Gönderen Konu: Tüfeklere Susturucu Takmak  (Okunma sayısı 26483 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tüfeklere Susturucu Takmak
« Yanıtla #25 : 12 Eylül 2014, 22:32:47 »
Piyasada olmayan şeyler yasak olduğu için mi satılmıyor yani?

Tırıvırı,gece görüş dürbünü,bıldırcın teybi,elektrikli tuzaklar,dinamit,çok iğneli küspe takımları,tam otomatik tabanca ve tüfekler ve daha sayamayacağım satışı ve kullanımı yasak teçhizat nasıl var piyasada?

Kanunları düşünce gücüyle yorumlayamazsınız.

Tekrar söylüyorum bu ülkede her yasak yakalanana kadar yasaktır.

Birçok ülkede tam otomatik silahlar ve susturucular yasal iken ülkemizde yasak olmasının sebebi can güvenliği değil siyasi politikalar ve zamanında uygulanan ambargolardır.

Yivli tüfek için de bu dediklerim geçerlidir.

Ayrıca susturucu için her ne kadar sadece kolluk kuvvetlerine satılır dense de şu linke bir göz atmanızı isterim.

http://www.mendsavunma.com.tr/tr/urunler/glock/glock-taktik-susturucu-.45

sayın dogu güçlü..... çok dogru söylüyorsunuz bu ülkede degil her ülke için geçerlidir yakalanakadar herşey serbest....

yakalandıktan sonrasının TÜRKÇE TERCÜMESİ İSE 200-300gr demir parçası için 5-10 yıl hapsi göze alan salaktır 

öz türkçesi ise..... böyle bir malzemeyi yakalattıgın an ADAMA  SO............LAR.
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #26 : 12 Eylül 2014, 23:07:02 »
Yukarıda yazmıştım; bu susturucular her fişekle beklendiği kadar sessiz olmuyorlar. Biraz yavaş fişeklerle yakın menzilde iş görüyorlar. Bunların tüfek şeklinde olanları da var ve mesela İngiltere'de kullanmak serbest. Karga, tahtalı güvercin (orada tarım zararlısı), bazı kemirgen ve tilki gibi yırtıcılar şehir, ev yakınlarında bu tüfeklerle avlanabiliyor. Amerika'da Kanada kazları bazı bölgelerde şehir içindeki parklara bile giriyormuş ve şimdi bilmediğim bir sebeple şehire sokulan bu kazları avlamaya dönem dönem izin veriliyormuş ama az ses çıkaran silahlarla vurma şartıyla!! Bunlar ilk anda aklıma gelenler. Başka örnekleri de olduğunu tahmin etsek çok mu yanlış tahmin olur acaba?

Aklın, muhakemenin, bilginin olduğu yerde yasaklar anlamlı olur. Yoksa sadece çiğnenir. Bizde olur olmaz her şey yasak. çimlere basmak bile yasak.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 12 Eylül 2014, 23:41:06 »
sayın dogu güçlü..... çok dogru söylüyorsunuz bu ülkede degil her ülke için geçerlidir yakalanakadar herşey serbest....

yakalandıktan sonrasının TÜRKÇE TERCÜMESİ İSE 200-300gr demir parçası için 5-10 yıl hapsi göze alan salaktır 

öz türkçesi ise..... böyle bir malzemeyi yakalattıgın an ADAMA  SO............LAR.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Doğru söze nedenir..
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2014, 23:47:26 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #28 : 13 Eylül 2014, 01:21:24 »
şimdi ruhsatsız silahla yakalanıyorsun ruhsatsız silah bulundurmaktan hakkında
dava açılıyor mahkeme ilk cezansa 2 sene civarı veriyor
oda para cezasına çevriliyor.

ruhsatsız susturuculu silahla yakalanırsan hem ruhsatsız silah bulundurmaktan
hemde suikastçilikten terör örgütü mensubu olmaktan filam hakkında dava açılıyor
geniş kapsamlı bir soruşturma geçiriyorsun sanırsam cezasını bilemem. ama
para cezasına çevrileceğini zannetmem.

ayrıca ruhsatsız silahı herkes zor zar bulur ama bulun bakem susturucu silahına bile gerek yok.
sadece susturucu bulun bakem bulabiliyormusunuz.

suistimale de çok açık bir konu.

he iş av tüfeği olunca ne olur bilemem. ama gerek yok. 2. domuz için kendini yakmana değmez.
3. domuz için hiç değmez. yakalanana kadar yasak diye birşey yok.

bu ne kopya çekmeye benzer, ne elma aşırmaya, nede çimlere basmaya.... faka basmaya benzer.
(bu deyimide hangi terbiyesiz icat etti bilmiyorum ama yerinde bir deyim oluyor.)
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 18 Eylül 2014, 10:04:23 »
yapılması kolay bi,şey olsaydı yapılırdı şimdiye kadar merak etmeyin ve yakalanana kadar kısmıda kısa sürerdi yani çabuk yakalanırdınız.

Serkan Bey emin olun yapılması hiç de zor değil,googlea SİLENCER diye  yazarsanız tüm imal aşamalarını bulabilirsiniz.

Eğer siz o şokları ürettiyseniz susturucu da yapabileceğinize inanıyorum.

Yakalanma kısmıyla ilgili cevapları da aşağıda vereceğim.

Bir de bence direk terör suçlarıyla yargılanır iddianızı bir kanun maddesiyle desteklemenizi rica edeceğim.İşkembe-i kübradan kendi fikrinizi söylüyorsanız o ayrı.
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 10:07:49 Gönderen: Doğu GÜÇLÜ »
1982-Mersin

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 18 Eylül 2014, 10:13:42 »

Hüseyin Bey sizin de ne iş yaptığınız çok merak ettim doğrusu.Eğer cumhuriyet savcısı iseniz kanunu yanlış biliyorsunuz,yok değilseniz sadece Kurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar deneyiminize dayanarak bu sözleri sarf ediyorsunuz.5-10 yıl demek ha,şahaneymiş :)

" Böyle bir malzemeyi yakalattığın an ADAMA SOKARLAR " lafını ise maalesef bilgisizliğinize ve kabalığınıza veriyorum.

Öyle babayiğit bir emniyet görevlisi varsa buyursun beri gelsin.Artık sokma çıkarma işleri kalmadı 80 lerde değiliz.

Ayrıca susturucu ile alakalı hukuki bilgileri aşağıda vereceğim.
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 10:15:04 Gönderen: Doğu GÜÇLÜ »
1982-Mersin

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 18 Eylül 2014, 10:18:45 »
şimdi ruhsatsız silahla yakalanıyorsun ruhsatsız silah bulundurmaktan hakkında
dava açılıyor mahkeme ilk cezansa 2 sene civarı veriyor
oda para cezasına çevriliyor.

ruhsatsız susturuculu silahla yakalanırsan hem ruhsatsız silah bulundurmaktan
hemde suikastçilikten terör örgütü mensubu olmaktan filam hakkında dava açılıyor
geniş kapsamlı bir soruşturma geçiriyorsun sanırsam cezasını bilemem. ama
para cezasına çevrileceğini zannetmem.

ayrıca ruhsatsız silahı herkes zor zar bulur ama bulun bakem susturucu silahına bile gerek yok.
sadece susturucu bulun bakem bulabiliyormusunuz.

suistimale de çok açık bir konu.

he iş av tüfeği olunca ne olur bilemem. ama gerek yok. 2. domuz için kendini yakmana değmez.
3. domuz için hiç değmez. yakalanana kadar yasak diye birşey yok.

bu ne kopya çekmeye benzer, ne elma aşırmaya, nede çimlere basmaya.... faka basmaya benzer.
(bu deyimide hangi terbiyesiz icat etti bilmiyorum ama yerinde bir deyim oluyor.)

Tunç Bey maalesef siz de ordan burdan duyduğunuz veya yakınlarınızın başına gelenleri anlatmışssınız sanırım.

Suikastçilik diye bir suç yaratmışsınız mesela,ilginç.Terör örgütü mensupluğuyla susturucuyu bağdaştırmışsınız?

Neye dayanarak,hangi kanun maddesi misal?

Bu arada susturucu bulmak zor demişsiniz o sizin sorununuz,bu memlekette isteyen istediğini bulur.
1982-Mersin

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 18 Eylül 2014, 10:30:29 »
Şimdi genel olarak SUSTURUCU ile alakalı hukuki mevzuata gelelim.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında susturucunun bahsinin geçtiği ve yasak diye nitelendirildiği her hangİ bir kanun maddesi yok.

Genel geçer ceza kanunlarında YASAK OLMAYAN, HERŞEY SERBESTTİR ilkesi geçerlidir.

Günlerdir araştırıyorum,herkes yasak diyor,ama bunun bir kanuna dayanması lazım diye,ancak ben bulamadım.

Elimdeki kanun ve içtihat programlarında ve yargıtay kararlarında da bulamayınca Yargıtay Cumhuriyet Savcısı,aynı okuldan mezun olduğumuz bir arkadaşımı aradım.

O da 2 gün araştırdı o da yasak olduğuna dair her hangi bir madde bulamadı.Savcının yorumunu aktarıyorum :

" Tek başına susturucunun taşınması için yasal bir engel yok,bir cezası da yok bu yüzden,ancak belki susturucu silaha takıldığı zaman silahın teknik özelliklerini değiştirir de vahim hale sokarsa,örneğin TAM OTOMATİK hale getirirse ki teknik olarak imkansız,belki o zaman 6136 sayılı kanunun 13/2 fıkrasına sokulabilir " dedi.Şimdiye kadar da karşısına hiç susturucu ile alakalı dosya gelmemiş.

Şu aşamada bir avukat ve bir Yargıtay Cumhuriyet Savcısı araştırmaları sonucunda susturucu ile alakalı YASAK OLDUĞUNA DAİR her hangi bir madde bulamadık.

Ama el elden üstündür.Yukarı da 5-10 sene ceza verenler ,terör suçuna sokanlar,susturucuyu millete saplayanlar yasak olduğuna dair her hangi bir madde bulurlarsa hem benim gibi cahilleri bilgilendirirler hem de ben savcı devremi bilgilendiririm.

Avukat Seçkin Doğu GÜÇLÜ

Saygılar.

1982-Mersin

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #33 : 18 Eylül 2014, 10:35:46 »
Ne bileyim hocam yasak değilse bizde alırız bi tane
milleti rahatsız etmeden sabah erken pıt pıt avımızı yaparız.
sonra güm güm devam ederiz.
peki siz herkesi böyle bir aleti içiniz rahat bir şekilde herkese
tavsiye edebilirmisiniz.

yoksam herkesin tüfeği mobil şoklu yeri hazır. :) yapılamayacak hiçbişey yok bu dünyada.
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 12:11:24 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 18 Eylül 2014, 11:26:33 »

Tırıvırı,gece görüş dürbünü,bıldırcın teybi,elektrikli tuzaklar,dinamit,çok iğneli küspe takımları,tam otomatik tabanca ve tüfekler ve daha sayamayacağım satışı ve kullanımı yasak teçhizat nasıl var piyasada?

Birçok ülkede tam otomatik silahlar ve susturucular yasal iken ülkemizde yasak olmasının sebebi can güvenliği değil siyasi politikalar ve zamanında uygulanan ambargolardır.

Ayrıca susturucu için her ne kadar sadece kolluk kuvvetlerine satılır dense de şu linke bir göz atmanızı isterim.

sayın dogu güçlü

cumhuriyet savcısı arkdaşınızdan ve avukatlıgınızdan bahsediyorsunuz....  kullanımı şuç olan malzemeleri övgü ile bahsediyor,,,, kullanıma teşvike çagırıyorsun.... ZATEN BAŞLI BAŞINA SUÇ İŞLİYORSUN....

kanuni yönden birşey olmaz diyorsanız... yurtdışından getirtirsiniz  veya kaçak göçek yaparsın,,,,, kolluk kuvvetlerinide yanına alır bir kullanım yaparsın  burayada video atarsın...
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 18 Eylül 2014, 11:51:24 »
Hüseyin Bey sizin de ne iş yaptığınız çok merak ettim doğrusu.Eğer cumhuriyet savcısı iseniz kanunu yanlış biliyorsunuz,yok değilseniz sadece Kurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar deneyiminize dayanarak bu sözleri sarf ediyorsunuz.5-10 yıl demek ha,şahaneymiş :)

" Böyle bir malzemeyi yakalattığın an ADAMA SOKARLAR " lafını ise maalesef bilgisizliğinize ve kabalığınıza veriyorum.

Öyle babayiğit bir emniyet görevlisi varsa buyursun beri gelsin.Artık sokma çıkarma işleri kalmadı 80 lerde değiliz.

Ayrıca susturucu ile alakalı hukuki bilgileri aşağıda vereceğim.

meslegim: amele,,, hamallık yapıyorum

bahsettigin dizileri bilmiyorum desem yalan olur... mecburiyetten 2-3 bölüm izlemek zorunda kalmışımdır... o bölümlerede bakarsam... senin gibi macera arayanlara içinde bastırılamayan duygular barındıranlara yakınen hitap ediyor...

savcısıda,,generalide,,siyasetçiside ,,iş adamıda,,, medyacısıda,,sanatçısıda....... vs vs herkesin bir egilimi yönü vardır...
sizin söylemlerinize bakarsam illegal ve marjinal gruplara yakınsınız..... ve avukatlıgını yapıyorsunuz galiba...

adı üstünde av tüfeği.... meskun mahalde kullanılamaz yasaktır,,,,, dagda ise  çıkan sesten kim rahatsız olacak bilmiyorum... ne yapacaksın susturucuyu ne iş göreceksin.... maksat ne anlamadım....

OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 18 Eylül 2014, 12:12:36 »

meslegim: amele,,, hamallık yapıyorum

bahsettigin dizileri bilmiyorum desem yalan olur... mecburiyetten 2-3 bölüm izlemek zorunda kalmışımdır... o bölümlerede bakarsam... senin gibi macera arayanlara içinde bastırıla

mayan duygular barındıranlara yakınen hitap ediyor...

savcısıda,,generalide,,siyasetçiside ,,iş adamıda,,, medyacısıda,,sanatçısıda....... vs vs herkesin bir egilimi yönü vardır...
sizin söylemlerinize bakarsam illegal ve marjinal gruplara yakınsınız..... ve avukatlıgını yapıyorsunuz galiba...

adı üstünde av tüfeği.... meskun mahalde kullanılamaz yasaktır,,,,, dagda ise  çıkan sesten kim rahatsız olacak bilmiyorum... ne yapacaksın susturucuyu ne iş göreceksin.... maksat ne anlamadım....

Huseyin Bey söylemlerinizde itham var.Marjinal ve illegal gruplara yakın olduğumu ve onların avukatlığını yaptığımı söylüyorsunuz.

Bu iddialarınızı geri almanızı rica edeceğim.

Anlık bir öfkeyle söylediğinizi tahmin ediyorum.
1982-Mersin

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #37 : 18 Eylül 2014, 12:40:31 »
sadece susturucu değilki gece  görüş dürbünü
muşta, oluklu hançerler filan bunlarda yasak benim bildiğim.
tüfek kasaturası gibi.

şimdi avukat yada savcı değilim ama avda sporda ve güvenlik amaçlı kullanılan ateşli silahlar
ruhsata tabi.

saldırı amaçlı kullanılan silahlar, aletler ve bunların ekipmanlarının ülkeye sokulması bile yasak
diye biliyorum.
bana da kimse savunma amaçlı olarak susturuculu silah yada tüfek taşıyorum diyemez.
ben kanmıyorsam hakim hiç kanmaz.

bence tüfeğinizin ucuna susturucu takamadığınız gibi süngüde takamazsınız.
saldırı amaçlıya giriyor kanımca. ben bildiğim ve aklımın kestiği gibi davranayım sizde kendinizce davranın

« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 12:50:01 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 18 Eylül 2014, 12:40:35 »

ben idda etmiyorumki... sen degilmisin bu yazıyı yazan...

yasak olan herşey yakalana kadar yasaktır.... kullan bişey olmaz diye

dinamit kullanan ,,,tam otomotik tabanca kullanan vardiyorsun....   bunlar zaten yasak, kanuni degil... kullananıda biliyorsan... git ihbarını yap vatandaşlık görevini yerine getir....

hem yazıyorsun ,,,hatırlatıncada tepki veriyorsun.... ne ayaksın anlamadım.... bu siteleri birtek sen ben takip etmiyoruz... veriyorsunuz buradan susturucu tarifi,,, ses bombası veya patlayıcı tarifi... ondan sonra manyagın yarım akıllının biri  denemelere başlıyor piyango kime vurursa gayrı.....

sanki bana zem zem suyundan bahsediyor....  bahsettiğin susturucu ile hertürlü bok yenir
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #39 : 18 Eylül 2014, 13:07:46 »
kardeş yanlış anlama ama hüseyin arkadaşımız haklı.
insan bulmak isterse internette zibil gibi 100bin çeşit
tarifler var. yarım akıllı biri bile bunlara kolayca ulaşır.
ve nerede nasıl uygulayacağı bilinmez.

ayrıca ben bilmediğim her konuya sanırsam kendimce bana göre
gibi kelimelerle başlarım yada bitiririm. genelde herkeste böyle yapar.
yani kendimce yorumumu yaptım. ama sen baya bir iddialı konuşuyorsun.
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 13:20:02 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 18 Eylül 2014, 13:28:32 »
Ne bileyim hocam yasak değilse bizde alırız bi tane
milleti rahatsız etmeden sabah erken pıt pıt avımızı yaparız.
sonra güm güm devam ederiz.
peki siz herkesi böyle bir aleti içiniz rahat bir şekilde herkese
tavsiye edebilirmisiniz.

yoksam herkesin tüfeği mobil şoklu yeri hazır. :) yapılamayacak hiçbişey yok bu dünyada.

Tunç Bey üslubunuzdan dolayı öncelikle teşekkür ederim,

Medeni biriyle tartışmaya sonuna kadar varım.Tabi ki herkesin kendi hür iradesi ve konular hakkında düşünceleri vardır.

Ancak teknik bir konuda yorum yaparken gerekli belgeleri de göz önünde bulundurmak ve ona göre elinizdeki delillere uygun olarak iddiada bulunmak elinizi kuvvetlendirir.

Hukuka BENCE diye yaklaşamazsınız maalesef kanun ya vardır ya yoktur.

Susturucuyu tavsiye ettiğimi iddia etmişsiniz.Yukarıdaki yazılarımın hiç birinde susturucuyu öven,yücelten veya aşağılayan ifade yoktur.

Sadece susturucunun ülkemizdeki kullanımı,yasak olup olmadığı ve kanuni boyutuyla ilgili yorumda bulundum.Ülkeye sokmak,onu kullanmak kişilerin bileceği işlerdir.

1982-Mersin

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 18 Eylül 2014, 13:32:11 »
Hüseyin Üstün,

Üslubunuz ve ithamlarınızla sizi baş başa bırakıyorum.

Keşke karşıma bir adet kanun maddesiyle çıksaydınız ve terbiyenizi muhafaza etseydiniz de,karşılıklı bildiklerimizi ve bilmediklerimizi iki medeni insan gibi tartışabilseydik.

Belki ben de sizden bir şeyler öğrenirdim.

1982-Mersin

The following users thanked this post: Sarp ALPTEKİN

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #42 : 18 Eylül 2014, 13:34:25 »
Bence tüfekten ziyade bu konuyu susturalim. Avukat olduğunu
söyleyen arkadaş hukuka giriş diye ders var o anlatılır ken siz herhalde derse
girmediniz. Aklın , ilmin , dinin, örfün vs ...toplumu sosyal yönden
şekillendiren herşeyin onaylamadığı bir mevzuyu yazılı kanunda
onaylamaz... Söylemler yanlış bence kendinizi de gözden geçirin.
Avcılıkta ve bu forumda insanların sosyal konumu mesleği değil bilgisi
görgüsü geçerlidir. İlaveten herkes kendi nasıl davraniyorsa öyle de
cevap alır özelliklede burada. Akıl meslekle vs ile ölçülse arkadaşlarımız devre
Leriniz vs ilerlerken siz bir ilerleme kaydedememişsiniz. Not kaynakçıyım
Her turlu gaz altı, argon,oksijen,ark kaynağı uzmanlık alanimdir.
Saygılar...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #43 : 18 Eylül 2014, 13:36:54 »
Güler, ateşli silah dışında kalan kesici, delici veya saldırı ya da savunma silahı olabilecek aletlerin yeniden düzenlendiğini; hakkında düzenleme bulunmayan elektro şok, susturucular, gece görüş sistemleri gibi aletlerin üretim, bulundurma gibi konuların da tasarı kapsamına alındığını bildirdi. (TBMM sayfasından)

biz zaten toplum olarak Amerika gibi esnek bir toplum değiliz. kurbana bıçak götürürken bile iyice gazete kağıdına sarar alenen elde taşımayız.
sivri şeylere haz etmeyiz hemen birini yaralarsın birinin gözüne sokarsın kendine sokarsın gibi uyarırız. kaldıki susturucu filan buna alışabileceğimizi sanmıyorum. örfün yolu ne ise devlette muhtemelen ona göre karar verir.

hakim önüne bikaç sefer çıkmış biri olarak yorumlarsam hakim susturucusuz silaha 5 ceza verirse susturuculu silaha 7 ceza verir en az diyebilirim yasalardaki açıkları bazen onlarda düzenliyor çünkü. tabi bu kanımca.

devlette farkına varmış yasa tasarısı vermiş galiba. gelecek günlerde görecez bakalım.
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 13:42:57 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 18 Eylül 2014, 13:42:41 »
Bence tüfekten ziyade bu konuyu susturalim. Avukat olduğunu
söyleyen arkadaş hukuka giriş diye ders var o anlatılır ken siz herhalde derse
girmediniz. Aklın , ilmin , dinin, örfün vs ...toplumu sosyal yönden
şekillendiren herşeyin onaylamadığı bir mevzuyu yazılı kanunda
onaylamaz... Söylemler yanlış bence kendinizi de gözden geçirin.
Avcılıkta ve bu forumda insanların sosyal konumu mesleği değil bilgisi
görgüsü geçerlidir. İlaveten herkes kendi nasıl davraniyorsa öyle de
cevap alır özelliklede burada. Akıl meslekle vs ile ölçülse arkadaşlarımız devre
Leriniz vs ilerlerken siz bir ilerleme kaydedememişsiniz. Not kaynakçıyım
Her turlu gaz altı, argon,oksijen,ark kaynağı uzmanlık alanimdir.
Saygılar...

Ah be Serkan Bey,

Siz beni çok yanlış anlamışsınız.

Ben konunun sonuna kadar ne avukat olduğumu söyledim ne de mesleğimle ilgili insanlar üzerinde aşağılar tarzda konuştum.

Ayrıca hukuka giriş dersinden bahsetmişsiniz.

Aklın,ilmin,dinin,örfün onaylamadığı şeyler derken ÖRFİ HUKUKtan bahsediyorsunuz,örfi hukuk ise yazılı hukuktan sonra gelir yani örfin uygun bulmadığı şeyleri yazılı hukuk da onaylamaz diye bir şey yok.Tüm yazılı kaynaklar bitirildikten sonra geriye hiç bir başvurulacak hukuk kuralı kalmazasa eğer hakim örfi hukuka göre karar verilebilir denilmektedir kanunda.

Nerden öğrendiyseniz bu bilgiyi yanlış öğrenmişsiniz maalesef.

Bu arada herkes nasıl davranıyorsa öyle cevap alır derken?

Birine bilmeden hakaret  mi ettim ,kötü söz mü söyledim,kalbini mi kırdım acaba?

Bir izahat alabilirmiyim ?
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 13:44:08 Gönderen: Doğu GÜÇLÜ »
1982-Mersin

The following users thanked this post: Sarp ALPTEKİN

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #45 : 18 Eylül 2014, 13:59:06 »
Bende onu diyorum susturuculu silahla yakalan...
Sonra hakim hangi kanuna baş vuruyor görürsünüz...
Tartışma esnasında ben avukatım sen necisin dersen bu olmaz..
Arkadaşlarınıza söyleyin eski DGM geçmişlerine de baskınlar
susturucu kullananlar eskiden orda yargılanır dı onlarında kim
Olduğu belliydi çok uzağa gitmeye gerek yok .mevzu burada benim
için bitmiştir.
Rasgeleyin...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 18 Eylül 2014, 14:10:23 »
Hüseyin Üstün,

Üslubunuz ve ithamlarınızla sizi baş başa bırakıyorum.

Keşke karşıma bir adet kanun maddesiyle çıksaydınız ve terbiyenizi muhafaza etseydiniz de,karşılıklı bildiklerimizi ve bilmediklerimizi iki medeni insan gibi tartışabilseydik.

Belki ben de sizden bir şeyler öğrenirdim.

önce kendine bir bak.. kendini karşına al BİRDE SÖYLEYENE BAK...  terbiye konusunda. muhatap bile olamazsın...
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 18 Eylül 2014, 14:10:59 »
kanunla ilgili madde bulamadım ama haberlerde susturucu muhabbetinden yakalanan çok kişi var
buda susturucu imalatcısı
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9663912.asp 
ayrıca avda kullanmak hiç etik değil bana göre

yalnız yerleşim alanına yakın yerlerde av yaparken kullansak güzel olurdu :)
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2014, 14:12:11 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #48 : 18 Eylül 2014, 14:16:13 »
Değerli dostlar, konunun kişiselleşmesi konu içeriğinin önüne geçmeye başlamış. Konuyla ilgili kim ne yazsa faydası olmayacak. En azından konuyu bir süre kilitleyelim, soğusun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.