ardindan önünden yanindan kalkan keklikler,
Hangi kekliye atacagina sasirirdin,
Hic acele etmezdim cünkü ardi ardina keklik kalkardi, sakin sakin at fur...
Gitdi gelmez. Artik o altin yillar....