Gönderen Konu: Tüfeklere Susturucu Takmak  (Okunma sayısı 26482 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer CANAR

• *
Tüfeklere Susturucu Takmak
« : 06 Eylül 2014, 15:45:45 »
Herkese merhaba,

acaba tüfeklerimize susturucu takıp daha az ses elde edebilirmiyiz bu av için çok büyük bir avantaj sağlar ayrıca böyle mobil şoklar gibi tüfekler için uygun susturucu satan bir yer biliyormusunuz ?
Bergama

Çevrimdışı Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
Ynt: Tüfeklere Susturucu Takmak
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2014, 16:29:04 »
kaçak avcılığın önüne geçilmez, zehirleme gibi bişey olur, yabanda çıkan biri var yağ filitresini takıp atıyordu sende bi dene istersen çokses çıkmıyor
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2014, 17:55:03 »
yanlış hatırlamıyorsam Mehmet şahmaran bir kamyonun hava filitresini tüfeğe takarak daha az ses yapan atışlar yapmıştı aradım ama şimdi bulamadım ama tipsis bir görüntüsü var  saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2014, 22:21:49 »
Yivsiz tüfeklerde namlu ucuna takılanlardan bahsedilmiş. Ayrıca bütünüyle az ses çıkaracak gibi imal edilenler de var. Ekseri tek atışlı, daha azı pompalı tarzda.

Az ses çıkarması istenen tüfeklerde (tabancalar için bir şey diyemiyeceğim) ses azaltıcı ("susturucu" çok boş iddia) haricinde, mühimmatın da subsonic(namlu çıkışı ekseri 340 m/s den az) türde olması aranır. Avcılık adına; böyle de bazı avlar yapılabilir ama menzil, saçma iriliği gibi hususlara özen gösterilmeli.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Abbas ÖZBAYRAK

• *
« Yanıtla #5 : 06 Eylül 2014, 23:04:24 »
tek atış veya namluyu patlatırsın yıvsız av tüfekleri için geçerli
Abbas ÖZBAYRAK
1961-Kocaeli

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2014, 05:33:42 »
 6136 ya muhalefetten tutanak tutarlarsa hem hapislikle yargılanır hemde ömür boyu ateşli silah alamazsınız. Ayrıca yapmaya çalıştığınız şeyin ahlaki açıdan avcılıkla hiçbir alakası yoktur torbacı diye tabiredilenlerin yani spor amaçlı değilde et için zamansız kuralsız katliam yapanların uğraşıcağı işler bunlar.
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2014, 05:35:33 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2014, 09:33:15 »
90 veya 100 cm namlu, 24-28 gr fişek al sana susturucu etkisi :)  şaka bi yana 12 kalibre için soba borusu gibi susturucu lazım öyle ufak tefek şeylerle olmaz o iş. avcılık için de sağlıklı olmaz. diğer yandan azcık tüfek sesi olmalı bence av yaparken kulak pası silinecek abi ;)

Çevrimdışı Ömer CANAR

• *
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2014, 11:58:05 »
cevaplar için teşekkürler yani böyle takılabilir bir şok tarzı susturucu olmadığı sürece büyük bir şey şık durmaz zaten
Bergama

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Eylül 2014, 13:41:00 »
Shooting Clays in Slow Motion with the World's Fi…:

Yurtdisinda oldukca yaygin.Hatta güneyafrikada bazi avlarda zorunlu diye okumustum yabanci bir kaynakta.Susturucularin her turlu tufege uygun olani da mevcut.Superpozeye ve cifteye de takilabiliyor.Shotgun silencer diye youtubeta aratirsaniz yuzlerce video bulursunuz.
Almak isteyenler bir tanidikla veya gumrukten gecirebilirlerse kullanabilirler.
1982-Mersin

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #10 : 08 Eylül 2014, 16:12:59 »
Bildigim kadarıyla susturucu takmak ve imal etmek ülkemizde
Yasak . Kanuni boyutlarına bakmak lazım...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 08 Eylül 2014, 17:03:28 »
ağırlık yapmazmı  bu video daki susturucu
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2014, 01:57:46 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 08 Eylül 2014, 18:14:52 »
Bildigim kadarıyla susturucu takmak ve imal etmek ülkemizde
Yasak . Kanuni boyutlarına bakmak lazım...

Serkan Bey kanuni prosedürüne göz atmadım ancak havalı tüfeklerde sıkça kullanılıyor.

Onun dışında 6136 sayılı kanunu bir incelemek lazım.Yasak olma ihtimali kuvvetle muhtemel ancak tüm yasaklar yakalanana kadardır :)
1982-Mersin

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 08 Eylül 2014, 22:49:18 »
susturucu takılırsa menzil dağılım ve pentarasyon gücünü etkiler diye düşünüyorum
1985
BURSA

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #14 : 08 Eylül 2014, 23:15:42 »
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 09 Eylül 2014, 00:53:58 »
 Kanunları kendi kafamıza göre yorumlamıyalım, yasaksa vardır bir sebebi. Ayrıca havalı tüfekle av tüfeği birmi. Havalı tüfek zaten normaldede ses çıkartmıyo  :D Ayrıca ruhsata tabi değil yani insan öldürücü etkiside yoktur gerek duyulmamıştır. Susturucunun amacı ateşedilme sesini gizlemektir bunu farkedilmeden olay yerini terketmek için kötü niyetli insanlarda kullanabilir insana karşı oyüzden yasak ve ağır hapislikle yargılanırsınız. Gümrükten getirtmeye kalkanıda gümrüğe çağarırlar gümrük polisi tutanak tutar savcılığa sevkeder sonra ayıklarsınız pirincin taşını. Yasak olduğunu bilmiyorum demekte geçerli savunma sayılmıyo mahkemede.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #16 : 09 Eylül 2014, 09:41:31 »
Yaavv Allah aşkına icat çıkarmayın      ???

Adam gibi avcılık yapmak bitti sıra bu dalaverelere mi geldi?   :o

İcat çıkarmayın icat çıkarmayın    8)   (seksenler)    :)
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 12 Eylül 2014, 14:27:45 »
Kanunları kendi kafamıza göre yorumlamıyalım, yasaksa vardır bir sebebi. Ayrıca havalı tüfekle av tüfeği birmi. Havalı tüfek zaten normaldede ses çıkartmıyo  :D Ayrıca ruhsata tabi değil yani insan öldürücü etkiside yoktur gerek duyulmamıştır. Susturucunun amacı ateşedilme sesini gizlemektir bunu farkedilmeden olay yerini terketmek için kötü niyetli insanlarda kullanabilir insana karşı oyüzden yasak ve ağır hapislikle yargılanırsınız. Gümrükten getirtmeye kalkanıda gümrüğe çağarırlar gümrük polisi tutanak tutar savcılığa sevkeder sonra ayıklarsınız pirincin taşını. Yasak olduğunu bilmiyorum demekte geçerli savunma sayılmıyo mahkemede.

Serkan Bey ne işle meşgulsünüz acaba?
1982-Mersin

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 12 Eylül 2014, 15:14:41 »
Serkan Bey ne işle meşgulsünüz acaba?
Mesleğin bununla ilgisi olduğunu sanmiyorum, ülkemizde av tüfekleriyle ve tabancalarla ilgili her çeşit aksesuar ve aparat mevcutken ve satılıyoken neden hiç susturucu yok piyasada diye düşünmek yeterli  ;)
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 12 Eylül 2014, 15:29:26 »
Mesleğin bununla ilgisi olduğunu sanmiyorum, ülkemizde av tüfekleriyle ve tabancalarla ilgili her çeşit aksesuar ve aparat mevcutken ve satılıyoken neden hiç susturucu yok piyasada diye düşünmek yeterli  ;)

Piyasada olmayan şeyler yasak olduğu için mi satılmıyor yani?

Tırıvırı,gece görüş dürbünü,bıldırcın teybi,elektrikli tuzaklar,dinamit,çok iğneli küspe takımları,tam otomatik tabanca ve tüfekler ve daha sayamayacağım satışı ve kullanımı yasak teçhizat nasıl var piyasada?

Kanunları düşünce gücüyle yorumlayamazsınız.

Tekrar söylüyorum bu ülkede her yasak yakalanana kadar yasaktır.

Birçok ülkede tam otomatik silahlar ve susturucular yasal iken ülkemizde yasak olmasının sebebi can güvenliği değil siyasi politikalar ve zamanında uygulanan ambargolardır.

Yivli tüfek için de bu dediklerim geçerlidir.

Ayrıca susturucu için her ne kadar sadece kolluk kuvvetlerine satılır dense de şu linke bir göz atmanızı isterim.

http://www.mendsavunma.com.tr/tr/urunler/glock/glock-taktik-susturucu-.45
1982-Mersin

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #20 : 12 Eylül 2014, 15:48:05 »
Bu memlekette yasak olan herşey satılıyor.

Çünkü denetim yok, herkes kendi kanununu kendi koymuş gibi.

Muşta yasak,teleskopik cop yasak,biber gazı yasak,sustalı yasak o yasak bu yasak ama heryer dolu.

Aramada,yaralamada,öldürmede yakalanırsan anca cezayı yersin yoksa sorun yok.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #21 : 12 Eylül 2014, 18:37:02 »
Domuz avında gece benim tüfek maaşallah OBÜS gibi patlıyor,sonra topla tası tarağı hadi eve ,asla domuz gelmez gari,ama susturucu olsa at bir yerde az ileride at yine gelsin ,samimi söylüyorum dün gece en az 6 tek domuz geldi sadece seyrettim atmadım,evlere yakınım,sabah 04.30 olmuş hala telden geçen domuz seyrediyorum diyorum ya tek el atsam domuz gider 2 veya 3 fişek at polis gezmeye başlıyor,susturcu olsa kime zararım var,esrar içmem,fuhuş yapmam,köyde müzik açıp milleti rahatsız etmem,nara atıp milleti uyandırmam,işim domuz vurmak oda yakında bu kadar yapılaşmayla zor,inanın asfalt kenarına incire gelmiş azılı ,hayvandaki cesarete şapka çıkarılıri beni gördü tüfek yoktu,istifini bozmadan yürüdü,ahhhh susturcu olsa ben ne ederim seni,bana göre serbest olmalı,sağlıcakla kalın.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #22 : 12 Eylül 2014, 19:52:36 »
yapılması kolay bi,şey olsaydı yapılırdı şimdiye kadar merak etmeyin ve yakalanana kadar kısmıda kısa sürerdi yani çabuk yakalanırdınız.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 12 Eylül 2014, 20:19:09 »
Domuz avında gece benim tüfek maaşallah OBÜS gibi patlıyor,sonra topla tası tarağı hadi eve ,asla domuz gelmez gari,ama susturucu olsa at bir yerde az ileride at yine gelsin ,samimi söylüyorum dün gece en az 6 tek domuz geldi sadece seyrettim atmadım,evlere yakınım,sabah 04.30 olmuş hala telden geçen domuz seyrediyorum diyorum ya tek el atsam domuz gider 2 veya 3 fişek at polis gezmeye başlıyor,susturcu olsa kime zararım var,esrar içmem,fuhuş yapmam,köyde müzik açıp milleti rahatsız etmem,nara atıp milleti uyandırmam,işim domuz vurmak oda yakında bu kadar yapılaşmayla zor,inanın asfalt kenarına incire gelmiş azılı ,hayvandaki cesarete şapka çıkarılıri beni gördü tüfek yoktu,istifini bozmadan yürüdü,ahhhh susturcu olsa ben ne ederim seni,bana göre serbest olmalı,sağlıcakla kalın.
Aslında kendinizde yasak olma sebebini açıklamışsınız. Yani atış yapıldığında polisler vatandaşın can güvenliğini koruma amaçlı olay yerine gidiyolar. Amaç o zaten. Susturucu dediğimiz şey yakalanmadan cinayet işleme amaçlıdır av amaçlı değildir. Kanunlarıda avcılar daha çok domuz vursun diye değil insan can güvenliği öncelikli koymuşlar. Ozaman herkes taksın gece görüş dürbünlerini susturucuları domuzların kökünü kazıyalım sonra tavşancı uçarcı olsun tüm domuzcularda. Yani bişeyi tam kapsamlı düşünmek lazım. Kendimize göre yorum yapmıyalım dediğim olay bu işte.
  Sanki burda mantıksız yada kötü bişey söylüyorum gibi tepki verilmesine gerek yok bence çünkü burdaki yazıları birçok kişi okuyo bişey olmaz der yakalanana kadar yasak der sonra denkgelir tutanağı tutar bir yetkili hem hapislikle yargılanır hemde ömür boyu av tüfeklerini anca av bayilerinin vitrinlerinde görür.
  Ayrıca yakalanana kadar yasak, denkgelmezse bişey olmaz falan gibi suça teşvikeden yanlış yapmaya iten tavırlarıda doğru bulmuyorum. İstedilermi parmak kadar çin malı sustalıdan bile 6136 ya muhalefetten tutanak tutabilirler. Ben neden tüfeklerimi ruhsatımı tehlikeye atayım? asıl soru bu olmalı. Yani kısacası attığınız taş ürküttüğünüz kurbağalara değmez.
  Ben polis yada jandarma olsam gece susturuculu tüfekle birini görsem tutarım tutanağı savcılığa sevkederim tüfeğinede elkoyarım. Ben ne bileyim adam gecenin karanlığında gizlendiği biyerden düşmanına gizlice ateşedip kaçmıyacak?
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2014, 20:22:17 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #24 : 12 Eylül 2014, 22:22:27 »
Bence direk terör suçlarından yargılanır . susturuculu ateşli silahla yakalanan...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır