Gönderen Konu: HARBİ İÇİN KULLANDIĞIM BEZ NAMLU İÇİNDE SIKIŞTI ÇIKMIYOR YARDIM  (Okunma sayısı 5452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Evet ustalar bu akşam tüfeğimi temizleyeyim dedim temizlemez olsaydım kulladığım beyaz bez parçası namlu içinde harbi ucundan çıkarak sıkıştı çıkmıyor harbide yamuldu bi aşağı bi yukarı ittim harbi çubuğunu ama nafile çok kötü sıkılmış  şuan namlu içine yağ sıktım sabaha kadar bekletecem sizce zararı olurmu çıkmassa ne yapmak lazim yardımlarınızı bekliyorum
1985
BURSA

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Aynı şey çok eski senelerde başıma gelmişti.Gerçekten çok can sıkıcıdır ve çıkmazz...Harbiyi namlu ağzından ittirmeyi denediniz anladığım kadarıyla.Bu durumda bezin içine geçecek ve beze takılacak bir düzenek en mantıklı çözüm.Mesela büyük bir olta iğnesi gibi birşey tercihen düz veya düze yakın hale getirilerek harbinin ucuna bağlanabilir ve fişek yatağı tarafından beze tuturulup geri çekilmeye çalışılır, kanca şeklinde ucu sivri herhangi bir düzenekte iş görebilir.Uzun bir matkap ucu çok dikkatli kullanılmak suretiyle(namlu duvarına değdirmeden) bez parçalattırılabilir.

Namlu ucuna 30 cm civarı yakın duruyorsa üçlü harbi setinin tek parçasıyla namlu ağzından girilip harbi duvara yaslanıp namluyu duvara ittirmek, gevşeme olursa üç parçayıda takıp gene namlu ağzında geriye elle ittirmek olabilir.Kolay gelsin.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
uzun harbi varsa tek parça iyice ısıtıp narlandıktan sonra beze değdirdiğinizde yanar ve çıkar
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
öyle bir şıkışmışki olta iğnesini denedim ama bi türlü tutramadım harbim zaten yamuldu işin kötüsü kulladığım o harbi bezi baya büyüktü o yüzden kötü şıkıstı
1985
BURSA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
zararı olmaz,  çıkartmak için şartlarınıza uygun bir yöntem kullanabilirsiniz namlu ucuna yakın noktada ise sağlamca montelenmiş saç yada ağaç vidasını namluya temas yapmadan beze dolatıp çekip alabilirsiniz, vidayı şarjlı matkap ile ağır devir yada T yaparsanız elle de çevirebilirsiniz şartlarınıza göre benzer şeyler işe yarayabilir.... yada sağlam bir harbi ile baskı da yağlamanız dan sonra çıkartabilir, diye düşünüyorum bakalım pratik başka yollar varmı kimse de :)
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 çıktı hele şükür
yağlayıp 2 saat kadar beklettim mutfakta bulduğum oklava ittim namlu ucuna elime havlu dolayıp sert bastırınca cıktı nihayet yardımlarınız için teşekürler
1985
BURSA

Çevrimdışı Burhan KARAASLAN

• Müdavim Üyemiz
çıktı hele şükür
yağlayıp 2 saat kadar beklettim mutfakta bulduğum oklava ittim namlu ucuna elime havlu dolayıp sert bastırınca cıktı nihayet yardımlarınız için teşekürler
Hadi geçmiş olsun bir daha dikkatli olmanız ve bu gibi şeyler yaşamamanız temennisi ile :)
Burhan KARAASLAN
1981 KIRIKKALE

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
teşekkür ederim hatanın nerede olduğu anladım harbi için makasla kestiğim o bez parçası çok büyük kaçmış ondan oldu tabi namlu içine sıktığım siprey yağında büyük etkisi oldu o bezi baya bir yumuşatmış vallahi korkuttu beni namluya zarar verecem diye çok korktum neyseki çıktı
1985
BURSA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Eskiden ben de yaşamıştım. İnat ettim, habiyle çıkarmıştım. Harbiyi soktum sonra namludan tutarak harbiyi zemine güm güm vura vura çıkarmıştım ;D Doğru yol değildi. İnatçı asabi birinin yöntemiydi :D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Atila KAĞNICI

• *
benim bir arkadaşımda namluya fişek koyup sıkmıştı, namlu papatya gibi açıldı Allah tan kendine bişey olmadı.
Atila KAĞNICI
1981AFYONKARAHİSAR