Gönderen Konu: Keklik Üretimi  (Okunma sayısı 6348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail BİNGÖL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Keklik Üretimi
« : 05 Eylül 2014, 00:29:50 »
Merhaba Arkadaşlar.

Ben evde keklik üretip buradaki bayıra salmayı düşünüyorum biraz yardımcı olabilirmisiniz nasıl yapmalıyım kaç çift salmalıyım yaşarlar mı ?
1979 Balıkesir

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Keklik Üretimi
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2014, 01:29:36 »
değmez.vururlar.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı İsmail BİNGÖL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2014, 10:26:28 »
Herkes bunu söylüyor çevremdeki
1979 Balıkesir

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2014, 11:17:47 »
Ben tavugun altında çıkartıp tavukla saldım. 34 Adet iki tavuk suan 14 tanesi
yasıyolar ama daha üremediler iki sene oldu . Ya hepsi disi
ya da erkek...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Fatih KÜÇET

• *
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2014, 13:22:57 »
Serkan Allah iyiliğini versin eskiden burda pazarda civciv satarlardı alırdık büyüyünce hepsinin horoz olduğunu görmüştük :)
seninkide ona benzemiş :)))
Fatih KÜÇET
1982-Adana

Çevrimdışı İsmail BİNGÖL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2014, 14:52:42 »
Vurmuyorlar mı serkan bey ?
1979 Balıkesir

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2014, 15:26:27 »
Vurulcak yerde degiller...Köpege antrenman yaptırıyorum bende avlamıyorum.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı İsmail BİNGÖL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 05 Eylül 2014, 16:30:08 »
anladım :)
1979 Balıkesir

Çevrimdışı Bilal ERGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 25 Kasım 2014, 01:58:21 »
Geniş bir alanda etrafı file vs. ile kaplı bir alanda doğal şartlar ile kekliği yetiştirip büyütürseniz doğaya salınabilir hale gelebilir. Ancak bu şekilde olur bu iş. Aksi halde bütün tilki, çakal gibi hayvanlara yem olur yada açlıktan ölür.  O0
1994-Denizli

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #9 : 25 Kasım 2014, 17:32:20 »
Avrupalılar meradan bir veya bir kaç tane dişi yakalıyorlar yavrular palazlanmaya başlayınca insan göstermeden yavruların yanına yakaladıklarını bırakıyorlar , yavrular bir kaç günde doğadan yakalanan kekliği aile kabul ediyor sonra yavrular ve anaç keklikler birbirlerini kabul eder etmez, keklikleri doğaya bırakıyorlar. sonuçda hepsi doğaya kazandırılmış oluyor.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 25 Kasım 2014, 21:14:28 »
Avrupalılar meradan bir veya bir kaç tane dişi yakalıyorlar yavrular palazlanmaya başlayınca insan göstermeden yavruların yanına yakaladıklarını bırakıyorlar , yavrular bir kaç günde doğadan yakalanan kekliği aile kabul ediyor sonra yavrular ve anaç keklikler birbirlerini kabul eder etmez, keklikleri doğaya bırakıyorlar. sonuçda hepsi doğaya kazandırılmış oluyor.
Anlamadım.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #11 : 26 Kasım 2014, 10:55:03 »
Şu Fransız av kanalında seyretmişdim . Kümeslerde yetişdirdikleri yavru keklikler,  palazlanmaya başlayınca (yani civcivlerin kanat tüyleri çıkmaya başlama zamanı gibi ) doğadan yakaladıkları büyük anaç keklikleri insan göstermeden kapalı bir yerde yavruların yanına tek anaç olarak bırakıyorlar. Tam olarak ne kadar bir arada  kapalı kaldıklarını bilmiyorum ama Bir kaç gün gibi izledim , orda yavrular ile anaç keklikler bir arada kalınca yavrular anaç kekliğe alışıyor . Sonra keklikleri salacakları bölgede bulunan tilkileri avladılar. Yavrular ile anaç kekliği ürkütmeden doğaya saldılar. Doğaya Saldıkları ilk zaman bölgeye yemde bıraktılar. 
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 26 Kasım 2014, 20:56:11 »
Şu Fransız av kanalında seyretmişdim . Kümeslerde yetişdirdikleri yavru keklikler,  palazlanmaya başlayınca (yani civcivlerin kanat tüyleri çıkmaya başlama zamanı gibi ) doğadan yakaladıkları büyük anaç keklikleri insan göstermeden kapalı bir yerde yavruların yanına tek anaç olarak bırakıyorlar. Tam olarak ne kadar bir arada  kapalı kaldıklarını bilmiyorum ama Bir kaç gün gibi izledim , orda yavrular ile anaç keklikler bir arada kalınca yavrular anaç kekliğe alışıyor . Sonra keklikleri salacakları bölgede bulunan tilkileri avladılar. Yavrular ile anaç kekliği ürkütmeden doğaya saldılar. Doğaya Saldıkları ilk zaman bölgeye yemde bıraktılar. 
Teşekkür ederim, zahmetiniz için.

Bu hoşuma gitti. Adamlar yapmışsa oluyordur. Nerden akıllarına geldiyse... Bence denemeye değer. Başarılı olursa buradan öğrenen, denemek isteyenler olacaktır. Hayırlısı. İnşallah birilerine denemeleri için vesile olur. Bölgeyi avcılardan (2 ve 4 ayaklı) uzak tutmanın da bir yolu olsa keşke.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #13 : 26 Kasım 2014, 21:26:11 »
Ne amaçla olsun bizde tuzakla doğadan canlı keklik yakalamak yasak ..esasında denenebilir benim yerde müsait zamanda yavruları tavuğun altında çıkartırız keklikle geri salarız .Belki o zaman salınan yavrular üreme eğilimi gösterir...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2014, 10:50:43 »
Doğru Doğadan Keklik yakalamak yasak ama bence izin alınabilir. Zaten keklik üretebileceğim bir yerim olsa ve doğaya bırakmayı düşünsem yasağı dinlemezdim. Zaten doğuda celeylele yakalıyorlar. Elazığda görmüşdüm Celenin tanesi 40 tl idi. Bizim çevre ormanın zaten yaptıkları ve yapmadıkları ortada .... Ben daha urkekliği , huş tavuğu , orman tavuğu daha ismini sayamadığım bir sürü kuş için uğraşırdım. Bizim çevre orman olanları da yok etme yolunda ilerliyor.......
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 27 Kasım 2014, 11:58:36 »
bana küçük bir tavukla keklik yavrularını çıkartmak daha mantıklı geliyo. en azından daha doğal ve ilerde doğada tutunmaları daha kolay olur düşüncesindeyim.
izlediğim bir belgesel videosunda kekliklere özel yem kovaları görmüştüm. kovaların altında ince oluklar var ve kovalar yüksekde asılı. bu sayede yemi sadece keklikler yiyebiliyor. kardanda etkilenmiyor. hemen yan tarafa şamandıralı suluklar yapmışlar. ve yine yakın yerlere küçük kayalardan tepecikler yapmışlar. ancak sanırım bunu yapan kişiler özel avlaklardı çünkü daha sonra bunları avladıklarınıda gösteriyorlardı. videoları bulabilirsem yükleyeceğim inşallah.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 27 Kasım 2014, 14:28:18 »
bu videonun tamamında ayrıntılı anlatılıyor

• Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #17 : 27 Kasım 2014, 14:35:10 »
benim bildiğim doğaya izinsiz keklik salmakta yasak,kontrollü ve doğaya salınan hayvanların aşılı olması gerekiyor.biryerde duydum salınan keklikler yüzünden omeradaki olan yerli kekliklerde yok olmuş çünkü o meraya ait yüzyıllardır taşıdıkları genetik özellikleri bozulmuş.ve üreyemez hale gelmişler.tabi meranızda hiç yoksa veya eskiden vardı ve yok olmuşsa bilemem denemeye değer.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 27 Kasım 2014, 14:41:33 »
birde bu video var

• Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #19 : 28 Kasım 2014, 10:01:34 »
Genetiğin üreme üzerine etkisi vardırda. Üremeyi durdurmaları mümkün gibi gelmedi bana, Aşılı yavruların salınması diğer doğada kekliklere zarar verir. Aşılı yavrular hastalıkları taşıyıcı olur.   
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS